FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 januari 2013

Geëvacueerden Amsterdam mogen naar huis

De bewoners van het ontruimde appartementencomplex boven de Amsterdamse parkeergarage waar dinsdagmiddag brand woedde, mogen terug naar huis. In de woningen is echter nog geen stromend water, meldt het stadsdeel Centrum dinsdagavond.

De geëvacueerden mochten nog niet direct terug omdat de brandweer eerst wilde controleren of de constructie van het gebouw door de brand was aangetast. Dat bleek na een inspectie niet het geval. Het pand is vrijgegeven.

Bewoners die vanwege een gebrek aan water nog niet terug naar hun woning willen worden opgevangen door de gemeente. Zij kunnen zich melden op het stadhuis.

Bij de brand in parkeergarage Markenhoven aan de Anne Frankstraat bij het Waterlooplein ging een nog onbekend aantal voertuigen in vlammen op. Tientallen auto's liepen rook- en roetschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De garage blijft voorlopig afgesloten. Eigenaars van auto's op het tweede parkeerdek mogen hun auto's onder begeleiding ophalen. Het eerste dek, dat bestemd is voor bewoners, is nog te gevaarlijk. Bewoners kunnen hun auto zolang kwijt onder het nabijgelegen stadhuis.

'Amerikanen mogelijk helemaal weg uit Afghanistan'

De Verenigde Staten overwegen om na december 2014 helemaal geen Amerikaanse militairen meer in Afghanistan te houden. Dat heeft plaatsvervangend adviseur voor de nationale veiligheid Ben Rhodes dinsdag gezegd.

De Afghaanse president Hamid Karzai komt deze week naar Washington voor besprekingen met president Barack Obama en leden van diens regering. Rhodes verklaarde dat het Witte Huis voor na 2014 verschillende opties overweegt. Hij is de eerste die daarbij ook publiekelijk de nuloptie noemt. Volgens Rhodes is het Amerikaanse streven niet om militairen in Afghanistan te houden, maar om terroristen te bestrijden.

Director Guild Awards negeren grote namen

Aanstaande donderdag worden de Oscarnominaties bekendgemaakt door de Academy. Met de naderende onthulling hiervan lijken overige nominaties weinig impact meer te hebben. De Directors Guild Awards wisten zich echter alsnog te onderscheiden door drie grote regisseurs te negeren bij het bekendmaken van hun nominaties.

Natuurlijk is de concurrentie tussen de regisseurs groot, want een eenduidige favoriet voor het belangrijkste filmevenemant van het jaar lijkt nog steeds niet gevonden te zijn. De nominaties voor Kathryn Bigelow, Tom Hooper en Steven Spielberg waren te verwachten, maar dat dit ten koste zou gaan van Quentin Tarantino (Django Unchained), David O. Russell (Silver Linings Playbook) én Paul Thomas Anderson (The Master) lag minder in de lijn der verwachtingen. 

Saillant detail hierbij is dat het trio eerder wel genomineerd werd voor een Directors Guild Award, maar geen van de drie regisseurs wist de nominatie te verzilveren. Dat betekent dus dat ze dit jaar weer naast één van de grootste regisseursprijzen grijpen. 

In de 64 jaar dat de DGA uitgereikt worden, won in slechts zes gevallen de winnaar ervan uiteindelijk niet de Oscar voor Beste Regisseur.  Een slecht voorteken dus voor de drie uitvallers. Hieronder de vijf genomineerden, die dus betere vooruitzichten lijken te hebben voor het winnen van het beroemdste gouden beeldje in februari. De Directors Guild Awards worden uitgereikt op 2 februari.

Ben Affleck, Argo (eerste nominatie)
Kathryn Bigelow, Zero Dark Thirty (tweede nominatie, ze won de award eerder voor The Hurt Locker)
Tom Hooper, Les Misérables (tweede nominatie, hij won de award eerder voor The King's Speech)
Ang Lee, Life of Pi (vierde nominatie, hij won de award eerder voor Brokeback Mountain en Crouching Tiger, Hidden Dragon)
Steven Spielberg, Lincoln (elfde nominatie, hij won de award eerder voor Saving Private Ryan, Schindler's List en The Color Purple)

[BDO WK] Wesley Harms bij laatste acht op Lakeside

Wesley Harms heeft een vervolg kunnen geven aan zijn goede start op Lakeside. Als eerste Nederlander is hij door naar de kwarfinale. Hij versloeg Alan Norris met 4-2.

Harms kwam tegen de Engelsman bepaald niet goed uit de startblokken, hij moest de eerste twee sets aan zijn tegenstander laten. Na de onderbreking veerde hij zich op: 2-1. Bij een cruciale 2-2 stand in de vierde set, kregen de mannen samen 18 darts om de set te pakken. Harms trok aan het langste eind, zijn tiende pijl viel in de dubbel een. 

In de rest van de partij was het voornamelijk Harms dat de klok sloeg. Norris kreeg nog twee pijlen om een set te pakken, maar faalde wederom. Harms pakte twee sets achter elkaar en verzekerde zich zo van de kwartfinale. Hierin komt hij uit tegen Darryl Fitton.

Morgen komen de andere Nederlanders Jan Dekker en Jimmy Hendriks in actie.

Kerk niet blij met ophangen foto's kerkverlaters

De rooms-katholieke kerk in Nederland neemt afstand van het idee van de Tilburgse pastoor Harm Schilder om foto's en namen van mensen die zich willen uitschrijven in de kerk op te hangen. De kerk zegt in een verklaring dat het zorgvuldig wil omgaan met privacygevoelige informatie en vindt het plan daarom 'onwenselijk' en 'juridisch niet geoorloofd'.

"De rooms-katholieke kerk wil in alle gevallen zorgvuldig omgaan met de privacy van hen die de kerk willen verlaten", staat in de verklaring. De kerk vindt dat het daarom geen praktijk mag worden.

Schilder wil de foto's bij de ingang van zijn kerk ophangen. Op die manier kunnen andere kerkgangers voor hen bidden en hen overhalen bij de kerk te blijven. Het is volgens hem niet de bedoeling de verlaters te schande te zetten.

'Adele werkt weer aan nieuwe plaat'

Adele is naar verluidt weer met haar muzikale carrière bezig. "Adele is begonnen met een nieuw album", zegt een bron tegen het Britse tijdschrift Heat Magazine. De zangeres verdween enkele maanden geleden uit de spotlights om zich te richten op het moederschap.

"Ondanks dat ze het druk heeft met het genieten van haar gezinsleven, met haar vriend Simon en de baby, heeft ze in haar vrije tijd ook geschreven", vertelt de bron. "Dus ze is naar de studio gegaan om er weer tegenaan te gaan."

De bron vertelt dat de nieuwe plaat mogelijk nog dit jaar wordt uitgebracht. De 24-jarige Adele, die tot nu toe twee platen uitbracht, beviel in oktober van haar eerste kind.

Overstromingen in Tel Aviv door storm

De grote Israëlische stad Tel Aviv is dinsdag lamgelegd door overstromingen veroorzaakt door een grote winterstorm die ook in buurland Libanon voor veel overlast heeft gezorgd. Een belangrijke snelweg liep onder, het spoorverkeer raakte gestremd en inwoners zijn voorbereid op evacuaties.

In de namiddag kwam het verkeer weer wat op gang, maar de stad hield dinsdagavond rekening met nieuwe overstromingen.

Hulpdiensten zijn sinds maandag meer dan 500 keer uitgerukt voor onder meer overstroomde huizen, omgewaaide bomen en problemen met de elektriciteitsvoorziening. Voor Israëlische begrippen is het noodweer ongewoon hevig.

Overstromingen in Tel Aviv door storm
Overstromingen in Tel Aviv door storm (Foto: ANP)

Moszkowicz betreurt tuchtklacht Estelle

Advocaat Bram Moszkowicz vindt het jammer dat Estelle Cruijff een tuchtklacht over hem heeft ingediend. Hij stelt in een reactie op Radio 538 dat hij haar altijd buitengewoon goed heeft bijgestaan. "Dit doet me wel wat", zei Moszkowicz. "Die advocaat is niet mijn beste vriend, ik vind het met name van haar jammer."

Moszkowicz wilde verder niet reageren op de aantijgingen van Cruijff en haar advocaat Nico Meijering. Hij zegt de klacht niet in het openbaar te willen uitvechten, maar op de 'chique manier' via de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

Dinsdag werd duidelijk dat Cruijff een tuchtklacht heeft ingediend tegen Moskowicz. Hij zou zich niet aan zijn ambtsgeheim hebben gehouden en excessief hoge kosten in rekening hebben gebracht.

"Ik kan er helaas niet veel over zeggen. Ik ga dit netjes beantwoorden aan de deken", zei Moszkowicz. Hij zegt zich niet te laten verleiden tot uitspraken en 'de koninklijke weg te pakken'. "Ik ga er niet meer van maken dan het is." Moszkowicz zei eerder dinsdag in NRC Handelsblad dat de nieuwe klachten elke grond missen.

Volgens Meijering kreeg Cruijf een flinke rekening nadat ze overstapte van Moszkowicz naar Meijering. Zo zou hij vijfhonderd euro per uur rekenen en vijftienhonderd euro rekenen aan reiskosten tussen zijn kantoor en het Amstel Hotel, een kilometer verderop. Meijering wil dat Moszkowicz met onmiddellijke ingang wordt geschorst.

Moszkowicz ligt al langer onder vuur vanwege verschillende tuchtzaken. In oktober werd hij uit zijn ambt gezet, maar hij mag nog werken omdat hij in beroep is gegaan. Het hoger beroep dient 21 februari. De uitspraak volgt naar verwachting pas in mei. Op Radio 538 zei Moszkowicz dinsdag nog altijd hoop te hebben dat hij advocaat kan blijven.

Mogelijk deel buit goudroof Curaçao teruggevonden

De politie op Puerto Rico heeft elf goudstaven afkomstig uit Curaçao in beslag genomen. Mogelijk is het een deel van de buit bij de grote goudroof in de haven van Willemstad eind november.

De staven werden aangetroffen op het vliegveld in Aguadilla in het noordwesten van het eiland. Er zijn geen arrestaties verricht. Het goud heeft een geschatte waarde van bijna 1,3 miljoen euro. De politie onderzoekt of de staven deel uitmaakten van de buit.

Eind november overviel een groep zwaarbewapende mannen een goudtransport uit Guyana in de haven van Willemstad. In totaal werden zeventig goudstaven buitgemaakt met een waarde van negen miljoen euro. Voor de roof zijn zeven verdachten in beeld. Het gaat om drie Curaçaoënaars, een verdachte uit Bonaire en drie uit Venezuela in de leeftijd van 22 tot 46 jaar.

Lokale media berichtten vorige maand dat zo'n dertig staven terug waren gevonden bij huiszoekingen op Curaçao en in de Verenigde Staten, maar de politie wilde dat toen niet bevestigen.


Mogelijk deel buit goudroof Curaçao teruggevonden (Foto: Novum)

Levenslang voor gijzeling toeristen Algerije

De 39-jarige Algerijn Amar Gharbia is dinsdag door een rechtbank in Algiers tot levenslang veroordeeld voor zijn aandeel in de ontvoering van vijftien Europese toeristen in 2003 in de Sahara, voornamelijk Duitsers. De ontvoering zou hebben plaatsgevonden in opdracht van de terrorist Amar Saifi, alias Abderazak El Para, die eerder eveneens levenslang kreeg opgelegd.

Gharbia werd in 2004 in Tsjaad opgepakt, samen met de Malinees Youcef Ben Mohamed. Deze kreeg dinsdag zeven jaar wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie. Beiden behoorden tot de Salafistische Groep voor Prediking en Strijd, die later is opgegaan in Al-Qaida in de Islamitische Maghreb.

De ontvoerde toeristen werden later vrijgelaten, op een Duitse vrouw na, die in gevangenschap overleed.

Sasuke Ninja Warrior komt naar Europa!

Ken jij het tv-programma Wipe Out? Dat is een programma waar kandidaten van alle soorten en maten een parkour moeten afleggen met hindernissen. Heel leuk, maar het origineel is toch echt wel serieuzer. Echte atleten doen mee met Sasuke Ninja Warrior. Dit is -niet- voor iedereen geschikt, een parkour waar je echt voor getraind moet hebben. Het zijn 2 edities per jaar en dat al 15 jaar een succes (met hoge kijkcijfers) in Japan. Amerika heeft zijn eigen succesvolle versie op G4TV sinds 2009. Singapore ook, sinds vorig jaar.

Europa is nu aan de beurt... Het programma wat al in 150 landen is uitgezonden, komt naar Europa. Hopelijk is SBS of RTL hierin geïnteresseerd en komt het ook op de Nederlandse tv.

Als je geen idee hebt wat Sasuke Ninja Warrior is, klik dan op "lees verder" voor wat voorbeelden.

Zorgen om uitzetting Oeigoerse asielzoeker

Amnesty International en Vluchtelingenwerk Nederland maken zich zorgen over de uitzetting van een Oeigoerse asielzoeker. De man wordt woensdag teruggestuurd naar China. Volgens de mensenrechtenorganisaties is de kans groot dat hij bij aankomst direct wordt gevangengezet en gemarteld.

De organisaties vinden dat Nederland geen enkele Oeigoer die asiel heeft aangevraagd zou mogen uitzetten. Oeigoeren zijn een van oorsprong Turks volk dat in China wordt onderdrukt. Na opstanden in 2009 vluchten veel mensen naar omringende landen en Europa.

"Oeigoeren die terugkeren en van wie het vermoeden bestaat dat ze asiel hebben aangevraagd, worden bijna zeker gevangengenomen voor ondervragingen en lopen grote risico's op ernstige mensenrechtenschendingen", stellen de organisaties. "Ze belanden in de gevangenis of komen in werkkampen terecht waar marteling regelmatig voorkomt."

Voor zover bekend heeft alleen Zweden in de afgelopen maanden twee Oeigoeren uitgezet. Sindsdien is niets meer van hen vernomen. Zweden besloot daarop om voorlopig geen Oeigoeren meer uit te zetten. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) gaf tot nu toe geen gehoor aan een uitzetstop van Oeigoeren.

Hongarije en Bulgarije voor straf zonder publiek

Hongarije en Bulgarije moeten hun volgende wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks afwerken zonder supporters. Beide landen worden door de FIFA gestraft voor het wangedrag van hun supporters. Hongarije, dat uitkomt in dezelfde poule als het Nederlands elftal, speelt op 22 maart tegen Roemenië voor lege tribunes. Bij Bulgarije-Malta zijn op dezelfde dag eveneens geen fans welkom.

