FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 oktober 2007

Antwerpen zegt sorry tegen joden

Icoon EuropaDe burgemeester van Antwerpen heeft zijn excuses aangeboden aan de joodse gemeenschap voor de houding van het stadsbestuur in de Tweede Wereldoorlog. Uit recent onderzoek blijkt dat Antwerpse bestuurders en politieagenten in de oorlog actief samenwerkten met de nazi-bezetters.

Zo werden tijdens een razzia in 1942 in Antwerpen 1200 joden opgepakt en gedeporteerd. Dat terwijl de Duitsers maar om duizend mensen hadden gevraagd. Antwerpse politieagenten deden mee met het zoeken naar joden.

In Brussel weigerden bestuurders en politie elke medewerking met de nazi's. De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens sprak vandaag van één van de zwartste bladzijden uit de geschiedenis van zijn stad. Hij bood namens het college zijn verontschuldigingen aan.

"We kunnen vandaag niet anders dan erkennen dat het stadsbestuur en de politie in die dramatische dagen een actieve rol hebben gespeeld", zo zei de burgemeester.

Argentijnen kiezen president

Icoon BuitenlandsArgentinië zal vandaag een nieuwe president voor een termijn van vier jaar gaan kiezen. Ruim 27 miljoen Argentijnen tussen de 18 en 70 jaar moeten verplicht naar de stembus. Rond 21.00 uur worden de eerste officiële resultaten verwacht.

Cristina Fernandez, ook wel Fernandez de Kirchner genoemd, geldt als uitgesproken favoriet. Ze is de 'first lady' van Argentinië. Haar echtgenoot Nestor Kirchner, die in 2003 tot president gekozen werd, wordt gezien als de man die het land uit het dal hielp na een schuld van meer dan 100 miljard euro. Fernandez lijkt de steun van de meeste Argentijnen te hebben, al is er kritiek dat haar voorstellen weinig vernieuwend zijn. Haar belangrijkste van in totaal dertien rivalen zijn rechter Elisa Carrio en oud-minister van economische zaken Roberto Lavagna.

Alle belangrijke peilingen wijzen erop dat Fernandez meer dan de vereiste veertig procent van de stemmen krijgt, met meer dan tien procent voorsprong op alle andere kandidaten. Fernandez wordt ook wel vergeleken met Hillary Clinton. Allebei zijn ze advocaat en senator en zagen ze hun echtgenoot van gouverneur tot president groeien.

De nieuwe president van Argentinië zal te maken krijgen met een land met hoge inflatie, een tekort aan energie en met veel zware criminaliteit. De werkloosheid is hoog en armoede is wijdverspreid na de economische crisis in het land dat nog geen eeuw geleden tot de rijkste landen ter wereld behoorde.

Exit polls lijken aan te geven dat Kirchner de verkiezingen wint met 42 tot 46 procent van de stemmen.

Met dank aan justhg voor de submit.

Uitslagen Spanje speelronde 9

In Spanje hebben de twee aartsrivalen Real Madrid en Barcelona geen fout gemaakt. Hun directe rivalen gingen echter wel onderuit, tegen enkele slecht gestarte subtoppers.

Real Madrid begon slecht thuis tegen Deportivo de La Coruña. Binnen twee minuten lag de 0-1 erin, toen Xisco Real-verdediger Metzelder de baas was. Real kwam echter al weer snel langszij. Ruud van Nistelrooij werd neergehaald door Andrés Guardado, en verdiende een strafschop. De Nederlander, die tegen Olympiacos woensdag nog een penalty miste, faalde ditmaal niet. De Koninklijke was licht beter, maar kon dat lange tijd niet uitdrukken in de voorsprong. Raúl, die voor het eerst dit seizoen niet in de basis stond, verzilverde een kwartier voor tijd zijn invalbeurt met de 2-1. In de slotfase, toen Real door een rode kaart van Sergio González al met een man meer kwam te staan was Robinho nog verantwoordelijk voor de 3-1 eindstand.

FC Barcelona kreeg het gepromoveerde UD Almería op bezoek. De ploeg van Frank Rijkaard, dat het verre van slecht doet, had weinig moeite om overeind te blijven tegen de promovendus. Meer moeite had het met het doel te vinden. Toch slaagden de Catalanen hier wel in. Thierry Henry profiteerde een kleine tien minuten voor rust van een rebound, die ontstaan was nadat Giovani op David Cobeño was gebotst. Ook in de tweede helft had Barça moeite met het afmaken van de verworven kansen. Maar voor de supporters was er ook na de thee nog reden tot eemaal juichen. Giovani versierde een dubieuze strafschop, en publiekslieveling Lionel Messi was daarop koelbloedig genoeg om het af te ronden: 2-0 in Camp Nou.

Villarreal, dat als tweede deze speelronde in ging, kon uit bij Real Zaragoza maar niet in de wedstrijd komen. De Gele Duikboot werd in La Romareda compleet van de mat gespeeld. Een half uur werd de nul nog behouden, maar daarna was het prijsschieten op het doel van Juan Sebastián Viera. Ricardo Oliveira opende de score, terwijl Óscar vlak na rust de marge verdubbelde. Villarreal kwam maar niet voorbij de muur van Zaragoza, en met name Roberto Ayala, die afgelopen zomer van Valencia naar Villarreal en vervolgens naar Zaragoza ging, was een kwelgeest voor de bezoekers. Diego Milito maakte na dik een uur de 3-0 vanaf de stip. Tien minuten later knalde Sergio García de volgende binnen. In de slotfase redde Robert Pirès nog de eer.

In Sevilla zou normaal gesproken een topper op het programma staan, maar de thuisploeg doet het niet geweldig in de competitie. Tegenstander Valencia doet het wat dat betreft een stuk beter, en stond aanvankelijk derde. De laatste weken lijkt Sevilla echter verbeterd, en tijdens het debuut van trainer Manolo Jiménez was er wederom verbetering te merken aan het spel van Los Palanganas. Valencia keek na tien minuten al tegen een achterstand aan, toen Frédéric Kanouté doel trof; het doel van Timo Hildebrand, die de blunderende Santiago Cañizares verving. Valencia kon niet echt druk zetten, en moest op het eind echt aanzetten, wilde het nog wat uit het duel halen. Dat gaf Sevilla de mogelijkheid om via Christian Poulsen en Luís Fabiano de verder matige wedstrijd te beslissen: 3-0.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
27/10RCD MallorcaRCD Espanyol2-2
27/10Athletic Club de BilbaoReal Betis Balompié0-0
28/10Levante UDClub Atlético de Madrid0-1
28/10CA OsasunaReal Valladolid CF2-2
28/10Real Racing ClubGetafe CF2-0
28/10Real Madrid CFDeportivo de La Coruña3-1
28/10Real MurciaRC Recreativo de Huelva1-0
28/10Real ZaragozaVillarreal CF4-1
28/10FC BarcelonaUD Almería2-0
28/10Sevilla FCValencia CF3-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF922+14
2FC Barcelona920+12
3Villarreal CF918+2
4Valencia CF9180
5Club Atlético de Madrid917+9
6RCD Espanyol917+3
7RCD Mallorca915+5
8Real Racing Club de Santander9150
9Real Zaragoza914+1
10Sevilla FC812+6
11Real Murcia9120
12UD Almería9110
13Athletic Club de Bilbao810-3
14CA Osasuna99-1
15RC Recreativo de Huelva98-6
16Deportivo de La Coruña98-8
17Real Betis Balompié98-1
18Real Valladolid CF96-8
19Getafe CF95-8
20Levante UD91-17

Programma:

DatumThuisUit
31/10Club Atlético de MadridSevilla FC
31/10Real Betis BalompiéCA Osasuna
31/10Deportivo de La CoruñaRCD Mallorca
31/10RCD EspanyolReal Murcia
31/10Real Valladolid CFFC Barcelona
31/10Valencia CFReal Madrid CF
31/10UD AlmeríaReal Zaragoza
31/10Getafe CFAthletic Club de Bilbao
31/10Villarreal CFLevante UD
31/10RC Recreativo de HuelvaReal Racing Club

CD: This Et Al - Baby Machine

In de wereld van Britse bandjes die al een maand na hun oprichting de alternatieve charts bestormen en op de grote festivals van Europa hun kunsten meteen al mogen vertonen, is This Et Al een nogal vreemde eend in de bijt. Sinds de oprichting in 2002 heeft het kwartet uit Leeds mondjesmaat wat demo's en later een paar singles uitgebracht, maar het heeft uiteindelijk toch tot 2007 geduurd voordat het debuutalbum eindelijk uitkwam. Met een donker, gotisch en anarchistisch geluid is Baby Machine een groteske mix geworden van ¡Forward, Russia!, Queens of The Stone Age, My Bloody Valentine en een vleugje stadionrock van Placebo.


Uitslagen Italië speelronde 9

In Italië werd dit weekend de negende ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Kostbaar verlies Juventus

Tegen het gepromoveerde Napoli leed Juventus een opmerkelijk nederlaag. Daarmee verloor het drie dure punten, de achterstand op Internazionale is inmiddels vier punten. Juve ging met een 3-1 nederlaag huiswaarts. Via Alessandro Del Piero kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Na rust zorgde de afgelopen maandag vader geworden Del Piero voor de 0-1. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong, via Walter Gargano was het al snel 1-1. Via twee opmerkelijke strafschoppen kwam Napoli aan de leiding. Tweemaal was Maurizio Domizzi succesvol. Na afloop bleek echter uit videobeelden dat beide strafschoppen onterecht waren gegeven. Door de arbitrale blunders kon Napoli eindelijk in eigen huis weer eens winnen van Juventus. Het was al meer dan zeventien jaar geleden dat dat gebeurde.

AS Roma naar tweede plaats
Het zijn zware tijden voor AC Milan. De ploeg van Carlo Ancelotti verloor al driemaal en speelde viermaal gelijk in de competitie. Slechts twee duels werden gewonnen. Tegen AS Roma konden ook geen punten worden gepakt. Met een 0-1 overwinning was ook AS Roma te sterk voor AC Milan dat in eigen huis nog niet won. De bezoekers gingen door een doelpunt van Mirko Vucinic met de drie punten huiswaarts . Daniele De Rossi miste nog een strafschop tien minuten voor tijd.

AS Roma kreeg in de eerste helft via Alessandro Mancini de eerste kans maar zijn schot ging net over het doel van Dida. Later in de eerste helft wist Dida zijn doel ook schoon te houden na kansen voor Cicinho en De Rossi. Voor AC Milan was Kaka gevaarlijk. Na rust was het AS Roma dat aan de leiding kwam door een rake kopbal van Vucinic. Daarvoor had de thuisploeg enkele goede mogelijkheden gehad. Elf minuten voor tijd verloor AC Milan Massimo Ambrosini die met een rode kaart van het veld moest. De Rossie, die door Ambrosini werd neergehaald in de zestienmeter, nam de strafschop zelf maar faalde opzichtig vanaf elf meter.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
TorinoCagliari2 - 0
NapoliJuventus3 - 1
AC MilanAS Roma0 - 1
CataniaSampdoria2 - 0
EmpoliAtalanta Bergamo0 - 1
Lazio RomaUdinese0 - 1
PalermoInternazionale0 - 0
ParmaLivorno3 - 2
SienaReggina0 - 0
GenoaFiorentina0 - 0

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale963017521
2AS Roma9531201218
3Fiorentina945016717
4Juventus9522181017
5Udinese9432101115
6Napoli9423171114
7Atalanta Bergamo9351111014
8Catania93428713
9Palermo9342111113
10Genoa93428813
11Torino9252111111
12Sampdoria93248911
13AC Milan924313910
14Lazio Roma924391210
15Parma923410169
16Cagliari92258138
17Empoli92255118
18Siena91447127
19Reggina90545145
20Livorno90278212

Programma

DatumThuisUit
31/10Atalanta BergamoCagliari
31/10FiorentinaNapoli
31/10InternazionaleGenoa
31/10JuventusEmpoli
31/10PalermoParma
31/10RegginaLivorno
31/10AS RomaLazio Roma
31/10SampdoriaAC Milan
31/10SienaCatania
31/10UdineseTorino

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Francesco TottiRoma7
-David TrezeguetJuventus7
-Zlatan IbrahimovicInter Milan7
4Adrian MutuFiorentina6
-KakáAC Milan6
6Claudio BellucciSampdoria5
-Marco BorrielloGenoa5

Cohen om de tafel met inwoners Slotervaart

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen heeft inwoners van het stadsdeel Slotervaart vanavond gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid om overlast door jongeren en andere problemen in de wijk op te lossen.

Hij deed dat tijdens een bijeenkomst met enkele tientallen buurtbewoners naar aanleiding van de recente onrust in het stadsdeel. ''Waar het om gaat, is dat de gemeenschap stelling neemt'', vertelde Cohen na afloop.

