Een bijzondere lunch

Volgende week heb ik een lunchafspraak. Een heel bijzondere. Normaal gesproken kom ik niet verder dan onze kantine waar ik braaf mijn boterhammetjes opeet. Als er iets te vieren is, bijvoorbeeld een vervelende collega die optieft,  gaan we wel eens naar een lunchroom in de buurt. Maar de lunch van volgende week wordt anders.

Het lot wil dat ik binnenkort naar Los Angeles afreis om daar mijn business te bedrijven. Mijn baas wil dat ook. Het lot en mijn baas zitten op één lijn. L.A. is een alleraardigst stadje met een populatie van uiteenlopende pluimage, dus er is genoeg te doen. Grappig genoeg heb ik met mijn business- partner aangestuurd op een nogal merkwaardige lunch.

In L.A. wonen een heleboel rocksterren en die verzamelen zich doorgaans, als ze niet op tour zijn, of in de studio hangen, allemaal in dezelfde kroeg: 'The Rainbow'. Lemmy, de zanger en bassist van het legendarische Motörhead, heeft 'The Rainbow' zelfs tot zijn stamkroeg verklaard. Voor mij reden genoeg om op z'n minst een keer die toko van binnen te moeten zien. Dus jij begrijpt waar deze meneer zijn lunch gepland heeft.

Mocht ik het geluk hebben dat Lemmy ook in 'The Rainbow' zit, of helemaal laveloos op de gokkast hangt, dan ga ik hem helemaal niet aanspreken. Ik ga niet vragen of ik met hem op de foto mag of stiekem een plaatje van hem schieten. Stel je voor dat-ie zegt: 'Piss-off, dickhead!' omdat hij helemaal geen zin heeft om met iemand op de foto te gaan. Dan ben ik een idool armer. Zo ben ik al eens een idool kwijtgeraakt en ik wil er niet nog een verliezen. Dan moet ik voor de rest van mijn leven ook de Motörhead albums laten voor wat ze zijn.

Nee, als Lemmy er zit, dan zal ik hooguit even kijken. Zo van: Ja, 't is 'm echt. Verder zal ik 'm gewoon met rust laten. Lemmy komt daar om te zuipen en te chillen. Ik snap dat. Maar mocht hij nou ineens in mij die idiote columnist uit 'Holland' herkennen, een krabbel op een bierviltje en een selfie met mij willen, ja dan kan dat. Geen enkel probleem. Op één voorwaarde...