Bulgaarse supporters gingen in de fout door in oktober tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken Patrick Mtiliga, oud-speler van Feyenoord, Excelsior en NAC, racistisch te bejegenen. Twee maanden daarvoor maakte de Hongaarse aanhang zich schuldig aan het zingen van antisemitische liederen tijdens een vriendschappelijk duel met Israël.

De FIFA zag af van de mogelijkheid om beide landen punten in mindering op te leggen. Wel moet zowel de Hongaarse als de Bulgaarse bond een boete van ruim dertigduizend euro betalen.

[Dakar] De Rooy is leidende positie kwijt

Gerard de Rooy is in de Dakar Rally de leidende positie in het vrachtwagenklassement kwijtgeraakt. De Nederlander kende in de vierde etappe van Nazca naar Arequipa een lastige dag met een keer vastzitten en twee lekke banden, waardoor de Tsjech Ales Loprais de nieuwe klassementsleider is.

De Rus Ayrat Mardeev wist de 288 kilometer lange proef als snelste af te leggen. De Rus had met zijn Kamaz een voorsprong van ruim drie minuten op zijn teamgenoot Andrey Karginov. Hans Stacey werd met een derde plaats op ruim zes minuten van de dagwinnaar de beste Nederlander. Loprais eindigde op ruim achttien minuten zesde, terwijl De Rooy acht minuten meer nodig had. Jos Smink kende een goede dag en werd negende op 45 minuten van Mardeev.

In het algemeen klassement heeft Loprais een voorsprong van 56 seconden op De Rooy. Eduard Nikolaev staat derde op ruim zeven minuten, terwijl zijn teamgenoot Mardeev met een achterstand van precies achttien minuten vierde staat. Stacey is opgeklommen naar plaats zes op bijna 54 minuten van de leider, terwijl Martin van den Brink en Rene Kuipers met een achtste en een negende plaats ook nog in de top tien staan.

Verdachte fatale brand Rotterdam blijft vast

De Rotterdammer die vastzit voor betrokkenheid bij een woningbrand zaterdag in Rotterdam, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest verlengd, meldt de politie dinsdag.

De 35-jarige man heeft vermoedelijk iets te maken met de brand in de woning aan de Sint Janshaven. Het vuur was snel geblust, waarna agenten de dode bewoonster vonden. Het is nog niet duidelijk hoe de 44-jarige vrouw om het leven is gekomen.

Weer medische problemen Justine Pelmelay

Justine Pelmelay heeft dinsdag opnieuw slecht nieuws gekregen toen ze voor controle naar een ziekenhuis ging. Tijdens de controle bleek dat Justine twee gevaarlijke slokdarmspataderen heeft. Dat schrijft RTL Boulevard.

De spataderen zijn met twee elastische banden afgesnoerd, zodat deze geleidelijk afsterven. Pelmelay kreeg vorige maand te horen dat ze kampt met een ongeneeslijke, zeldzame beenmergziekte.

De 54-jarige zangeres werd in augustus opgenomen met hevige buikklachten, waarna een stuk afgestorven dunne darm werd verwijderd. Na enkele weken werd ze ontslagen, maar even later moest ze opnieuw onder het mes. Toen werden spataderen op haar slokdarm weggebrand.

Eerste Windows Phone 8-toestel van Huawei aangekondigd

Huawei, ’s werelds grootste telecomleverancier, heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas hun eerste Windows Phone 8-smartphone onthuld, de Huawei Ascend W1. De Ascend W1 is 10,15 mm dun en heeft een 4"-touchscreen met een 480x800 resolutie.

De Ascend W1 wordt aangedreven door de high-end Qualcomm Snapdragon S4 dual-core 1.2 GHz processor en Adreno 305 GPU. De 1950 mAh batterij geeft de Ascend W1 volgens Huawei een standby-tijd van 470 uur. Er zit 512 MB RAM in het toestel en de camera heeft een lens van 5 megapixels. De specificaties zijn niet erg high-end, maar dat zien we terug in de adviesprijs van 229 euro.

Het design van de Ascend W1 is volgens Huawei geïnspireerd op een tropisch eiland en verschijnt in de kleuren rood, blauw, zwart en wit (in Nederland enkel blauw en zwart).

“De Huawei Ascend is een combinatie van de designfilosofie van Huawei, waarbij de klant centraal staat, en de Windows Phone 8 software. De Ascend W1 vult het portfolio van Huawei smartphones perfect aan, en biedt consumenten een breed scala smartphones. De Ascend W1 sluit naadloos aan bij onze ambitie om smartphones voor iedereen te maken, wie je ook bent, en waar je ook vandaan komt,” aldus Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group.

De Huawei Ascend W1 is beschikbaar vanaf maart 2013.

De organist

En maar al te vaak bleken lage trillingen op hol geslagen kuddes te zijn, waarbij een tijdige waarneming de overlevingskansen van een pioniersgezin in het krijt aanmerkelijk groter maakte! Dit fenomeen dragen we op den dag van vandaag met ons mee, en geeft het als instrument in handen ener kerkenraad een verrassende nevenfunctie: devotie

[Video] Tienermeisjes drinken poep

Het filmpje 'Two girls, one cup', is al jarenlang een begrip. De nieuwste viral gaat echter een stuk verder. Op internet zijn beelden opgedoken van vijf tienermeisjes die nietsvermoedend menselijke ontlasting opdrinken.

Het filmpje is al enkele weken oud, maar verspreidt zich nu pas als een razende over het internet. Slachtoffers zijn vijf leden van de Koreaanse meidengroep Doppelganger. Hun werd verteld ttsongsul, een nieuwe, Koreaanse kruidenwijn te proeven.

De dames nemen het er goed van. De reacties zijn dan ook positief. "Ik dacht dat het een sterk drankje zou zijn", bekent Mami Hoji. "Dit is echt goed spul, en prima te drinken." Ook Asami Oda is best te spreken over de poepwijn.

Na het nuttigen van de shitzooi, werd de dames verteld dat ze zojuist gefermenteerde mensenpoep hadden gedronken. Hierop vertellen de dames dat ze het toch al naar stront vonden smaken. Overigens hoeft ttsongsul niet altijd menselijke ontlasting te bevatten. Dierenpoep mag namelijk ook.

De nieuwe '2 girls, 1 cup'. Eet smakelijk!

"Superman is lastiger personage dan Batman"

David S. Goyer vond het schrijven van het scenario van Man of Steel veel ingewikkelder dan dat van The Dark Knight-trilogie. De scenarist is verantwoordelijk voor zowel de drie Batman-films als de nieuwe Superman-film.

"Het is gemakkelijker om over een duister personage te schrijven dat geen superkrachten heeft", zegt hij tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. Toch is de 47-jarige filmmaker blij met het resultaat. "Ik ben blij dat de film straks uitkomt. Ik denk dat deze Superman precies in deze tijdsgeest past. De wereld kan een dergelijke held nu wel even gebruiken." 

In Man of Steel moet Clark Kent, zoals Superman door zijn adoptieouders wordt genoemd, zien op te groeien met enorme bovennatuurlijke krachten. Zeker als puber valt het hem zwaar eigenlijk niet bij de mensheid te horen, terwijl hij ook voelt dat hij de mensen moet behoeden voor alle kwaad.

Hoewel Batman ook zeker een beschermer van het volk is, heeft hij op zich geen bovennatuurlijke vaardigheden. Zijn kracht komt voort uit zijn hypermoderne pak en wapens die het bedrijf van zijn alter ego, Bruce Wayne, voor hem ontwerpt.

"Superman is de absolute held", besluit Goyer. "Hij is de voorvader van alle superhelden. Voor mij als scenarist is hij de enige manier waarop ik Batman ooit zou kunnen overtreffen."

Man of Steel draait vanaf 20 juni in de Nederlandse bioscopen.


"Superman is lastiger personage dan Batman" (Foto: Novum)

Razer brengt tablet uit voor pc-gamers

Razer heeft vandaag een nieuwe gametablet uitgebracht met de naam Edge. De tablet stond bekend onder de codenaam Project Fiona en is ontstaan nadat Razer had gevraagd om het project tienduizend keer te 'liken' op Facebook. Met Edge wil Razer de eerste tablet op de markt brengen die gericht is op pc-gamers.

Er zullen twee verschillende versies op de markt komen: één versie met een Intel I5 chip, 4GB RAM en een 64GB SSD. Deze versie zal een kleine duizend euro moeten kosten. Daarnaast is er ook een Pro-model die bewapend is met een Core I7, 8GB RAM en de keuze tussen een 126GB of een 256GB SSD harde schijf. Deze versie zal voor 1299 euro over de toonbank gaan. Daarnaast is het mogelijk om de tablet op te vrolijken met twee controllers en/of een keyboard dock.

RazerEdgePro

3DS overschrijdt 10 miljoen in Japan

Volgens Enterbrain zijn de handhelds 3DS en 3DS LL (XL in Europa) in Japan 10.068.192 keer verkocht sinds release. Het heeft de 3DS 98 weken geduurd om dit te presteren, waar de DS Lite dit reeds binnen 61 weken kon.

Het succes van 3DS komt mede door de game Animal Crossing: New Leaf welke op 8 november in de Japanse winkels lag. Onderstaande grafiek toont de populariteit van de game.

3DS sales

EA-topman start nieuw gamebedrijf

De medeoprichter van EA Trip Hawkins heeft een nieuwe gamestudio opgericht genaamd If You Can. De studio is gevestigd in Londen en zal onder andere de lead producer van Moshi Monsters Ben Gehiler omvatten. Het bedrijf wil zich vestigen op educatieve games en heeft hiervoor onder andere geld gekregen van Venture Capitalists.

Hawkins legt uit waarom ze de voorkeur gaven aan Londen in tegenstelling tot het 'standaard' San Francisco.

“Great game development can take place anywhere in the world if you have the right people. If anything I’m disinclined to ramp up on the San Francisco area because it’s so expensive and there’s very high turnover with people switching companies. The culture and the lifestyle there is a little bit daunting.

“In the past there were countries like Ireland or Canada that we particularly attractive to game development because of government practices and tax credits and so on, but the European Union has done more to standardize that and benefits are becoming available in the UK.”


De studio wil dit jaar de eerste titels uit gaan brengen. Als je games kan ontwikkelen en op zoek bent naar een baan, het schijnt dat ze nog op zoek zijn naar developers.

God of War-bèta komt naar PS Plus

Fans van God of War moeten goed opletten want vandaag komt de bèta uit van de volgende game uit de reeks: God of War: Ascension. Het is wel nodig om een PlayStation Plus-abonnement te hebben om mee te doen aan de bèta. Daarnaast zal enkel de multiplayer beschikbaar zijn om mee te spelen.

Daarnaast zijn onderstaande zaken ook aanwezig tijdens de bèta:

  • God Allegiances: Zeus and Ares (2 of 4)
  • Modes: 8-player – Team Favor of the Gods or Capture The Flag, 4-player – Free For All
  • Favor of the Gods (Deathmatch)
  • Maps: Desert of Lost Souls (large map) & Forum of Hercules (arena)
  • Vast amount of weapons, armors, magic, relics, and God items to customize and earn
  • Ascend to Level 30
  • VoIP – bust out those headphones and mics, team strategies are crucial (especially in CTF)

Helaas zijn er ook een aantal zaken niet te zien tijdens de bèta. Onderstaande lijst geeft aan wat we nu niet krijgen te zien maar wel speelbaar zal zijn als de game uitkomt. God of War: Ascension moet 12 maart uitkomen voor PlayStation 3l.

  • God Allegiances Hades and Poseidon
  • Third In-Game Weapon Class – To Be Announced Soon
  • More Large and Small maps created from signature God of War locations
  • Ability to customize your Warrior as you unlock all the weapons, magics, armors, relics, and God items from the four allegiances
  • Team Up With Friends
  • An unannounced fourth multiplayer mode

'Jeugdzorg plaatste misbruikt meisje bij dader'

Een vrouw die zegt zeven jaar geleden seksueel misbruikt te zijn door haar lerares, is destijds door Bureau Jeugdzorg bij die vrouw in huis geplaatst. Dat bevestigt een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland dinsdag naar aanleiding van berichtgeving van Omroep West.

De inmiddels 20-jarige vrouw beweerde tegenover de regionale omroep dat de lerares uit Zuidplas haar al negen maanden misbruikte voordat ze bij het gezin van de vrouw terechtkwam. Het destijds 13-jarige meisje kwam door problemen thuis op straat te staan en de lerares zou zich vrijwillig hebben aangeboden om haar op te vangen.

Volgens het slachtoffer heeft het seksueel misbruik bijna een jaar geduurd. Het stopte vlak voor het meisje bij de lerares ging wonen. Het meisje woonde tweeënhalf jaar bij het gezin van de nu 44-jarige vrouw. Een halfjaar geleden deed het vermeende slachtoffer aangifte gedaan tegen de vrouw, die daarop een tijdje heeft vastgezeten.

Jeugdzorg wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan, omdat de rechtbank nog uitspraak moet doen. "Maar het moge duidelijk zijn dat wij nooit kinderen in een pleeggezin plaatsen als er signalen zijn van misbruik." De rechtszaak start in maart.

Politie vindt grote hoeveelheid drugs

De politie heeft in het Limburgse Tienray een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. In een woning werden in totaal tien kilo amfetamine, twintig kilo gedroogde henneptoppen en ruim duizend xtc-tabletten gevonden. Dat meldt de politie.

De politie kwam de drugs op het spoor dankzij een anonieme tip. Op het moment van de inval was niemand in de woning aanwezig. Er zijn geen arrestaties verricht.

In Noord-Brabant zijn dinsdag enkele hennepkwekerijen ontmanteld. Op adressen in Zevenbergen, Steenbergen en Dinteloord zijn in totaal meer dan duizend planten vernietigd. In sommige panden werd illegaal stroom afgetapt.

Rukken op straat niet verboden

Een 53-jarige Zwitser mag gewoon doorgaan met het strijken van zijn paarsgepunte lans in het openbaar. Markus Bauer heeft volgens de rechter niets gedaan wat illegaal is.

De monteur werd onlangs op de straten van Zürich in de kraag gevat. De beste man had in de Zwitserse stad zijn eenogige slang bevrijd en gaf er een slinger aan.

Bauer moest voorkomen wegens aanranding, maar is tot zijn verbazing vrijgesproken. "Je kunt jezelf niet aanranden", zo besloot de aanklager. "Ook niet in het openbaar."

