Plat Haags: Geen punt vertel het MONA

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg en harry64 vanuit het midden des lands.

Mooi stukje heb je geschreven petertjeprik. Ondanks het gebruik van een paar moeilijke woorden zoals liberaal, kan ik mij er wel in vinden. Ik vind vooral het gedeelte waarin je aankaart dat er maar eens aan de Nederlandse arbeider gevraagd moet worden wat ze er nu van vinden, dat hun fysiek zware werk zo gedevalueerd wordt heel erg sterk en duidelijk verwoord. Een heel klein deel van die groep laat dat al voorzichtig weten door te gaan staken, maar ik ben bang dat het weinig meer uithaalt. De enige manier waarop je kennelijk de graaiende grachtengordelweldenkvlooien en bijbehorende ondersoorten als de elitaire teken, pensioenfondsbloedzuigers, de zorgverzekeringsmuggen en niet te vergeten de woningbouwdirectietermieten en ziekenhuisbestuursmaden plus nog wat andere parasieten aan het springen krijgt, is door een meldpunt te openen die een risico vormt voor hun investering.

Wat dat aangaat stel ik voor dat Geert nog een meldpunt opent voor Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse (MONA) criminelen en overlastgevers. Vroeger had je in een of ander roddelblaadje de rubriek vertel het aan Mona. Daar konden lezeressen al hun verhalen kwijt over vorige levens, postnatale depressies, verdrijving uit de eigen relatie, enzovoort. Mensen zouden dan bij MONA kunnen melden, als ze worden verdreven uit hun huis en of wijk, of weer eens bedreigd worden door onze cultuurverrijkers. Verdringing op de arbeidsmarkt zie ik zo snel niet meer gebeuren met de huidige MONA-landers, die zijn dan toch weer anders als de MOE-landers. Tevens kan hier dan ook melding worden gedaan van discriminatie, uitbuiting, haatzaaien enzovoort tegen cartoonisten, homo's, ongehoofddoekte vrouwen en meisjes. Dat moet kunnen in een democratisch-liberaal land toch? Dat was toch waar dat 'liberaal' voor staat, vrijheid van mening en zo. De criminelen, pedofielen, tbs'ers en dergelijken hebben ondertussen wel genoeg vrijheden. Hoogste tijd dat van de brave hardwerkende burger zijn vrijheden ook eens wat inflatie gecorrigeerd worden.

Oh ja sorry dat ik even niet meedoe met het herkauwen van actuele feiten en het hippe kortetermijnbashen van PvdA, CDA, GL, SP, en VVD en zo. Sinds ik het stukje van petertjeprik heb gelezen ben ik eigenlijk tot de conclusie gekomen dat de politiek vooral is gericht op 'veel beloven, weinig geven, doet de kiezer weinig vreugd beleven', daarbij er zit wel enige actualiteit van de politieke sfeer in de linkjes die her en der in deze column staan. Feit is dat je als kiezer op je kop kunt gaan staan, het boeit de politiek nog steeds niet. Je ziet het terug in de privatiseringsleugens, als dat de kostprijs omlaag zou gaan terwijl de kwaliteit en service verbetert. In de praktijk is het net andersom. Het enige wat verbetert zijn de salarissen van de raden van bestuur en directie. Ook de aandeelhouders slepen grote sommen kortetermijnwinst binnen over de ruggen van de argeloze mensen die het feitelijke werk doen. Er is sinds Fortuyn eigenlijk helemaal totaal niets veranderd, het is eerder erger geworden. Vandaag de dag moeten er al campagnes gevoerd worden om debielen aan hun verstand te peuteren dat je van hulpverleners als brandweer, politie en ambulancepersoneel afblijft. Het is tegenwoordig eerder norm om voor een paar tientjes gejatte benzine de meest gestoorde capriolen uit te halen op de snelweg en vervolgens de politie de schuld te geven van hun asociale geesteszieke wangedrag.

Dan kan je dus wel gaan afgeven op het MOE-landers meldpunt van de PVV, lekker godwinnen, want dat doet de rest van de kudde ook, maar je schiet er niets mee op.

Ik vind het erg jammer dat de column van petertjeprik maar drie reacties had. Gezien de nieuwsfeiten vlak voor en ook na zijn column zou ik denken dat men minstens iets van deze praktijken herkent. Misschien dat de lezers het ook wel herkennen, maar vindt men reageren niet zo nodig. Waarom zou je ook, er verandert immers toch niets. Dat levert dan wel weer op dat een samenleving die zichzelf zo aan de kant zet, al die Bolkensteintjes, Wildersen, Verhagens, Cohennetjes en Balkenendes eigenlijk verdienen. Kennelijk is de samenleving verworden van 'een gewaarschuwd mens telt voor twee', naar 'een gewaarschuwd mens doet er niets mee'. Het langetermijneffect is natuurlijk wel dat er uiteindelijk niets meer is om wat mee te doen. Wees dus geen 'sukkel', wees geen 'slaper', maar laat u horen. Zo niet, ook best, maar gelieve dan ook uw klep te houden en in stilte te lijden als u geheel gestript bent van alle rechten en alleen nog maar plichten hebt.

Blieft u misschien een kopje rooibosthee geachte lezer?