Carnavalentijn

Ergens in deze maand gaat het weer plaatsvinden, geloof ik. Geloof ik ja, want echt intensief ben ik niet bezig met het carnavalseizoenschema. Helemaal niet eigenlijk! Waarschijnlijk ben ik de enige, maar 'worstjes op mijn borstjes', 'toeters op waterscooters' en 'bloemetjesgordijnen' krijgen mij nou niet bepaald in een jolige stemming. Ik snap die geplande vrolijkheid totaal niet.

Wat is de 11e van de 11e? Waarom februari? Horen de alcoholische dranken bij de religieuze achtergronden? Carnavalliefhebbers vreten zich nu waarschijnlijk op bij het lezen van mijn slechte carnavalskennis. Gelukkig weet 80% van de zuipende, hossende, schreeuwende, tot Teletubbie omgevormde, onder-de-rivier bewoner net zo veel als ik. Het gaat tenslotte om de gezelligheid!

Of gaat het om meer deze maand? 'All you need is love' toch? Naast sneeuw is er ook nog iets anders in de Valentijnlucht:'Love is in the air' en dat mag wat kosten. Je zou een dag kunnen wachten en voor 50% korting nog net zoveel van iemand kunnen houden, maar dan kan er niet meer geklaagd worden. Vorige week is Nederland namelijk nog tot klaagcultuur gebombardeerd en wordt er maar wát graag over de euro geklaagd. We hebben ze niet, dus geven we ze toch maar uit. Een week na Valentijn en het ja-woord, blijkt de 9-dagen-relatie toch niet helemaal perfect te zijn en zijn alle aankoopbonnetjes van de veel te dure cadeau’s ook nét verlopen.

Gelukkig biedt carnaval uitkomst voor het liefdesverdriet én de geldproblemen. Daar kost een nieuw meisje slechts een paar breezers. Samen met Pino en Tinkywinky wordt het vast een geslaagde avond. Als Batman zijnde móet er wel wat aan de haak te slaan zijn. Er zijn namelijk genoeg zeemeerminnen in de carnavalszee, die toch niet zo makkelijk weg kunnen lopen.

Assepoesters, verpleegsters en sneeuwwitjes zijn er, maar niet iedereen komt zomaar binnen. Vorig jaar werden er nog koeien geweigerd aan de deur, omdat ze niet verkleed waren. Ook werden er toen wat andere feestende mensen niet binnen gelaten, maar ja, echt slim om als Marokkaan verkleed te gaan is het natuurlijk ook niet.

Valentijnsdag en carnaval is natuurlijk eigenlijk een gevecht tussen 'love-songs' en 'smurfenliederen'. Misschien dat moppersmurf dan ook het beste onder woorden kan brengen wat ik denk: "ik haat liefde met een commercierand, gecombineerd met de overkill aan liefdesliedjes en ik haat foute door drank gecreeerde gezelligheid in combinatie met muziek die gemaakt wordt door mensen met een Bonnie St. Clair-IQ! Ik háát carnavalentijn!"