Emma Watson wil carrière als schrijfster

Emma Watson zou in de toekomst graag als schrijfster aan de slag gaan. De 22-jarige actrice is klaar met de Harry Potter-films en is toe aan een nieuwe uitdaging.

"Ik zou graag geloven dat ik kan schrijven, maar ik voel me een beetje geïntimideerd", zegt Watson tegen de Britse krant The Daily Telegraph. "Maar toch is het iets wat ik graag zou doen."

Watson studeert Engels aan de Brown University in Rhode Island, maar heeft een jaar vrijgenomen van haar studie. De Britse actrice werd op jonge leeftijd bekend door haar rol van Hermione Granger in de Harry Potter-films. Ook was ze te zien in onder meer de film The Perks of Being a Wallflower.

[Dakar] Al-Attiyah boekt opnieuw dagzege

Nasser Al-Attiyah heeft bij de auto's de vierde etappe in de Dakar Rally gewonnen. De Qatarees zegevierde gisteren al in de derde proef en wilde dit vandaag herhalen. Hij had op de streep uiteindelijk een voorsprong van 36 seconden op de Fransman Guerlain Chicherit. Stephane Peterhansel blijft het klassement leiden.

Chicherit leidde vrijwel de gehele etappe, maar in de slotfase moest de Fransman de zege toch laten aan Al-Attiyah. Ook Peterhansel streed mee om de dagzege, maar kwam 1,17 minuten tekort op de Qatarees. Robby Gordon verloor veel tijd. De Amerikaan ging vroeg in de etappe met de Hummer op zijn dak en verloor meer dan vier uur. Ook Carlos Sainz moest wederom tijd inleveren.

Beste Nederlander was Erik Wevers op een twintigste plaats, ruim een uur achter Al-Attiyah. Gert Huzink en Erik van Loon hadden een half uurtje meer nodig en eindigden als 23e en 24e.

In het klassement heeft Peterhansel een voorsprong van 5.16 minuten op Al-Attiyah. Giniel de Villiers is de nummer drie op 33 minuten van de leider. Beste Nederlander is de als zestiende liggende Wevers op bijna twee uur van Peterhansel. Van Loon en Huzink staan respectievelijk 23e en 26e.

Beslagleggingen bij brandweer in Limburg-Zuid

Vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak gaan beslagleggen op de bankrekening van de brandweer in de regio Limburg-Zuid. De brandweer daar overtreedt al enkele jaren structureel de Arbeidstijdenwet, stelt Abvakabo FNV-bestuurder Gian Kerstges.

Brandweerlieden die zowel in vaste als in vrijwillige dienst werken, zouden sinds 2009 veel te vaak of te lang worden ingezet. Het kantongerecht stelde de bonden vorig jaar al in het gelijk maar volgens Kerstges worden er, los van enkele verbeteringen, nog altijd overtredingen geconstateerd.

De bonden gaan nu over tot beslaglegging om dwangsommen te kunnen innen. Per overtreding zou de brandweer een boete van enkele duizenden euro's moeten betalen. In totaal zou het volgens Kerstges op kunnen lopen tot in de tienduizenden euro's.

Kerstges wil met de dwangsommen een einde maken aan de misstanden bij de brandweer. Zo moet uiteindelijk de veiligheid omhoog gaan. Ook moet er een gezonde begroting komen. Nu is er veel te weinig geïnvesteerd in de bezetting, waardoor brandweerlieden te veel worden belast, stellen de bonden.

Galatasaray biedt op Sneijder

Galatasaray zou graag Wesley Sneijder overnemen van Inter Milan. Voorzitter Unal Aysal van de Turkse club heeft vandaag om de tafel gezeten met Inter-voorzitter Massimo Moratti om te onderhandelen over de middenvelder.

"Het was een positief gesprek", aldus Aysal tegenover GS TV, het tv-kanaal van de club. "Ik verwacht dat we binnen enkele dagen duidelijkheid hebben. Hopelijk gaat de transfersom van Sneijder nog wel omlaag. Als Internazionale akkoord gaat met ons bod, kan de transfer beklonken worden."

Op de eigen website heeft Galatasaray al bevestigd dat in het onderhandeling is. Bij Inter lijkt Sneijder geen toekomst meer te hebben. Hij weigert een verlaagde aanbieding te tekenen en wordt daarom door coach Andrea Stramaccioni niet meer geselecteerd

Teaser trailer Only God Forgives

In Europa had hij na onder meer zijn Pusher-trilogie en Valhalla Rising al een behoorlijke naam opgebouwd. De wereld leerde Nicolas Winding Refn echter pas goed kennen na Drive. Met dit succes zijn de verwachtingen voor zijn nieuwste film hooggespannen. Een eerste teaser trailer van deze opvolger, Only God Forgives, doet daar helemaal niets aan af. 

De kwaliteit van het filmpje is weliswaar niet bijzonder hoogstaand, maar voor wie bekend is met het werk van Refn ziet het er vertrouwd uit: grimmig, één overheersende kleur, ruimte voor grafische actie en zich voornamelijk afspelend in de lagere klasse van de samenleving. Het laatste shot doet dankzij het schaduw- en kleurgebruik zelfs denken aan Kar Wai Wongs oogstrelende Fa Yeung Nin Wa. Het wachten is dus begonnen...

In Only God Forgives werkt Refn wederom samen met Ryan Gosling, de acteur die ook in Drive de hoofrol op zich nam. Gosling speelt hierin Julian, die met zijn broer Billy (Tom Burke) een Thaise boksclub runt die als dekmantel voor drugssmokkel geldt. Wanneer zijn broer vermoord wordt, vraagt zijn moeder (Kristin Scott Thomas) Julian de moord te reken en volgt een onontkomelijke spiraal van geweld, woede en verraad.

Only God Forgives wordt naar alle waarschijnlijk in september in Nederland uitgebracht.

Schoorel langer uitgeschakeld door operatie

Thomas Schoorel zal de komende acht weken niet op de tennisbaan verschijnen. De tennisser heeft nog steeds last van een elleboogblessure die hij vorig jaar opliep bij een val op vakantie en heeft besloten het gewricht te laten opereren.

"Er is een stukje bot in de elleboog afgebroken en dat is aan het groeien, maar dat wordt te groot", zei Schoorel tegen de NOS. "Daar moet iets aan worden gedaan. Een operatie gaat sneller dan een andere behandeling; er is 95 procent kans dat het daarna weer helemaal goed komt."

Schoorel staat inmiddels 227e op de wereldranglijst. In 2011 wist hij zich even bij de top 100 te voegen, toen hij in juli op de 94e plaats stond.

Ai Weiwei in jury filmfestival Rotterdam

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei zit in de jury van de competitie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De beroemde dissident zal vanuit zijn huis in Beijing deelnemen aan de jury, maakt het IFFR dinsdag bekend.

De 55-jarige Weiwei stelt met zijn kunst misstanden in de Chinese samenleving ter discussie en wordt door de Chinese autoriteiten gezien als dwarsligger. Formeel wordt hij verdacht van belastingontduiking.

Naast Weiwei bestaat de jury van het IFFR uit de Iraanse actrice Fatemeh Motamedarya, de Russische filmmaker Sergei Loznitsa, de Nederlandse regisseur Kees Hin en de Spanjaard José Luis Cienfuegos, artistiek directeur van het Seville European Film Festival.

In totaal maken zestien films in Rotterdam kans op een Tiger Award, waarvan er in totaal drie worden uitgereikt. Twee Nederlandse drama?s maken dit jaar kans: Silent Ones van Ricky Rijneke en De Wederopstanding van een Klootzak van Guido van Driel.

Het International Film Festival Rotterdam wordt van 23 januari tot 3 februari gehouden. Op 1 februari worden de Tiger Awards uitgedeeld.


Ai Weiwei in jury filmfestival Rotterdam (Foto: Novum)

Red Band trailer The Last Stand

Arnold Schwarzenegger timmerde de laatste jaren voornamelijk aan de weg met zijn politieke aspiraties. Het meduim waarmee hij groot werd kwam daarmee op het tweede plan, maar sinds zijn optreden in The Expendables begon het toch weer te kriebelen bij de geboren Oostenrijkse spierbundel. Dit jaar komt er namelijk weer een ouderwetse Schwarzenegger-actiefilm uit: The Last Stand.

In The Last Stand weet een leider van een drugskartel uit de greep van de sterke arm der wet te ontsnappen en vlucht hij richting de Mexicaanse grens. Hierbij op de afbouwende sheriff Owens, gespeeld door Schwarzenegger, die hem met alle mogelijke middelen probeert tegen te houden. 

Gezien de trailer lijkt dit slechts een katalysator om de reputatie van Schwarzenegger als actieheld eer aan te doen. Veel diepgang hoeft niet verwacht te worden en inhoud zal overbodig zijn. De rest wordt gedaan door een lading krachttermen, een overdosis actie en een cast met verder onder meer Forest Whitaker, Luis Guzman en Johnny Knoxville.

The Last Stand verschijnt op 7 februari in de Nederlandse bioscopen. 

Mertens: "AGOVV voor altijd in mijn hart"

AGOVV kreeg de voorbije jaren glans door de inbreng van spelers als Nacer Chadli en Dries Mertens. Het Belgische duo gebruikte Apeldoorn als springplank en was hierin succesvol.

Zo kon het gebeuren dat AGOVV uit leek te groeien tot bakermat van onbekend talent. Dinsdagochtend velde de rechtbank echter een heel ander vonnis over de club; AGOVV is failliet verklaard en lijkt het toneel van het professioneel voetbal te moeten verlaten.

Mertens, die momenteel in Thailand verblijft waar hij een trainingskamp afwerkt met PSV, baalt van de penibele situatie bij zijn voormalige werkgever. "Heel erg vervelend toen ik dit vanmiddag te horen kreeg, dus was het mooi toen ik vanavond hoorde dat ze in beroep gaan", hield hij zijn hoop levend tegenover Voetbal International.

"Ik hoop dat de club blijft bestaan, want het betekende de lancering voor mijn carrière. Het blijft voor altijd in m'n hart zitten en ik hoop dat iemand daar opstaat om AGOVV te kunnen helpen", besloot Mertens.

Bospop mag terug naar Sportpark Boshoven

Bospop keert terug naar de oorspronkelijke locatie. Het festival werd de afgelopen drie jaar georganiseerd op een evenemententerrein aan de Eindhovenseweg in Weert, maar mag van de gemeente weer terug naar Sportpark Boshoven. Dat heeft de gemeente Weert besloten.

De gemeente stelt wel voorwaarden aan de nieuwe locatie. Deze hebben betrekking op het maximale aantal bezoekers, het parkeren, de verkeersafwikkeling en de bereikbaarheid van het festivalterrein voor hulpdiensten.

Bospop, dat dit jaar op 13 en 14 juli plaatsvindt, werd van 1994 tot en met 2009 op Sportpark Boshoven gehouden. De afgelopen drie jaar werd gekozen voor de grotere locatie aan de Eindhovenseweg vanwege de groei die het festival doormaakte. De nieuwe locatie was duurder, terwijl de groei achterbleef bij de verwachtingen.

Praatgrage papegaai houdt Duitse politie bezig

Een praatzieke papegaai heeft de politie in het Duitse Ibbenbüren dinsdag veel werk bezorgd. Een bezorgde buurvrouw belde de politie, omdat ze haar buren al dagenlang niet kon bereiken, maar wel voortdurend iemand met een kinderstem 'mama' hoorde roepen.

De politie rukte uit en toen er na meermaals aanbellen niemand open deed, hielp de brandweer de deur te openen. De agenten troffen echter geen achtergelaten kind aan, maar een blauwhoofd amazonepapegaai die de dienders met de woorden 'mama', 'papa' en 'mama kom' begroette.

Het bleek dat de bewoners van het huis met vakantie waren en dat een bekende de papegaai verzorgde.

Hermans vervangt Vriend op EK Allround

Frank Hermans is door de KNSB aangewezen als reserve bij het EK Allround. De 21-jarige schaatser vervangt Maurice Vriend, die vrijdag een blessure heeft opgelopen. Dat maakte de schaatsbond dinsdag bekend.

Vriend kwam in Groningen op de schaatsbaan ten val, waarbij zijn schouder uit de kom raakte. De schaatser van Team Van Veen is niet op tijd hersteld voor het EK, dat van vrijdag tot en met zondag in Heerenveen wordt verreden.

In Thialf verschijnen titelverdediger Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Renz Rotteveel en Ted-Jan Bloemen voor Nederland aan de start. De Nederlandse damesploeg bestaat naast wereldkampioen allround Ireen Wüst uit Diane Valkenburg, Linda de Vries en Antoinette de Jong. Annouk van der Weijden is reserve.

Ophef over anti-Roma-artikel in Hongaarse krant

In Hongarije is ophef ontstaan over een column geschreven door een journalist die tevens een van de oprichters is van de regerende politieke partij Fidesz. In de column laat Zsolt Bayer zich negatief uit over de Romagemeenschap.

In het artikel schreef Bayer over een opstootje in een café op oudejaarsavond waar naar verluidt Roma bij betrokken waren. "Een aanzienlijk deel van de Roma is niet geschikt om vreedzaam samen te leven", schreef Bayer. "Ze zijn niet geschikt om onder de mensen te leven. Deze Roma zijn beesten en ze gedragen zich als beesten."

Minister van justitie Tibor Navracsics heeft het artikel gehekeld. Volgens de oppositie moeten de autoriteiten bepalen of Bayer moet worden vervolgd voor opruiing tegen een minderheid. De oppositie heeft Fidesz opgeroepen Bayer te royeren.

Een woordvoerster van Fidesz zei dinsdag dat de partij geen standpunt zal innemen over het artikel.

Dronken studenten aan schandpaal

Er zijn veel verschillen te noemen tussen Belgische en Nederlandse studenten. Eén ding hebben ze echter gemeen: ze lusten wel een biertje, of een 'pintje' zoals ze bij onze zuiderburen zeggen. En de gevolgen daarvan zijn meer dan eens merkbaar.

Wie op de morgen na een stapavond door de stad loopt, zal zich regelmatig geërgerd hebben aan de hoeveelheid kots en urine die dronken studenten achterlaten, en de vernielingen die ze aanrichten. In België probeert men nu op ludieke wijze studenten af te schrikken dat te doen: door ze publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

Voor de twee meest bekende studentensteden van België, Leuven en Gent, zijn zogenaamde 'Failed' paginas opgericht op Facebook. Daar worden afbeeldingen gepost van personen die moeite hebben zich te gedragen na wat alcohol te drinken. De daders werden gefotografeerd terwijl ze de straat onderkotsten, onderzeken, en terwijl ze zich misdroegen met openbaar eigendom.

