Trump beschuldigt Cruz van verkiezingsfraude

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft woensdag zijn partijgenoot Ted Cruz beschuldigd van gesjoemel bij de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Iowa. Trump zei woensdag op Twitter dat Cruz 'Iowa niet heeft gewonnen, maar gestolen'.

De aartsconservatieve religieuze Texaanse senator Cruz heeft de kiezers in Iowa met opzet misleid, meent Trump. Medewerkers van Cruz zouden in Iowa hebben verkondigd dat Ben Carson, een andere kandidaat, uit de race was gestapt. Dat ging gepaard met het advies aan Carson-stemmers om voor Cruz te kiezen.

Oud-neurochirurg Carson staakt zijn race echter helemaal niet. Trump wil daarom nieuwe voorverkiezingen in Iowa of de resultaten voor ongeldig verklaard zien, zo meldt The Washington Post. Cruz kreeg maandag de meeste Republikeinse kiezers achter zich bij de caucus in Iowa: 28 procent. Trump moest zich tevreden stellen met 24 procent; goed voor een tweede plaats.

Ben Carson en zijn campagneteam hebben eerder al furieus gereageerd op de vermeende praktijken van Cruz. Een woordvoerder van Cruz' campagneteam ontkende gisteren al de aantijgingen van Carson. Bij de Republikeinen zijn nog elf kandidaten over in de strijd om het presidentschap. Woensdag werd duidelijk dat Rand Paul uit de race stapt, maandagavond deed Mike Huckbee dat al.

Trump beschuldigt Cruz van verkiezingsfraude

Trump beschuldigt Cruz van verkiezingsfraude (Foto: ANP)