Van Nistelrooy stopt bij Oranje en vertrekt naar PSV

Ruud van Nistelrooy stopt komende zomer als assistent-trainer bij Nederlands elftal en vervolgt zijn trainerscarrière in de jeugdopleiding van PSV, gezien de recente resultaten een mooie stap voorwaarts. Dit meldt de KNVB via de officiële kanalen.

De 39-jarige Van Nistelrooy heeft aan de KNVB laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen. De oud-spits blijft tot en met juni 2016 aan Oranje verbonden en gaat vanaf volgend seizoen bij PSV aan de slag als spitsentrainer van Onder-17, Onder-19 en Jong PSV.

"Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd", blikt Van Nistelrooy terug op de website van de KNVB. "Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal."

"In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken. Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring."

"Wat me verder zeker zal bijblijven is de fantastische manier waarop ik heb kunnen samenwerken met spelers en staf. Ik ben de KNVB dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund", besluit Van Nistelrooy, die in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal al stage liep bij PSV.