SunChasers Lame Afscheidscolumn #1

Ha, afscheid! Het moest er een keer van komen en tadaaa! Dit is mijn laatste column op FOK! Ik wil er verder niet al te dramatisch over doen, maar de reden is dat ik met andere dingen bezig ben die niet te combineren vallen met mijn werkzaamheden op FOK! Wat ik hier zoal deed? Columns verzinnen, rellen achter de schermen, reviews en nieuwsberichten schrijven en FOK!-tv maken. Een paar van die dingen ga ik nu op FirstPost doen. Blijft wel over dat ik nog zoveel onderwerpen had waarover ik had willen schrijven. Daarom nu in een vogelvlucht vier onderwerpen die je niet meer van me zult lezen.


Overdwars snijden, niet in de lengte.

Ik heb niet veel met zelfmoord en al helemaal niet met mensen die zeggen dat ze het gaan doen. In mijn ogen is zelfmoord een zwaktebod waar je lekker een ander mee moet gaan vervelen, ik ben er absoluut niet gevoelig voor.
Mensen die zichzelf van het leven beroven vind ik al sneu, want het is een egoïstische daad waarbij niet wordt stilgestaan bij de machinist, de hulpverleners die je van de grond moeten schrapen of de moeder die jou in een met bloed gevuld bad vindt. Kijk, in sommige gevallen is het best te begrijpen dat je dood wilt. Ik ken zelfs mensen die ik zou willen aanraden dood te gaan. Maar doe het dan goed, met begeleiding. Noemen ze ook wel euthanasie.
Maar erger dan mensen die ook daadwerkelijk doen wat ze zeggen zijn de sufkutten die het aankondigen. 'Ik ga me voor de trein gooien. Ik doe het echt hoor! Zeg, heb jij mijn slaappillen ergens gezien? Mag ik jouw scheermesje even lenen, schat?'
Geweldig, emotionele chantage. Helaas werkt het nog vaak ook, de andere partij geeft toe en/of aandacht. En het dreigement doorzetten ho maar. Ik heb ooit een vriendin gehad die eens in de twee maanden dood wilde. Zonder van mijn boek op te kijken wees ik naar de badkamer. Mijn scheermesje ligt naast de tandenborstel. 'Wel overdwars snijden, lieverd, niet in de lengte'', zei ik dan. Meestal bleef ze een minuut of vijf sprakeloos in de deuropening dralen. Dan liet ik mijn boek zakken en keek haar lief aan. 'Zeg, als je toch nog leeft, zet even koffie, wil je?'


Gothic? Voor lul lopen zul je bedoelen!

Mensen die er uit zien alsof ze elk moment van de brug willen springen zijn er ook. We noemen dat ook wel Gothic. Gothic is een fase. Ik zei het drie jaar terug al en ik zeg het nog steeds. Het is geen way of life, je moet het niet voelen om het te begrijpen of het ondergaan. Gothic is, voor mensen die er nog nooit van hebben gehoord, je verkleden in bruidsjurken en je gezicht witschilderen met zwart omrande ogen. Juist, je hebt ze wel eens gezien.

Gothicmensjes hebben ook een eigen muziekstijl. Rock met een mager wijf dat jodelt. Heel apart. Evanescence, Within Temptation, ze scoren hoog bij de doelgroep. Op het podium staan ze gekleed in gordijnen te krijsen alsof er een varken wordt geslacht.

Nu komt het grappigste: Gothic is volgens de Gothicdeelnemers zelf een stroming met mensen die nergens bij horen of willen horen... Pardon? Nog een keer: Gothic is volgens de Gothicdeelnemers zelf een stroming met mensen die nergens bij horen of willen horen. Vandaar dat ze allemaal geschminkt door het leven gaan als de Adams Family. Ooit moet het toch overgaan. Als ze straks de banenmarkt opgaan, op kantoor gaan werken of in een winkel, dan lijkt het me niet dat ze dat doen in een trouwjurk met uitgelopen oogschaduw. Dan gaan ook zij in bedrijfskleding door het leven en zitten ze 's avonds in joggingbroek op de bank. Als ze al gaan werken, want Gothicers zie ik er echt voor aan de rest van hun leven lanterfanterend rond te blijven hangen in communies. Lekker profiterend van een uitkering voor lul gelopen in je oma's trouwjurk.

Moslims profiteren van onze feestdagen!

Moslims profiteren ook en wel van onze feestdagen. Zo, het hoge woord is er uit. Pim heb ik er nog nooit over gehoord, Geert ook niet. Maar iemand moet het zeggen en er moet maar eens een einde aan komen. Moslims geloven niet in Jezus, maar hebben wel vrij als wij Nederlanders herdenken dat Jezus wordt geboren of sterft aan het kruis. Ze hoeven op die dagen dus geen flikker te doen terwijl ze niet eens recht hebben op een vrije dag. Ze geloven immers niet in onze Oud-Hollandse God. Ik heb toch ook geen vrij als Mohammed of Boedha jarig is? Nee, dan werken wij gewoon dapper door. Ik stel dan ook voor dat alle moslims gewoon gaan werken tijdens pasen en kerst. Kunnen ze de rest van het jaar weer gewoon op hun luie reet blijven zitten en onze zussen lastigvallen.


Ik, SunChaser

En wie ben ik wel niet om jullie lastig te vallen met een afscheidscolumn én het bovendien op FOK!Radio voor te lezen? Een terechte vraag. Jaarlijks gaan honderd crewleden weg en er komen er honderdtwintig terug. FOK! groeit nog steeds. In feite zijn afscheidstopics lame, om over columns nog maar te zwijgen. Demis, dat opgeschoten Brabants kutjoch, zong jaren terug al: 'Gaaaaa dan.'
Maar ik ben nu eenmaal een arrogante lul die graag in de belangstelling staat. Mijn columns zijn van een erg hoge kwaliteit en alleen daarom verdien ik een afscheidscolumn. Ik ga er dan ook van uit ik gemist ga worden. Op mijn e-mail verwacht ik huilende mailtjes en morgen staan er acht postzakken voor de deur met rouwkaarten. Oh, verbaast het jullie dat ik arrogant ben? Ik bedoel, ik ga er al zestien maanden van uit dat jullie op mijn hersenspinsels zitten te wachten. Natuurlijk ben ik arrogant, anders zou ik geen columns schrijven natuurlijk.

Er is gelukkig goed nieuws, ik stop niet met schrijven. Ik ga er dan ook van uit jullie weer aan de overkant te zien. Zo arrogant ben ik dan ook wel weer!

Doei!