Hij zei onder meer tegen de aanwezigen dat ouders de plicht hebben hun kinderen goed op te voeden. ''Daar ligt de sleutel.'' Als ze hun zoons of dochters zelf niet meer aankunnen, moeten ze volgens hem hulp zoeken. Verder riep hij de buurtbewoners op het bij de politie te melden als ze iets zien of horen dat niet pluis is.



'Plicht kinderen goed op te voeden'

'Hulp na huiselijk geweld kan beter'

Icoon PolitieDe hulpverlening na huiselijk geweld kan beter. Dat is het oordeel van de politie na de eerste vijf jaar van haar 'project huiselijk geweld', zo liet de woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen vanavond weten.

Ter markering van het eind van het eerste vijfjarige project en het begin van het tweede, heeft de politie duizend recente gevallen van huiselijk geweld onderzocht. Doordat de dader vaak niet wordt behandeld, gaatéén op de drie weer in de fout. Slachtoffers krijgen in een kwart van de gevallen geen hulp, waardoor het vertrouwen in de politie of de hulpverlening afneemt en huiselijk geweld minder snel wordt gemeld.

Het rapport van het onderzoek wordt dinsdag aangeboden aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.

Belgische topcrimineel ontsnapt

Icoon BelgieUit de gevangenis van het Waalse Ittre is vanavond een beruchte Belgische crimineel op spectaculaire wijze ontsnapt. Dat meldde de Vlaamse omroep VRT.

Nordine Ben Allal, van Marokkaanse komaf, ontsnapte in het tumult dat was ontstaan toen er een kleine helikopter op de binnenplaats van de gevangenis was geland. De gevangenen maakten op dat moment hun avondwandeling en bestormden de helikopter. Die probeerde meteen weer op te stijgen, maar stortte daarbij neer. Een gevangene raakte zwaargewond.

In de commotie gijzelde Ben Allal met een handlanger een cipier en nam hij de benen. Buiten stond een auto hem op te wachten, aldus de VRT.

Ben Allal was begin dit jaar nog veroordeeld tot twaalf jaar voor het schieten op twee politieagenten. Eerder was hij al veroordeeld tot 27 jaar voor gewelddadige overvallen. Hij ontsnapte al drie keer eerder uit gevangenschap.

In april van dit jaar ontsnapte een gevangene met een helikopter uit een gevangenis in Lantin. Vorig jaar ontsnapten 28 criminelen uit de gevangenis van Dendermonde.

Met dank aan H2CO3 en LSDsmurf voor de submit.

Vrouw moordenaar Rabin baart zoon

Icoon BuitenlandsDe vrouw van Yigal Amir, de moordenaar van de Israëlische premier Yitzak Rabin, is vanmiddag bevallen van een jongen. Media in Israël meldden dat de baby volgende week zondag, op de twaalfde sterfdag van de Nobelprijswinnaar, volgens joodse tradities ritueel wordt besneden.

Het deel van het ziekenhuis in Jeruzalem waar Larisa Trimbobler ligt wordt zwaar bewaakt, uit vrees dat het 'duivelskind' iets zal worden aangedaan. Amir zelf was niet bij de bevalling. De autoriteiten hadden hem verboden tijdelijk de gevangenis te verlaten.

De nu 37-jarige Amir kreeg vorig jaar toestemming om een kind te verwekken bij de vijf jaar oudere Trimbobler, met wie hij drie jaar geleden trouwde.


Vrouw van moordenaar Rabin

'Menselijk ras evolueert in twee soorten'

Icoon WetenschapEvolutie-expert Oliver Curry van de London School of Economics voorspelt dat het menselijk ras in twee verschillende soorten gaat evolueren na 100.000 jaar van seksuele selectie. Hij bracht dit uit in een rapport voor de satellietzender Bravo. Het ene soort zal een eliteras worden die intelligent en fysiek aantrekkelijk is, terwijl het andere ras evolueert in lelijke goblinachtige schepselen die tot de onderklasse behoren.

Curry zegt dat de huidige mens zijn fysieke hoogtepunt bereikt in het jaar 3000. Daarna zal het bergafwaarts gaan. Gemiddeld zal de mens tussen de 1 meter 83 en 2 meter 13 worden en ook 120 jaar oud worden. Curry: "Fysiek gewenste eigenschappen zullen gedreven worden door gezondheid, jeugdigheid en vruchtbaarheid, waar zowel mannen als vrouwen naar op zoek zijn". Door de vooruitgang van de cosmetische chirurgie zullen mensen er homogener (meer van hetzelfde, naar het ideaalbeeld) uit gaan zien.

Mannen zullen meer symmetrische gezichten, zwaardere stemmen en grotere penissen krijgen. Raciale verschillen zullen kleiner worden door steeds meer gemengde relaties en daarom zal de huidskleur uiteindelijk een koffiebruine kleur krijgen. Vrouwen krijgen meer glanzend haar, grote ogen, een gladdere en haarloze huid, en grotere borsten.

Terwijl mensen over 1000 jaar op hun sterkst zijn, zal de afhankelijkheid van technologie over 10.000 jaar een zware impact hebben op ons voorkomen. Curry: "Medicijnen zullen ons immuunsysteem verzwakken en we zullen er meer kindachtig uitzien". Het rapport schetst een toekomstig beeld van 'the good, the bad and the ugly'.

Het beeld doet denken aan het boek The Time Machine, dat in 1895 al geschreven werd door H. G. Wells. In het boek is het menselijk ras geëvolueerd in twee rassen, het intelligente en rijke Eloi-ras en de beestachtige Morlock die het lot hebben om te werken voor de Eloi. Het boek is ook twee maal verfilmd waarvan de laatste versie in 2002 uitkwam. Een andere film met een soortgelijk onderwerp is Idiocracy uit 2006.


'Mens evolueert in twee soorten'

DVD - Shrek the third

SubheaderHet is al weer tijd voor de derde Shrekfilm op DVD. In de eerste film werden we bij de groene Ogre genaamd Shrek geïntroduceerd toen een machtshongerige Lord Farquaad in Dulac alle sprookjesfiguren uitbande. Gewapend met een ezel als sidekick stal Shrek de show en de prinses. In de tweede film ontmoette Shrek zijn schoonouders en de verborgen agenda’s van de andere sprookjesfiguren. Dit jaar verscheen het derde deel Shrek the third op het witte doek en het is nu ook op dvd verkrijgbaar. Om alles te lezen over hoe de film is kun je het beste hier kijken. In deze review spitsen we ons dan ook op de extra’s die op de tweede dvd te vinden zijn.

'Nederland kan veel leren van Katrina-ramp'

Icoon RampNederland kan veel leren van de ervaringen die de Verenigde Staten met de Katrina-ramp hebben opgedaan in geval van een catastrofale watersnoodramp zoals die in 1953 heeft plaatsgevonden.

Dat zegt Jan Franssen, commissaris van de koningin in Zuid-Holland en voorzitter van de task force management overstromingen.

Die task force is in 2006 opgericht na de Katrina-ramp in Amerika om Nederland voor te bereiden op een eventuele vergelijkbare ramp. Franssen bezocht de afgelopen dagen met een delegatie van de task force onder meer het destijds zwaar getroffen New Orleans tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten.

"Als het KNMI zegt: het gaat gebeuren, wat dan?", aldus Franssen. Daar is Nederland volgens hem onvoldoende op voorbereid. Het volgend najaar zal een grote nationale oefening worden gehouden. "De belangrijkste les die Nederland van de Amerikaanse ervaringen kan leren is een mentale instelling, dat je bij een ramp van dergelijke omvang grootschalig en nationaal moet denken."

SAS haalt 27 toestellen uit bedrijf na problemen

Icoon VervoerDe Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS voert definitief geen vluchten meer uit met zijn 27 vliegtuigen van het type Dash-8 Q400. Het besluit is vandaag genomen vanwege aanhoudende technische problemen. De luchtvaartmaatschappij annuleerde zondag 57 Europese vluchten.

Voor de derde maal in twee maanden tijd brak vandaag bij een vliegtuig van de Canadese fabrikant Bombardier het landingsgestel af. Bij het incident raakte niemand van de veertig passagiers gewond. De luchtvaartautoriteiten beslisten echter meteen alle toestellen van hetzelfde type tijdelijk aan de grond te houden. SAS gaat nu nog een stap verder.

Koeman: "Na half uur in zetel"

PSV had zondagmiddag weinig moeite met Sparta en wist uiteindelijk met 4-1 te winnen. Binnen een half uur was het duel gespeeld, aangezien de Eindhovenaren toen al drie keer wisten te scoren.

"We zijn al een tijdje bezig om goed en agressief aan wedstrijden te beginnen, omdat dit elftal heel goed kan voetballen met een voorsprong. Soms lukt dat, soms niet. We kwamen vrij snel voor. De 0-2 en 0-3 waren de beslissing. We zaten na een half uur in een zetel", aldus trainer Ronald Koeman, die na afloop positief gestemd was.

De oefenmeester vond overigens wel dat zijn ploeg na de thee meer had mogen scoren. "Daarvoor hebben we wel de mogelijkheden gehad. Soms wachtten we iets teveel af, maar al met al ben ik tevreden. We scoorden drie keer uit standaardsituaties, daar trainen we veel op. Dan is het goed als je daaruit ook beslissingen kan forceren."

Uitslagen Jupiler League speelronde 14

Dit weekend werd in de Jupiler League de veertiende speelronde afgewerkt. Hieronder staan de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
RBC RoosendaalStormvogels Telstar2-0
Fortuna SittardRKC Waalwijk1-1
HFC HaarlemGo Ahead Eagles0-1
FC Den BoschFC Dordrecht2-1
BV VeendamFC Emmen3-1
sc CambuurMVV0-1
FC ZwolleHelmond Sport1-1
FC EindhovenTOP Oss4-2
FC OmniworldAGOVV Apeldoorn5-0
FC VolendamADO Den Haag2-2

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo Punten
1RKC Waalwijk1494136-1931
2FC Den Bosch1492325-1829
3Go Ahead Eagles1490528-1827
4MVV1474320-1525
5FC Zwolle1465325-1723
6FC Volendam1464429-1922
7BV Veendam1464427-2422
8ADO Den Haag1464422-2022
9FC Dordrecht1463526-1821
10RBC Roosendaal1454520-1819
11Helmond Sport1454517-1719
12AGOVV Apeldoorn1461725-4119
13Fortuna Sittard1444618-2016
14sc Cambuur1444621-2716
15FC Emmen1436516-2515
16TOP Oss1435616-2514
17FC Omniworld1426622-2212
18HFC Haarlem1425714-1911
19Stormvogels Telstar14311010-2010
20FC Eindhoven1424820-3510

Topscorer

#NaamClubDoelpunten
1ThiebautMVV11
2GarciaRKC Waalwijk10
3Van der BiezenFC Den Bosch9

Programma

DatumThuisUit
2-11sc CambuurAGOVV Apeldoorn
2-11Go Ahead EaglesFortuna Sittard
2-11FC OmniworldFC Zwolle
2-11Stormvogels TelstarFC Volendam
2-11FC DordrechtMVV
2-11FC EindhovenHelmond Sport
4-11FC EmmenHFC Haarlem
4-11RKC WaalwijkRBC Roosendaal
4-11TOP OssFC Den Bosch
4-11ADO Den HaagBV Veendam

Van Gaal: "Lek is nog niet boven"

Louis van Gaal, trainer van AZ, was blij dat zijn ploeg vanmiddag van NAC Breda (2-3) wist te winnen. De laatste keer dat de ploeg uit Alkmaar een duel in winst om wist te zetten, was op 31 augustus. Toen werd er met 3-0 van Excelsior gewonnen.

"Ik denk niet dat veel ploegen in Breda zullen gaan winnen. Maar om nu te zeggen dat het lek boven is, gaat me wat ver. We spelen nu niet veel beter dan drie weken geleden. Alleen waren we vandaag wel heel effectief", liet Van Gaal in een eerste reactie weten.

De oefenmeester vervolgde: "Toch vond ik AZ in al de wedstrijden die we niet hebben gewonnen de betere ploeg. Nu tegen NAC waren we niet beter en wonnen we wel. Ik vind dat mijn ploeg alles gegeven heeft, al kan de uitvoering nog beter. Waar het om gaat is dat we de kansen afmaken. Dat was lang niet goed en lukte vandaag gelukkig wel."

Uitslagen Duitsland speelronde 11

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de elfde speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Hamburger SV naar tweede plaats

Hamburger SV heeft de tweede plek in de Bundesliga overgenomen van Werder Bremen. De ploeg van Huub Stevens won met 0-1 van MSV Duisburg. Het enige doelpunt werd na 27 minuten door Vincent Kompany gemaakt. MSV Duisburg, dat het erg slecht doet in de hoogste Duitse divisie, staat nu zeventiende met negen punten uit elf duels.

