Mooie mensen kunnen elkaar nog steeds vinden

Lamon stuurde via de submit de volgende column in:

Is het geen geweldig concept? Vroeger moest je als 'mooi mens' nog zoeken naar iemand die aan dezelfde ideaalbeelden voldeed, en toen was er de oplossing: mooiemensen.com!

Eindelijk kon de beter bedeelde medemens zijn of haar ideale partner vinden via de site die niet bang was om eisen te stellen.

De eer om geaccepteerd te worden als een enkel 'professioneel' persoon je mooi genoeg achtte, maakte eindelijk de weg vrij om met andere prachtige en perfecte Nederlanders te communiceren en zo een partner op maat te vinden, want wie wil er nu met een lelijkerd gezien worden?

En alsof dit niet geweldig genoeg was, waren ze ook nog eens bereid om tegen een luttel bedrag een professionele fotoshoot aan te bieden, zodat je uiterlijk nog meer in perfect licht gesteld werd.
En het werd nog beter, buiten het zoeken naar de ideale relatie, was het ook nog eens zo dat er regelmatig bedrijven keken op de site voor nieuw modelmateriaal, zomaar erbij, het leek wel een sprookje.

Helaas was de praktijk weer eens anders dan de loze beloftes. Hoe dringend ze ook bleven vertellen dat de criteria behoorlijk streng waren en er zelfs mensen die eerder wel geaccepteerd waren door de nieuwe strengere selectieprocedure alsnog afgewezen gingen worden, werd iedere sufferd die een paar foto's die niet met het mobieltje in de badkamer geschoten waren toegelaten, want geld moet rollen. Met name de kant van deze geweldige site op.

Om het geheel compleet te maken besloten de makers van deze toffe site ook nog even wat nepprofielen te plaatsen met wat relatief onbekende fotomodellen, zodat het aanmelden nog aantrekkelijker werd voor de toch al onzekere jongeren die door de vele reclames en posters in bushokjes dachten dat minder dan een Brad Pitt of Claudia Schiffer zijn niet meer voldeed.

Leuk geprobeerd, mooiemensen.com, maar ik zou in jullie geval het binnengehaalde geld snel gebruiken om perfectemensen.com op te zetten, voordat ze het trucje doorhebben, weer een paar jaartjes cashen op de onzekerheid van normale mensen...