Geen compensatie deelnemers Staatsloterij

De Staatsloterij hoeft geen 300 miljoen euro terug te betalen aan 193.000 deelnemers die vinden dat ze gedupeerd zijn. De rechtbank in Den Haag besliste dat woensdag.

Stichting Loterijverlies spande een kort geding aan om een schadevergoeding te kunnen verhalen. De deelnemers willen het geld terughebben dat ze tussen 2000 en 2008 aan loten hebben uitgegeven. De Staatsloterij zou in de betreffende periode haar spelers hebben misleid, omdat ze de winkansen veel hoger zou hebben doen voorkomen dan ze werkelijk waren.

Een woordvoerder van de stichting gaf eerder aan dat de gang naar de rechter onvermijdelijk was geworden, omdat het erop lijkt dat De Staatsloterij 'een constructie probeert op te tuigen om de claim niet te hoeven uitbetalen'. Door een fusie met de Lotto zou vermogen mogelijk kunnen worden weggezet op een voor de Stichting Loterijverlies onbereikbare plaats.

Onacceptabel
De stichting Loterijverlies gaat in beroep. 'Deze uitspraak is onacceptabel', benadrukt een woordvoerder. 'De claim is niet van tafel. Ik heb goeie hoop op een goede afloop bij het gerechtshof, omdat het hof ons vorige keer ook in het gelijk heeft gesteld.'

De Staatsloterij is blij dat de rechter haar in het gelijk heeft gesteld. 'De voorwaarden die de tegenpartij eiste waren verre van realistisch. Gelukkig zijn die nu allemaal van tafel', zegt de woordvoerder van de loterij. 'Een hoger beroep zien we dan ook vol vertrouwen tegemoet.'

Geen compensatie deelnemers Staatsloterij
Geen compensatie deelnemers Staatsloterij (Foto: ANP)