'Extra sterke tafel' op WK tafeltennis voor landenteams

Op het WK tafeltennis voor landenteams, over zo'n drie weken, zal een nieuwe tafel gebruikt gaan worden. Wereldtafeltennisbond ITTF heeft van tafeltennistafelfabrikant Butterfly het definitieve ontwerp gekregen van de nieuwe Trussspeed, wat schijnbaar het neusje van de zalm is als het om tafeltennistafels gaat.

Buiten de roze kleur heeft de tafel een oppervlakte waarvan men hoopt dat het voor spectaculair spel gaat zorgen, hoewel de exacte details over hoe dat mogelijk moet zijn niet verteld worden. "De beste spelers ter wereld zullen het op de nieuwe tafel tegen elkaar opnemen en we hopen dat dat zorgt voor nog spannender en snellere rallies", aldus de ITTF. 

"De tafel is anders dan voorgaande tafels van hetzelfde merk, want het onderstel wijkt af van het normale ontwerp vol rondingen. Het nieuwe onderstel zorgt voor een veel sterkere tafel", hoewel de vraag blijft of spelers het ook daadwerkelijk zullen merken. Een gemiddeld balletje heeft een gewicht van 2,7 gram, wat vermoedelijk niet genoeg is om de tafel op zijn grondvesten te doen beven. 

Het WK voor landenteams staat op het programma voor 28 februari tot en met 6 maart in het Maleisische Kuala Lumpur. Nederland wordt vertegenwoordigd door een damesteam, dat doorgaans bij de beste tien teams van de wereld hoort.

 

Introducing the Trusspeed table by Butterfly!The table where history will be made on at the #ITTFWorlds2016.What you all think?

Geplaatst door International Table Tennis Federation op maandag 1 februari 2016