Werder Bremen zakte een plaats op de ranglijst. In het wedstrijd tegen Schalke 04 kwamen Die Grün-Weißen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Carlos Großmüller in de veertiende minuut. Voor Werder Bremen reden om meer te druk te zetten. Dat resulteerde tien minuten voor rust in de gelijkmaker die op naam van Ronaldo Aparecido Rodrigues kwam.

Bayern München blijf lijstaanvoerer

Ondanks een gelijkspel tegen Borussia Dortmund blijft Bayern München de lijstaanvoerder in Duitsland. Tegen Borussia Dortmund kwamen Die Roten niet verder dan 0-0. Lange tijd viel er weinig te genieten in het Signal-Iduna-Park in Dortmund, pas na 37 minuten was de eerste kans voor de bezoekers daar. Het latwerk boven doelman Roman Weidenfeller zorgde tweemaal voor redding. Bayern München, dat zonder de uitblinker van vorige week Franck Ribery speelde, kreeg na rust nog mogelijkheden om te scoren.

Maar wederom hield Weidenfeller zijn doel schoon. Eerst werd Miroslav Klose van scoren afgehouden en later wist ook Luca Toni niet te scoren. De laatste kansen waren daarna voor de thuisploeg maar gescoord werd er niet. Vlak voor tijd werd Mark van Bommel naar de kant gehaald. Bayern München is nu al 21 wedstrijden ongeslagen in de Bundesliga.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Eintracht FrankfurtHannover 960 - 0
Arminia BielefeldEnergie Cottbus1 - 1
Hansa RostockKarlsruhe0 - 0
Hertha BSCVfL Bochum2 - 0
Schalke 04Werder Bremen1 - 1
VfB StuttgartBayer Leverkusen1 - 0
VfL Wolfsburg1.FC Nürnberg3 - 1
Borussia DortmundBayern München0 - 0
MSV DuisburgHamburger SV0 - 1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München1183027427
2Hamburger SV1172217823
3Werder Bremen11632251721
4Karlsruhe11623131120
5Schalke 0411461171018
6Hannover 9611533151518
7VfL Wolfsburg11443181616
8Hertha BSC11515151516
9Eintracht Frankfurt11443121416
10Bayer Leverkusen1143414915
11Borussia Dortmund11425161914
12VfB Stuttgart11416121813
13Arminia Bielefeld11335132312
14Hansa Rostock11326111511
151.FC Nürnberg1123615209
16VfL Bochum1123613199
17MSV Duisburg1130812189
18Energie Cottbus110567215

Programma

DatumThuisUit
2/11Energie CottbusSchalke 04
3/11Bayer LeverkusenArminia Bielefeld
3/11Bayern MünchenEintracht Frankfurt
3/11Hamburger SVHertha BSC
3/11Hannover 96Borussia Dortmund
3/111.FC NürnbergVfB Stuttgart
3/11Werder BremenHansa Rostock
4/11KarlsruheMSV Duisburg
4/11VfL BochumVfL Wolfsburg

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
1Luca ToniBayern München8
-Rafael Van der VaartHamburger SV8
-Miroslav KloseBayern München8
4Mladen PetricBorussia Dortmund6
-Boubacar SanogoWerder Bremen6
-Marko PantelicHertha BSC6

Uitslagen Engeland speelronde 11

Dit weekend werd de elfde speelronde gespeeld in de Engelse Premier League. Hieronder de statistieken.

Chelsea - Manchester City
Chelsea blijft uitstekend presteren. Gisteren werd met 6-0 over Manchester City heengewalst. Hierdoor naderde Chelsea het goed presterende City nu tot op één punt.

Na een kwartier spelen was het middenvelder Essien die de score opende. Drogba zorgde vervolgens voor de 2-0 ruststand. In de tweede helft bleek het verzet van Manchester City, dat tot vandaag slechts twee Premier League-wedstrijden verloren had, gebroken. Drogba, Cole, Kalou en invaller Shevchenko maakten het halve dozijn vol.

Manchester United - Middlesbrough
Regerend landskampioen Manchester United maakte thuis geen fout tegen Middlesbrough. Nani opende de score al na twee minuten. De Portugees poeierde de bal van zeker 25 meter tegen de touwen. Middlesbrough kwam vlot langszij nadat Jeremy Aliadieri raakt kopte. Nog voor rust herstelde Wayne Rooney de marge de 2-1 binnen te schieten

In de tweede helft eiste Rooney de hoofdrol op als aangever, bij beide treffers van Carlos Tévez was hij betrokken. Bij de eerste zette hij de Argentijn vrij met een hakballetje en de 4-1 kwam via een rush en pass van Rooney.

Tottenham Hotspur - Blackburn Rovers
Ook zonder trainer Martin Jol weten de Spurs niet te winnen. Vanmiddag ging het met 2-1 onderuit tegen Blackburn Rovers.

The Spurs waren na rust nog wel op voorsprong gekomen. Robbie Keane scoorde uit een strafschop na een tackle op Aaron Lennon. Blackburn kwam via Benni McCarthy tien minuten later langszij. Het leek 1-1 te blijven, maar ver in blessuretijd verschalkte Christopher Samba doelman Radek Cerny, die de voorkeur had gekregen boven Paul Robinson.

Liverpool - Arsenal
Arsenal en Liverpool speelde op Anfield Road met 1-1 gelijk. Het duel kenmerkte zich door een ongekend hoog tempo en was dan ook een lust voor het oog.

In de zesde minuut kwam Liverpool op voorsprong. Gerrard schoot een vrije trap van ruim zeventien meter snoeihard achter de kansloze Almunia. Na de goal werd er niet meer gescoord in de eerste helft. Emmanuel Adebayor was wel tot tweemaal toe dichtbij voor de bezoekers, terwijl Dirk Kuyt en Gerrard gevaarlijk waren voor de thuisploeg.

Na rust was er een opgelegde kans voor Cesc Fabrégas, maar de Spanjaard schoot voor een leeg goal hoog over. Tien minuten voor tijd was het Fabrégas die alsnog voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Een steekpass van Alexandr Hleb werd met een puntertje tegen de netten gewerkt door de jonge Spanjaard.

Arsenal was vier minuten voor tijd nog zeer dicht bij de overwinning. Fabrégas schoot vanaf een meter of zestien op de paal en de rebound op een leeg doel was niet besteed aan Nicklas Bendtner.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
27/10BirminghamWigan Athletic3-2
27/10ChelseaManchester City6-0
27/10Manchester UnitedMiddlesbrough4-1
27/10PortsmouthWest Ham0-0
27/10ReadingNewcastle2-1
27/10SunderlandFulham1-1
28/10BoltonAston Villa1-1
28/10Derby CountyEverton0-2
28/10LiverpoolArsenal1-1
28/10TottenhamBlackburn1-2

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Arsenal1026+15
2Manchester United1126+15
3Manchester City1122+2
4Chelsea1021+8
5Blackburn1021+6
6Liverpool1020+11
7Portsmouth1119+7
8Newcastle United1017+4
9Everton1116+2
10Aston Villa1015+1
11West Ham1014+3
12Reading1113-9
13Birmingham1111-4
14Fulham119-4
15Sunderland119-8
16Wigan Athletic118-7
17Middlesbrough118-11
18Tottenham Hotspur117-5
19Bolton116-7
20Derby County116-19

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Benjani MwaruwariPortsmouth7
2Emmanuel AdebayorArsenal6
3Robbie KeaneTottenham Hotspurs5
-Robin Van PersieArsenal5
-Nicolas AnelkaBolton Wanderers5

Programma:

DatumThuisUitTijd
03/11ArsenalManchester United12.45
03/11Aston VillaDerby County15.00
03/11BlackburnLiverpool17.15
03/11EvertonBirmingham15.00
03/11FulhamReading15.00
03/11MiddlesbroughTottenham15.00
03/11NewcastlePortsmouth15.00
03/11Wigan AthleticChelsea15.00
04/11West HamBolton16.00
05/11Manchester CitySunderland20.00

Uitslagen hockey hoofdklasse 28-10-2007

Ook vandaag speelden zowel de mannen en vrouwen een volledige speelronde in de Rabobankhoofdklasse. Alleen bij de mannen kwamen HGC en Rotterdam niet in actie, zij speelden dit weekend in de Euro Hockey League. Hieronder vindt je de uitslagen van de gespeelde wedstrijden.

Uitslagen heren:

thuisUitEindstand
Laren Bloemendaal2-4
TilburgOranje Zwart4-3
AmsterdamPinoké7-1
SCHCVoordaan5-0
KampongDen Bosch4-4

Stand heren:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam81930-12
2Tilburg81729-15
3Bloemendaal81725-18
4SCHC81526-21
5Oranje Zwart81120-24
6Kampong81021-17
7Den Bosch81029-27
8HGC7912-16
9Rotterdam7821-19
10Laren 8618-31
11Voordaan8514-27
12Pinoké817-25

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
Den BoschKampong3-1
SCHCOranje Zwart3-2
ForwardLaren2-1
PinokéRotterdam2-2
AmsterdamKlein Zwitserland2-2
HDMNijmegen2-6

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Amsterdam71920-5
2Den Bosch71416-8
3Rotterdam71417-15
4SCHC71214-14
5Klein Zwitserland71211-9
6Nijmegen71018-14
7Kampong7916-16
8Laren7813-12
9Forward7714-20
10Pinoké768-13
11HDM748-19
12Oranje Zwart736-16

Meer kanalen aangekondigd voor de Wii

Sinds het verschijnen van de Wii heeft het apparaat er steeds meer kanalen bij gekregen. Na onder meer het weerkanaal, nieuwskanaal en het enquetekanaal zullen er nog twee nieuwe kanalen bij komen.

In december zal er, helemaal in lijn met de kerst- en sinterklaas-gedachte een kado kanaal verschijnen. In dit kanaal kun je content kopen voor je geregistreerde vrienden. Wil je iemand dus een toffe Virtual Console game kado doen dan kan dat gewoon.

Het tweede kanaal valt een beetje in de categorie opvulling, en is een TV programma gids waarin je precies kan zien wat er wanneer op TV is. Een mooie babelfish-vertaling van de aankondiging van dit kanaal kun je hieronder lezen. Of de kanalen ook naar Nederland zullen komen is nog niet bekend gemaakt, maar voor het kadokanaal is dat wel te verwachten.

"[...]
“Another one is “TV program schedule channel (temporary). “It becomes a channel to which the television program schedule that uses G guide is delivered in cooperation with the interactive program guide. “It is thought that operativeness and unique not defeated at any digital device that seems to look for an interesting program for the time being with Wii are necessary. ” (Iwata). It seems to be Nintendo, and it seems to become happy though there is a disadvantageous part that it is not possible to record as it is, too in there are play. Here is an appearance schedule in the spring of 2008.”
[...]"


Uitslagen Schotland speelronde 11

In Schotland werd dit weekend de elfde speeldag afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen speelronde 10:

ThuisUitEindstand
CelticMotherwell3-0
GretnaInverness CT0-4
HibernianSt. Mirren0-1
KilmarnockHearts3-1
AberdeenFalkirk1-1
Dundee UnitedGlasgow Rangers2-1

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic1125+22
2Glasgow Rangers1122+17
3Dundee United1122+7
4Hibernian1121+7
5Kilmarnock1116+0
6Motherwell1116-3
7Aberdeen1115+1
8Hearts1114-3
9St. Mirren1113-11
10Inverness CT1110-8
11Falkirk119-10
12Gretna114-19

Topscorers:

NaamAantal
McDonald (Celtic)8
Vennegoor of H. (Celtic)5
Fletcher (Hibernian)5
Wyness (Inverness CT)5

Programma:

DatumThuisUit
03/11AberdeenDundee United
03/11FalkirkGretna
03/11MotherwellSt. Mirren
03/11KilmarnockCeltic
03/11Glasgow RangersInverness CT
04/11HibernianHearts

[NK] Kramer wint ook de 10 km

Na de vijf kilometer heeft Sven Kramer ook de nationale titel op de tien kilometer veroverd.

Kramer won de tien kilometer in een tijd van 13.17,80. Bob de Jong bleef nog redelijk dicht in de buurt en eindigde met een tijd van 13.20,26 op de tweede plek. Brigt Rykkje maakte het podium vol.

#NaamTijd
1Sven Kramer13.17,80
2Bob de Jong13.20,26
3Brigt Rykkje13.26,51
4Tom Prinsen13.30,77
5Ted Jan Bloemen13.35,62
6Arjen v.d. Kief13.37,28
7Wouter Olde Heuvel13.40,79
8Mark Ooijevaar13.46,84

26 jaar lang 'Coca-Cola' op borst

Icoon OpmerkelijkDoor een misverstand of een grap, heeft een Britse man 26 jaar lang met 'Coca-Cola' op zijn borst rondgelopen.

26 jaar geleden vroeg Vince Mattingley aan een ober in een Chinees restaurant of hij zijn naam in het Chinees wou opschrijven. De ober schreef echter niet de naam van de man op, maar die van Coca-Cola.

