Van Gaal: "Geloof er heilig in dat vroege goal verschil maakte"

Manager Louis van Gaal zag Manchester United dinsdagavond met volle overtuiging winnen van Stoke City (3-0). Het verschil zat hem volgens de coach in de goals voor rust. "Ja, ik ben een gelukkige coach. Als je ziet hoe de doelpunten ontstaan, met fantastisch opbouwen vanuit achter en dito afwerken - dat is iets wat ik leuk vind", reageert Van Gaal na afloop voor de camera van MUTV. "In de tweede helft gaven we Stoke geen enkele kans, iets wat best ongelooflijk is aangezien zij het een hoop teams moeilijk hebben gemaakt."

Eerder dit seizoen lieten The Red Devils vaak zien moeite te hebben met scoren voor de pauze. Dinsdagavond niet. Binnen het kwartier kwam United op voorsprong door een doelpunt van Jesse Lingard en niet veel later maakte Anthony Martial een prachtige 2-0. Van Gaal: "Michael Carrick vertelde me wat voor verschil een doelpunt in de eerste helft maakt."

"Je speelt dan met veel meer vertrouwen en kan veel meer uitrichten. Ik geloof er heilig in dat dat het verschil maakte", aldus de Nederlandse oefenmeester. Wayne Rooney tekende kort na rust voor de eindstand met alweer zijn zeven doelpunt in evenveel duels. Rooney is nog maar vijf goals verwijderd van het Engelse doelpuntenrecord van Sir Bobby Charlton.

"Ik hoop dat Wayne het record verbreekt, want als hij scoort winnen we", aldus Van Gaal, die niet te hard van stapel wil lopen. "Dit kan het keerpunt zijn voor ons, maar je weet het nooit. Ik denk in ieder geval dat we 2016 goed zijn begonnen." Zondag gaat nummer vijf United op bezoek bij Chelsea, de nummer veertien van de Premier League.