Van der Poel en Brand winnen in modder van Namen

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross in het Belgische Namen gewonnen. De veldrijder versloeg op het zeer modderige en zware parcours na een fel duel de Belg Toon Aerts. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Lucinda Brand.

In de eerste ronde namen Van der Poel en Aerts de leiding op het parcours rondom de Citadel van Namen. In de tweede ronde kon Aerts profiteren van een lekke band bij de Nederlander. De Belgisch kampioen nam vijftien seconden voorsprong maar Van der Poel wist met moeite weer aan te sluiten. Daarna was het de regerend wereldkampioen zelf met een aanval maar een tweede lekke band gooide roet in het eten.

Van der Poel leek toen het kopje te laten hangen maar door een slippertje van Aerts kwam het tweetal weer bij elkaar. In de slotronde eindigde de prachtige wedstrijd in een anticlimax. De Belg kwam hard ten val en daardoor kreeg Van der Poel de zege in de schoot geworpen. Aerts wist de tweede plaats wel te behouden. Op de derde plaats finishte Corné van Kessel.

Eerder op de middag reden de vrouwen hun wedstrijd. Brand was op het zware parcours een maat te groot voor de rest van het veld. Op de tweede plaats eindigde Ceylin del Carmen Alvarado. Annemarie Worst werd derde.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Corné Van Kessel (NED)
4. Thomas Pidcock (GBR)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Michaël Vanthourenhout (BEL)
8. Marcel Meisen (GER)
9. Laurens Sweeck (BEL)
10. Thijs Aerts (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Lucinda Brand (NED)
2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Evie Richards (GBR)
5. Katerina Nash (CZE)
6. Clara Honsinger (USA)
7. Katie Compton (USA)
8. Rebecca Fahringer (USA)
9. Marianne Vos (NED)
10. Maghalie Rochette (CAN)