Uitslag FC Groningen - FC Emmen

FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen winnend weten af te sluiten. In een matige wedstrijd werd het 2-0.

De eerste grote kans was voor Groningen. Hrustic schoot de bal in de tiende minuut echter op de bovenkant van de lat. Beide ploegen grossierden in de eerste helft in balverlies waardoor er geen echte grote kansen waren. Vlak voor rust was er toch nog een grote kans voor Groningen. Zeefuik zette goed door op rechts, gaf de bal aan Warmerdam die echter naast schoot.

Twee minuten na rust was het Groningen dat op voorsprong kwam. Sierhuis reageerde alert op een lage voorzet en wist de bal achter Telgenkamp te werken. Een paar minuten later kwam Sierhuis opnieuw vrij voor de keeper van Emmen,maar Telgenkamp was nu attent.Ondanks dat Groningen in de tweede helft gevaarlijker was, was het spel niet om over naar huis te schrijven. In de 71e minuut kreeg Groningen een kans op de 2-0. Ditmaal was het Asoro die op aangeven van Sierhuis de bal tegen Telgenkamp aanschoot. Een minuut later was het alsnog 2-0 en weer was Sierhuis de doelpuntenmaker. Ditmaal kopte hij de bal van dichtbij binnen. In het vervolg ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en werd er niet meer gescoord. Vlak voor tijd moest Emmen het wel met een man minder doen nadat Heylen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en dus van het veld werd gestuurd.