Conducteur neergestoken in Landgraaf

In het Limburgse Landgraaf is woensdagavond een Duitse conducteur neergestoken door een zwartrijder. Dat meldt 1Limburg. De conducteur is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen lijken mee te vallen.

De steekpartij vond rond 19:00 uur plaats in de trein van Heerlen naar Duitsland, net toen deze station Landgraaf passeerde. De verdachte was niet in het bezit een geldig vervoersbewijs. Toen de 48-jarige Duitser hem daarop aansprak, ontstond er onenigheid.

De ruzie tussen beide mannen mondde uit in een handgemeen. Hierop werd de conducteur met een scherp voorwerp in zijn buik gestoken. De conducteur raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster lijken zijn verwondingen mee te vallen.

De agressieve zwartrijder raakte bij de vechtpartij zelf ook gewond. Hij werd door de politie opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht. Er is niets bekend over de identiteit van de verdachte. Vanwege politie-onderzoek was het treinverkeer rond Landgraaf enkele uren ontregeld. Het incident vond plaats in een trein van de Duitse vervoersmaatschappij Regiobahn.