FOK! Wat een weer: géén witte of koude kerst!

Dag dames en heren!

Een witte of koude kerst kunnen we ook dit jaar weer vergeten. De weerkaarten waren daar zelfs 1,5 week geleden al resuluut in. Ik beperk mij in mijn weerpraatjes meestal tot de wat kortere termijn, maar ik bekijk de uitvoer wel dagelijks tot een week of twee vooruit. Niets wees er de afgelopen tijd op dat we ook maar in de buurt zouden komen van enige winterse verschijnselen. 

Dan hoop je natuurlijk wel op een beetje zon en aangename temperaturen. Ik vrees echter dat ook de zon zich niet veel laat zien de komende dagen. Wat we ook niet krijgen zijn extreem hoge temperaturen. We hebben de afgelopen jaren kerstdagen gehad met maxima van ruim boven de 10 graden. Dat gaat ook niet gebeuren. Eigenlijk krijgen we een voor ons land doodnormale kerst. Zuidwestelijke winden etc.

Is er dan echt geen winterweer in het vooruitzicht? Neen. Voorlopig zeker niet. De winterliefhebbers zullen nog even moeten doorbijten, want in theorie kan het tot in maart nog winter zijn of worden. We zagen het dit jaar in februari en maart. Ik denk echter dat dat wel een uitzondering is. 

Nog even voor vandaag: Het is wederom bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen of motregen. In de loop van de dag wordt het wat droger, maar of we de zon nog gaan zien is uitermate twijfelachtig. Kortom, lekker binnen blijven. 

Ik vertelde het al, komende week is er weinig zon bij normale tot iets hogere temperaturen dan normaal.

Fijne avond!  

Meer weer op FOK!

Haventje Eemnes (Foto: KlapMongeaul)
Het haventje van Eemnes vlak voor zonsopkomst. Prachtige foto van: KlapMongeaul.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.