Tijdens een bezoek in Thailand kwam de man erachter.
Een barman vroeg hem waarom hij 'Coca-Cola' op zijn borst had laten tatoeëren.“Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, tot ik tot de ontdekking kwam dat hij gelijk had. Die lui in het restaurant zullen zich wel rot gelachen hebben.”

De man wil nu waarschijnlijk zijn tatoeage laten camoufleren door een Japans teken.

Subheader
De man met zijn tatoeage.

Overzicht negende speelronde Eredivisie

Dit weekend werd de negende ronde van de Eredivisie gespeeld. Feyenoord raakte daarin de koppositie kwijt doordat ze gisteren met 2-0 verloren van FC Twente. Doordat achtervolgers PSV en Ajax wel wisten te winnen, staan de Rotterdammers nu derde. Grootste verrassing was de 5-1 zege van NEC op FC Groningen. De Nijmegenaren hadden dit seizoen tot nu toe maar tweemaal weten te scoren.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
VitesseWillem II1-0
Roda JCDe Graafschap1-0
VVV-VenloSC Heerenveen0-4
FC TwenteFeyenoord2-0
ExcelsiorHeracles1-1
FC UtrechtAjax0-1
NAC BredaAZ2-3
NECFC Groningen5-1
SpartaPSV1-4

De stand kan je hier vinden.

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1HuntelaarAjax10
=AlvesHeerenveen10
3SuárezAjax6
=NelisseFC Utrecht6
=De GrootDe Graafschap6
=KoevermansPSV6
=N'KufoFC Twente6
8MakaayFeyenoord5
=SibonHeerenveen5
=Den OudenExcelsior5

Programma :

DatumThuis:Uit:
02-11Willem IIVVV-Venlo
03-11SC HeerenveenPSV
03-11AZNEC
03-11ExcelsiorSparta
04-11FC UtrechtNAC Breda
04-11FeyenoordDe Graafschap
04-11AjaxRoda JC
04-11HeraclesFC Twente
04-11FC GroningenVitesse

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de achtste speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Hollandia - FC Omniworld 2-0
Argon - DWS 2-1
Westlandia - DWV 2-2
VVSB - Elinkwijk 2-0
Haaglandia/Win - AFC 2-6
ADO'20 - VUC 2-0
Türkiyemspor - DCV 6-2

Hoofdklasse B

Geldrop.AEK - JVC Cuijk 2-1
Papendrecht - Gemert 1-1
SV Meerssen - RKSV Schijndel 3-1
DESK - Deurne 2-1
UDI'19/BeterBed - OJC Rosmalen 0-0
UNA - Baronie 3-1
Dijkse Boys - EVV 3-1

Hoofdklasse C

Achilles'29 - De Bataven 3-0
SVBO - HSC'21/Brein 0-2
SV Babberich - WKE 0-1
Rheden - Quick'20 2-3
WSV - Sneek 5-0
SC Enschede - Be Quick 1887 0-1
FC Lienden - De Treffers 2-1

Reggie gecharmeerd van Little Big Planet

Little Big Planet, een PS3 platformgame, heeft indruk gemaakt op Reggie Fils-Aime, hoofd van Nintendo Amerika. Reggie twijfelt echter wel of de game wel thuishoort op de PS3: I've been very intrigued with Little Big Planet (from Sony). I don't know that it belongs on their platform.

Ook Microsoft heeft een aantal games die Nintendo graag zou willen hebben, bijvoorbeeld Halo en Bioshock: Microsoft has done well. There are a range of first-person shooter type games that are all very well done that could all do quite well on a Nintendo platform.

Certainly, the Halo trilogy - anyone who would look at that and say, "No, I think we could live without it," probably doesn't think real long about this industry.

Even games like BioShock. I thought that was tremendously well done. The writing was tremendously clever. I would love to see more of that type of content in the industry overall that actually makes people think a little bit.

Het is dus niet alleen maar moddergooien in de gamesindustrie en Reggie geeft het voorbeeld door complimenten te geven. Hij blijft echter wel de produkten van Nintendo het beste vinden en pimpen met de verkoopcijfers zal hij ook wel blijven doen: Our key fundamental difference is we drive our business through the eyes of the consumer. We are consumer-driven and we are insight-driven and as part of that, our objective is to create joy, wonder and a sense of enrichment. That drives everything we do.

The path that we're currently on started five years ago when our worldwide president, Saturo Iwata, and our key game developer, Shigeru Miyamoto, saw that gaming was stagnant and, in fact, gaming was on the decline in Japan. In our view, it was driven by two things. Complexity - the fact that people who loved games five to 10 years ago couldn't pick up a controller and play. On top of that, there was a lack of innovation, more and more of the same.

We took a different path, one we call the path of disruption, of really doing things differently, focusing on games and hardware that consumers could immediately pick up and play like the DS and Wii. (We developed) software targeted to new users, not only the core 15- to 25-year-old type of consumers but consumers older and younger as well as focusing on the female demographic.

It was all brought to life through a unique game play and interface construct - touch screen for the DS and a remote that was motion sensitive for the Wii.

Nederlandse Turken demonstreren tegen terrorisme

Icoon TerrorismeRuim duizend Turken hebben vanmiddag in Utrecht gedemonstreerd tegen terrorisme. De organisator, de Turks-Nederlandse Studentenassociatie Erkin, had daarvoor een vergunning gekregen. De demonstranten trokken van de Mariaplaats naar de Neude. Het hele gebeuren verliep vreedzaam.

Volgens de organisatie richt het protest zich in het bijzonder tegen de PKK, een terroristische beweging die sinds 1984 meer dan 30.000 burgers en soldaten om het leven heeft gebracht. De afgelopen weken is het geweld gestegen, en denkt de Turkse regering na over een inval in het noorden van Irak, waar de uitvalsbasis van de PKK zich bevindt.

De PKK is een beweging die bij haar oprichting in 1973 communistisch en Koerdisch-nationalistisch was. Het kapitalistische Turkije met niet-Koerdische elementen was de vijand. Later besloot de partij om haar linkse dromen te laten varen, en alleen voor een staat op basis van de Koerdische etniciteit te ijveren. Deze staat moet volgens PKK-leden gevestigd worden op het grondgebied van Oost-Turkije, Noord-Irak en West-Iran. Zowel Turkije als Iran zijn hier fel op tegen. Irak was onder leiding van Saddam Hussein eveneens tegen project Koerdistan, maar sinds zijn val hebben Koerden die een eigen land willen oprichten vrij spel. Zowel de EU als de VS beschouwen de PKK als een terroristische organisatie.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 9

Icoon EredivisieDit weekend stond de negende speelronde van de Eredivisie op het programma. Ajax wist de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 0-1 te winnen. Feyenoord liet punten liggen en verloor met 2-0 van FC Twente. PSV won eenvoudig bij Sparta met 4-1 en AZ pakte voor het eerst sinds lange tijd drie punten bij NAC Breda.

In de Galgenwaard wist Ajax vanmiddag voor het eerst te winnen onder leiding van interim-trainer Adrie Koster. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel strijd en spanning en het publiek kon zich prima vermaken. Voor rust hadden de Amsterdammers de beste kansen. Tot twee keer toe kwam de bal tegen de lat via Utrecht-doelman Franck Grandel. In de tweede helft was Ajax enkele keren dichtbij een treffer maar de thuisploeg bleef op de been. Uiteindelijk wist Klaas-Jan Huntelaar, die alleen op de keeper af ging, de bal tegen de touwen te schieten. FC Utrecht probeerde met een slotoffensief nog op gelijke hoogte te komen, maar Ajax-keeper Dennis Gentenaar hield zijn doel schoon: 0-1.

PSV heeft op Het Kasteel eenvoudig met 4-1 gewonnen van Sparta Rotterdam en is daardoor de nieuwe koploper. In de eerste minuut kwamen de gasten al op voorsprong door een doelpunt van Danko Lazovic. Tien minuten later wist Mike Zonneveld de bal achter Sander Westerveld te schieten waardoor er na een korte tijd al 0-2 op het scorebord stond. Sparta probeerde het wel maar kon geen vuist maken tegen de defensie van PSV, die slechts twee doelpunten tegen kreeg dit seizoen. Jefferson Farfán en Kenneth Perez van PSV brachten de stand naar 0-4 maar als de Eindhovenaren wat zorgvuldiger met de kansen waren omgegaan had er een monsterscore op het scorebord kunnen staan. Uiteindelijk mocht Sjaak Polak vanaf elf meter de eer van Sparta redden: 1-4.

AZ heeft eindelijk weer een overwinning geboekt na een lange negatieve reeks wedstrijden. De Alkmaarders wonnen met 2-3 bij NAC Breda. AZ kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt van Barry Opdam. Vervolgens nam de thuisploeg het initiatief en waren er kansen voor Csaba Fehér, Ronnie Stam en Anthony Lurling. Na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte toen Anthony Lurling hard uithaalde. De wedstrijd ging gelijk op maar AZ was efficiënter in de afronding. Ari en Julian Jenner brachten de stand op 1-3. Anthony Lurling bracht weer wat spanning in de wedstrijd door vanaf de penaltystip raak te schieten. AZ kwam enkele keren goed weg maar wist de voorsprong te verdedigen: 2-3.

NEC heeft in het eigen stadion een overtuigende 5-1 overwinning geboekt op FC Groningen. In de afgelopen acht speelrondes wist de club uit Nijmegen slechts twee keer te scoren, maar dat werd vandaag deels ingehaald. Aan beide kanten werd er een penalty binnengeschoten waardoor het publiek klaar was voor veel spanning en sensatie. Dit viel in de eerste helft een beetje tegen en het meest spannende moment was de tweede gele kaart voor Ondrej Svejdík van FC Groningen. In de tweede helft kon NEC uitlopen naar 5-1 door doelpunten van Lorenzo Davids, Jhonny van Beukering (2x), Jonas Olsson. De gasten probeerden nog terug in de wedstrijd te komen maar ze oogden machteloos: 5-1.

Eerder dit weekend werden er vijf andere wedstrijden gespeeld. Vitesse won met 1-0 van Willem II en Feyenoord ging met 2-0 ten onder bij FC Twente. Roda JC won met 1-0 van de Graafschap en SC Heerenveen hield drie punten over aan de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen VVV Venlo. Het duel tussen Excelsior en Heracles Almelo eindigde met 1-1 onbeslist.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 26 oktober:
Vitesse – Willem II (1-0)

Zaterdag 27 oktober:
FC Twente – Feyenoord (2-0)
Roda JC – De Graafschap (1-0)
VVV Venlo – SC Heerenveen (0-4)
Excelsior – Heracles Almelo (1-1)

Zondag 28 oktober:
FC Utrecht – Ajax (0-1)
Sparta Rotterdam – PSV (1-4)
NAC Breda – AZ (2-3)
NEC – FC Groningen (5-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Schietpartij in Rotterdamse discotheek

Icoon MisdaadVanochtend is er in een discotheek aan de Rotterdamse Leuvehaven door een onbekende schoten gelost. Er zijn geen bezoekers gewond geraakt door de schietpartij. De politie werd door de bezoekers gewaarschuwd.

Vanochtend rond vijf uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er schoten waren gehoord in de discotheek. Eenmaal gearriveerd ontdekten de agenten twee kogelgaten in het plafond. De politie onderzoekt de zaak.

Uitslagen Eredivisie 28/10/2007

Om half drie begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda - AZ 2-3
5' Opdam 0-1
19' Lurling 1-1
39' Ari 1-2 (Assist Cziommer)
47' Jenner 1-3
56' Lurling 2-3 Penalty

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 15.000.
Gele kaart: Lurling, Sikora, Penders (allen NAC), Pocognoli (AZ).

Opstellingen:

NAC: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér, Molhoek (Gilissen/51), Lurling, Amoah, Kolkka (Sikora/61).

AZ: Waterman, Koenders, Jaliens, Mendes da Silva, Opdam, Jenner (Donk/86), Agustien, Pocognoli, Cziommer (El Hamdaoui/79), Martens (Ari/38), Dembélé.



NEC - FC Groningen 5-1
5' El Akchaoui 1-0 penalty
7' v.d. Laak 1-1 penalty
63' Davids 2-1
74' v. Beukering 3-1
78' Olsson 4-1 (Assist Worm)
87' v. Beukering 5-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 12.000.
Rode kaart: 29. Svejdík (Groningen/ 2x geel).
Gele kaart: Wisgerhof, Worm (NEC).

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Kivuvu (Janssen/80), Davids, Vadócz, Prent (v. Beukering/46), Worm (v. Brakel/84), Lens.

Groningen: v.Loo, Silva, Sankoh, Svejdík, Stenman, Meerdink, Lindgren, Lovre (Berg/69), Levchenko, v.d.Laak (Veldmate/79), Nevland (Metaj/85).



