Plat Haags: Schutzswaffelknuffels voor iedereen!

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. In deze verzoeningsweek gaan we op bezoek bij een oude bekende uit het oosten.

Tegenover mij zit meneer Würst Waffel, van beroep piloot, in zijn arbeidsverleden ingezet bij internationale conflictsituaties.

"Dat klopt. En met name in de periode 1940-1945, gouden tijden voor de luchtvaart, we vlogen helemaal binnen, haha!"

U bent vooral bekend geworden wegens uw betrokkenheid met het bombardement op Rotterdam.

"Tsja. Achteraf bleken daar ernstige fouten niet doorgecommuniceerd te zijn, ik wist echt van niets. Ik hoorde wel iets onder mijn vliegtuig, maar ben gewoon doorgevlogen. Overigens betrof het geen bombardement, maar een bambardement."

Wat bedoelt u?

"Als u 'bom!' in de verte hoort weet u dat er zwaar geschut is ingezet. Maar de bam, speciaal ontworpen voor urbanisaties, is veel doelgerichter en incinereert beduidend efficiënter. Hadden we bommen gegooid in plaats van bammen was de ellende niet te overzien geweest!"

U heeft Rotterdam platgegooid!

"Pardon? U luistert niet naar me? Zoals ik daarnet aangaf wist ik niet dat de nazi's die mijn vliegtuig gehuurd hadden bammen hadden meegenomen. Dat is op een normale vlucht al niet toegestaan, laat staan boven conflictgebieden. Ze moeten ze stiekem uit een raam gegooid hebben toen ik even niet oplette, het is me totaal ontgaan. Weet u, ik hou me amper met politiek bezig, ik doe gewoon m'n baan."

Daarom voelt u zich tekort gedaan.

"Maar natuurlijk! Ik word ja op dezelfde hoop als de nazi's gegooid, terwijl ik zó overduidelijk kenbaar heb gemaakt dat dat hele conflict langs me heen is gegaan! Ik zag wel eens een schreeuwend mannetje tijdens een korte rolprent, en mijn zoons moesten verdacht vaak op vredesmissies, maar verder ging ons leven gewoon door, we zijn maar gewone piloten met de pet die ook maar doen waarvoor ze betaald worden meneer!"

Is eerherstel niet te veel gevraagd?

"NEIN!!! Ik kon er ja nichts aan doen ja! Ik ben ja voor politieke doeleinden misbraucht! En als je niet mitwerkt met der nazi's raufen ze je niemahls zurück!! Hoe moet ik anders rondkomen? Ik heb vier zoons, waarvan vijf als expats uitgezonden zijn!! Ik moet toch mijn hoofd boven water houden?"

Waar legt u dan de grens?

"Kinderporno. Daar doen we sinds kort absoluut niet meer aan in de luchtvaart, dat dat duidelijk mag wezen. En klompendansen, dat blijft ronduit gevaarlijk tijdens een vliegbeweging. Maar ja, iedereen kan bammetjes meenemen en onderweg uit een raam gooien hè? En daar wordt de piloot dan maar mooi op abgerechnet! Dankzij slechts een handjevol rotbestuurders, boefjes van bedenkelijk politiek allooi, heeft Duitsland zo'n slechte naam gekregen! Maar het is vooral zo jammer dat de gewone Duitse burgers als mijn gezin daar zo onder moeten lijden! Alsof het ja onze verantwoordelijkheid was wat die nazi's deden!! Het lijkt wel alsof men een hekel aan ons wíl hebben!!"