Zoenen of niet zoenen, dat is de vraag

Ik ben single en dat ben ik nu al een tijdje. Soms happy, soms niet. En aangezien ‘soms niet’ begint te veranderen in ‘vaak niet’ heb ik besloten om het roer om te gooien. Ik ga daten. In het verleden heb ik wel eens gedatet, maar ik ben daar geen ster in. Eigenlijk ben ik een ontzettende kneus op dat gebied. Op de eerste date schijnt het heel normaal te zijn, kwam ik deze week achter, dat je niet zoent. De tweede date duik je niet met iemand de koffer in en de derde date, tja de derde date. De derde date haal ik vaak niet omdat ik het daarvoor al verneukt heb.

Mijn eerste date verwacht ik bij een klik gezoend te worden. Ik heb mannen ook gewoon na de eerste date een app gestuurd met de vraag: “waarom zoende je me niet?” De reactie was dan dat ze niet zeker wisten of dat wel mocht en dat ze bang waren een klap in hun gezicht te krijgen. Blijkbaar gaf ik tijdens de date niet helemaal de juiste signalen. Op de tweede date maak ik vaak mijn ‘neuk-lasagne’. Die is zo verdomde lekker, dat ik zeker weet dat ik mannen daar het bed mee in krijg. Tot nu toe zijn ze allemaal gezwicht voor mijn lasagne. Maar na die tweede date gaat het mis. Ik ben te veel een losbol of ik maak mannen onzeker. Het is altijd wat.

Twee van mijn vriendinnen zijn single en daten ook. Eén van de twee krijgt het zelfs voor elkaar om met een man in bed te liggen zonder te neuken. Ik snap dat niet, ik begrijp niet hoe ze het voor elkaar krijgt om gewoon lepeltje lepeltje te liggen zonder dat er harde paal in haar rug prikt die vraagt om een oplossing. Daarbij heb ik altijd als regel gehad, als je in mijn bed ligt, moet je neuken ook. Maar blijkbaar werkt mijn aanpak niet zo goed. Mijn andere vriendin is ook beter in dat date gebeuren. Ze wordt serieus genomen en wordt met respect behandeld.

Binnenkort heb ik mijn eerste date. En ik heb advies gevraagd aan mijn vriendinnen. Wat doe je op een eerste date en de hamvraag: Zoen je op je eerste date? Volgens mijn vriendinnen zoen je niet op een eerste date. Tenzij je totaal bezopen bent. Maar ik vind het een weinig bevredigend antwoord. Dus ik vraag het jullie: wat vinden we van zoenen op een eerste date? Wel doen of niet doen? En waarom wel of waarom niet?