Celtic-trainer: "Kazim heeft persoonlijkheid en is een leider"

Celtic-trainer Ronny Deila is in zijn nopjes met de komst van Colin Kazim-Richards. De spits tekende op deadlineday voor de club uit Glasgow. Bij Feyenoord was Kazim-Richards verworden tot persona non grata, nadat hij een journalist van Algemeen Dagblad had bedreigd. De spits kreeg een schorsing en kon vertrekken. Op de slotdag van de transferwindow hapte het Schotse Celtic toe.

De manager van Celtic is op de hoogte van de akkefietjes rondom Kazim, die met de bedreiging niet voor het eerst negatief in het nieuws was. "Ik heb vaker dit soort jongens onder m’n hoede gehad. Als de camera’s altijd op jou als speler zijn gericht, kan er wel eens wat gebeuren…", tekent De Telegraaf op bij een persconferentie.

"Ik heb veel gesproken met hem in de afgelopen 24 uur. Hij is enorm gemotiveerd om het shirt van Celtic te dragen. Ik zorg dat hij een geweldige aankoop wordt", belooft de Noorse trainer.

"Hij is fysiek sterk en hij heeft persoonlijkheid. Dat is voor mij belangrijk want wij werken met veel jonge spelers. En al die jonge gasten hier hebben een leider nodig. Dat is hij."