'Oudejaarscolumn 2006'

Oudejaarscolumn 2006

We hebben weer afscheid genomen van een prachtig jaar. Het begon een beetje saai, zo zonder cafťbrand, maar gelukkig hadden we toch een prachtig internationaal einde.

Het Saddamproces is echter nog niet afgelopen. Nee, nee, Saddam moet nog terecht staan voor andere foutjes uit het verleden. Ik hoop toch een beetje dat ie voor die daden wťl wordt vrijgesproken, want ťťn keer ophangen is leuk, maar bij twee of drie keer begint het volgens mij toch echt wel je keel uit te hangen.

Eergisteren bleek dat hij nog eventjes voor zijn dood, bespot is door de executeurs. Wat een lekker sfeertje moet daar gehangen hebben. Effe Saddam treiteren: "Hey psst, Saddam, trek eens aan mijn vinger", "Hey Saddam, je moeder is een hoer", "Hey Saddam, kut hŤ, zo'n touw om je nek", "Hey Saddam, ga je straks weer de beest uithangen, haha", "Hey Saddam, als je straks dood bent gaan we even met een stokje in je poeperd prikken, dat vind je lekker, hŤ", "Nee, sorry Saddam da's flauw... kom op, niet je koppie laten hangen. Zeg-is-wat, ik hang aan je lippen. HŤ wat zeg je Saddam, er is ťcht geen touw aan vast te knopen... oh, het is zo ver... je ziet de bui al zeker hangen, hŤ? Oke Saddam, normaalgesproken doe ik het niet, maaruh... ik ga nu effe de vuile was buiten hangen... en daar ging Saddam!

Misschien ook een optie voor Nederlandse doorgedraaide gezinnen. Ik noem het tegenwoordig ook een Geen Zin Gezin, zo'n gezin dat voortgekomen is uit ongelukjes en ook dood gaat door ongelukjes, de RTL 4 woensdagavonddrama's waren er afgelopen jaar niets bij. In Beverwijk was het laatste drama van het jaar. Paps, had naar het gezellige kerst-zaalvoetbaltoernooi, heel per ongeluk zijn pistool meegenomen in plaats van zijn zaalvoetbalschoenen. Deze ging vervolgens heel per ongeluk af ťn raakte per ongeluk zijn zoon, zeven keer! En dat voetbalt kut hoor. Dan is zo'n Zidane-kopstoot uitdelen ook niet echt je eerste prioriteit.

De jongen heeft het niet overleefd helaas, en de vader baalt. Hij en zijn advocaat streven nu naar een TBS-maatregel: Dan kom je tenminste nog eens ergens.

Net als de Postcode Loterij gedupeerde, want zij kwam... op TV. Hartverscheurend was het om haar te zien. Ze deed niet mee en won niets, terwijl haar hele straat miljoenen won. Ik herken het helemaal. Afgelopen zomer deed ik bijvoorbeeld niet mee aan die WK-poultjes , de uitslagen had ik allemaal goed geraden, maar ik won dus mooi niks! Ik vind het ook belachelijk dat dat leuke meisje, dat mijn telefoonnummer niet heeft, mij nooit eens belt! Ik ga door een hel, ik ben zwaar getraumatiseerd, dat mag u best weten.

Het schortte in 2006 dus duidelijk aan fatsoen. Dat was ook mooi te zien een dag voor kerst. Gestresste mensen die weer eens agressief werden in de lange rijen bij de kassa. De kilo's kerstboodschappen vlogen over de lopende band en dan zag ik zo'n meisje van 16 achter de kassa, af en toe naar haar polsen grijpen, omdat ze die ladingen boodschappen niet meer aan kon. Het is toch ook zielig, zo'n meisje hoort toch niet achter de kassa. Die hoort lekker op straat, lekker neuken voor een McChicken of tongen voor een breezer.

Samir A. mag het allemaal voor een stukje zeep doen. De stoerogende Samir is duidelijk geen doorzetter. Eerst is 'ie een aanslag aan het voorbereiden waar hij verder dan weer niks mee doet. En nu was ie weer aan het hongerstaken en dan staakt ie ineens het hongerstaken. Vreemd eigenlijk; als je hongerstaakt betekent dat toch JUIST dat je eet? Moet het geen eetstaking zijn? Maar goed. Hij staakte met eten, omdat er vrouwen op zijn afdeling zaten en dat bezorgde hem stress. Hmmm, 8 jaar cel maakt hem niet uit, maar vrouwen bezorgen hem stress.

Hmmmjaaaa... kan me er wel iets bij voorstellen. ADO-Keeper Postma ook waarschijnlijk. Zou hij lekker het nieuwe jaar in geknald zijn door een vrouw of misschien deed iemand wel een sterretje in zijn sterretje. Ik wil het NIET weten. Ik kijk het wel op internet. Dan surf ik meteen nog even door naar de kut-foto's van Britney. Vorige week las ik dat het uit is tussen Britney en Paris Hilton, dus dan verspreidt er vast wel ťťn een gewraakte sex-tape. Mmmm, komt u maar 2007