De stemming

luister hier naar de radiocolumn, zoals hij op Caz! te luisteren was.

De gay parade onder de verkiezingen is weer begonnen. De heren en dames komen er opeens voor uit dat ze in de politiek zitten en ineens duiken ze overal op. In elk tv-programma, bij een kookcursus, op schoolpleintjes (al doet die partij niet meer mee), op de markt en soms zelfs bij de mensen thuis. Opeens gaan ze allemaal dingen doen, die de doorsnee burgers zogezegd ook zouden doen. Het is een beetje het Koninginnedag-principe. Spontaan wordt er vrolijk koek gehapt, gehoepeld en ring gestoken. Waarom? Welke gewone burger doet dat?

"Hij is eigenlijk bÚst aardig," hoor ik een burger zeggen over Balkenende, nadat Balky een hapje mee at met hem en zijn gezin. Wat had je dan verwacht? Dat 'ie je ten overstaande van de camera verrot zou schelden, een mes zou trekken, of je vrouw zou uitmaken voor hoer?

Best aaaaardig... tsss. Zo aardig als een loverboy die een breezer-meisje achter het raam lult. Op die manier versieren de homies Balkenende, Bos en Rutte de Nederlanders. Dat doen ze dus al best slim, want het werkt bij sommigen. Bij mij en vele anderen nog niet. Wees eens als een echte doorsnee Nederlander van deze tijd.

Nederland moet zich toch kunnen identificeren met onze leider? Balk moet lijken op ons!

Ik wil Balkenende zien zitten bij het CWI, ik wil hem al die papieren zien invullen met zes keer dezelfde vragen op tien verschillende bladzijden en vervolgens wil ik zijn gezicht zien wanneer zijn uitkeringsaanvraag niet gehonoreerd wordt, omdat hij de kruisjes niet goed genoeg in het vakje had geplaatst! Ik wil hem zien wachten op zijn beurt bij de kassa van de Albert Heijn, waar drie in de rij kassa erbij, nooit eens werkt! Zweet wil ik zien, frustratie! Ik wil hem boos zien worden op het domme kassameisje, omdat hij te weinig wisselgeld terug krijgt en hem daarna zijn excuses zien maken omdat HIJ zelf niet kan rekenen! Ik wil hem op de trein zien wachten, eerst plus-minus 25 minuten en hem daarna naar 5 sporen verder zien verkassen met 3 koffers en weer terug omdat dat wordt gezegd door de sensuele computer-omroepstem! Ik wil hem met een door de NS-ingezette bus zien reizen, vol met gratis reizende 65+'ers, die allemaal zitten! Ik wil hem zien hangen aan die lussen in de bussen! Ik wil hem jankend thuis zien komen, opgewacht door een cameraploeg! Ik wil hem daarna per ongeluk live op tv zien, terwijl hij met rooie kop vieze SMS'jes ontvangt van zijn minnares! Ik wil de camera zien draaien, terwijl hij 22 porno-pop-ups op zijn vastlopende illegale versie van windows XP, probeert weg te drukken!

Gewoon, die standaard dingen. Dan ga ik misschien wel stemmen...