Sparta - PSV 1-4
1' Lazovic 0-1 (Assist Perez)
11' Zonneveld 0-2
26' Farfán 0-3
70' Perez 0-4
77' Polak 1-4 penalty

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 10.000.
Gele kaart: Rose (Sparta), Marcellis (PSV).

Opstellingen

Sparta: Westerveld, De Roover, Adeleye, Schenkel, Jaggy, Kaita (Emnes/61), Lindenbergh, Polak, Dissels (Roberts/84), Rose, Boukhari (Slot/74).

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Zonneveld (Alcides/80), Bakkal, Simons, Farfán (Méndez/63), Koevermans, Lazovic, Perez.

Uitslagen basketbaleredivisie 27/10/2007

De afgelopen week zijn er weer wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Basketbaleredivisie. De EiffelTowers verliezen hun eerste partij en de Rotterdammers verliezen hun tweede partij op rij.

Huidig landskampioen EiffelTowers uit Den Bosch ging voor de eerste keer dit seizoen onderuit: tegen de Matrixx Magixx werd het uit in Nijmegen 93-92. De Rotterdam Challengers verloren met een minimaal verschil van de Giants uit Bergen op Zoom. Met 69-67 verloren de Rotterdammers hun tweede wedstrijd op rij. De basketballers uit Almere zijn nog steeds puntloos.


Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
23/10/2007Capitals GroningenDen Helder Seals94-87
23/10/2007Z&Z LeidenUpstairs Weert78-86
25/10/2007Landstede BasketbalCapitals Groningen74-73
25/10/2007Den Helder SealsAris Friesland105-102
25/10/2007MyGuide AmsterdamOmniwold Almere73-62
25/10/2007Giants Bergen op ZoomRotterdam Challengers69-67
25/10/2007Matrixx MagixxEiffelTowers Den Bosch93-92
27/10/2007Upstairs WeertGiants Bergen op Zoom87-76
27/10/2007Matrixx MagixxZ&Z Leiden90-64
27/10/2007Landstede BasketbalMyGuide Amsterdam55-77
27/10/2007Aris FrieslandEiffelTowers Den Bosch95-100

Stand

#TeamGPWV
1EiffelTowers Den Bosch71261
2West-Brabant Giants61051
3MyGuide Amsterdam61051
4Matrixx Magixx71052
5Upstairs Weert71052
6Capitals Groningen6734
7Landstede Zwolle7634
8Z&Z Leiden6424
9Den Helder Seals7425
10Rotterdam Challengers5214
11Aris Friesland6215
12Omniworld Almere5005

Programma

DatumThuisUit
30/10/2007EiffelTowers Den BoschLandstede Basketbal
01/11/2007Rotterdam ChallengersZ&Z Leiden
01/11/2007MyGuide AmsterdamGiants Bergen op Zoom
01/11/2007Omniwold AlmereAris Friesland

Penny Arcade Expo krijgt datum

Houd allemaal 29, 30 en 31 augustus vrij komend jaar, dan wordt namelijk de vijfde Penny Arcade Expo gehouden. Deze grote gamesbeurs vind jaarlijks plaats in Seattle en zou mogelijk een vervanger worden voor de grootschalige E3 zoals die enkele jaren geleden nog gehouden werd.

Afgelopen jaar werd het evenement door 37.000 mensen bezocht en in het persbericht staat te lezen dat ze voor komend jaar " forty-seven million bajillion people" verwachten.

Mocht je je willen inschrijven als bezoeker dan moet je nogwel even geduld hebben, dit kan pas vanaf januari.


Tweehonderd kilo boze ghetto-neger

Ik kijk de laatste tijd weer veel meer televisie. Er is een periode geweest dat ik werkelijk nergens naar keek, maar momenteel ben ik nogal into programma's als So you wanna be a popstar, Idols en Sterren dansen op het ijs. Gisteren meteen even de nieuwe single van popstar winnares Maaike gedownload. Natuurlijk niet voor de drie Euro die SBS 6 ervoor wilde hebben, maar gewoon gratis via usenet, een klein kwartiertje na de uitzending. Leuk nummer wel voor nul euro. Nu is het wachten tot Maaike in de playboy verschijnt, maar daar zal ze wel eerst achttien voor moeten worden vermoed ik.

[NK] Smit de sterkste op de 5km

Gretha Smit heeft met overmacht de titel op de 5km gegrepen. Ze was meer dan acht seconden sneller dan de nummer twee, Diane Valkenburg.

Smit eindigde in een tijd van 7.09,23, terwijl Valkenburg niet verder kwam dan 7.16,92. De derde plek ging naar Mireille Reitsma. Renate Groenewold nam niet deel aan de vijf kilometer, ze meldde vlak voor de wedstrijd af.

Eindstand 5000 meter

#NaamTijd
1Gretha Smit7.09,23
2Diane Valkenburg7.16,91
3Mireille reitsma7.21,45
4Elma de Vries7.23,27
5Helen van Goozen7.24,61
6Daniëlle Bekkering7.26,93
7Jorien Voorhuis7.28,93
8Foske Tamar v.d.Wal7.31,23


'RTL manipuleerde geluid bij doop prinses Ariane'

Icoon MediaDe website Deep Journal bericht dat het RTL-nieuws haar kijkers mogelijk heeft willen bedriegen. Tijdens de doop van prinses Ariane zou het geluid van een demonstratie tegen de vader van Máxima, Jorge Zorreguieta, eruit zijn geknipt, om de kijker het idee te geven dat alles koek en ei was tijdens de plechtigheden.

Marc Koutzarov en Bob Elbracht, leden van bovengenoemde site, waren net als RTL aanwezig bij de dienst, waarvan ze zelf beelden hebben gemaakt. Zij kwamen tot de ontdekking dat de luidruchtige demonstratie van de actiegroep H.I.J.O.S tegen Jorge Zorreguieta opvallend genoeg niet terug te horen was tijdens de uitzending van RTL, die door ruim 750.000 mensen is bekeken.

Om hun bewering kracht bij te zetten, hebben de heren een filmpje gemaakt waarin de uitzending van RTL wordt vergeleken met hun eigen beelden:


De aanwezigheid van de heer Jorge Zorreguieta is controversieel, omdat hij medeverantwoordelijk wordt geacht voor de verdwijning van 30.000 burgers tijdens het bewind van Jorge Videla in Argentinië. Koutzarov en Elbracht menen dat ook het NOS hetzelfde heeft gedaan met hun uitzending, die ze niet konden terugvinden op het internet, waardoor ze daar geen bewijsmateriaal voor hebben. Voor meer info kun je hier terecht.

Met dank aan Bregalad voor de submit.

Archeologische vondsten in Noord-Holland

Op twee plekken in Noord-Holland zijn belangrijke archeologische vondsten gedaan. In de Wieringermeer is men bij de aanleg van een natuurgebied op een prehistorische boomstamkano gestuit. De vondst werd per toeval gedaan door archeologen van de provincie. De kano is tussen de zeven en acht meter lang en is nog niet opgegraven.

Andere archeologen legden in de duinen bij Bloemendaal de restanten van een complete boerderij bloot. Het bouwsel dateert waarschijnlijk uit 500 na Christus. Er werden ook diverse potten en potscherven gevonden.

Pas eind 2009 bekend wat basisscholier moet weten

Icoon Onderwijs Op z'n vroegst eind 2009 wordt duidelijk wat scholieren aan het einde van hun periode op de basisschool zouden moeten kennen en kunnen.

PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) zei vandaag in het televisieprogramma Buitenhof dat ze maximaal twee jaar de tijd neemt om uit te zoeken hoe adviezen die ze eind dit jaar hierover verwacht, het beste kunnen worden ingevoerd.

''Als je zoiets doet, moet je het doen met iedereen die ermee moet gaan werken'', aldus Dijksma, die niet weer een regeling zomaar wil invoeren. ''Er is de afgelopen jaren te veel over de hoofden van mensen in het onderwijs heen gesproken en daar is het onderwijs niet beter van geworden.''

De Inspectie van het onderwijs stelde eerder dat scholen te weinig aandacht besteden aan taal en rekenen. Een kwart van de scholieren uit groep 8 leest daardoor op het niveau van groep 6 wanneer de overstap naar het voortgezet onderwijs wordt gemaakt.

Uitslag FC Utrecht - Ajax

Om half 1 vanmiddag begon de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - Ajax 0-1
68' Huntelaar 0-1

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 23.300.
Gele kaart: Pieters, van Dijk (Utrecht), Gabri, Heitinga, Maduro (allen Ajax).

Opstellingen

Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Dickoh, Pieters, Caluwé (Broerse/76), v.Dijk, Somers (Rossini/77), George, Nelisse, Sânmartean (Vandenbergh/29).

Ajax: Gentenaar, Ogararu, v.d.Wiel, Heitinga, Emanuelson (Vertonghen/27), Gabri, Maduro, De Jong, Rommedahl (Luque/63), Huntelaar, Suárez (Bakircioglu/86).

Manhunt 2 toch te koop voor Britten

Het omstreden gehypte spel Manhunt 2 kan toch gekocht worden in het Verenigd Koninkrijk. Het spel is verboden op grond van de Britse Video Recordings Act, maar omdat de wet al uit 1984 dateert kan het spel toch gedownload worden. Het downloaden ontbreekt namelijk in de wet, dus het verbod geldt alleen voor fysieke goederen.

Toch is de Europese introductie van Manhunt 2 door de keuringsmoeilijkheden voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Amerikaanse introductie gaat wel volgens schema door. Waarom er nooit ophef was over de meeste andere gewelddadige spellen als de Grand Theft Auto-serie is onbekend. In Nederland wilden de regerende coalitiepartijen ook al een verbod op Manhunt 2, maar slaagden niet in hun selectieve verontwaardiging.

[WRC] Uitslag Rally van Japan

Ford-coureur Mikko Hirvonen en navigator Jarmo Lehtinen hebben op de laatste dag van de Rally van Japan de eindoverwinning veilig gesteld. Citroën-coureur Daniël Sordo en Ford-coureur Henning Solberg werden respectievelijk tweede en derde.

Doordat klassementsleider Marcus Grönholm al op de eerste dag van de de wedstrijd moest staken en de nummer twee in het klassement, Sebastièn Loeb, hetzelfde deed op de laatste dag van de strijd, was de weg naar een eindoverwinning voor Hirvonen helemaal open. De Fin mocht de laatste dag als leider starten en lied zijn leidende positie niet meer in gevaar komen.

Met nog twee rally's te gaan staat Grönholm nog steeds aan de leiding met 104 punten, gevolgd door Loeb (100) en Hirvonen (84). De volgende Rally zal weer in Europa plaatsvinden, waar de Ierse wegen onveilig zullen worden gemaakt.

[NK] Kuipers ook de beste op schaatsmijl

Simon Kuipers is de nieuwe Nederlands kampioen op de 1.500 meter bij de mannen. Kuipers, gisteren ook al de beste op de 1.000 meter, was vanmiddag met 1.45,80 verreweg de snelste van allemaal.

Erben Wennemars pakte met 1.46,98 het zilver, het brons was met 1.47,31 voor Sven Kramer. Dit drietal zal samen met Mark Tuitert en Rhian Ket de wereldbekerwedstrijden rijden op de schaatsmijl.

Grote verliezers waren Remco Olde Heuvel en Jan Bos, die respectievelijk als zesde en negende eindigde.

Einduitslag 1.500 meter

#NaamTijd
1Simon Kuipers1.45,80
2Erben Wennemars1.46,98
3Sven Kramer1.47,31
4Mark Tuitert1.47,91
5Rhian Ket1.48,50
6Remco Olde Heuvel1.48,64
7Tom Prinsen1.48,70
8Lars Elgersma1.48,71

Na Vii en Wu in 2008 ook Wii in China

Nintendo heeft aangekondigd dat de Wii volgend jaar in China en Zuid Korea zal gaan verschijnen. Hier zal het apparaat de strijd aan moeten gaan met de vele klonen die al op de markt zijn zoals de Vii en de Wu. Volgens Iwata plant Nintendo om de console in 2008 in China op de markt te brengen zodra het wereldwijde tekort aan Wii's opgelost is. Hun doel was om eerst zoveel mogelijk consoles te leveren aan de al bestaande markten alvorens nieuwe markten aan te boren.

Molotovcocktail bij Koerdisch centrum

Icoon BinnenlandsBij een Koerdisch centrum in Arnhem is vannacht een poging tot brandstichting gedaan. In het verenigingsgebouw werd een molotovcocktail naar binnen gegooid. De politie meldt dat er niemand gewond is geraakt. Afgelopen woensdag werd er ook al een poging tot brandstichting gedaan in het gebouw aan de Klarendalseweg.

Rond 4.30 uur ontdekte de politie de molotovcocktail bij een surveillance. Er was lichte brandschade aan de voorgevel van het pand. Waarschijnlijk is het vuur uit zichzelf gedoofd.

