Biatlete Eckhoff ongenaakbaar naar drie op rij

Biatlete Tiril Eckhoff heeft haar derde opeenvolgende World Cup-zege te pakken. In het Franse Annecy-Le Grand Bornand stond op de achtervolging geen maat op de Noorse, die de sprint al won en ook een week eerder in Hochfilzen de achtervolging pakte.

Eckhoff mocht met haar sprintzege als eerste vertrekken en had bij de eerste schietbeurt flinke mazzel: twee schijven bleven staan, maar één daarvan klapte heel langzaam toch nog omhoog. Vervolgens kwam ze niet meer in gevaar: veertien van de volgende vijftien schoten waren raak en de achtervolgers kwamen niet meer in de buurt.

De strijd om de tweede plek was nog wel een klein beetje spannend, hoewel Ingrid Landmark Tandrevold - die net als Eckhoff liggend twee keer miste - die zeker na de laatste schietbeurt vrij stevig in handen had. De Zwitserse Lena Häcki vertrok als elfde en met twee missers steeg de sterkte langlaufster naar plek drie, met World Cup-kampioene Dorothea Wierer achter zich aan.

De Italiaanse was als 22e vertrokken en kende een dijk van een wedstrijd, maar het was niet genoeg om Häcki nog aan te kunnen vallen. De Zwitserse hield stand en pakte het eerste individuele World Cup-podium uit haar carrière.