Crossover tussen Flash en Supergirl

De Flash gaat een tripje maken naar National City. Dat maken CBS en The CW, de tv-zenders die respectievelijk Supergirl en The Flash uitzenden, vandaag bekend met het nieuws dat de twee tv-series een crossover krijgen.

De geruchten over een crossover tussen Supergirl enerzijds en een show uit CW's 'Arrowverse' anderzijds gaan al sinds afgelopen zomer. Het waren voornamelijk fans van de DC Comics-personages die het graag zagen gebeuren, en de makers die het graag zouden doen (achter beide series zitten grofweg dezelfde productieteams), maar omdat de series niet op dezelfde zender worden uitgezonden heeft dat altijd wat meer voeten in de aarde. Beide zenders moeten ervoor open staan en de agenda's moeten naast elkaar gelegd worden.

De verschijning van Grant Gustin als Barry Allen/the Flash naast Melissa Benoist als Kara Zor-El/Supergirl zal gebeuren in de aflevering van Supergirl die in de VS wordt uitgezonden op 28 maart. Fans die zich zorgen maken over de continuïteit van beide series (het bestaan van Supergirl in de wereld van the Flash betekent, bij verlenging, dat bijvoorbeeld ook de in Supergirl op de achtergrond blijvende Superman in dezelfde wereld bestaat als Arrow's Green Arrow) konden zich in de afgelopen weken al gerust gesteld voelen: omdat The Flash het bestaan van parallele universa inmiddels heeft geïntroduceerd kunnen veel tegenstrijdigheden eenvoudig verklaard worden door een verschil in werelden.

Het is niet de eerste keer dat Gustin buiten zijn eigen show treedt in de rol van Barry Allen: zijn introductie vond plaats in Arrow, voorafgaand aan het eerste seizoen van The Flash, en de Arrow/Flash crossover is inmiddels een terugkerend element voor beide series. Daarnaast hebben de series een nieuwe spin-off serie opgeleverd, Legends of Tomorrow, waarvan de cast bestaat uit personages uit beide shows. Deze serie is enkele weken geleden van start gegaan.

Grant Gustin als Barry Allen/The Flash
Grant Gustin als Barry Allen/The Flash