Nationaal Socialisme? Daar komen we samen wel uit...

Iedere zondag wisselen Driek Oplopers en TheGrandWazoo van gedachten in de rubriek Plat Haags. Driek vanuit het verdorven Amsterdam, TheGrandWazoo vanuit gemoedelijk Limburg. Vanaf vandaag voegt Harry64 zich bij dit duo. We wensen hem veel succes.
Plat Haags: Politiek vuurwerk voor de liefhebber!

Hee hallo, Driek en TheGrandWazoo. Leuk om mij bij jullie hechte correspondentieclub te mogen aansluiten. ThaGrandWazoo, je haalde vorige week herinneringen op aan het Nationaal-Socialistische kunstbeleid in Duitsland en in Nederland. Daar ga ik in zekere zin nog even op door. Want Nationaal Socialisme? Daar komen we samen wel uit. Dat zou in ieder geval wel zo moeten zijn in een land als Nederland waar we het dagelijks tegen komen in diverse vormen en je menig nazi ongemerkt voorbijloopt of met hem praat of werkt.

De reden dat ik dit schrijf is dat in de huidige tijden iedereen er plichtsgetrouw de mond vol van heeft hoe erg slecht Nationaal Socialisme -of 'nazisme'- vroeger wel niet was. Er hebben ook wel een paar schokkende incidentjes plaatsgevonden in naam van het Nationaal Socialisme, maar welke ideologie of religie is er nu eigenlijk helemaal vrij van zwarte bladzijden in haar geschiedenis? Geen een toch?
Het is dan ook vrij zinloos om ideologieën te gaan vergelijken op resultaten die zijn behaald in het verleden, uiteindelijk leveren ze toch geen garantie voor de prestaties in de toekomst. Of... Zou er dan toch... Nee, dat kan niet, men heeft toch geleerd van de fouten uit het verleden? Of toch niet?

Als ik naar het nu kijk dan zie ik Nationaal Socialisme langskomen waar Adolf H. de vingers bij zou aflikken. Daarmee bedoel ik niet zo zeer de PVV-kretologie waar half Nederland over struikelt, of de moderne versie van de verzetsstrijder, de dappere 'bruin'-roepers die met gevaar voor eigen mening het tij willen keren, maar meer de sluipende kant ervan die geruisloos wél geaccepteerd en goedgekeurd wordt en waar menig 'bruin'-roeper zich dan ook trots achter schaart want het is 'in, hot, trendy, healthy' en nog wat meer strijdkreten om de goede zaak te steunen.

Het lijkt mij wel leuk om de moderne sluip-nazi's eens wat aandacht te geven, ze hebben tenslotte veel bereikt in onze maatschappij, het lijkt mij dan ook meer dan 'rechtvaardig' om ze eens in het zonnetje te zetten voor hun noeste arbeid voor een betere wereld die begint bij jezelf maar waar je je medemens uiteraard ook deelgenoot van moet maken. Het doel heiligt de middelen tenslotte. Om maar eens te beginnen met een moderne naziclub die snel steeds populairder wordt.

STIVORO de antirook -nazi- club.

Dat roken niet goed voor je is, is iedereen ondertussen wel duidelijk, het staat ook nog eens meerdere malen vermeld op pakjes rookwaar en onder rookwaaradvertenties. Met een : "Ich habe es nicht gewusst", kom je niet meer weg vandaag de dag. Heb ik dáár moeite mee...

Nee, ik vind het zelfs wel verstandig omdat het mensen aanzet tot het bewust nadenken over hun keuzes, en keuzes waar goed over na-gedacht is, zijn uiteindelijk beter dan de voor-gedachte keuzes die een ander voor je bedenkt. Tot zover geen probleem omdat men nog steeds de vrije keuze heeft om al dan niet het eigen leven te verzieken/veraangenamen, het is maar net vanaf welke kant je het bekijkt.
Daar komt bij dat het nog steeds om jezelf gaat, en je eigenlijk geen anderen lastig valt met jouw keuzes.

Maar waarom voel ik mij tegenwoordig als roker dan een soort ondergedoken jood ten tijde van WO2?