De pagina Failed: Leuven is ondertussen offline gehaald nadat de politie dreigde dat het een inbreuk op het portretrecht is. De pagina Failed: Overpoort (naar de beruchte Gentse uitgaanswijk) staat gelukkig nog wel online. Ook in Diepenbeek, waar de Universiteit Hasselt staat, hebben ze een site aangemaakt, Failed: Diepenbeek. Wie de verleiding niet kan weerstaan om een kijkje te gaan nemen, weze gewaarschuwd: er staan vreselijk gore afbeeldingen op.

Het artikel is om 19:30, na het offline halen van Failed: Leuven, volledig herschreven.

Ex-verdachten treinbrand compleet van de pot gerukt

De drie jongens die vorige week verdacht werden van het in brand steken van een trein bij Loenersloot zijn compleet van de pot gerukt. Het trio komt naast een eis van smartengeld namelijk ook zeuren om iets heel anders.

De heren zijn onschuldig verklaard nadat bleek dat zij niets te maken hadden met de brand in de trein. Uiteraard eisten de jongens excuses voor de nacht die zij onterecht in de cel moesten doorbrengen. De politie heeft gisteren tijdens een gesprek gezegd dat er geen verontschuldigingen worden aangeboden en dat de juiste procedures zijn gehanteerd.

De drie willen compensatie voor de emotionele en zakelijke schade die zij hebben opgelopen doordat ze een nachtje in de cel door moesten brengen. Het aangeboden bloemetje van de politie werd niet goed ontvangen. "We hadden liever excuses gekregen. En als ze dan toch een symbolisch gebaar maken, laat ze dan komen met iets wat bij onze leeftijd past. En dat is geen bloemetje."

De knapen verzochten tijdens het gesprek van gisteren om een limousine op kosten van de politie om een vriend van Schiphol te gaan halen. Het drietal was vorige week woensdag onderweg naar Schiphol om hem uit te zwaaien voor zijn reis naar London. Daar kwamen zij echter nooit aan nadat de trein in brand vloog.

Gelukkig gaat de politie niet in op deze absurde eis. Zij laat tegenover RTV-Utrecht weten niet mee te willen werken aan het verzoek van de vrienden. Wellicht dat ze de trein kunnen pakken....

[Dakar] Barreda Bort wint, Verhoeven verliest veel tijd

Joan Barreda Bort heeft in de vierde etappe van de Dakar Rally uitgehaald. De Spanjaard finishte in de 288 kilometer lange proef tussen Nazca en Arequipa maar liefst acht minuten voorsprong op nummer twee Olivier Pain die wel de leiding in het klassement overneemt van Cyril Despres die een slechte dag kende.

Ook Frans Verhoeven verloor veel tijd. De Nederlander stond met mechanische problemen ruim een half uur stil, waardoor hij slechts als 53 geklasseerd werd op ruim 51 minuten van Barreda Bort. Beste Nederlander werd Henk Knuiman op een 29e plaats, ruim 32 minuten achter de winnaar van vandaag.

Barreda Bort had het voordeel dat hij iets verder naar achter kon starten, waardoor hij de sporen van zijn voorgangers kon volgen. Onder meer Despres en de winnaar van gisteren Francisco Lopez moesten het pad bereiden en hadden hier moeite mee. Zij verloren hierdoor ruim zeventien minuten op de Spaanse winnaar.

In het klassement kon Pain hierdoor de leiding van Despres overnemen. De Fransman heeft nu een voorsprong van 2.24 minuten op David Casteu en 3.09 minuten op Despres. Beste Nederlander is Knuiman op een 25e plaats op 43 minuten van Pain. Verhoeven staat hier twee plaatsen achter, 45 minuten achter de Fransman.

Bij de quads ging de zege wederom naar de Argentijn Marcos Patronelli, voor zijn grote rivaal uit de Verenigde Arabische Emiraten Sebastian Husseini die bijna tien minuten meer nodig had. Kees Koolen werd 48e met een achterstand van 48 minuten op de dagwinnaar.

In het algemeen klassement heeft Patronelli na vier dagen een voorsprong van veertien minuten op Husseini. Koolen staat twaalfde op 2.11 uur achter de Argentijn.

Hoeren op Engelse les

Leergierige dames van plezier in de Braziliaanse stad Belo Horizonte willen goed voorbereid zijn op het WK voetbal in 2014. De Vereniging van Prostituees in de stad organiseert cursussen Engels zodat haar leden de toeristen beter van dienst kunnen zijn. Dat heeft verenigingsvoorzitter Cida Vieira dinsdag gezegd.

De vereniging is nog op zoek naar vrijwilligers die de dames van lichte zeden willen onderwijzen. Tot dusver hebben twintig prostituees zich ingeschreven, maar Vieira verwacht dat zeker driehonderd van de vierduizend leden van de vereniging zich uiteindelijk zullen opgeven. "Het is belangrijk voor de meisjes om Engels te kunnen spreken zodat ze weten wat hun klanten opwindt en zodat ze hun prijzen kunnen vermelden", aldus Vieira.

In Belo Horizonte zullen tijdens het WK zes wedstrijden worden gespeeld.

Meldpunt verwacht regen aan voetbalgeweld

Het meldpunt voetbalgeweld verwacht komend weekeinde een flinke stroom nieuwe meldingen. Voor veel voetbalclubs is de winterstop dan voorbij, wat naar verwachting tot een verdubbeling van het aantal meldingen leidt, laten de initiatiefnemers van de website meldpuntvoetbalgeweld.eu dinsdag weten.

De teller van het meldpunt staat sinds maandag, tien dagen na de start, op 250. Omdat er sinds de start van het meldpunt nauwelijks een wedstrijd is gespeeld, hadden de initiatiefnemers niet direct zo veel meldingen verwacht.

De site werd opgezet nadat begin december in Almere een grensrechter werd belaagd door spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

RTL Nieuws meldde zaterdag dat in de grote steden steeds een klein aantal clubs betrokken is bij incidenten op het veld. Volgens de initiatiefnemers is dat onderzoek niet volledig omdat het alleen gebaseerd is op incidenten waarover de tuchtcommissie van de KNVB heeft geoordeeld. "Zo hebben wij in Amsterdam al 35 incidenten binnengekregen die niet zijn doorgegeven aan de KNVB", stellen de makers van het meldpunt.

De bedenkers willen dat de KNVB uiteindelijk strengere straffen gaat uitdelen en dat incidenten vaker op het wedstrijdformulier worden gezet. Nu weet de voetbalbond nauwelijks wat er allemaal gebeurt op de voetbalvelden, stellen ze.

Man opgepakt voor zware vuurwerkbom Budel

De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Budel opgepakt voor het afsteken van een vuurwerkbom in zijn woonplaats op oudejaarsdag. De man meldde zich op het politiebureau.

De enorme ontploffing op de Monseigneur Zwijsenlaan richtte geen schade aan maar was wel in de wijde omgeving te horen. Een filmpje van de explosie ging kort na het incident het internet over. In de video zijn ook enkele jongeren in beeld. De politie riep de verdachten op zich te melden.

De verdachte zit nog vast. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ni no Kuni is vertraagd

De RPG Ni no Kuni is voor Europese gamers vertraagd met een week. De game komt nu vrijdag 1 februari uit in plaats van 25 januari. De vertraging komt door logistieke problemen. De Amerikaanse versie van het spel komt zonder vertraging uit op 22 januari.

Om dit grote tragedie te compenseren zullen gamers bij het spel een cadeautje krijgen in de vorm van een download. Wat dit precies zal zijn is nog niet bekendgemaakt. Ni no Kuni is exclusief voor de PS3.

Loonsverlaging moet Brøndby redden

De Deense voetbalclub Brøndby IF snijdt flink in de salariskosten om de club  van de financiële ondergang te redden. Het bestuur van de Deense club bracht naar buitn dat per vandaag alle salarissen met 25 procent naar beneden gaan.

"We hopen en geloven dat alle werknemers het hiermee eens zijn", aldus voorzitter Tommy Hakansson. "Dit is de sleutel tot het veiligstellen van de liquiditeit van de club op zowel korte als lange termijn." Tienvoudig Deen kampioen Brøndby staat momenteel laatste in de Superligaen, de hoogste divisie in Denemarken. De club heeft zeventien punten uit twintig duels.

Flecha gaat bij Vacansoleil voor eigen succes

Wielrenner Juan Antonio Flecha is geenszins van plan zijn ambities te laten varen. De 35-jarige Spanjaard met Argentijnse roots, die na twee jaar het Britse Sky verruilde voor Vacansoleil, denkt bij de Nederlandse World Tour-ploeg weer te kunnen gaan voor eigen succes.

"Ik wil weer de Flecha zijn die ik altijd was", zegt de coureur op de website van de wielerformatie. "Een etappezege in de Tour de France staat hoog op mijn verlanglijstje."

De overstap van het toonaangevende Sky naar Vacansoleil ziet Flecha, die eerder vier jaar voor Rabobank reed, niet als een stap terug. "De belangen liggen er anders en daar is op zich niets mis mee. Maar ik heb nog mijn eigen ambities en als ik die wil waarmaken, moest ik naar een ploeg waarin ik vrijheid krijg."

Flecha, in de Tour van 2011 nog betrokken bij een valpartij waarbij Johnny Hoogerland in het prikkeldraad belandde, zegt nog niet aan het einde van zijn carrière te denken. "Ik ben er voor deze ploeg om gebruikt te worden. Het is mooi om te zien als anderen daardoor verbeteren. Een toekomst als sportdirecteur zie ik daarom ook wel zitten."

Het seizoen begint voor Flecha met de Ronde van Qatar. Het evenement, dat sinds 2002 jaarlijks wordt verreden in het Arabische emiraat, vindt plaats van 3 tot en met 8 februari.

PSV boekt eerste zege van 2013

PSV heeft haar eerste overwinning van 2013 binnen. In een bloedheet Thailand werd SCG Muangthong United met 2-0 verslagen.

PSV trad in Bangkok aan met nieuweling Oscar Hiljemark in de basisopstelling. De Zweedse international vulde de leegte die Mark van Bommel had achtergelaten. Van Bommel bleef in Nederland achter wegens een virusinfectie.

Vanwege het ontbreken van Luciano Narsingh, die voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is, bood de krachtmeting met de kampioen van Thailand Dick Advocaat de kans om zijn alternatieven te testen. Memphis Depay greep die kans met beide handen aan en tekende in de eerste helft met een vrije trap voor de openingstreffer.

Naast het debuut van Hiljemark vond er aan PSV-zijde nog een vuurdoop plaats. Zakaria Bakkali toonde met enkele uitstekende dribbels aan veel in zijn mars te hebben. Het was echter Jürgen Locadia die van dichtbij de eindstand op 2-0 bepaalde.

Kerstprijsveiling van start

Na een week vol vragen over games, de gamesite en meer is de veiling vanaf vandaag geopend. Je kunt jouw verdiende punten inzetten op diverse items. Omdat het nogal wat items zijn hebben we de starttijd van de bieding op items verdeeld over de week.

Voor bepaalde items begint het dus vandaag, 8 januari. De laatste itemronde is 15 januari. Elk item zal een week beschikbaar zijn om op te bieden, zodat iedereen voldoende tijd heeft te kijken, te beslissen en punten in te zetten op zijn of haar gewenste items. Er zijn veel games die je kunt winnen, zoals Diablo III, Mass Effect 3, Transformers: Fall of Cybertron, Zone of the Enders, Monster Hunter Tri, T-shirts van allerlei games, etc. Als hoofdprijs is er door Nokia een 808 PureView beschikbaar gesteld. Op dit item is gedurende de hele veiling te bieden.

De veiling verloopt via de ondertussen bekende veilingportal. Onder het kopje prijzen zie je alle mogelijk te winnen prijzen. De einddatum staat erbij. Onderin de lijst, de items met als einddatum 15 januari zijn als eerste beschikbaar om op te bieden. Als er op een item te bieden is vind je dat op desbetreffende itempagina zelf, onderaan de beschrijving en foto. Vergeet niet je adres in te vullen bij je profiel!

We bedanken nogmaals Activision Blizzard, Bethesda, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Nintendo, Nokia, Rockstar, Sony, Square Enix en Ubisoft voor de prijzen die ze speciaal voor deze veiling ter beschikking hebben gesteld.

Deelnemende sponsors

Nokia 808 PureViewNokia 808 PureView

Jongen (6) gewond door bijtende stof

Een 6-jarige jongen uit Nijmegen is maandagmiddag gewond geraakt nadat hij in bosjes bij een schoolplein een flesje met een bijtende vloeistof had gevonden. Hij gooide het flesje kapot, waardoor het kind spetters van het goedje in zijn gezicht kreeg, meldt de politie dinsdag.

Het jongetje vond het flesje maandag rond 16.30 uur in bosjes van een schoolplein in de wijk Leuvensbroek in Nijmegen. De 6-jarige is naar een brandwondencentrum gebracht. De vader van het kind, dat een leerling van de school is, meldde het incident dinsdagochtend bij de schooldirectie, die daarop de politie waarschuwde.

Agenten hebben in de omgeving niet meer flesjes gevonden. De politie onderzoekt nog om wat voor vloeistof het gaat en waar het vandaan komt. Mogelijk gaat het om een flesje met zelfgemaakt vuurwerk dat na de jaarwisseling is blijven liggen.

Verdachte dood echtgenote Eindhoven vrij

De 36-jarige man uit Eindhoven die zaterdag werd aangehouden nadat zijn echtgenote dodelijk gewond in hun woning was gevonden, is dinsdagmiddag vrijgelaten. Het lijkt er niet op dat de man iets strafbaars heeft gedaan, meldt de politie dinsdag.

Gekeken wordt nog wat de doodsoorzaak van de 42-jarige vrouw precies was. Een eerste sectie heeft daarover geen uitsluitsel gegeven, aldus de politie.

De politie kreeg zaterdagochtend een melding binnen van huiselijk geweld in de woning van de vrouw in de wijk Tongelre. Agenten troffen het slachtoffer buiten bewustzijn aan in het huis. Ze overleed zondag in een ziekenhuis. Haar echtgenoot werd zaterdagmiddag aangehouden.

SP: ingrijpen in topinkomens

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) moet hard ingrijpen in de topsalarissen van bestuurders in de publieke en semipublieke sector. Dat eist SP-Kamerlid Ronald van Raak dinsdag. Vakbond Abvakabo FNV hekelt het aantal veelverdieners in de zorg.

