Verdachten gewelddadige roof van horloge van een ton vrijgesproken

De twee mannen die werden verdacht van een gewelddadige roof in Amsterdam Zuid begin dit jaar, zijn vrijgesproken. Volgens de rechter is er te weinig bewijs dat het tweetal verantwoordelijk was voor de roof.

Bij een hotel aan de Apollolaan werd op 7 februari van dit jaar een man die net uit zijn auto was gestapt hardhandig tegen de grond geduwd door twee mannen. De rovers deelden meerdere klappen uit. Het horloge van het slachtoffer, met een waarde 110.000 euro, werd daarbij van z'n pols geroofd.

In juli werden er twee Amsterdammers aangehouden. Onderzoek van de politie wees uit dat hun telefoons op het desbetreffende moment in Zuid waren. Bovendien werd de straatroof In telefoongesprekken van personen uit de omgeving van de twee verdachten besproken. De vader van een van de verdachte had dezelfde auto die bij de straatroof werd gebruikt.

Hoewel de rechter aangaf dat er wel aanwijzingen zijn dat de twee mannen betrokken zijn geweest bij de roof, worden zij er niet voor veroordeeld. Het is volgens de rechter onduidelijk waar de informatie in de eerder genoemde telefoongesprekken precies vandaan komt. In de kring waarin de verdachten zich begeven worden meerdere personen verdacht van het roven van exclusieve horloges. Juist daarom is het ook goed mogelijk dat anderen uit hun omgeving deze straatroof hebben gepleegd, aldus de rechter.