Peter R. de Vries mag best dood

Zo ben je beste vriendjes, en zo ben je de lul. Het is net zoals vroeger in de zandbak, het ene moment ben je vrienden voor het leven en het andere moment mag je niet meer op andermans feestje komen. Alleen in dit geval mag Peter R. de Vries dood. Wat ik mij overigens heel goed voor kan stellen. Eerst zou Petertje met zijn gezicht van de televisie verdwijnen en nu komt hij stiekem toch terug, ik hou daar niet van. Dus wat mij betreft heeft Holleeder gelijk en mag Peter R de Vries dood.

Duidelijk moge zijn, dat niet de terugkeer van Peter reden was voor Willem Holleeder om uit zijn panty te springen, maar een geschil om het gebruik van Willem zijn personage in een film. Waarbij ik Holleeder volledig gelijk moet geven. Sowieso vind ik het om te kotsen dat Peter R. de Vries altijd zijn centjes heeft verdiend over de rug van een ander, maar nu doet hij dat ook door middel van een film over de Heineken-ontvoering. Eerst een boek, nu een film. Als Holleeder dan uiteindelijk aan de Vries duidelijk maakt dat hij eigenlijk niet wil hebben dat zijn personage wordt gebruikt, gaat de Vries gewoon door met zijn uitzuigplan om geld te verdienen. Wat mij betreft ben je dan niets meer dan een smerige parasiet en is het niet vreemd dat iemand je dood wil hebben. Het is niet jouw verhaal, het is niet jouw geschiedenis, je gebruikt andermans leven om jezelf te profileren.

Overigens begrijp ik wel waarom Petertje het over andermans rug moet doen, zijn leven, dan wel personage, is niet spannend genoeg om daar een bestseller over te schrijven, of een film over te maken. Zelfs toen hij de politiek in ging, heeft Nederland hem massaal laten weten dat we niet op hem zaten te wachten. Ergens zou je denken dat hij de boodschap dan wel zou begrijpen en ook gelijk met zijn kop van tv zou verdwijnen, maar nee, dat begreep hij niet. Wat hij ook niet begrijpt is dat wanneer je een knuffelcrimineel boos maakt, je mogelijk speelt met je leven. Hoe slap is het dan ook, wanneer je je altijd begeeft op het randje en meer tenen in de onderwereld hebt, dan aan de andere kant van de maatschappij, je direct naar de politie rent als je de bal terug krijgt gekaatst. Je wilde toch zo graag met de grote jongens spelen? Je wil toch zo graag over de rug van de andere kant je centen verdienen? Dan moet je wel volgens de regels spelen van de andere kant en niet als een kleuter naar oom agent rennen wanneer je krijgt wat je toekomt.

Wellicht dacht Peter R. de Vries dat hij ermee weg kon komen omdat hij eerder zo gezellig had geknuffeld met Holleeder in de zandbak. Maar zoals ik al eerder zei, in de zandbak ben je het ene moment vrienden voor het leven, het andere moment mag je niet meer op het feestje komen. En als je niet volgens die regels kunt spelen, moet je misschien maar vertrekken uit de zandbak, of wachten tot je eruit geschopt wordt.