De SP'er vindt dat Plasterk moet onderzoeken of ook bestaande contracten kunnen worden opengebroken om de salarissen terug te dringen. Dat is de 'dure taak' van de minister, stelt hij. Van Raak denkt dat er juridische mogelijkheden toe zijn. Als de minister niets doet, zal het aantal topinkomens niet snel dalen, voorspelt hij.

Het Kamerlid reageert op het overzicht van topinkomens in de publieke en semipublieke sector dat Plasterk dinsdag naar de Kamer stuurde. Daaruit blijkt dat 2651 mensen in 2011 meer verdienden dan de balkenendenorm van 193.000 euro. Dat is een toename ten opzichte van 2010, toen het om 2165 veelverdieners ging.

Volgens Van Raak is het 'aantal graaiers ontzettend toegenomen'. Hij vindt dit niet uit te leggen aan mensen die worden geraakt door de crisis en hun baan kwijtraken.

Vanaf dit jaar geldt een nieuwe wet waardoor bestuurders in de publieke en semipublieke sector niet meer mogen verdienen dan 130 procent van het ministerssalaris. Voor huidige bestuurders geldt echter een overgangstermijn. Van Raak denkt dat veel bestuurders nog even hun zakken 'flink' hebben gevuld en anticiperend op de nieuwe wetgeving 'nog maar een flinke greep uit de kas' hebben gedaan.

De 'ongelooflijk gestegen' bedragen hebben volgens Van Raak niets van doen met marktwerking. Hij omschrijft de bestuurders in de publieke en semipublieke sector als een 'clubje mensen dat elkaar dit soort bedragen geeft'. "Ik ben heel bang dat als de minister niet keihard gaat handhaven zij elkaar dit soort bedragen blijven toeschuiven."

Plasterk deed dinsdag een moreel appèl op de bestuurders om het goede voorbeeld te geven en alvast akkoord te gaan met een lager salaris.

Zorgbestuurders en medisch specialisten vormen het grootste deel van de lijst. Vakbond Abvakabo FNV vindt dit 'schokkend en onacceptabel'. "In een tijd waarin duizenden thuiszorgmedewerkers een kwart van hun salaris moeten inleveren en nog eens tienduizenden thuiszorgmedewerkers zelfs hun baan dreigen te verliezen, is niet uit te leggen dat er meer en meer teveelverdieners in de zorg bij komen."

De bond verwacht veel van de nieuwe wet om de salarissen in de zorg aan banden te leggen.

LEGO Marvel Super Heroes aangekondigd

Warner Bros heeft vandaag LEGO Marvel Super Heroes aangekondigd. Het is de eerste game in de franchise met Marvel-superhelden in de hoofdrol en bevat een volledig nieuwe verhaallijn.

In de game vraagt Nick Fury de hulp aan de helden uit het Marvel-universum, waaronder Iron Man, Spider-Man, de Hulk en Wolverine. Zij moeten met vereende kracht schurken zoals Loki en Galactus uitschakelen om zo de wereld te redden. 

LEGO Marvel Super Heroes bevat meer dan 100 speelbare personages en belooft onder meer "supercoole karaktereigenschappen, combat-achtige actiescènes, epische vechtscènes, puzzels om op te lossen en een uniek verhaal met speelse LEGO humor." De game staat gepland voor een release in de herfst en verschijnt voor Xbox 360, PlayStation 3, pc, Wii U, Nintendo DS, Nintendo 3DS en PlayStation Vita.

3FM wil van Kuikentje Piep hit maken

Het nummer is al zes weken oud maar 3FM wil alsnog van Het Kuikentje Piep van Pulcino Pio een hit maken. Giel Beelen had vanochtend het kuikentje al aan de telefoon.

De stem van het kuikentje is ingezongen door een volwassen zangeres. Het nummer gaat verder nergens over maar is enorm aanstekelijk. 3FM-jock Domien Verschuuren ziet het wel zitten om hier een megahit van te maken zei hij in de Coen & Sander Show. Als dat lukt wordt Kuikentje Piep een carnavalshit die straks niet meer uit de kroeg en van de radio is weg te denken.

.
.

Turkije en Griekenland getroffen door aardbeving

Een aardbeving met een kracht van 6,2 heeft dinsdag het Egeïsche kustgebied getroffen. Dat heeft de Turkse seismologische dienst gezegd. De beving werd in Athene en Istanbul gevoeld en ook elders trilde de grond. Vooralsnog zijn er geen meldingen van schade.

Het Kandili Observatorium, dat gevestigd is in Istanbul, liet weten dat de beving voor de kust van de Turkse provincie Canakkale plaatshad. Het Geodynamisch Instituut in Athene meldde dat de aardbeving plaatshad tussen de Griekse eilanden Lemnos en Lesbos, in de buurt van Turkije. Het Griekse instituut zei dat de beving een momentmagnitude van 5,9 had. De Amerikaanse geologische dienst USGS gaat uit van een kracht van 5,7.

AGOVV overweegt beroep tegen faillissement

De leiding van AGOVV beslist de komende dagen of het in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank in Zutphen. Dat zei directeur Henk Timmer op een persconferentie, meldt Omroep Gelderland. De eerstedivisionist werd dinsdag failliet verklaard, omdat niet kon worden voldaan aan een belastingschuld van 400 duizend euro.

AGOVV kreeg eerder al een maand uitstel om een reddingsplan te presenteren, waarvoor Timmer een miljoen euro nodig had, maar dat werd niet geaccepteerd. Volgens de oud-keeper is echter een investeerder gevonden die het plan om van Sportpark Berg en Bos een multifunctioneel sportcentrum te maken kan dragen.

AGOVV moet daarvoor nog wel toestemming krijgen van de gemeente Apeldoorn, dat meer tijd nodig zegt te hebben. De club heeft acht dagen om in beroep te gaan. Er komt eerst overleg met de curator om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De Blauwen kampten sinds de rentree in het betaald voetbal al vaker met financiële problemen. In 2007 kon een dreigend faillissement nog worden afgewend.

Als AGOVV niet gered kan worden, worden de wedstrijden van de ploeg in de Jupiler League als niet gespeeld beschouwd. Dat heeft gevolgen voor de stand, maar de twee behaalde periodetitels voor MVV en Sparta blijven staan, meldt de KNVB. Eind vorig jaar werd al bekend dat er geen promotie en degradatie van en naar de Topklasse is.

Guardiola wil weer aan het werk

Pep Guardiola is klaar om weer aan het werk te gaan bij een voetbalclub. Dat zei de voormalige succescoach van FC Barcelona op een persconferentie in Zürich, waar gisteren de Gouden Bal werd uitgereikt.

"Ik heb besloten om het coachen weer op te pakken", zei de 41-jarige Catalaan desgevraagd. "Maar daar is ook alles mee gezegd. Ik heb nog geen club."

Sinds zijn vertrek bij Barcelona werd Guardiola met verschillende clubs in verband gebracht.Zo zou Alex Ferguson hem als zijn beoogde opvolger zien bij Manchester United, en hadden ook Chelsea en Bayern München interesse.

De Catalaan zelf wilde geen woorden vuil maken aan de geruchten. "Praten over clubs die nu nog een coach hebben zou een gebrek aan respect tonen", aldus de voormalig Spaans international. En passant ontkende hij dan ook het meest recente gerucht dat hij bij gastland Brazilië langs de lijn zou staan tijdens het WK van volgend jaar in dat land.

"Ik denk dat dat iemand moet zijn uit hun eigen land. Scolari is slechts één van de vele coaches van wereldklasse uit Brazilië", refereerde Guardiola naar de huidige bondscoach van Brazilië, Luis Felipe Scolari, die onlangs werd aangesteld als bondscoach van zijn land.

Geruchten over specs volgende Xbox

Er zijn weer wat hardwarespecificaties gelekt die volgens 'insiders' horen bij de volgende Xbox-console van Microsoft. Het geheel is natuurlijk helemaal niet zeker, maar toch wel interessant om even te bekijken. Wat opvalt is de grote hoeveelheid 8-en in de specificaties.

Volgens een insider, die eerder bij Ubisoft heeft gewerkt, heeft de volgende Xbox een processor met acht cores en is er 8GB aan RAM aanwezig. De videokaart is gebaseerd op de HD8800 van AMD en het besturingssysteem heeft dezelfde basis als Windows 8. 

Wil je meer lezen, en de insider zelf vragen stellen, check dan het Chinese forum waar de info gelekt is.

Wel winter in Zuid-Europa

Terwijl in Noord-Europa sommige planten weken eerder dan normaal uitlopen door de hoge temperaturen, valt in Zuid-Oost-Europa sneeuw op plaatsen waar dat zelden voorkomt. Op de Griekse zoneilanden Lesbos, Naxos en Chios bijvoorbeeld ogen dezer dagen bij hoge uitzondering niet alleen de huizen maar ook de straten en stranden wit door de sneeuw.

In de Griekse hoofdstad Athene viel sneeuw, al bleef deze niet lang liggen. In het Turkse Istanbul waren de daken en straten dinsdagochtend wit en bleven scholen gesloten. De luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines schrapte 49 vluchten vanwege de winterse omstandigheden.

Wel winter in Zuid-Europa
Wel winter in Zuid-Europa (Foto: ANP)

Grote brand in parkeergarage Amsterdam

In een parkeergarage in Amsterdam is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. Meerdere auto's staan in brand, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Uit voorzorg zijn tientallen woningen in de omgeving ontruimd.

De brand ontstond rond 14.30 uur in de ondergrondse garage Markenhoven aan de Anne Frankstraat. Door de hevige rookontwikkeling is het moeilijk om het vuur te bestrijden. De brandweer is daarom met groot materieel uitgerukt.

Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

Polen onderzoekt schilderijen met Holocaust-as

Het Poolse openbaar ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar de Zweedse kunstenaar Carl Michael Hausswolf. Die beweert schilderijen te hebben gemaakt met de as van mensen die de Holocaust niet hebben overleefd.

Hausswolf schreef vorig jaar op de website van een galerie in het Zweedse Lund dat hij een schilderij had gemaakt met as die hij had meegenomen uit de verbrandingsovens van het voormalige concentratiekamp Majdanek in het oosten van Polen. Hij was daar in 1989 op bezoek.

Volgens het Poolse openbaar ministerie is er een onderzoek ingesteld om na te gaan of de bewering van Hausswolf klopt. Vooralsnog zijn daartoe geen bewijzen. Het OM heeft het onderzoek ingesteld op basis van berichten in de media. Het Zweedse openbaar ministerie is om hulp gevraagd.

Ambtenaar terecht bestraft wegens lekken

Een ambtenaar van de gemeente Midden-Delfland is terecht bestraft voor het lekken van vertrouwelijke informatie aan een raadslid van een oppositiepartij. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep geoordeeld. De raad verwijt de ambtenaar plichtsverzuim.

De ambtenaar had een e-mail naar het raadslid gestuurd waarin hij schreef dat er een motie aankomt om in alle drie de kernen van de gemeente een kunstgrasveld aan te leggen. Volgens hem 'hartstikke leuk', maar daardoor zou wel bezuinigd moeten worden op andere gebieden. "En dat kan wel eens pijnlijker zijn dan het (nog) niet aanleggen van extra sportvelden", schreef hij.

De mail kwam per ongeluk bij de griffier van de gemeenteraad terecht, die het op zijn beurt doorstuurde naar de gemeentesecretaris. De gemeente berispte de man vervolgens.

De ambtenaar deed een beroep op zijn vrijheid van meningsuiting, maar daar is volgens de Centrale Raad van Beroep geen sprake van. Volgens de raad deed de man zijn uitspraken als ambtenaar en niet als privépersoon. Bovendien kon hij bepaalde informatie alleen weten doordat hij bij de gemeente werkte als ambtenaar. Hij riep daarbij de schijn van belangenverstrengeling op en dat is in strijd met de gedragscode van de gemeente.

Twente stuurt Boyata terug naar Manchester

FC Twente heeft huurling Dedryck Boyata per direct teruggestuurd naar Manchester City. Dat maakten de Tukkers dinsdag bekend. De 22-jarige Belg werd sinds de zomer gehuurd van de Engelse kampioen, maar kon weinig indruk maken. Hij speelde tien officiële duels voor de club.

Boyata kwam in actie in vijf competitieduels, twee bekerwedstrijden en drie Europese ontmoetingen. De centrale verdediger kwam bij Twente niet tot scoren.

Berlusconi rekent op terugkeer Pato

De Braziliaan Alexandre Pato keert mogelijk na een jaar terug naar AC Milan. De 23-jarige aanvaller deed die belofte aan Silvio Berlusconi, beweert althans de voorzitter van de Italiaanse club. Pato verruilde Milan donderdag voor Corinthians. Een snelle terugkeer zou opmerkelijk zijn aangezien de Brazilianen vijftien miljoen euro voor hem betaalden.

"De afspraak is dat hij daar een tot anderhalf jaar blijft. Dat zei hij toen we afscheid namen", zei Berlusconi tegen een lokale televisiezender. Pato, die een relatie heeft met Berlusconi's dochter Barbara, kwam door blessureleed in 5,5 seizoen bij de achttienvoudig kampioen niet verder dan 117 optredens in de Serie A.

Een terugkeer van de 28-jarige Robinho naar Brazilië lijkt van de baan. Vicevoorzitter Adriano Galliani laat op de clubsite weten dat de voormalig speler van onder meer Real Madrid en Manchester City heeft aangegeven graag bij Milan te willen blijven. Onderhandelingen tussen Milan en Santos liepen naar verluidt op niets uit.

Voor het aantrekken van een nieuwe aanvaller lijkt een naam geschrapt te kunnen worden. De komst van Mario Balotelli, die al meerdere keren in de clinch lag met Manchester City-trainer Roberto Mancini, is als het aan Berlusconi ligt uitgesloten. "Wanneer je een rotte appel in de kleedkamer zet dan kan dat iedereen beïnvloeden."

Unu: tablet, gameconsole en smart tv in één

Er verschijnt dit jaar nóg een Android-systeem in de vorm van een tablet waarmee je kunt gamen. Dit keer is het Unu, volgens de makers een tablet, videogameconsole en smart tv in één apparaat. 

Vorig jaar tijdens Gamescom voor het eerst getoond maar sindsdien uitgegroeid tot een veel groter project: De Snakebyte-gamepad heet inmiddels Unu en is meer dan enkel een controller. Vanaf nu is Unu volgens de makers een complete entertainmentset waarmee je een tablet hebt, een gameconsole én, mits aangesloten op je tv, een smart tv.