Demonstratie VS tegen Irakoorlog

Tienduizenden mensen hebben zaterdag in Amerikaanse steden voor een beëindiging van de Irakoorlog gedemonstreerd. Demonstranten riepen het parlement op om de geldkraan voor de oorlog dicht te draaien. De Amerikaanse president Bush vroeg het Congres maandag nog eens 46 miljard dollar extra bovenop de 150 miljard die hij al had gevraagd voor het komend jaar.

De organisatie schatte het totaal aantal betogers in steden als Seattle, New York, Chicago, Boston en San Francisco op 100.000. Het was zaterdag precies vijf jaar geleden dat de Amerikaanse senaat akkoord ging met de Brits-Amerikaanse invasie in Irak. Volgens Washington maakte de oorlog deel uit van de strijd tegen het terrorisme. Irak zou massavernietigingswapens produceren en steun aan Al-Qaida verlenen. Niets van dit bleek waar te zijn.


Colin Powell met zijn beruchte Powerpoint-presentatie voor de VN in de prelude van de Irakoorlog

DVD: Italian Stallion

Het is een algemeen bekend feit dat Sylvester Stallone zijn omvangrijke carrière is gestart in de porno-industrie. Dat klinkt heftiger dan het is, want het bleef bij slechts één soft-erotische film. Daarbij was het vooral een vriendendienst en het enorme bedrag van 200 dollar die hem deden besluiten mee te spelen in de film Party at Kitty and Stud's. De film werd geschoten in 1970 en wordt nu heruitgebracht op dvd onder de titel Italian Stallion, zodat we niet kunnen missen dat het om Sly gaat. Het heruitgeven van een pornofilm van bijna 40 jaar oud is natuurlijk wat vreemd. Geen enkele andere acteur naast Sly heeft ooit nog een film gemaakt (on record). Een jaar na verschijnen van de film heeft één van de dames zelfs zelfmoord gepleegd.

Fietser overleden na botsing bij Castricum

Icoon OngelukVannacht even na 1.00 uur is een 17-jarige fietser uit Uitgeest overleden na een botsing met een auto op de N203 bij Castricum. De 21-jarige automobilist kwam uit Alkmaar en kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser zou zijn overgestoken over de weg en zou geen gebruik hebben gemaakt van de fietstunnel.

De politie meldt dat de man uit Alkmaar vanuit Castricum in de richting van Uitgeest reed. Na een blaastest bleek dat de man geen alcohol gedronken had.

Australiërs hekelen militaire aanpak NL

Icoon TerrorismeAustralische troepen in Afghanistan hebben in juni niet meegedaan aan een Nederlands offensief in Uruzgan wegens uiteenlopende opvattingen over de instructies om burgerslachtoffers te vermijden. Australische militairen uitten hun bezorgdheid over de Nederlandse procedures.

Dit deden ze ook bij officieren. Dat stelde een woordvoerder van de Australische strijdkrachten zondag.

Bij het uiterst omstreden, door Nederland geleide offensief tegen Taliban-strijders in de Chora-vallei kwamen ruim vijftig burgers om het leven. Ook de Afghaanse president Hamid Karzai bekritiseerde de operatie als onnauwkeurig en onzorgvuldig.


Gears of War de winnaar bij de Golden Joystick awards

Terwijl de champagne bij de BAFTA awards nog maar net op is, is het nu alweer tijd voor de Golden Joystick awards. In tegenstelling tot de prestigieuze BAFTA's, waar experts bepalen wie met de awards naar huis gaan, zijn het de gamers zelf die bij de Joysticks de dienst uitmaken.

De Golden Joysticks worden beschouwd als één van de belangrijkste awardshows op het gebied van gamen. Dit jaar is zelfs extra speciaal aangezien de Golden Joystick awards haar 25-jarige bestaan mag vieren. Grote winnaar gisteren in Londen was Gears of War. Epics Xbox 360 knaller won drie awards inclusief Ultimate Game of the Year 2007.

Hieronder staan de andere winnaars.

Ultimate Game of the Year 2007 - Gears of War

Sonopress Xbox Game of the Year 2007 - Gears of War

PC Game of the Year 2007 - sponsored by PC Gamer - The Lord of the Rings: Shadows of Angmar

PlayStation Game of the Year 2007 - sponsored by Official PlayStation Magazine UK - God of War II

Nintendo Game of the Year 2007 - sponsored by Official Nintendo Magazine - The Legend of Zelda: Twilight Princess

Editor's Choice - Gears of War

The Publisher of the Year 2007 - sponsored by Future - Nintendo

The Vivendi Retailer of the Year 2007 - Game

The One to Watch - Sponsored by Total Film - Assassin's Creed

Next-Gen.biz UK Developer of the Year - Codemasters

The GameTribe Online Game of the Year 2007 - World of Warcraft: The Burning Crusade

Nuts All-Nighter - Gears of War

The 1Xtra Soundtrack of the Year - Guitar Hero II

The Innovation of the Year 2007 - sponsored by T3 - Nintendo Wii

4Talent Mobile Game of the Year 2007 - Final Fantasy

Games Radar Handheld Game of the Year - GTA Vice City Stories

The Sun Family Game of the Year 2007 - Wii Sports

The Bliss Girls' Choice Game of the Year 2007 - Guitar Hero II

[NK] Tweede titel voor Van Deutekom

Paulien van Deutekom heeft haar tweede titel gepakt op het Nederlands kampioenschap afstanden in Heerenveen. Na de titel gisteren op de 1.000 meter was ze vandaag ook de beste op de 1.500 meter.

Van Deutekom reed een tijd van 1.58,26 en was daarmee een tiende van een seconde sneller dan Ireen Wüst die het zilver voor zich opeisde. Het brons was voor Diane Valkenburg en Marrit Leenstra, die allebei tot een tijd van 1.59,30 kwamen.

Dit viertal gaat samen met Annette Gerritsen naar de wereldbekerwedstrijden op de 1.500 meter.

Einduitslag 1.500 meter

#NaamTijd
1Paulien van Deutekom1.58,26
2Ireen Wüst1.58,35
3Diane Valkenburg1.59,30
3Marrit Leenstra1.59,30
5Annette Gerritsen1.59,94
6Jorien Voorhuis2.00,62
7Renate Groenewold2.00,68
8Tessa van Dijk2.01,26

Twee meisjes vastgehouden en verkracht

Icoon BinnenlandsIn de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee meisjes, 16 en 18 jaar oud, langere tijd in een woning in Vlissingen vastgehouden, bedreigd en verkracht. Rond 04.00 uur kon het meisje van 16 ontsnappen en de politie waarschuwen.

De meisjes waren te gast bij een 40-jarige kennis, waar ook een 36-jarige man uit Zoetermeer aanwezig was. Het viertal kreeg onenigheid, wat ontaardde in "bedreigingen, gewelddadigheden, vrijheidsberoving en de verkrachting van de beide meisjes", aldus de politie.

Nadat de 16-jarige de politie had gebeld, deden die een inval in de woning en bevrijdden het meisje van 18. De man van 36 werd aangehouden, de man van 40 is nog voortvluchtig.

Met dank aan D_tje voor de submit én de herschrijving.

Moordplek Abraham Lincoln gerenoveerd

Icoon AmerikaDe moordplek van Abraham Lincoln wordt gerenoveerd voor miljoenen. Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten, werd de eerste president van de in totaal vier Amerikaanse presidenten die vermoord werd. De plek zal gerenoveerd worden tot een museum annex monument over het leven van Lincoln. Het gebouw trekt nu al elk jaar ongeveer een miljoen bezoekers.

Lincoln werd in 1865 neergeschoten in de schouwburg Ford's Theatre in Washington DC. Lincoln werd in het achterhoofd neergeschoten met een pistool door John Wilkes Booth, een Amerikaans acteur. Booth wist hierop te ontkomen maar werd twaalf dagen later, na een klopjacht van de cavalerie, opgespoord in Virginia waar hij zich schuilhield in een tabakschuur. Hij wilde zich niet overgeven, waarop de schuur in brand werd gestoken. Toen hij vervolgens probeerde te vluchten werd hij neergeschoten.

'Abe' Lincoln, meestal afgebeeld met een zwarte kabouterbaard, was een van de meest invloedrijke presidenten uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij schafte de slavernij af, maar door tegenstand van de Zuidelijke Staten van Amerika ontketende Lincoln de Amerikaanse burgeroorlog, wat de grootste interne crisis ooit was die Amerika gekend heeft. In het Zuiden van Amerika had men Lincoln altijd gezien als een abolitionist, dit is iemand die de slavernij wil afschaffen, maar ook als een vriend van het Noorden.


Artistieke impressie van de moord op Abraham Lincoln

Van Marwijk wil in winter verdediger halen

Bert van Marwijk, trainer van Feyenoord, hoopt in de winterstop een extra verdediger aan te trekken. Ron Vlaar moet namelijk geopereerd worden, nadat hij enkele weken geleden een blessure aan zijn knie opliep.

De website van Feyenoord meldt inmiddels dat Vlaar, in tegenstelling tot een eerder bericht, dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie zal komen.

Zaterdag maakte Van Marwijk al bekend het noodzakelijk is dat verdediger een operatie ondergaat. "Helaas is uit nieuw onderzoek gebleken dat een ingreep toch noodzakelijk is. Ik denk niet dat hij dit seizoen nog in actie komt. Voor een kruisbandoperatie staat zes tot negen maanden. Kijk naar Leonardo bij Ajax. Hij is ook nog steeds niet terug. Misschien dat we in januari een verdediger aan de selectie moeten toevoegen."

Het hart van de verdediging wordt op dit momenteel door André Bahia en Kevin Hofland gevormd. Naast dit duo zouden ook Jordy Buijs en Serginho Greene als centrale verdediger kunnen fungeren.

Britten kunnen Manhunt 2 toch kopen

Icoon GamesHet omstreden gehypte spel Manhunt 2 kan toch gekocht worden in het Verenigd Koninkrijk. Het spel is verboden op grond van de Britse Video Recordings Act, maar omdat de wet al uit 1984 dateert kan het spel toch gedownload worden. Het downloaden ontbreekt namelijk in de wet, dus het verbod geldt alleen voor fysieke goederen.

Toch is de Europese introductie van Manhunt 2 door de keuringsmoeilijkheden voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Amerikaanse introductie gaat wel volgens schema door. Waarom er nooit ophef was over de meeste andere gewelddadige spellen als de Grand Theft Auto-serie is onbekend. In Nederland wilden de regerende coalitiepartijen ook al een verbod op Manhunt 2, maar slaagden niet in hun selectieve verontwaardiging.


Coalitiepartijen PvdA, CDA en ChristenUnie wilden ook al een verbod

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games

Moeder Britney gaat boek schrijven

Icoon ShowbizzNee, dit keer geen nieuws over Britney maar over Lynne Spears, de moeder van Britney. Ze gaat een boek schrijven waarin ze vertelt hoe het is om een gezin groot te brengen met alle media-aandacht. Volgens Curt Harding van de christelijke uitgeverij Thomas Nelson Inc. zal 'Pop culture mom: a real story of fame and family in a tabloid world' op 11 mei, moederdag, in de winkels liggen.

Britney kwam vrijdag weer in het nieuws omdat ze bij de rechtbank in Los Angeles verscheen. Ze moest met Kevin Federline, haar ex, een voogdijregeling treffen voor hun zoons, Sean Preston en Jayden James.

Met dank aan frank07 voor de submit.

Kramer verdedigt twee titels

Sven Kramer verdedigt zondag, tijdens de laatste dag van het NK afstanden, twee nationale titels. De Friese schaatser is namelijk regerend kampioen op de 1500 meter en de 10.000 meter.

De verwachting is dat Kramer vooral op de schaatsmijl veel tegenstand zal krijgen van Erben Wennemars, Simon Kuipers en Mark Tuitert. Op de langste afstand zal de Fries met name rekening moeten houden met Carl Verheijen en Bob de Jong.

Ireen Wüst verdedigt haar titel op de 1500 meter. Voor de Brabantse schaatsster is het zaak om tegenstandsters uit haar eigen ploeg voor te blijven. Renate Groenewold en Paulien van Deutekom zouden zomaar een gooi naar de zege kunnen doen.

Op de 5000 meter zijn Groenewold en van Deutekom ook favoriet, maar hier moeten ze ook bedacht zijn op de prestaties van Gretha Smit. Zij is namelijk regerend kampioen op de langste afstand bij de vrouwen.