Dat heeft alles te maken met hoe STIVORO haar campagnes vorm geeft. Al voor een tijd terug zijn ze begonnen met het maken van stigmatiserende infomercials die globaal als inhoud hebben dat de niet-roker een soort übermensch is die zich dan ook naar willekeur mag misdragen. Natuurlijk mag je iemand jouw pis laten drinken als je maar niet rookt, ook je ouders slaan is geen enkel probleem want je rookt tenslotte niet, asociaal gedrag tijdens een examen? Geen enkel probleem; je bent toch niet zomaar iemand, je bent een ware niet-roker van het zuiverste bloed.

Dat brengt mij op een ander punt, een ideologie heeft pas nut als er voldoende volgers -ook wel bekend als aanhangers- zijn. Daarover hoeft STIVORO niet te klagen, het aantal sympathisanten groeit gestaag als ik de reacties in de media en om mij heen bekijk. Recentelijk liep ik mee in de avondvierdaagse, ongeveer vijf meter achter mij liepen er wat voetbaljunioren variërend in leeftijd van zes tot ongeveer twaalf jaar. Ik en mijn groepje hadden een stevige wind in de rug, niets aan de hand zou je denken, tot ze zagen dat ik en een teamgenoot een sigaretje rookten, een raar toneelspel brak los onder de zieners en de anderen werden snel even ingelicht. Uiteindelijk maakten ze geluiden waar een patiënt met acute vergevorderde longontsteking nog een puntje aan kan zuigen. De rook kon hun nooit bereiken met die wind, maar wat een toneelspel. Ik snap nu waarom er meerdere lessen nodig zijn van STIVORO op school, dat roken ongezond en verslavend is; dat is met een les van een uurtje of anderhalf wel duidelijk, die andere uren aan lesmateriaal zijn toneellessen, indoctrinatie kost wat meer tijd inderdaad. Maar goed, STIVORO heeft kennelijk ook haar eigen Hitlerjügend al.

Als je denkt dat STIVORO hier mee uitgemarcheerd is, nog lang niet. Bij mijn beste weten zijn sublimatiebeelden verboden op openbare publicatie media, echter niet voor STIVORO die voor het heilige gelijk of het '1e niet-rokers-Reich' er niet moeilijk over doet om de roker te vergelijken met een wc-pot, stront, dooie rat, zwijn, zweetvoeten, vuilnisbelt en wat er nog meer langs komt in de 'flitsende' beelden.
Als je echter het filmpje kijkt van de niet-roker dan is het een en al fleurigheid, kleurigheid, en perfectie wat de klok slaat. De acteurs en actrices zijn nog net geen jongens en meisjes met blond haar en blauwe ogen, want dat zou wel heel erg opvallen. Maar wie weet wat STIVORO nog gaat presenteren in de toekomst.
Zo hebben ze ook een soortgelijke serie over blowen en drinken, straks dus ook geen bier meer in de kroeg, je bent vast gewaarschuwd.

De resultaten van al deze haatzaaierij laten zich ook al duidelijk zien: rokers moeten buiten, rokers moeten in een hok, rokers moeten aan een paal, bij mijn beste weten ga je niet op zo een manier met je medemens om, roker of niet. Wat ik nog enger vind is dat STIVORO te kennen geeft op haar site dat dit nog maar het begin is, wat willen ze dan nog meer gaan doen? Rokers in kampen stoppen en ze vervolgens vergassen?

Kennelijk zijn rokers geen mensen volgens STIVORO. Ik weet absoluut zeker dat als je de roker zou vervangen door een jood, neger, of moslim, je in no time voor de rechter werd gesleept door diverse organisaties en er dan wel degelijk een veroordeling zou volgen.
Dit is het Nationaal Socialisme waarbij de gehele nazi-top uit vervlogen tijden alle tien de vingers zou hebben afgelikt en hun tenen erbij.

Ik heb niets tegen voorlichting, maar dit heeft weinig meer met voorlichting te maken. Ik vraag mij af wat er gebeurd is met: Roken daar komen we samen wel uit. Toen werd nog gesproken van samen en niet van wij/zij. Nog een kleine overeenkomst tot slot, het bestuur van STIVORO is één-koppig. Een leider, een natie, een rookvrij 1e Reich.

SIEG! HEIL! Lies van Gennip.

Zo. Mijn eerste bijdrage aan Plat Haags zit erop. Driek, jij volgende week? Ben jij dan, als kapsonesamsterdammer, weer voldoende hersteld van je grachtengordelroos? Ik steek er in ieder geval nog fijn even een op, op je gezondheid en voorspoedig herstel.