Unu draait op Android en wordt geleverd als tablet met dockingstation, controller en air mouse. De airmouse kan tevens dienen als toetsenbord door hem om te draaien en horizontaal vast te pakken. De exacte specificaties zijn op dit moment niet bekend.

Unu
De complete set

Unu
Het besturingssysteem in actie


Spaanse tieten enorme internethit

De blog van ene Alicia Young is een enorme internethit. Haar site is nog maar twee maanden online en is al bijna drie miljoen keer bezocht. Niet zo vreemd, want de 31-jarige vrouw uit het Spaanse Valencia plaatst namelijk elke dag een nieuwe foto van haar weelderige boezem.

Veel is er niet over Alicia bekend. Nimmer heeft zij haar hoofd op de foto gezet. De Spaanse pers is dan ook bovenop de ingenieur gedoken, om haar ware identiteit te achterhalen. Vermoed wordt dat zij een van de 250.000 Britse expats is die in Spanje een thuis hebben gevonden.

Op haar blog, Los Escotes de Alicia, plaatst de jongedame dagelijks een nieuwe tietenfoto. De ene keer is is haar voorgevel bedekt met een keurig jurkje, de andere keer zit er een minuscule bikini voor. De site vindt gretig aftrek: al 2,7 miljoen mensen hebben zich al zitten verlekkeren aan de smakelijke foto's.

"Ik doe het niet voor het geld", vertelt Alicia. "Het is begonnen als een grap. Er zitten behoorljk pikante foto's tussen, maar naakt zal ik nooit gaan." Desondanks heeft ze inmiddels al 25.000 volgers. Ook zou er al een kalender in de pijplijn zitten.

Een filmpje met hierin een paar leuke fotootjes van Alicia

Oorspuiten dokter zorgen voor oorontsteking

Het laten uitspuiten van de oren bij de dokter kan een oorontsteking opleveren. De gebruikte oorspuiten worden geregeld niet goed schoongemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van een groep huisartsen die daarover schrijven in het januarinummer van het wetenschappelijke vakblad Huisarts en Wetenschap.

Een oplettende huisarts merkte op dat sommige patiënten die hun oren lieten uitspuiten na een paar weken terugkwamen met een oorontsteking. Dat besloot de dokter verder te onderzoeken.

In zeventien huisartsenpraktijken in de regio Zwolle, op de huisartsenpraktijk in Zwolle en op de KNO-afdeling van de Isala Klinieken in Zwolle werden monsters genomen van spuiten. Uit het lab bleek het vermoeden van de arts te kloppen: een aantal oorspuiten was besmet met de bacterie die oorontsteking veroorzaakt. Diezelfde bacterie werd ook gevonden in de oorkweken van een aantal patiënten.

Volgens de onderzoekers zijn dit soort infecties eenvoudig te voorkomen. Samen met de afdeling hygiëne en infectiepreventie van de Isala Klinieken zijn inmiddels aanbevelingen opgesteld voor huisartsenpraktijken.

Nederlands bioscoopbezoek licht gestegen

Bioscopen hebben vorig jaar iets meer bezoekers getrokken dan in 2011. Ze verkochten ruim 30,6 miljoen kaartjes, een stijging van tweehonderdduizend. De Nederlandse filmbranche presenteerde dinsdag de jaarcijfers.

Vorig jaar zagen elf nieuwe bioscopen het daglicht. Daarmee kwamen er in totaal zestig zalen bij waarmee Nederland bijna 134 duizend stoelen heeft. Bioscopen in de grote steden zagen het aantal bezoekers stijgen, maar de meeste andere bioscopen zagen minder bezoekers plaatsnemen in het rode pluche.

De meeste kaartjes werden verkocht voor Skyfall. De Bondfilm wist bijna twee miljoen bezoekers te trekken en bracht ruim zeventien miljoen euro in het laatje. De best bezochte Nederlandse film was Alles is Familie, die ruim 700 duizend bezoekers trok. Andere succesvolle Nederlandse producties waren Alleen Maar Nette Mensen, Mees Kees en De Marathon.

Opvallend is dat de jeugdfilm Kauwboy, die de Nederlandse inzending voor de Oscars was en op veel festivals werd bekroond, maar 24 duizend bezoekers trok.

Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten, uitte in haar nieuwjaarsspeech haar zorgen over de toekomst van de Nederlandse film door de bezuinigingen op cultuur.


Nederlands bioscoopbezoek licht gestegen (Foto: Novum)

OM eist 8 jaar voor bekogelen politie met molotovs

Een 60-jarige man uit het Limburgse Haelen gaat als het aan justitie ligt acht jaar de cel in voor het gooien van molotovcocktails naar agenten. Het OM sprak die eis dinsdag uit in de rechtbank van Roermond, laat een woordvoerder weten. De man ging in juni door het lint toen de politie een illegaal geplaatst hek voor zijn huis wilde verwijderen.

De Limburger overgoot op 21 juni ook een agente met benzine en dreigde met een handboog. Daarna sloeg de man op de vlucht. Toen hij 's avonds terug naar zijn huis ging, hield de politie hem aan.

In de rechtbank toonde de man berouw en zei hij het vreselijk te vinden dat zijn actie uit de hand liep, meldt de regionale zender L1.

Justitie verdenkt de man van poging tot doodslag, zware mishandeling en bedreiging. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Brad Pitt genoemd als Pontius Pilatus

Warner Bros hoopt Brad Pitt te kunnen verleiden om Pontius Pilatus te spelen. De productiemaatschappij werkt al een tijdje aan een drama over de man die opdracht gaf tot de kruisiging van Jezus Christus. Pitt is nog niet ingegaan op het aanbod, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Of de 49-jarige Pitt tijd heeft voor de film is maar de vraag. Hij heeft drie grote filmprojecten die in 2013 uit moeten komen. De zombiefilm World War Z komt in juli uit, het drama Twelve Years a Slave van Shame-regisseur Steve McQueen moet in september gaan draaien en Ridley Scotts The Counselor moet in november in de bioscoop verschijnen.

De Braziliaanse Vera Blasi, bekend van de komedie Woman on Top uit 2000, schreef het scenario dat de werktitel Pontius Pilate heeft. Wanneer de film in productie moet gaan, is nog onbekend.

De film volgt Pilatus zijn ontwikkeling van gevoelige jongen tot keiharde generaal. Als prefect van Judea, onderdeel van het Romeinse Rijk, heeft hij de mogelijkheid de doodstraf van Jezus terug te draaien. Hij laat het volk kiezen tussen Christus en Barabbas en de keuze valt op de laatste.

Het scenario wordt beschreven als een bijbelse aflevering van de sciencefictionserie Twilight Zone, waarin een Romeinse soldaat steeds dieper in de problemen raakt. Deadline vergelijkt het met historische actiefilms als Braveheart en Gladiator.


Brad Pitt genoemd als Pontius Pilatus (Foto: Novum)

Rovers trekken moeder en kind omver

Twee mannen op een scooter hebben een moeder met kind omvergetrokken tijdens een straatroof.

De mannen sloegen dinsdagmiddag 11 december toe in de De Clercqstraat in te Amsterdam. Rond kwart over drie rijdt de vrouw even voorbij de kruising met de Bilderdijkstraat richting de Admiraal de Ruyterweg. Haar zoon zit achterop en haar dochter fietst voor haar. In haar linkerhand houdt ze haar iPhone vast als navigatiemiddel.

Twee mannen op een scooter naderen haar van achteren en de vrouw maakt ruimte om de scooter er langs te laten. Maar in plaats van dat de mannen passeren gaan ze naast haar rijden. De passagier trekt met een flinke ruk de telefoon uit haar handen. De vrouw en haar zoon komen hierdoor hard ten val. De vrouw raakt gewond. De kinderen zijn ongedeerd, maar wel behoorlijk overstuur.

De straatroof is te zien op onderstaande videobeelden. Ook heeft de politie foto's vrijgegeven.



"Rovers trekken moeder en kind omver"

Wii U verkoopt lekker

Dat je 'analisten' niet zomaar op hun woord kunt vertrouwen blijkt uit een officiële mededeling vanuit GameStop, een grote Amerikaanse retailer. Waar analist Arvind Bhatia voorspelde dat Wii U een matige start kende meldt GameStop dat het een succesvolle launch was.

Met 320.000 verkochte exemplaren in slechts zes weken tijd noemen ze de lancering van Nintendo's nieuwste een succes. GameStop is één van de grootste retailers die zich speciaal richt op games. Wereldwijd zijn er zo'n 6700 winkels met het GameStop-logo op hun voordeur.

Nintendo zelf heeft eerder al aangegeven dat de verkopen op schema liggen en de verwachting is dat er eind maart 5,5 miljoen units verkocht zijn aan winkels.

Katusha krijgt geen wildcard voor de Giro

Katusha heeft dinsdag naast een wildcard gegrepen voor de Ronde van Italië. De Russische ploeg was daarvan afhankelijk omdat de UCI geen licentie voor de World Tour had verstrekt. De organisatie van de Giro geeft de voorkeur aan Androni Giocattoli, Bardiani-CSF, Coldeportes en Vini Fantini-Selle Italia.

Voor Katusha rijdt onder anderen Joaquin Rodriguez, die vorig jaar achter de Canadees Ryder Hesjedal als tweede eindigde in het klassement. De Spanjaard zou zijn contract willen ontbinden in Rusland en al akkoord zijn met een ander team.

Katusha is bij het mondiale sporttribunaal CAS in beroep gegaan tegen het besluit van de UCI om de ploeg geen licentie te verstrekken. De wielerunie heeft niet bekendgemaakt wat de beweegredenen zijn, maar het lijkt om ethische criteria te gaan. De formatie heeft aan de financiële en sportieve voorwaarden voldaan.

De Nederlandse teams Blanco Pro Cycling (voorheen Rabobank), Vacansoleil en Argos-Shimano zijn door hun World Tour-status zeker van deelname aan de rittenkoers. De 96e editie van de Giro begint op 4 mei in Napels.


Katusha krijgt geen wildcard voor de Giro (Foto: Novum)

Lok: "J. John is een serieuze kandidaat voor Twente"

Sinds zijn vertrek naar FC Nordsjælland maakt Joshua John indruk bij de Deense Champions League-deelnemer. Een langer verblijf in Scandinavië lijkt onwaarschijnlijk. John verliet Sparta Rotterdam een jaar geleden voor FC Twente, maar wist in Enschede niet zijn stempel te drukken op het spel van de Tukkers.

Zijn besluit om op huurbasis ervaring op te doen in Denemarken pakte goed uit; bij FC Nordsjælland heeft de aanvaller zijn draai gevonden. Dat is ook Cees Lok, technisch manager van FC Twente, opgevallen. "Wij zijn zeer tevreden over zijn ontwikkeling", aldus Lok in gesprek met TC/Tubantia. Een terugkeer naar Enschede lonkt.

"Hij is op dit moment een serieuze kandidaat voor ons." In dienst van FC Nordsjælland vestigde John de aandacht op zich door enkele uitstekende wedstrijden af te werken in de Champions League, met een fraaie treffer tegen Chelsea als hoogtepunt.

Ook Intel gaat zich richten op goedkope smartphones

De smartphonemarkt blijft zo hard groeien dat er een heel nieuwe doelgroep ontstaat die 'gewoon' genoeg heeft aan een budgetmodel. Omdat deze doelgroep steeds groter wordt gaat ook Intel speciaal processors maken voor toestellen in deze categorie.

Op de CES heeft Intel aangekondigd dat ze de Atom Z2420, ook bekend onder de naam Lexington, speciaal ontwikkeld hebben voor budgetsmartphones. De eerste fabrikanten die gebruik gaan maken van de Z2420 zijn Acer, Lava en Safacricom.

Qua kloksnelheid zit de Z2420 bij 1,2GHz aan zijn maximum, maar ondersteunt de chip wel dual sim waarbij twee simkaarten tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Als fabrikanten geïnteresseerd zijn in de Atom Z2420 kunnen ze via Intel een referentietelefoon krijgen die een 3,5"-scherm heeft met een resolutie van 430x320 pixels.

Bossen was graag langer doorgegaan

Geheel volgens de richtlijnen van de KNVB loopt de scheidsrechtersloopbaan van Ruud Bossen aankomende zomer ten einde. De Haarlemse arbiter heeft de leeftijd van vijftig jaar bereikt en zoals de regels van de voetbalbond voorschrijven betekent dat het einde van zijn loopbaan als arbiter binnen het betaald voetbal.

In gesprek met Sp!ts geeft Bossen toe dat hij er graag nog een jaar aan vast had geplakt. "Dat zit er helaas niet in omdat er geen oudere scheidsrechter geblesseerd is geraakt en er veel jong talent aankomt", aldus de ervaren leidsman.

"Het beleid van de KNVB is dat ze met jonge scheidsrechters de internationale top willen bestormen, dus moeten Jan (Wegereef, red.) en ik plaatsmaken. Het is begrijpelijk dat de voetbalbond talenten een kans wil geven. Maar dat ik topfit ben en naar behoren presteer, maakt het extra zuur dat ik er mee moet stoppen."

Verander gewone schermen in touchscreens

Veel nieuwe laptops worden verkocht met Windows 8 erop. Windows 8 is vooral geschikt voor touchscreens, maar niet alle apparaten waar het besturingssysteem op staat hebben zo'n scherm. Op de CES 2013 is nu de Targus Touch Pen aangekondigd als mogelijke oplossing.

De Targus Touch Pen is een stylus die, met behulp van een magnetische dongle, bewegingen registreert. De dongle moet bevestigd worden aan het scherm. Vervolgens kun je gemakkelijk de tiles aantikken om te navigeren op de computer.

De punt van de pen is zacht om krassen op het scherm te voorkomen en lijkt op een kwast. De Touch Pen komt in het tweede kwartaal van 2013 en moet 100 dollar kosten. Een Europese prijs is nog niet bekend, maar deze zal waarschijnlijk tussen de 75 en 100 euro liggen.

Qualcomm maakt nieuwe mobiele processors

In heel wat high end smartphones en tablets zit er wel eentje: een processor van Qualcomm. Eén van de bekendste is de Snapdragon S4 die onder andere te vinden is in de Nokia Lumia 920, de Samsung Galaxy SIII en de nieuw aangekondigde Sony Xperia Z.

