Knalsex met een slimme neger

Zo aan het einde van het weekend weer een bijdrage van onze los-vaste columnist GroteHerman:

Negers zijn zwarte mensen, die vroeger uitsluitend in Afrika voorkwamen. Nu zie je ze overal. Dat komt omdat witte mensjes in bootjes hadden bedacht de wereld te moeten gaan ontdekken en dit gekleurde volkje overal mee naar toe sleepten om voor hen te werken. In Nederland zien we neger-artsen, neger-studenten, neger-arbeiders en neger-criminelen. Kortom: negroïde tiepjes zijn in ons kleine landje aan de zee uitstekend geïntegreerd.


Het negervolk is net als elk ander volk in vijf categorieën te onderscheiden: snelle, sterke, luie, slimme en domme.


De snelle donkerhuidige jongens en meiden zijn zo snel geworden omdat ze gingen rennen toen de witte mensen met overduidelijk kwalijke bedoelingen op de westelijke kusten van hun land verschenen. Ze hielden niet meer op met lopen tot ze in Oost-Afrika aankwamen, waardoor nu de toppers op de langere afstanden vooral uit dat deel van Afrika komen. Haile Gebrselassi is er zo één. Als je die man ziet lopen besef je dat hij lopen ís.

Ook een mooi stereotype werd neergezet in de memorabele aflevering van Allstars van Jean van de Velde, "Uit de kruising geplukt". Hierin komt een asielzoeker voor, die zijn schuilplaats gevonden heeft in de kleedkamer van Swiftboys 8, het voetbalteam waar de serie over gaat. In een vertwijfelde poging hem aan het voetballen te krijgen zegt één van zijn teamgenoten: "Azzizoek, run". Vervolgens zie je een zwart stipje in een weiland steeds kleiner worden. Lopen, jawel. Dat kunnen ze, onze Keniaatjes en Ethiopiërs. Dit type neger woont nog steeds in Afrika; hun meest succesvolle soortgenoten echter in Monaco.


Dan de sterke neger. Die waren minder snel. Dat zie je ook bij blanken. Berend Veneberg (ooit sterkste man ter wereld) is reuze sterk, maar heeft drie dagen nodig voor een tien kilometer. Dus niet erg verrassend dat sterke negers eenvoudig gevangen konden worden. Sterke negers wonen nu niet meer in Afrika. Nee, die konden goed werken en werden met zijn allen meegenomen op de schepen van de blanken. Prachtig voorbeeld van een sterke neger is Cassius Clay, die zich later, om mij onduidelijke redenen, Mohammed Ali ging noemen.


De schepen van de witte mensjes voeren met de zwarte mensen vastgeketend in het ruim in westelijke richting en onderweg stond al snel een nieuwe soort op, of liever, ging een nieuwe soort liggen: de zieke neger. Die hebben we toen sympathiek gedumpt in het Caribisch gebied, waar hun nazaten zich ontpopten tot de derde soort: de luie neger. Sommige luie negers wisten zich toch weer te regenereren tot snelle negers. Dit uitte zich in eerste instantie doordat er na een overval geen spoor meer was van de dader en later in Olympisch goud voor Usain Bolt uit Jamaica. Als generaliserend voorbeeld van de ideale luie neger noem ik de hele bevolking van Haiti. Ze moeten nog steeds beginnen hun land weer op te bouwen na een aardbeving in 1923.


Dan Nigeria. De bakermat van de slimme neger. Toen de blanken hier kwamen wisten ze dat hier niets te halen was. Dit volkje was veel te slim en men voorzag problemen aangezien de gemiddelde blanke, zelfs vandaag de dag nog, onrustig wordt als hij of zij iemand tegenkomt die slimmer blijkt te zijn dan hij of zij zelf. Vandaar ook dat dit illustere bruinzwarte volkje, in het land waar de neger naar vernoemd is, zich ongestoord kon doorontwikkelen tot een samenleving die ver vooruitloopt op datgene dat wij in onze vrijpostige arrogantie "beschaving" noemen.

Het meest elitaire clubje binnen deze hoogontwikkelde gemeenschap in West Afrika is de Boko Haram. De naam alleen geeft al aan dat men zich ver verheven voelt boven het Westen. En terecht. Onlangs bleek men in staat te zijn zelfs het aloude prachtige "koppensnellen" nieuw leven in te blazen. Letterlijk. Stammenoorlog met springstof, terwijl wij hier elkaar nog steeds, zo 13e eeuws, middels het geschreven en gesproken woord de loef af proberen te steken.

In het Westen behelpen we ons ook nog steeds met de calvinistische monogame filosofie. Eveneens behoorlijk 13e eeuws. Je hele leven met één vrouw. Hoe verzin je het. De Boko's (op jeugdige leeftijd Bokito's genaamd) neuken alles wat ze tegen komen. Om negatieve juridische gevolgen tegen te gaan douwen ze na de geforceerde daad een paar onsjes springstof achter hun eigen zaad aan. Badaboem, en geen haan kraait er meer naar. De nagenietende dames hoor je ook niet meer kreunen. Geniaal.


Er schijnt ook geen haan naar te mógen kraaien, want het lijkt wel alsof het tegensweurdig ongepast is over de slimme neger te schrijven aangezien dit clubje vernieuwende geesten nauwelijks aandacht krijgt. Zelfs Haitham al-Haddad komt nauwelijks ons land in om zijn met Boko Haram gedeelde gedachtegoed aan ons kenbaar te maken. Het is godgeklaagd. Ik hoop dit hiaat in de verslaggeving over deze verlichte groep bij dezen, zij het marginaal, rechtgezet te hebben.


Verder over de neger. Net zoals domme blanken zijn er ook domme negers, maar daar mag je niet over schrijven.