Harry en Barry

Ondanks hun zwaar behaarde ledematen en anderszins angstaanjagende uiterlijk, kun je je afvragen of Harry en Barry wel mannen zijn. Harry en Barry zijn geen stelletje. Sterker nog, een uur geleden kenden ze elkaar niet eens. Ze gingen eenzaam en naamloos door het leven. Met dit naamloze en solitaire bestaan hadden Harry en Barry overigens geen enkel probleem.

Maar nu zitten ze diep in de problemen, Harry en Barry. En dat komt allemaal door juf Maartje. Die besloot dat het niet voldoende was om wat plaatjes op het digibord te tonen. Nee, van juf Maartje moesten de kinderen naar buiten. Op zoek naar de echte shit.

Zo wilde het lot dat een menigte schoolkinderen de weide en de waterkant afstroopte. Om alles wat zich op hun pad bevond, te onderwerpen aan de meedogenloze lespraktijken van juf Maartje. Ook Harry en Barry werden bruut van web en haard gescheiden.

En daar zitten ze nu, Harry en Barry. In een olijfpotje van de Jumbo. In het dekseltje zijn met een hamer en spijker tien luchtgaatjes aangebracht. Onderin ligt een laagje zand. Ze worden van alle kanten met vergrootglazen bekeken. 

Harry en Barry hebben inmiddels best trek. Een dikke bromvlieg of een sappig mugje zou er best ingaan. Ze moeten het echter stellen met enkele blaadjes. Want dat Harry en Barry die niet lusten, dat wordt pas in de volgende les behandeld.