Op de lopende CES in Las Vegas heeft Qualcomm nu vier nieuwe Snapdragon-versies aangekondigd. De versies heten Snapdragon 200, 400, 600 of 800 waarbij een hoger getal een krachtigere processor betekent. Elke versie heeft zijn eigen doelgroep. De Snapdragon 200 is bedoeld voor simpele smartphones voor weinig eisende gebruikers terwijl de Snapdragon 800 het nieuwe vlaggenschip is en een kloksnelheid heeft van maar liefst 2,3 GHz. 

De krachtige Snapdragon 800 is daarmee niet alleen bedoeld voor tablets en smartphones, maar Qualcomm ziet de chipset ook graag verschijnen in notebooks en nieuwe slimme tv's. 

Oudste man van Nederland (107) overleden

De oudste man van Nederland, oud-minister Gerard Helders, is dit weekeinde op 107-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wassenaar overleden. Helders was van 1957 tot 1959 minister van Zaken Overzee voor de CHU in het kabinet-Drees 3.

Voor zijn ministerschap werkte Helders jarenlang als belastinginspecteur in Nederlands-Indië. Na zijn politieke carrière was hij zestien jaar lid van de Raad van State.

Helders was de oudste man van Nederland sinds augustus, toen Cornelis Geurtz op 110-jarige leeftijd overleed.

Duitser vast voor schietpartij in café Valkenswaard

Een 44-jarige Duitser is dinsdagochtend aangehouden voor een schietpartij in een café in Valkenswaard waarbij in juni drie mensen gewond raakten. Voor de schietpartij zat al een 22-jarige Belg vast.

De Duitser werd opgepakt in een woonwagenkamp in het Noord-Brabantse Westerhoven, laat de politie dinsdag weten. De Belg werd daar kort na de schietpartij in de Molenstraat al aangehouden. Hij was een van de mensen die bij het incident gewond raakten.

De schietpartij vond plaats op een besloten feest waar zo'n zestig mensen waren. Twee mannen werden in hun borst geraakt. De derde gewonde, de aangehouden Belg, liep een schotwond in zijn been op.

Sony kondigt waterdichte Xperia Z aan

Sony heeft haar nieuwe topmodel smartphone aangekondigd. De Xperia Z draait op Android 4.1 en komt nog het eerste kwartaal van dit jaar. Het toestel heeft een 5" Full HD scherm en is volgens Sony zowel stof- als waterdicht voor de veeleisende gebruiker.

De hardware wordt aangestuurd door een 1,5 GHz Quacore Snapdragon-processor die wordt bijgestaan door 2GB aan RAM. De interne opslag bedraagt 16 GB maar is aan te vullen door middel van een micro SD-kaartje. 

Het 7,9 mm dikke toestel heeft een camera van 13 megapixels en verschijnt in de kleuren paars, wit en zwart. Ook beschikt het over de meest gangbare communicatiefeatures als wifi, bluetooth, nfc en het nieuwe LTE, de opvolger van 3G dat dit jaar door de grote providers wordt uitgerold.

In Nederland gaat de Xperia Z je 629 euro kosten.

xperia z

Giffords in de bres voor nieuwe wapenwetgeving

Het voormalige Amerikaanse Congreslid Gabrielle Giffords heeft dinsdag samen met haar man een initiatief gelanceerd om wapengeweld in de Verenigde Staten terug te dringen. Giffords werd precies twee jaar geleden in haar hoofd geschoten toen een man het vuur opende op een politieke bijeenkomst in Tuscon, in de staat Arizona.

In een artikel in de krant USA Today schrijven Giffords en haar man, astronaut Mark Kelly, dat ze met Americans for Responsible Solutions geld willen inzamelen om de strijd voor nieuwe wapenwetgeving te ondersteunen. Ze zeiden dat het geld bedoeld is als tegenwicht voor de invloed van de wapenlobby in Washington.

Giffords en Kelly brachten vorige week een bezoek aan Newtown in de staat Connecticut, waar vorige maand twintig kinderen en zes volwassenen werden doodgeschoten op een basisschool.


Giffords in de bres voor nieuwe wapenwetgeving (Foto: Novum)

Minder passagiers voor vliegveld Maastricht

Na twee jaren van flinke stijgingen heeft vliegveld Maastricht in het afgelopen jaar minder passagiers langs zien komen. Het vrachtverkeer daalde flink. Dat maakte Maastricht Aachen Airport dinsdag bekend.

In het afgelopen jaar maakten 345.000 passagiers gebruik van het vliegveld ten noorden van Maastricht. Een jaar eerder waren dat er 360.000, een daling van vier procent. In 2010 en 2011 was nog sprake van een stijging van 44 en 40 procent.

Maastricht handelde afgelopen jaar 75.000 ton vracht af, in 2011 was dat nog 92.000, een daling van achttien procent. Het vliegveld zag met name vrachtverkeer uit China wegvallen.

Voor dit jaar verwacht Maastricht een flinke stijging van het aantal passagiers tot boven de half miljoen. Door de komst van Ryanair en het nieuwe Maastricht Airlines is het aantal bestemmingen sinds december gegroeid van 14 naar 21.

Wat betreft het vrachtverkeer verwacht Maastricht een licht herstel. Vanwege de tegenvallende economische omstandigheden verwacht het vliegveld niet dat het niveau van 2011, 92.000 ton, al weer wordt gehaald.

Meer informatie over de Nvidia Shield

Al eerder kondigden wij aan dat Nvidia werkt aan een handheld. Een prototype van het apparaat is aanwezig op de beursvloer van CES 2013 en nu is er wat meer informatie naar buiten gekomen over de prestaties en vereisten op het gebied van technologie en portemonnee-inhoud.

CNET kreeg de kans om de Nvidia Shield uit te proberen. Zij schrijven dat de Shield het meest doet denken aan de Xbox-controller. Wel is het een stukje zwaarder: ze gokken dat de handheld ongeveer 400 tot 500 gram zwaarder is dan een controller.

Enkele games werden uitgeprobeerd. De Android-games draaiden goed maar de framerate 'viel tegen'. Vreemd genoeg draaide Hawken, die gestreamd werd vanaf een pc, wel op ongeveer 60 frames per seconde. Een van de vereisten voordat je kunt streamen is dat er een GeForce GTX 650 of een nieuwere kaart in jouw pc zit. AMD- of ATI-gebruikers hoeven het niet eens te proberen. 

Streaming verloopt via WiFi en op dit moment zijn er nog wat problemen hiermee. Er is natuurlijk sprake van latency waardoor er kleine vertragingen plaatsvinden en soms wordt de WiFi-verbinding onderbroken. Dit is een van de redenen waarom de Shield nog niet te koop is.

Nvidia wil niet vertellen hoe hoog de prijs wordt maar wist wel duidelijk te maken dat het niet goedkoop gaat worden door de hardware. De Nvidia Shield komt waarschijnlijk in de schappen te liggen in het tweede kwartaal van 2013.

Del Toro verkiest superhelden boven Star Wars

Guillermo del Toro maakt liever zijn superheldenfilm Dark Universe dan dat hij Star Wars Episode 7 gaat regisseren. "Die superhelden zijn mijn kinderhelden", zegt de Mexicaanse regisseur tegen het Britse IGN. "Toen ze mijn kantoor belden of ik interesse had in Star Wars 7, had ik al zoveel andere dingen op mijn bord dat ik beleefd heb bedankt".

De 48-jarige filmmaker geeft toe wel erg gevleid te zijn geweest. "Het is nooit verder gekomen dan dat ene telefoontje, maar het was natuurlijk geweldig om gevraagd te worden".

Het blijkt nog knap ingewikkeld om een regisseur van enige naam aan Star Wars 7 te koppelen. De een na de ander bedankt vriendelijk voor de klus, onder wie Star Trek-regisseur J.J. Abrams en George Lucas' goede vriend Steven Spielberg.

Dark Universe, zoals het superheldenepos vooralsnog wordt genoemd, gaat over de wat minder bekende en duisterder helden van stripgigant DC Comics. "Swamp Thing is echt een van mijn favorieten en ik was altijd onder de indruk van John Constantine", zegt Del Toro over het slijmerige moerasmonster en de zwartgallige Londense magiër.

Ook andere personages als Deadman, The Demon, The Spectre en Zatanna en haar vader Zatara maken in de film hun opwachting. "Ik wil er verder nog weinig over kwijt, want dan geef ik de plot weg", lacht Del Toro.

Momenteel wordt gewerkt aan het scenario. "We hebben onlangs een schrijver gecontracteerd en ik ben heel trots dat hij ja zei. Ik denk dat iedereen heel enthousiast wordt als bekend wordt wie hij is".

De filmmaker zag zijn kans schoon om aan Dark Universe te beginnen nadat DC een film liet maken over een wat minder gepolijste Superman, getiteld Man of Steel. "Ze hebben na de Batman-films van Christopher Nolan enorm veel zelfvertrouwen gekregen", legt Del Toro uit. "Als Superman ook succesvol wordt, zijn dat twee stevige pijlers waarop ik mijn film kan bouwen".

Of Dark Universe er ook werkelijk komt, blijft nog even de vraag. Hoe dan ook verschijnt Del Toro's nieuwste film Pacific Rim, waarin gigantische robots de aarde verdedigen tegen een buitenaardse invasie, in juli in de bioscoop. Daarna staan Pinocchio, The Incredible Hulk en Hellboy 3 op het programma.


Del Toro verkiest superhelden boven Star Wars (Foto: Novum)

Toestand Chavez 'stabiel'

De toestand van president Hugo Chavez is stabiel. Dat heeft de Venezolaanse minister van informatie Ernesto Villegas maandagavond gezegd. Chavez, die in Cuba in het ziekenhuis ligt en daar voor de vierde keer aan een kwaadaardige tumor is geopereerd, kampt met een zware infectie aan de luchtwegen. Deze infectie wordt krachtig bestreden, liet Villegas weten.

De herkozen Chavez zou eigenlijk op 10 januari moeten worden beëdigd voor zijn volgende termijn als president. Inmiddels heeft het Venezolaanse parlement Diosdado Cabello zaterdag herkozen als voorzitter. De voorzitter van het parlement is degene die de president tijdelijk vervangt als dat nodig is.

Chavez heeft voor zijn operatie gezegd dat het volk bij eventuele verkiezingen op vicepresident Nicolas Maduro moet stemmen. Cabello is echter degene die tijdelijk de macht krijgt, mocht Chavez overlijden of niet in staat zijn zijn taken uit te voeren. Er moeten daarna volgens de Venezolaanse grondwet binnen dertig dagen nieuwe verkiezingen worden gehouden.


Toestand Chavez 'stabiel' (Foto: Novum)

Plukken criminelen levert bijna vijftig miljoen op

De overheid heeft het afgelopen jaar 49,7 miljoen euro aan crimineel vermogen afgepakt via het strafrecht. Dat is elf procent meer dan het jaar ervoor, meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie dinsdag.

Steeds vaker wordt beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Daarvoor werken politie en OM samen met opsporingsdiensten, marechaussee en het Centraal Justitieel Incassobureau.

Justitie wil hiermee zeker stellen dat het met misdaad verdiende vermogen na veroordeling door de rechtbank ook daadwerkelijk kan worden geïnd. Daarnaast verliezen criminelen met het afpakken van hun vermogen ook hun status in het criminele circuit, denkt justitie. Het afgepakte geld wordt in eerste instantie gebruikt om slachtoffers financieel te compenseren.

Darabont herschrijft Godzilla-scenario

Wie gaat het script voor de Godzilla-reboot schrijven? Vandaag is er officieel een scenarist aangenomen: Frank Darabont.

Het vorige script was geschreven door Max Borenstein, Darabont (The Walking Dead, The Green Mile, The Shawshank Redemption) pakt het scenario op en herschrijft het werk. Regisseur Gareth Edwards hoopt op deze manier met het hernieuwde script een realistische toon neer te zetten.

De hoofdrol van de film zou zijn aangeboden aan Joseph Gordon-Levitt, maar hij heeft vriendelijk bedankt om in Sin City 2 te kunnen spelen. Volgens geruchten zijn Henry Cavill, Scoot McNairy en Caleb Landry-Jones nog in de race om tegen de grote dino te vechten.

Het filmen begint op 14 maart in Hawaii en Vancouver, op 16 mei 2014 wordt de film in de bioscoop verwacht.

Schwarzenegger enthousiast over derde Conan

Arnold Schwarzenegger kan niet wachten om te beginnen aan een derde Conan-film. "Ik probeer Universal Studios al jaren over te halen", zegt de acteur tegen MTV. Vorige maand werd bekend dat een derde film in de reeks, The Legend of Conan, na jarenlang leuren eindelijk in de maak was.

"Het belangrijkste is dat we van deze nieuwe Conan een echte A-film maken zoals 300 en niet een B-film waarin iemand een paar hoofden en ledematen afhakt en alleen maar rondloopt met een zwaard", zegt de Oostenrijkse Eik. Hij suggereert hiermee een duidelijke trendbreuk met zijn eerste Conan-film, Conan the Barbarian uit 1982.

Toentertijd probeerde Schwarzenegger nog voet aan de grond te krijgen als acteur. De film werd voor een beperkt bedrag gemaakt, maar bleek juist populair vanwege de B-kwaliteit. De film lanceerde Arnold in één keer als actieheld.

"De bioscoopgangers van tegenwoordig zijn heel slim en veel gewend", gaat de 65-jarige acteur verder. "Ze hebben alle grote films met superhelden en moderne actiefilms gezien. Dus als ze een Conan-film zien aangekondigd, verwachten ze een groot spektakel. Je moet hun fantastisch entertainment bieden."

Het lijkt erop dat Schwarzenegger gelijk heeft. In 2011 probeerde een nieuwe spierbundel, Jason Momoa, het met een remake van Conan the Barbarian. Hoewel voor een riant bedrag van negentig miljoen dollar gemaakt, was de film gehandicapt door een schraal scenario. Wereldwijd werd nog geen 49 miljoen dollar opgehaald.

In The Legend of Conan is de inmiddels bebaarde barbaar koning van zijn eigen rijk, maar ook hij blijkt niet bestand tegen de tand des tijds. Regisseur Chris Morgan omschreef het verhaal als de ultieme en laatste queeste van een oude Conan, die nu iedere keer als hij zijn zwaard oppakt zijn knieën hoort kraken.

Batterijen besturen vanaf een afstand

Vanaf een afstand batterijen besturen klinkt misschien niet zo spannend, maar het kan zeker handig zijn. De Tethercell is voor het eerst werkend vertoond op de CES 2013, een grote elektronicabeurs. Het heeft de grootte van een gewone AA-batterij en je kunt er een AAA-batterij in doen.

