De vicieuze cirkel

Als ik in de kroeg sta, wil ik naar het theater, zit ik in het theater dan wil ik naar de disco, sta ik in de disco dan wil ik naar de bioscoop en als ik in de bioscoop zit dan wil ik naar huis. Als ik thuis zit voel ik me alleen maar heb ik een vriendin, dan wil ik vrijgezel zijn. Ben ik vrijgezel, dan neuk ik te weinig, maar als ik neuk zit ik liever achter de computer.

Zit ik achter de computer dan lees ik liever een boek, maar als ik een boek lees mis ik de TV. Achter de TV ben ik niet buiten maar loop ik door de modder dan verlang ik naar de auto. Als ik rijd wil ik sneller maar in een scheurbak voel ik mij een materialist. Als ik sociaal wil zijn, kan ik niets meer kopen, maar als kapitalist voel ik mij schuldig tegenover de Afrikaantjes. Als ik de armen wil helpen wil ik er zelf bij zijn, maar op wereldreis heb ik heimwee. Als ik heimwee heb richt ik mij tot degene die er altijd is maar als ik tot God praat voel ik me alsof ik niet op eigen benen kan staan. Wil ik op eigen benen staan dan moet ik op zoek naar de waarheid, maar als ik die niet vind ben ik ongelukkig. Als ik niet gelukkig ben vind ik troost bij Led Zeppelin, maar als ik Led Zeppelin hoor verlang ik naar strakke beats. Strakke beats zijn voor cultuurbarbaren maar als ik in het museum sta moet ik gapen. Als ik gaap ben voel ik me nutteloos, maar als ik iets uit mezelf moet doen weet ik niet wat. Als ik enkel opdrachten krijg, wil ik ze graag uitdelen, maar als ik verantwoordelijk ben wil ik graag de hele dag wegdromen. Als ik droom wil ik waken, maar als ik waak rook ik teveel. Als ik kortademig ben wil ik een betere conditie maar als ik sport ben ik nooit de beste. Als ik niet de beste ben wil ik graag die ander zijn, maar dan weet ik niet meer wie ik zelf ben. Als ik niet weet wie ik ben ga ik op zoek, maar als ik op zoek ga raak ik verdwaald. Als ik verdwaald ben voel ik me onrustig maar als ik een jointje rook voel ik me een junkie. Als ik verslaafd ben wil ik een volledig gezond lichaam maar als ik sla eet verlang ik naar een bord patat. Als ik te dik word voel ik mij een Amerikaan, maar als Amerikaan voel ik mij een arrogante Westerling. Als ik tegen Bush ben moet ik actie voeren, maar als ik actie voer neem ik een standpunt in. Als ik een standpunt inneem voel ik mij eenzijdig en als ik eenzijdig ben, voel ik mij radicaal. Als ik radicaal ben moet ik mezelf opblazen maar als ik zelfmoord pleeg voel ik me een watje. Als ik me een watje voel dan wil ik graag alcohol, maar als ik drink dan wil ik dat graag in gezelschap doen.

Als ik in de kroeg sta, wil ik naar het theater. Zit ik in het theater dan wil ik naar de disco, sta ik in de disco dan wil ik naar de bioscoop en als ik in de bioscoop zit dan wil ik naar huis.