Flat Alkmaar weer veilig na grote explosie

Een flat aan de Graalstraat in Alkmaar waar even na middernacht een grote explosie plaatsvond, is weer veilig. De bewoners van achttien woningen die als gevolg van de mogelijke gasexplosie werden ontruimd, kunnen weer terug naar huis. Dat meldde de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. De ontploffing ging gepaard met een korte brand.

Door de explosie op de tweede verdieping werden de ruiten aan de voor- en achterzijde van verschillende woningen eruit geblazen. De bewoner van het appartement waar de explosie plaatsvond, liep brandwonden op. De man is door de politie meegenomen voor verhoor. Er vielen geen andere gewonden.

Eerder was er sprake van een mogelijke tweede ontploffing, maar dat gevaar is geweken. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

 
Explosie in appartement in Graalstraat

Een flatgebouw in de Graalstraat in Alkmaar is in de nacht van dinsdag op woensdag ontruimd na een explosie. De explosie vond plaats rond middernacht en de bewoner van het getroffen appartement heeft brandwonden opgelopen aan hoofd en handen. Toen de hulpdiensten arriveerden en werd besloten een zevental appartementen te ontruimen en leek er even een grimmige sfeer op straat te ontstaan. Er was geen brandgevaar en het was snel duidelijk dat het niet om een gasexplosie ging, wel werd een groot gebied rond de flat afgezet. De voor- en achtergevel van het appartement zijn zwaar beschadigd en één bewoner van de flat is aangehouden. De bewoners van de ontruimde appartementen zijn ondergebracht bij familie en vrienden. Om kwart voor vier werd het appartement vrijgegeven nadat duidelijk was geworden dat er geen explosieven aanwezig waren.

Geplaatst door Alkmaar Centraal op dinsdag 2 februari 2016

Flat Alkmaar weer veilig na grote explosie
Flat Alkmaar weer veilig na grote explosie (Foto: ANP)