Chinezen betalen 42 miljoen voor Atlético-spits Jackson

Jackson Martínez vervolgt zijn voetballoopbaan in China. Guangzhou Evergrande uit China betaalt liefst 42 miljoen euro aan Atlético Madrid voor de 29-jarige spits. Dit melden zowel Atlético als Guangzhou op de clubsite. De Colombiaanse international heeft een contract van vier jaar getekend bij de ploeg van coach Luiz Felipe Scolari. Met het bedrag mag Martínez zich de duurste voetballer van Azië noemen.

"Het was een eer voor me om deel uit te maken van deze club", stelt Martínez op het digitale thuis van Atlético, waar hij sinds afgelopen zomer actief was. "Maar ik denk dat de tijd is gekomen om aan een andere etappe in mijn carrière te beginnen. We hebben de afgelopen dagen veel gepraat en hebben besloten dat dit het beste is voor ons allemaal."

In het halfjaar dat Martínez actief was in Spanje kwam hij tot twee doelpunten in vijftien competitieduels. Tussen 2012 en 2015 was de aanvaller een stuk meer succesvol bij FC Porto, dat de beresterke voorhoedespeler naar Europa haalde. Voor de Portugese club was Martínez 92 keer trefzeker in 133 officiële wedstrijden.

Guangzhou werd de afgelopen vijf seizoenen kampioen van China en won de Aziatische Champions League in 2013 en 2015. De topclub uit Guangdong heeft op dit moment met Ricardo Goulart, Paulinho (ex-Tottenham) en Alan (voorheen Red Bull Salzburg) ook drie Brazilianen onder contract. Eerder speelden Alberto Gilardino, Alessandro Diamanti en Lucas Barrios bij Gaungzhou.

Chinese clubs zijn de laatste weken zeer actief op de transfermarkt. In totaal hebben ploegen uit de Super League deze winter al ruim 200 miljoen euro uitgegeven. Vorige week betaalde Jiangsu Suning, ook een Chinese club, nog zo'n 33 miljoen euro aan Chelsea voor de diensten van de Braziliaan Ramires.