De Boer over Ajax-Feyenoord: "Komen andere krachten bij kijken"

Frank de Boer kijkt met vertrouwen uit naar de kraker van komend weekend tegen Feyenoord. Ajax treft de rivaal terwijl het in een moeilijke periode verkeert.

Terwijl Ajax vorige week de koppositie kwijtraakte door een remise bij Roda JC, ging Feyenoord voor de vijfde keer op rij onderuit. "Gezien de spelers die ze hebben is het wel verbazingwekkend dat het zo gaat. Je kan een keer een wedstrijd verliezen, maar vijf is wel ongekend", reageert De Boer tegen Ajax TV.

Toch is de hoofdtrainer op z'n hoede voor de nummer drie van de Eredivisie. "Zij willen de weg naar boven terugvinden en dat komt steeds dichterbij, zo is het natuurlijk wel. Laten we alleen hopen dat dat niet zondag ingaat."

"Zo'n wedstrijd is toch altijd speciaal, er komen andere krachten bij kijken", vertelt De Boer. "Ik vind juist dat het die krachten ons de laatste wedstrijden ontbeert. Laten we hopen dat er zondag iets fantastisch naar boven komt bij de jongens." Ajax heeft na 21 duels één punt minder dan koploper PSV .

De Klassieker wordt zondag afgewerkt op een nieuwe grasmat in de Amsterdam ArenA. Het team van Ajax heeft er al een keer op getraind. "Er waren hier en daar nog wat plaggen, maar dat is normaal als het net een dag erin ligt. Het zag er goed uit, de voortekenen zijn goed."