Film: Halloween

Halloween is één van die films die de slasherfilms mede populair heeft gemaakt. Black Christmas, dat nog een paar jaar eerder dan Halloween was gemaakt, kreeg recentelijk nog een remake, eentje die ze achteraf gezien beter niet hadden kunnen maken, en nu is het dan de beurt aan Halloween zelf. Na talloze en veelal slechte vervolgen, met als grootste dieptepunt Halloween: Resurrection met acteerkanonnen als Busta Rhymes, mocht Rob Zombie een remake maken. Dit soort mededelingen zijn voor fans meestal reden voor kopzorgen. Maar Zombie had met The Devil's Rejects aangetoond een sterke horrorfilm te kunnen maken, en dat deed de hoop opleven. Kan Rob Zombie onze gemaskerde vriend hernieuwd leven inblazen?

Steinsson niet tegen NAC Breda

Grétar Steinsson laat het duel van zijn club AZ tegen NAC Breda aan zich voorbij gaan. Na de laatste training, voorafgaand aan het duel met de Brabanders, bleek dat de verdediger nog teveel last van zijn rug had.

Door het wegvallen van Steinsson is de kans aanwezig dat Milano Koenders als vervanger zal gaan fungeren. Dit deed hij ook al in de tweede helft tijdens het duel tegen SC Heerenveen. Afgelopen donderdag, in de UEFA Cup-wedstrijd tegen FC Zenit (1-1), was hij ook al de stand-in van de IJslander.

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Demy de Zeeuw het duel met NAC Breda aan zich voorbij laat gaan.

Armando Museum heeft nieuwe locatie

Icoon BinnenlandsNa de brand in de Elleboogkerk in Amersfoort heeft het Armando Museum een nieuwe tijdelijke locatie gevonden. Vanaf 3 februari 2008 zal de St. Aegtenkapel in Amersfoort het nieuwe onderkomen van het museum zijn. Alle werken die elders opgeslagen waren zullen tentoongesteld worden.

De directeur van het museum hoopt dat er ook werken komen te staan die de brand overleefd hebben. Onder andere van Richard Long en Stefan Pietryga. Hoeveel werken de brand overleefd hebben is nog niet bekend. De Elleboogkerk is niet toegankelijk wegens instortingsgevaar.

Bierverbod door drinkende Britse toeristen

Icoon OpmerkelijkVanaf november mag er geen bier geschonken worden in het centrum van de Slowaakse hoofdstad Bratislava. De stad heeft het verbod ingesteld omdat er te veel overlast was van drinkende Britse toeristen. Duizenden Britten vliegen goedkoop naar Slowakije om zich goedkoop vol te zuipen op hun vrijgezellenavonden.

Het alcoholverbod is ingesteld door de overlast van Britse toeristen, maar het geldt niet alleen voor buitenlanders. De politie kan iedere drinker een boete geven van omgerekend 30 euro.

Sascha Visser nieuwe VJ van TMF

Icoon TelevisieVanaf januari zal soapacteur Sascha Visser VJ worden bij TMF. Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de TMF Awards. Het is nog niet bekend of Visser zal stoppen bij de BNN-soap Onderweg Naar Morgen. Het is ook nog niet duidelijk welk programma hij gaat presenteren bij de muziekzender.

De 19-jarige Visser heeft het op veel verschillende plaatsen proberen te maken. Na een mislukte voetbalcarrière in de jeugd van Feyenoord en Sparta Rotterdam deed hij mee aan het SBS-programma 'So you wannabe a popstar'. Uiteindelijk verloor hij in de finale van Erik Hulzebosch, maar bij zijn fans was hij de absolute nummer één.

Moeder steekt zoon per ongeluk dood

Icoon Shocking Een ongeluk zit een in klein hoekje en helaas loopt het soms heel erg slecht af. Zo ook voor een Duitse moeder (43) in Hamburg. Ze vroeg haar zoon mee te helpen bij het leegruimen van de vaatwasser. Omdat hij niet reageerde, liep de vrouw onvoorzichtig met een mes in haar hand de keuken uit. Haar zoon kwam net aangelopen en ze botste per ongeluk met een lang vleesmes in haar hand tegen haar 14-jarige zoon. Ze stak hem in de borststreek en haar zoon overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

De politie gaat er vanuit dat de vrouw de waarheid spreekt. Ze is momenteel in een zware shocktoestand.

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 8

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de achtste speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A verspeelde Ter Leede de kans op een periodetitel. De ploeg uit Sassenheim, die het seizoen begon met vijf zeges, speelde voor de derde keer op rij gelijk. Waar dat tegen Rijnsburgse Boys en Noordwijk nog tot enige tevredenheid leidde, was dat gisteren niet het geval. Tegenstander was namelijk hekkensluiter TOGR, dat door de 0-0 het derde punt van het seizoen pakte. FC Lisse, de afgelopen vier seizoenen steevast tweede, wist nu de periodetitel te bemachtigen. Uit bij promovendus Zwaluwen '30 won men simpel. Bij 0-5 liet Lisse de teugels vieren, waarna de ploeg uit Hoorn nog terugkwam tot 3-5. Dé topper was ongetwijfeld de derby tussen Rijnsburgse Boys (gemeente Katwijk) en Quick Boys. Op sportpark de Middelmors zagen 4000 mensen hoe Rijnsburg via Djuric Ascencion op 1-0 kwam. Maarten Bak en Chima Onyeike kantelden de wedstrijd echter, waarna Rijnsburg in de vierde minuut van de blessuretijd via André van Egmond alsnog een verdiend punt pakte. DOTO herstelde zich verder van de matige start door Noordwijk met 2-0 te kloppen, terwijl Katwijk door een simpele 3-0 zege in eigen huis op SHO naar de derde plek steeg.

Topscorers

1. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 7
2. Maarten Bak (Quick Boys) 6
Michael van Dommelen (DOTO) 6
4. Kevin van der Geest (Noordwijk) 5
Arie Jonker (Katwijk) 5
Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 5

In de hoofdklasse B ging de eerste periodetitel naar Sparta Nijkerk. Het elftal van trainer Hans van Arum had het in eigen hand en wist dat winst altijd voldoende was. Makkelijk was het niet in Kloetinge, maar een goal van Lopes Dinis Magalhaes was voldoende voor Nijkerk. Het werd een extra goed weekend voor de ploeg, want de concurrentie verspeelde allemaal punten. Nummer twee Hoek kon, met Willem Leushuis voor het eerst als trainer op de bank, niet winnen bij de verrassende promovendus LRC Leerdam. Het werd 1-1, eenzelfde uitslag als bij Nunspeet - IJsselmeervogels. De zaterdagkampioen kwam pas in de slotfase naast de gedeelde hekkensluiter door een goal van Pierre Tosch. Spakenburg won vorige week in de beker van het tweede van GVVV. Toen stond de selectie van GVVV 1 al te spioneren en dat had succes, want in Spakenburg werd het 1-1. Voor het vierde gelijkspel van deze speeldag zorgden Kozakken Boys en AFC Ajax. De amateurtak van de Amsterdammers zagen na negentig minuten dezelfde score op het bord staan als de profs onlangs in de beker: 1-1. Onderin verschafte Bennekom zich wat lucht. Een 0-3 zege bij Geinoord, met twee goals van "het kale gevaar" Dennis van Meegdenburg, was genoeg om de laatste plaats over te doen aan Nivo Sparta.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 8
2. Mark Dijs (DOVO) 6
Lopes Dinis Magalhaes (Sparta Nijkerk) 6
Ruben Wilson (Spakenburg) 6
5. Ferry Alfons (Hoek) 5
Ashraf Chentouf (LRC Leerdam) 5
Thijs Houwing (Spakenburg) 5
Erwin Schouten (Nunspeet) 5
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 5
Sam Ysebaert (Hoek) 5

In de hoofdklasse C is de beslissing in de strijd om de eerste periodetitel nog niet gevallen. Koploper Excelsior '31, dat zeven keer op rij had gewonnen, verloor de eerste punten. Bij promovendus PKC '83 verspeelde men een 0-2 voorsprong en speelde het met 2-2 gelijk. Titelverdediger HHC Hardenberg, al weken in het spoor van de club uit Rijssen, kwam langszij door een 2-1 overwinning op Flevo Boys. Beide teams hebben nu 22 punten en exact hetzelfde doelsaldo: 22-5. Een beslissingsduel brengt binnenkort uitsluitsel. Go Ahead Kampen klom naar de derde plek door een monsterzege op VVOG. De "Kowetters" wonnen met 6-1 en zagen spits Jurrian Zandbergen drie keer scoren. Hij is nu topscorer van de gehele zaterdaghoofdklasse. SC Genemuiden verliet de laatste plaats door een 2-0 overwinning op Oranje Nassau.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 9
2. Erwin Looms (Excelsior '31) 7
3. Tony Alberda (ONS Sneek) 5
Martijn Berger (HHC Hardenberg) 5
Dennis Sepp (Excelsior '31) 5
Iury da Silva (Go Ahead Kampen) 5
Tom IJzerman (HHC Hardenberg) 5

Horecaclub gesloten voor drugscontrole

Icoon PolitieVanochtend heeft de politie een horecaclub aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord gesloten. Alle personen die aanwezig waren zijn aangehouden op grond van de Opiumwet en de identificatieplicht. De politie kwam even na 7.30 uur in actie.

Op het moment dat de politie binnenviel was er een afterparty bezig. Meer details wil de politie nog niet kwijt. Later vandaag volgen er voorlopige resultaten.

Heidi viel op goed gevulde broek van Seal

Icoon OpmerkelijkNiet de ogen of het karakter van zanger Seal deden Heidi Klum smelten tijdens hun eerste date, maar zijn goed gevulde broek. Dat verklapte het supermodel bij Oprah op de bank. "Ik weet dat iedereen het over de wielrenbroekjes van mijn man heeft... en dat is helemaal terecht!"

Spijt van haar uitspraak heeft Klum niet. "Ik was gewoon eerlijk. En het is zo raar. Oprah heeft zoiets vertrouwelijks dat je vergeet dat je op de televisie bent." Waar Seal het eerst naar keek tijdens de eerste date is niet bekend.

Spelers VVV-Venlo 'opgewarmde lijken'

De trainer van VVV-Venlo, André Wetzel, ergerde zich gisteravond groen en geel aan de instelling van zijn ploeg in het duel met Heerenveen. De Friezen waren met 4-0 te sterk voor de promovendus.

"Mijn spelers liepen als 'opgewarmde lijken' over het veld." aldus Wetzel. "Twee, drie jongens konden enigszins mee, de rest bleef ver onder de maat. Met name mentaal was het voor rust bedroevend.”

Wetzel zei verder dat het kwaliteitsverschil tussen zijn ploeg en Heerenveen wel erg groot was. "We speelden een kansloze wedstrijd.”

Grote brand in bedrijfsgebouw Nieuwegein

Icoon BrandEen bedrijfsverzamelgebouw aan de Hildo Kropstraat in Nieuwegein is vannacht deels verwoest door een grote brand. De politie meldt dat een garagebedrijf en een kapsalon volledig zijn uitgebrand. De andere delen van het gebouw liepen schade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Er rukten 50 brandweerlieden uit van verschillende korpsen in de regio. Ook moesten er zestien woningen ontruimd worden in de buurt van het pand. De bewoners werden uit voorzorg enige uren opgevangen in het zwembad. Rond 6.00 uur werd het sein brandmeester gegeven en kon iedereen weer naar huis.

Romário geen speler/coach meer

Het trainersavontuur van Romário bij Vasco da Gama heeft nog geen week geduurd. Na het ontslag van Celso Roth was de 41-jarige Braziliaanse spits van Vasco da Gama even speler/coach. Inmiddels heeft de Braziliaanse club in Valdir Espinosa de nieuwe hoofdtrainer gevonden.

Romário had één wedstrijd de leiding over Vasco. Romário leidde Vasco da Gama afgelopen woensdag in de kwartfinales van de Copa Sudamericana naar een 1-0 overwinning in de return tegen het Mexicaanse América. Het was echter niet genoeg om de halve finale te behalen omdat de eerste wedstrijd met 0-2 werd verloren.

SimCity Societies toont zich in twee trailers

In SimCity Societies zul je je als gamer weer helemaal bezig houden met opbouwen. In deze SimCity-titel draait het echter, meer als voorheen, om het opbouwen van niet zomaar iets, namelijk de ideale samenleving. Als je dit wilt doen dien je duidelijke keuzes te maken op het gebied van milieu en leefomgeving. Zo kun je er voor kiezen om een bruisende stad te maken die wordt omgeven door uitlaatgassen, of kun je ervoor kiezen een idyllisch stadje te maken dat heel wat minder bruisend maar des te schoner is.


Gunstige loting voor volleyballers

De Nederlandse volleybalmannen hebben gunstig geloot voor het kwalificatietoernooi voor het EK van 2009 in Turkije. In groep B moet Oranje het opnemen tegen Slovenië en Letland. Tevens komt de ploeg van bondscoach Peter Blangé in groep B uit tegen de winnaar van het duel tussen Azerbeidzjan en Albanië.

"Gezien onze stand zijn we het verplicht ons te kwalificeren, maar we kunnen ons geen misstappen permitteren", zei Blangé.

