The Big Lebowski krijgt geen vervolg

De Amerikaanse filmkomedie The Big Lebowski uit 1998 krijgt geen vervolg. Ondanks jarenlange smeekbedes van fans beginnen de makers, de gebroeders Coen, er niet aan.

Geruchten over een tweede film worden volgens Joel en Ethan Coen al jaren aangewakkerd door Tara Reid, die een van de rollen in de film vertolkte. "Tara Reid praat daar net zo graag over als George Clooney graag Hail, Caesar! aankondigde", zegt Joel, wijzend naar de manier hoe Clooney hun overtuigde om de film te schrijven. "In dit geval zullen we niet overstag gaan", aldus de regisseur tegen Variety.

Er komt volgens Ethan ook geen spin-off van John Turturro's karakter Jesus, een idee dat de acteur meermaals opperde. Alleen voor een vervolg op Barton Fink uit 1991, waarin Turturro de hoofdrol speelt, zijn de mannen wel te porren. "Dat is de enige film waarvan we denken dat het een vervolg verdient", aldus Joel. "We noemen het dan Old Fink. Maar we willen daarmee wachten totdat Turturro al op leeftijd is. Hij is lekker op weg."

In The Big Lebowski speelt hoofdrolspeler Jeff Bridges een lapzwans die in een bizar complot belandt als boeven hem aanzien voor een steenrijke naamgenoot. De film wordt gezien als een van de komische hoogtepunten in het diverse oeuvre van de broers Coen.

The Big Lebowski krijgt geen vervolg
The Big Lebowski krijgt geen vervolg (Foto: BuzzE)