Televiziergala, Giel en de nieuwe Britney



Aan:Danny
Van: SunChaser

Betreft: Televisiergala, Giel en de nieuwe Britney

Beste Danny, als je dit leest is het een uur later dan vorige week. De wintertijd is ingegaan en dat betekent dat je vannacht een uur langer hebt geslapen. Of wakker bent geweest, dat kan natuurlijk ook.

Lig jij veel wakker ’s nachts? Ik zelden, ik slaap altijd als een roos. Soms doe ik het met vier uur per week, vooral doordeweeks. Dat komt ervan als je nog montagewerk hebt liggen, of als je onlinepokerspel lekker gaat. Ik kan 't goed doen met weinig slaap, althans over een periode van een dag of wat, daarna moet ik wel weer even bijslapen. Dat doe ik dan meestal een paar uur in de avond. Meestal is dat wat er op TV is te zien toch al slaapverwekkend. Zoals dat Televiziergala. Wat een aanfluiting weer, Oscars in de polder zeg maar. Ze hebben Nelleke van de Krogt speciaal uit het bejaardentehuis gehaald om te presenteren met een homo die elk jaar meer op Jos Brink gaat lijken. Over een kleine twee uur smeren ze dan vier awards uit. Waarvoor u NU kunt SMS’en, ja mensen, stem NU! En zo stemde Nederland massaal voor Mathijs van Nieuwkerk en De Wereld Draait Door. Achteraf probeerde ik me te herinneren waar ik de hele avond naar heb gekeken. Een slechte parodie op The Ring en Talpa. Slechte bruggetjes van die homo en dat lijk. Een valszingend trio dat zich Sugababes noemt en een overrijpe Pipi Langkous, die er op haar zestigste overigens lekkerder uitziet dan toen ze Pipi speelde. Maar goed, ik was natuurlijk verliefd op Annika en niet op die roodharige bordeliner. Het was allemaal slecht. En toen ik de aftiteling bekeek viel alles op zijn plaats. Nico Dijkshoorn was verantwoordelijk voor de teksten. Het mag weer niks kosten bij de publieke omroep, want je kunt natuurlijk ook Hans Teeuwen, Raoul Heertje en Theo Maassen inhuren. Maar nee, al het geld was opgegaan aan het omkopen van de notaris, anders hadden de Gouden Kooi en Geer & Goor sterren gewonnen. Die bleken in de aanloop van het gala immens populair, maar het televisierGala is natuurlijk wel een net Gala en dan kunnen treiterprogramma’s of een soap rond twee relnichten niet winnen.

Giel Beelen won overigens de zilveren radioster of ring of hoe dat ding ook heet. Het is hem gegund. Beelen is een held omdat hij bij 3FM blijft. Natuurlijk zegt hij dat hij het niet voor het geld doet , maar met zijn nieuwe contract verdient Beelen toch nog 3,5 ton per jaar, komen de schnabbels en tv-programma’s nog bij. En dan ben je een held. Dat je met je hobby gewoon een paar ton per jaar verdient, geweldig toch? Ben ook blij dat hij in de ochtend blijft, want ik luister graag naar geouwehoer in de ochtend. Meestal zap ik tussen Beelen en Evers en dan ben ik om 10 uur weer lekker sufgeluld voor de rest van de dag. In de middag luister ik weer liever muziek.

Wat dat laatste betreft, heb je de nieuwe cd van Britney al gehoord? De CD is 3 weken te vroeg gelekt, wellicht door de platenmaatschappij zelf om een buzz los te kweken, maar don’t believe de hype. Wat een kutalbum. Nouja, in feite is het prima geproduceerd, het heeft alleen geen reet te maken met Britney. Dit had door elke zangeres ingezongen kunnen worden en dan was het nog beter geweest ook. Britney heeft nu tussen rehab, snuiven en haar kinderen zien in wat stukjes mogen kreunen in een microfoon. Het is allemaal elektronische bullshit geworden. Zelfs het downloaden is het niet waard. Gelukkig beleven we de laatste jaren meer plezier aan Britneys drugsverslaving dan aan haar muziek. Jammer voor haar dat ze de weelde niet aankon, maar daardoor weten we nu onder meer dat ze zowel kaal van onderen als van boven is. Het een staat haar beter dan het andere, maar dat terzijde.

Hoe dan ook, ik ga even alle klokken hier een uur terugzetten,

Tot volgende week

Stefan


PS: is het nu langer licht of langer donker?