Plat Haags: democratie op z'n Grieks

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Driek! Wat ik vind als een bidlip vraagt om extra betonbewaking? Ik kan me wel voorstellen dat het beschermen van een prevelgebouw waarbinnen men veinst dat men peinst op een apart plan staat. Het aanvallen van die gebouwen is bedoeld om de huisvestende jubelgroep de stuipen te bezorgen, niet als kritische kanttekening richting de architect.

Vrijheid van godsdienst bestaat vanuit de algemene erkenning dat ieder mens op zoek is naar dat stukje zingeving om flowend je dingetje mee te kunnen doen, en dat maar al te graag in groepsverband botviert. Goed voor soosjale koowhesie en kommernikasie, en das weer goed voor de economie. Oma die overvallen wordt omdat ze eigenwijs aan de verkeerde kant van haar voordeur blijft rondlopen kan daarbij dubbel gepakt worden als haar overvallers daarna ontspannend tegen de muren van haar troostbunker pissen. Religieus vastgoed is ook ontroerend, haha.

Ik denk dat straatcriminaliteit en het aanvallen van de waardigheid die men als mens ontleent door in een mooi gebouw goden bij elkaar te wanen twee verschillende zaken zijn. Net zoiets als het uitwonen van kindertjes en 'je mening uiten'. De democratie was afgelopen week het huisvesten van rukkende en ramende befpedo's helemaal zat en gooide ze met al hun 'wetenschappelijk beeldmateriaal' op straat. Uiteraard deed ze dat, welke postmentale democratie tolereert verenigingen met een sadistisch-crimineel oogmerk.

Maar het kan ook worden gezien als een aanval op diezelfde democratie, heb ik me laten toedrammen. Als we nu het respectvol verenigen van pedofriemels verbieden, wat mag er dan nog wel? Krijgen we dan geen hellend vlak waar we ons van zouden moeten willen kunnen afvragen of we ons er nog wel op willen blijven zien zitten?

Natuurlijk voel ik de verlokkingen van die kant van de probleemstelling, dat urgente, dat diep-gelaagde visionaire waken over de vrijheden van de wereldmensenrechten, waarin met name de algemeen deskundige Nederlander graag een voortrekkersrol uitwoont. Kan men zich de pedopartij nog herinneren van die man die besnijdenissen met z'n voortanden deed? Een hongerige pedoveelpleger die met genoeg tolerant toebedeelde overmoed meende een politieke partij op te kunnen richten?

Men voelt zich als kindergrootverbruiker in de voorkuif getast, ziet de zwaar verkrachte verworvenheden verdampen -bange kindertjes worden immers groot- dus eist de pedo zijn 'democratisch recht'. Een meute kleuterneukers die verhaal komt halen. Mensen die doelbewust weerloze mensjes toch wel vrij serieus mishandelen.

Laten we ons argumenterwijs verplaatsten in een kind van acht. Zou je dan die man voorbij zien lopen en meteen plezierige, wortelroze gedachten over de sappigste orale seks met hem krijgen? Ik niet. Ik kan me van die tijd vooral herinneren dat je als kind op rufthoogte van de volwassenen rondliep. Een familievakantie in Scandinavië wijzer bezwoer ik mezelf nooit zo'n idioot grote zak broeihaar in mijn ondergoed te cultiveren.

Als ik hiermee al op jonge leeftijd blijk gaf van pedofobe, staatsondermijnende tendensen; het zij zo. De democratie zoekt maar iemand anders om zich op uit te leven.