Politie zoekt getuigen na zware mishandeling

Vrijdagmiddag is in de hal van het centraal station in Arnhem een 17-jarige man zwaar mishandeld. Kort na melding van dit incident heeft de politie een 37-jarige man uit deze plaats als verdachte aangehouden. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie zoekt personen, mogelijk op doorreis, die getuige zijn geweest van deze ernstige mishandeling.

Ergens tussen 15.00 en 15.30 uur vond de mishandeling plaats in de centrale hal boven aan de roltrap. Het slachtoffer vluchtte naar buiten richting de Jans Buitensingel met zijn bebloede gezicht. Hij werd korte tijd later aangetroffen bij de Mac Donald's buiten het station. De gewonde jongeman is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen voor medische behandeling.

Signalement
In de tussentijd zochten politieagenten naar een donkere man met een gele blouse; hij zou de dader zijn volgens een getuige. Een man die aan dat signalement voldeed werd dankzij een getuige, aangetroffen in de Kiss and Ride-zone bij het station. Deze man is als verdachte aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Hij wordt later deze week voorgeleid bij de rechtercommissaris.

Getuigenoproep
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en beide betrokkenen gehoord. Voor een compleet beeld zijn is de politie op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben mensen tussen 15.00 - 15.15 uur, iets gezien in de stationshal, in de buurt van die roltrap. Het kan zijn dat mensen als reiziger op het station waren, eventueel op doorreis naar elders. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.