Firmino schiet Liverpool in verlengingen naar winst op het WK voor clubs

Liverpool heeft voor het eerst in zijn geschiedenis het WK voor clubs gewonnen. In de finale in Doha won de Engelsen pas na verlengingen van Flamengo met 1-0 door een doelpunt van Roberto Firmino.

In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, al was Firmino vlak na rust dicht bij de openingstreffer alleen de inzet van de Braziliaanse spits belande op de paal. Ook waren er kansen voor Mohamed Salah en Jordan Henderson voor Liverpool, maar die kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant kreeg Gabriel Barbosa de kans om de score te openen alleen zijn inzet werd gestuit door doelman Allison.

Net voor de start van de verlengingen leek Liverpool toch een buitenkansje te krijgen om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Sadio Mané werd volgens de scheidsrechter neergelegd in de zestien en gaf een strafschop, maar na advies van de VAR werd de penalty geschrapt en bleef een vrije trap over.

In de verlengingen zorgde Firmino uiteindelijk voor het verschil. Mané werd diep gestuurd en gaf de bal dan onzelfzuchtig aan zijn Braziliaanse ploegmaat die vervolgens het buitenkansje benutte. Falmengo kwam niet meer terug in de verlengingen, waardoor Liverpool voor het eerst in de geschiedenis WK voor clubs heeft gewonnen.

Liverpool wint WK Clubs. (PRO SHOTS/Zuma Press)
Liverpool wint WK Clubs. (PRO SHOTS/Zuma Press)