De vier landen treffen elkaar volgend jaar van 16 tot en met 18 mei in ons land. Twee weken later spelen zij opnieuw tegen elkaar in Slovenië.

De winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor de Europese titelstrijd. De beste nummers twee van de zes groepen krijgen nog een kans op plaatsing via play-offs.

China en Myanmar op neutraal terrein

China en Myanmar, voormalig Birma, spelen vandaag op neutraal terrein de return af in de kwalificaties voor het WK van 2010.

De wedstrijd is verplaatst naar Maleisië vanwege de repressiegolf van de militaire machthebbers in Myanmar. Beide voetbalbonden waren bang voor rellen tussen supporters van beide landen.

China lijkt de volgende ronde overigens vrij eenvoudig te halen. De eerste wedstrijd werd namelijk met 7-0 gewonnen.

SPD wil maximumsnelheid in Duitsland

Icoon BuitenlandsDe Duitse regeringspartij SPD streeft naar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op alle autosnelwegen in de Bondsrepubliek. Op een partijcongres van de sociaaldemocraten gisteren in Hamburg stemde een krappe meerderheid van de gedelegeerden voor een snelheidheidsbeperking.

De SPD-leden verwachten voordelen voor het milieu in de strijd tegen het broeikaseffect. Een zogenoemde tempolimiet kan de uitstoot van kooldioxide terugdringen.

Friezin overlijdt tijdens bedrijfsuitje

Icoon BinnenlandsEen 29-jarige vrouw uit Gorredijk is vrijdag om het leven gekomen na een val uit een graansilo aan de Hoofdweg in het Drentse Veenhuizen. Het voorval vond plaats tijdens een bedrijfsuitje van de firma Motip. De politie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Het slachtoffer nam met een groep collega's deel aan allerlei activiteiten. Tijdens het tokkelen heeft de vrouw volgens getuigen de aanwijzingen van de begeleiders niet opgevolgd. Voorlopig onderzoek wijst volgens de politie uit dat het bedrijf dat de activiteiten organiseerde voldoende veiligheidsmaatregelen had getroffen.

Het bedrijf Motip was naar Veenhuizen voor een soort zeskamp. De graansilo van de Dienst Domeinen werd gebruikt voor de abseiloefening met dodelijke afloop.

Hitteschild Discovery niet beschadigd

Icoon RuimtevaartHet hitteschild van Spaceshuttle Discovery is niet beschadigd. Dit blijkt uit een inspectie met de robotarm van het ruimteveer. "Niemand heeft iets tijdens de inspectie iets bijzonders gevonden", aldus vluchtdirecteur Rick Labrode. Bij de lancering raakten er zes brokstukken los van de externe tank, maar dit heeft niet voor problemen gezorgd.

Discovery werd dinsdag gelanceerd in Cape Canaveral in Florida. De belangrijkste taak van de missie STS-120 is het brengen en vastkoppelen van de Module Harmony, ook wel Node 2. Deze module moet ervoor gaan zorgen dat er meerdere modules vastgekoppeld kunnen worden aan het ruimtestation.

Psychiater: tranen moeder Maddy zijn theater

Icoon BuitenlandsDe ouders van het verdwenen Britse meisje Madeleine McCann overwegen een rechtszaak tegen de Spaanse psychiater José Cabrera. Die had in een kranteninterview twijfels geuit over de echtheid van de tranen van moeder Kate (39) tijdens een recent tv-interview.

Dit meldde de Britse krant Daily Mail gisteren. Cabrera, een psychiater gespecialiseerd in gezichtsuitdrukkingen, had de bewegingen van de gelaatsspieren van Kate McCann geanalyseerd. Hij beschreef haar optreden als 'theater' en zei: 'Haar persoonlijkheid is niet normaal'

Madeleine verdween in mei uit het vakantieappartement van haar ouders in Portugal. Sindsdien is zij spoorloos.


Madeleine McCann: nog steeds spoorloos.

KLM biedt binnenkort meer beenruimte

Icoon VervoerDe KLM heeft een nieuwe reizigersklasse geintroduceerd in de vliegtuigen. In de nieuwe categorie hebben de reizigers meer beenruimte en kunnen ze profiteren van andere extra's. Wanneer het mogelijk is om met meer beenruimte te vliegen bij de KLM is nog niet bekend. Dit meldde KLM-directeur Peter Hartman gisteren in het AD.

"Een aantal passagiers is bereid wat meer te betalen voor extra beenruimte", vertelt Hartman. "Mensen willen anno 2007 meer keuze. Dus we kijken naar meer variatiemogelijkheden: de een hoeft geen maaltijd de ander wel, de een wil bij het raam zitten, de ander juist niet."

Bij Martinair, een dochtermaatschappij van de KLM, is het al langer mogelijk om te vliegen met extra beenruimte. Ook is er een aanbod van allerlei recente films in het vliegtuig.


Binnenkort met extra beenruimte.

Da Costa moet meer onderzoeken ondergaan

De trainer van PSV, Ronald Koeman, verwacht niet dat hij snel weer kan beschikken over Manuel Da Costa. De verdediger heeft last van een enkelblessure en kent een trage revalidatie. Hij zal om die reden meer onderzoeken moeten ondergaan.

Da Costa kwam een maand geleden voor het laatst in actie voor de landskampioen. Hij speelde destijds mee in de bekerwedstrijd tegen Jong Heerenveen.

Supertrailer/teaser van DS en Wii titels

In Japan hield Nintendo een conference, waar een tipje van de sluier werd opgelicht omtrent de toekomstige Wii en DS games. Het filmpje laat in een waterval van beeldmateriaal zien wat we kunnen verwachten van Nintendo's consoles.



De games die worden getoond staan op de Japanse releasekalender voor eind 2007 of begin 2008. In de lineup komen onder andere Fire Emblem DS, Kingdom Hearts 358/2 Days, Super Mario Stadium Baseball en Disaster: Day of Crisis voorbij.

Gevaarlijke luchtvervuiling in Californië

Icoon BrandDe autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië hebben de inwoners gisteren gewaarschuwd voor een extreem gevaarlijke luchtvervuiling in de nasleep van de natuurbranden. De inwoners van vijf zuidelijke districten is aangeraden binnen te blijven.

Volgens het departement van Milieu lopen vooral ouderen, kinderen en mensen met hartkwalen en ademhalingsproblemen gevaar door de vervuiling. Een woordvoerster van het departement zei dat door de branden een hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer is uitgestoten vergelijkbaar met wat 440.000 auto's doorgaans in een heel jaar produceren.

"De lucht is van ongezond naar gevaarlijk gegaan wat betekent dat het advies aan iedereen is om binnen te blijven", zei de woordvoerster. De waarschuwing geldt voor de districten San Diego, Orange, Los Angeles, San Bernardino en Riverside. "Wij zijn zeer bezorgd", aldus de zegsvrouwe.

Door de natuurbranden waren 640.000 mensen gedwongen hun huizen te verlaten, meldde de gemeente San Diego gisteren. Nog steeds kunnen 19.000 mensen niet terug naar huis.

Het vuur heeft iets meer dan 200.000 hectare land in de as gelegd en verwoestte 1800 huizen en bedrijven. Ook vielen er doden. De schade in de regio San Diego bedraagt alleen al 1 miljard dollar. Zeker twee grote branden zijn aangestoken. De brandweer heeft nog steeds negen branden niet onder controle.

Gordon gaat oudejaarsshow presenteren

Icoon TelevisieDe oudejaarsshow op RTL4 wordt dit jaar gepresenteerd door Gordon. Volgens RTL wordt de show die om 22.00 uur zal beginnen een groot spektakel. In RTL Boulevard zei Gordon dat hij uitkijkt naar oudejaarsavond. "Maar ik mag er nog niets over vertellen", aldus 'Goor'.

Gordon is niet de enige die op oudejaarsavond een programma zal presenteren. Paul de Leeuw gaat op Nederland 1 aftellen tot 0.00 uur.

'Goor' krijgt het druk in de komende periode. Op dit moment zit hij in de Idols-jury en deze week werd bekend dat hij terug zal keren op Radio 538. Hij gaat elke zaterdagmiddag een eigen programma presenteren.

Van Deutekom had vertrouwen in zichzelf

De Nederlandse titel voor Paulien van Deutekom op de 1000 meter gisteren kwam onverwacht. Het was voor het eerst dat de 26-jarige schaatster van TVM goud won. Bovendien reed ze met een open wond aan haar enkel, een gevolg van een infectie.

"Afgelopen woensdag kon ik nog niet eens op het ijs staan," aldus Van Deutekom die desalniettemin optimistisch bleef nadat ze de kwetsuur opliep. "Ik ben er in blijven geloven dat ik hier kon starten. Donderdag kon ik weer goed op het ijs staan, sindsdien gaat het hard vooruit. Daarom durfde ik het aan hier gewoon voluit te gaan.”

Hardlopers in één seconde over de Oosterscheldekering

Icoon BinnenlandsVannacht hebben 275 hardlopers in één seconde over de Oosterscheldekering gelopen. Om 2.00 zomertijd werd het startschot gegeven en één uur en één seconde later was het 2.00 uur wintertijd. Een deelnemer wist in die tijd maar liefst zestien kilometer af te leggen. Dit meldt de organisatie van de loop.

De Weerstandsloop werd voor het eerst gehouden. De Oosterscheldekering was de perfecte locatie omdat het door de organisatie wordt gezien als het weerstandmonument van Nederland. De deelnemers konden hun weerstand op de proef stellen door in het donker en in de kou over deze kering, die deel uitmaakt van de Deltawerken, te lopen. De loop werd georganiseerd door Actimel en de jongste deelnemer was 16 jaar, de oudste 66 jaar.


Het decor van de loop.

FOK!tv userportret: Baajguardian (2/3)

In de tweede aflevering van dit portret komen we langzaam meer te weten over de persoon achter de FOK!user. Baajguardian geeft ons een blik achter het masker en we leren Daniel kennen. Zo vertelt hij openhartig over eenzaamheid, werkdruk en verrast hij vriend en vijand met een bijzonder muzikaal talent. Ook komt zijn moeder ter sprake. Is zij nu een kloon of bestaat ze echt. Je komt het te weten op FOK!tv.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (186Mb)

Deel 1 vind je hier

"Ik hoef dit seizoen niet meer bij AZ te spelen"

Rogier Molhoek heeft gezegd dat hij het niet ziet zitten om dit seizoen nog voor AZ te spelen.

De middenvelder is dit seizoen door de Alkmaarders verhuurd aan NAC Breda, maar in geval van nood kan AZ hem terughalen. "Als ik alleen in het geval van veel afwezigen mag opdraven, hoeft het voor mij niet. Ik wil elke week voetballen. En dat kan niet bij AZ, maar wel bij NAC," aldus Molhoek die vraagtekens zet bij de voorwaarden voor een tussentijdse terugkeer naar Alkmaar. "Het is een rare constructie. Moeten er eerst een aantal middenvelders geblesseerd zijn? Of een aantal linkspoten? Ik ga er vanuit dat ik het seizoen gewoon afmaak bij NAC."

Koopzondag!

Goedemorgen! Misschien dat je er gisteren niet aan toegekomen bent. Maakt ook niks uit. De zondag is de ideale dag om nog even wat inkopen te doen. Volgens de wet zijn er in jouw gemeenten maximaal 12 koopzondagen per jaar, maar er bestaat een uitzonderingsclausule en er zijn genoeg gemeenten die daar gebruik van maken.

Speciaal voor alle zondagse shoppers presenteren we in de Lees verder een fraaie kaart met alle gemeenten in Nederland waar winkelopening op iedere zondag(!) is toegestaan. Veel koopplezier!

Het is wintertijd: zet de klok een uur terug

Icoon BinnenlandsIn de hele Europese Unie is zojuist een einde aan de zomertijd gekomen. Om 03.00 uur werd de klok teruggezet naar 02.00 uur. Je kan dus een uurtje langer feesten, slapen of FOK!ken.

Door de maatregel is het 's ochtends vroeger licht en 's avonds vroeger donker. De regel werd in 1977 ingevoerd om 's avonds langer van het daglicht te kunnen profiteren en zo energie te besparen. De zomertijd gaat elk jaar in het laatste weekeinde van maart in en eindigt in het laatste weekeinde van oktober.



Om 3 uur ging de klok een uurtje terug

Red het eiland van de ondergang in Sinking Island demo

Er is een demo van de game Sinking Island verschenen. Deze game speelt zich af op een tropisch eiland met een luxueus hotel. Helaas is niet alles zo mooi als het lijkt want ook dit eiland is niet misdaad vrij. Op het eiland wordt een moord gepleegd die opgelost moet worden. Een ander probleem is dat het water rondom het eiland lijkt te stijgen. Of is het juist het eiland dat zinkt?

De demo is, helaas alleen nog in het Duits, * hier * te downloaden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.