De chip op de Tethercell voegt bluetooth toe aan de batterij, waardoor je deze bijvoorbeeld met een smartphone kunt bedienen. Je hoeft dus niet meer uit bed te kruipen als het rookalarm loopt te piepen omdat de batterij bijna leeg is, en je hebt de volledige macht over de afstandsbediening van de tv. Willen ze zappen? Zet gewoon de batterij uit.

Met de app Tetherboard zul je in staat zijn om alles gemakkelijk te besturen en het waarschuwt wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Hieronder kun je een filmpje bekijken over de bluetooth-batterijen.

Populairste torrentsite: The Pirate Bay

Ondanks de vele falende pogingen van de entertainmentindustrie - en hun loopjongetje, stichting Brein - is The Pirate Bay ook nu weer de meestbezochte torrentsite ter wereld. Dat niet alleen, de site groeit nog steeds in populariteit. Dat meldt Torrentfreak.

The Pirate Bay haalt maandelijks ruim 1 miljard pageviews, ondanks falende blokkades in onder meer Nederland en Engeland. Pirateproxy.net, een proxy van The Pirate Bay, haalde de top 10 net niet. 

Een up-and-comer in de torrentwereld, maar nog niet in de top 10, is het innovatieve movies.io.

De volledige lijst vind je hieronder. Meer info op de bronpagina.

1. The Pirate Bay
2. KickassTorrents
3. Torrentz
4. IsoHunt
5. ExtraTorrent
6. 1337x
7. EZTV
8. Bitsnoop
9. TorrentReactor
10. H33T 

Ex-verdachten treinbrand zetten claim door

De drie mannen die vorige week werden opgepakt vanwege de treinbrand bij Breukelen zetten hun eis om een schadevergoeding door. Dat meldt een van de ex-verdachten dinsdag, nadat de mannen maandag een gesprek hadden met de politie.

De brand vond vorige week woensdag plaats. De drie mannen van 22 en 23 jaar uit Nieuwegein werden opgepakt. Ze zouden zich in de trein erg luidruchtig hebben gedragen. Voordat de brand uitbrak zou een knal zijn gehoord.

Onderzoek heeft echter uitgewezen dat de drie mannen, die naar Schiphol wilden om een vriend uit te zwaaien, niets met de brand te maken hadden. Ze hebben juist passagiers geholpen uit de trein te komen.

Vrijdag meldden de drie ex-verdachten, die een nacht in de cel hebben doorgebracht, dat zij excuses eisen van de politie. Mogelijk zouden ze ook een schadevergoeding gaan eisen. De politie liet daarop weten de mannen in een gesprek te willen uitleggen hoe ?een en ander' is verlopen. Een politiewoordvoerder gaf toen echter al aan dat een volgende keer dat iets dergelijks onder deze omstandigheden zou plaatsvinden voor dezelfde aanpak zal worden gekozen.

Volgens ex-verdachte Redouan El Hana bood de politie maandag aan hem en zijn twee kompanen een bloemetje aan omdat ze te laat zouden zijn vrijgelaten en voor het feit dat ze bij hun vrijlating niet direct tekst en uitleg hebben gekregen. Maar voor het feit dat ze zijn opgepakt, volgden geen verontschuldigingen. "We hadden liever excuses gekregen. En als ze dan toch een symbolisch gebaar maken, laat ze dan komen met iets wat bij onze leeftijd past. En dat is geen bloemetje."

Dinsdagmiddag staat een afspraak met een advocaat gepland, vertelt El Hana. "We willen geld krijgen voor de emotionele en zakelijke schade die we hebben geleden."

Vitesse - Ajax op neutraal terrein

De wedstrijd tussen Vitesse en Ajax in de kwartfinale van het bekertoernooi moet op 31 januari op neutraal terrein worden gespeeld. Dat heeft de KNVB dinsdag laten weten. De voorzieningenrechter oordeelde vrijdag dat het treffen niet kan doorgaan in het Gelredome, omdat daar in dezelfde periode al een dancefeest wordt gehouden.

Vitesse, dat zelf had verzocht om op neutraal terrein te mogen spelen, heeft tot 21 januari om een geschikte accommodatie te vinden. Als de club daar niet in slaagt, wordt het uitgesloten en plaatst Ajax zich automatisch voor de halve finale, meldt de voetbalbond.

Volgens de KNVB is het geen optie om het duel in de ArenA te spelen of naar dinsdag 29 januari te verplaatsen. Het eerste is in strijd met de reglementen, terwijl er geen ruimte is in het speelschema om een andere datum te prikken.

Beste Black Ops 2-speler reset stats om DDoS-aanvallen

Retrominano, voorheen de beste Black Ops 2-speler, heeft zijn stats gereset omdat hij dagelijks werd lastiggevallen met DDoS-aanvallen vanuit de VS. Retrominano stond op hoogste plaats in de leaderboards wat een paar trieste zieltjes blijkbaar niet konden verkroppen.

Retrominano's positie leidde blijkbaar tot kinderachtige acties waardoor hij over het algemeen niet langer dan 10 minuten achter elkaar online kon zijn. Om deze reden heeft hij dan ook zijn Black Ops 2-stats gereset zodat hij tenminste weer normaal spellekes kan spelen. 

Met dank aan SpankmasterC voor de submit!

Releasedatum Sniper: Ghost Warrior 2 bekendgemaakt

Sniper: Ghost Warrior 2 komt 15 maart uit op PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Sniper: Ghost Warrior 2 is de enige multiplatform first-person shooter, die volgens de uitgever exclusief gericht op een ultieme sluipschutter ervaring.

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden van de CryENGINE3 biedt de game grafisch verbazingwekkende omgevingen, meer verschillende sniper uitdagingen, een nieuw AI-systeem en de "one shot; one kill" precisie, waarmee het origineel een wereldwijde hit werd. De verschillende levels bieden een ongekend realistische weergave op het gebied van wapens, ballistiek en omgevingsfactoren en Sniper: Ghost Warrior 2 biedt fans van sluipschieten een complete ervaring.

Sluit je voor het laatste Sniper nieuws aan bij de community van ruim 300.000 Sniper: Ghost Warrior 2-fans op de officiële Facebook-pagina. Krijg toegang tot exclusieve content, neem een kijkje achter de schermen bij de studio, bekijk het concept art en blijf op de hoogte van het laatste Sniper-nieuws.

Reclame met Lenin leidt tot woede in Polen

De Russische communistische revolutionair Vladimir Lenin is niet om te lachen. Althans, zo ervaren veel Polen dat.

Een Poolse aanbieder van mobiele telefonie, Heyah, maakte in een reclame gebruik van een spotprent van Lenin, maar werd overspoeld door boze reacties. Het bedrijf heeft deze week besloten de reclamecampagne stop te zetten.

Oudere Polen denken bij Lenin aan de persoon die een communistisch regime vormgaf waaronder miljoenen mensen om het leven kwamen. Dit systeem werd later ook in Polen ingevoerd. Volgens Heyah leggen jongere Polen die link niet meer. Daarom werd er een reclamecampagne ontwikkeld waarin een als grappig bedoelde tekening van Lenin wordt gebruikt. Lenin geeft in de afbeelding het bevel: 'Blijf praten!'. Het bedrijf wilde reclame maken voor een laag tarief voor alle klanten, en speelde in op de communistische belofte van gelijkheid.

Het bedrijf zei maandagavond niemand te willen beledigen met de campagne. Daarom is deze stopgezet.

GroenLinks-voorzitter pleit voor minder nuance

GroenLinks-voorzitter Eduard van Zuijlen wil dat zijn partij haar boodschap het komende jaar 'minder genuanceerd' gaat uitdragen. "De kiezer vraagt om duidelijke standpunten", schrijft hij in een nieuwjaarsboodschap aan de partijleden. Eind november zei fractievoorzitter Bram van Ojik ook al dat het verhaal van GroenLinks minder abstract moet zijn.

Volgens Van Zuijlen moet aan de kiezer duidelijk worden gemaakt 'dat maar een partij en groen en sociaal en vrijzinnig is'. "Daarin mogen we wel eens wat minder genuanceerd zijn", vindt hij.

"De wereld om ons heen is complex. En als je over die wereld nadenkt, dan zie je al gauw dat oplossingen voor problemen bijna nooit rechttoe-rechtaan zijn", schrijft Van Zuijlen. "Maar een politieke missie is iets anders dan een optelsom van oplossingen. De politieke missie van GroenLinks mag en moet kort, duidelijk en hanteerbaar zijn."

Van Zuijlen trad in oktober aan als interim-voorzitter van GroenLinks, nadat Heleen Weening was opgestapt. Als gevolg van het verkiezingsechec en de aftocht van partijleider Jolande Sap werd het complete bestuur van GroenLinks vervangen.

Momenteel werkt een commissie aan een evaluatie van de verkiezingen, waarbij GroenLinks zes van de tien zetels verloor. Het rapport hierover verschijnt op 25 januari. Daarna komt het interim-bestuur met voorstellen, waarover in februari door leden wordt gesproken. Eind februari volgt een online ledenraadpleging, waarna op 3 maart het congres zich uitspreekt over wat er moet verbeteren bij de partij.

Explosie in woning Rotterdam

In een woning in Rotterdam heeft maandagnacht een explosie plaatsgevonden. De politie trof op de trap naar de bovenwoning bloedsporen aan en getuigen meldden dat een bebloede man het pand uitrende na de knal. In de omgeving kon even later een gewonde man worden aangehouden, die vermoedelijk de bewoner van het pand is, meldt een woordvoerder van de politie.

De woning op de hoek van de Kleiweg en de Rozenlaan liep grote schade op. Ook het kruispunt voor de woning lag door de ontploffing bezaaid met glas, aldus de zegsman. Over de oorzaak van de explosie, die rond 03.00 uur plaatsvond, is niets bekend.

In de omgeving van de woning trof de politie bebloede kleding aan. Vervolgens werd op een bankje aan de nabijgelegen Schiebroekseweg een half ontklede man aangetroffen met brandwonden. De man kon kort worden verhoord en is vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie zoekt dinsdagochtend in de omgeving naar een mogelijk tweede slachtoffer. De woning wordt gelucht waarop de politie nader onderzoek doet. Tien bewoners van naastgelegen panden hebben hun woning uit voorzorg moeten verlaten. Wanneer zij terug naar hun woning kunnen is niet bekend.

Bosbranden houden huis in Australië

Brandweerlieden zijn dinsdag in Australië een felle strijd aangegaan met tal van bosbranden in het zuidoosten van het land. Nationale parken werden ontruimd, terwijl in sommige gebieden vanwege de zinderende hitte en hoge windsnelheden sprake was van 'catastrofale' omstandigheden.

Er zijn nog geen dodelijke slachtoffers gevallen, maar op Tasmanië worden in een stadje ten zuidoosten van de hoofdstad Hobart zo'n honderd mensen vermist. Vorige week werden daar negentig woningen in de as gelegd. De politie liet dinsdag weten nog geen lichamen te hebben gevonden.

"We houden rekening met de ergste branden in tijden", zei de brandweer van New South Wales. "De omstandigheden kunnen niet slechter zijn dan deze. De situatie is rampzalig en het is in die gebieden het beste zo vroeg mogelijk een veilig heenkomen te zoeken."

Sinds vrijdag is op Tasmanië zo'n twintigduizend hectare grondgebied door het vuur verteerd. In New South Wales woedt het vuur op een oppervlakte van zo'n 26 duizend hectare. In de staat zijn zo'n 130 bosbranden waargenomen.

Het stadje Cooma, ten zuiden van de hoofdstad Canberra, ligt in de buurt van een brandhaard en enkele inwoners zijn inmiddels geëvacueerd. Toch worden op het moment niet veel woningen in New South Wales door het vuur bedreigd.

De krachtige winden bemoeilijken de bluswerkzaamheden. De hoge temperaturen, op sommige plekken is het 45 graden Celsius, dragen ook niet bij aan het vlug doven van het vuur. Eén brandweerman liep ernstige brandwonden op aan handen en gezicht.


Bosbranden houden huis in Australië (Foto: Novum)

Tuchtklacht Estelle Cruijff tegen Moszkowicz

Estelle Cruijf heeft maandag een tuchtklacht ingediend tegen Bram Moszkowicz. Hij heeft zich volgens haar niet aan zijn ambtsgeheim gehouden en excessief hoge kosten in rekening gebracht, meldt NRC Handelsblad dinsdag.

Moszkowicz stond Cruijff bij toen ze moest getuigen in de zaak tegen haar partner Badr Hari, die van een reeks mishandelingen wordt verdacht. Vorige maand stapte Cruijff over van Moszkowicz naar Nico Meijering.

Meijering stelt volgens de krant dat Moszkowicz in samenwerking met De Telegraaf en RTL Boulevard publicitaire spelletjes met Cruijff heeft gespeeld. Hij zou bevriende media hebben getipt zodat ze opnames van Cruijff konden maken als ze met hem een afspraak had of bij de rechtbank kwam.

Daarnaast zou Moszkowicz onder meer vijftienhonderd euro in rekening hebben gebracht voor reiskosten tussen zijn kantoor en het Amstel Hotel, waar hij meerdere keren met Cruijff afsprak. Het hotel ligt op een kilometer van zijn kantoor.

In een brief vraagt Meijering deken Germ Kemper van de Amsterdamse Orde van Advocaten om Moszkowicz onmiddellijk te schorsen. "Moszkowicz moet niet meer slachtoffers kunnen maken en het aanzien van de advocatuur is denk ik nu wel genoeg geschaad", citeert de krant.

Moszkowicz zegt tegen de krant dat de nieuwe klachten elke grond missen en kondigt aan dinsdag nog contact met Kemper op te nemen om de verwijten te weerspreken. In een andere tuchtzaak werd Moszkowicz in oktober al uit zijn ambt gezet, maar omdat hij in hoger beroep ging is de schorsing nog niet ingegaan. Het hoger beroep dient 21 februari.

Politie schiet inbreker in been

De politie heeft maandagnacht in het Overijsselse Zwartsluis een man die verdacht wordt van inbraak in zijn been geschoten. Een tweede verdachte werd aangehouden en is verhoord, meldt een woordvoerder van de politie.

Rond 02.00 uur kwam een melding binnen van een inbraak in een gebouw op een industrieterrein aan de Grote Kranerweerd. Toen agenten daar aankwamen en uitstapten, reed een auto op hen in. De agenten konden nog net wegspringen en openden daarop het vuur. Daarbij werd een van de verdachten in zijn been geraakt. De man is overgebracht naar een ziekenhuis.

Een andere verdachte vluchtte een pand in en kon daar even later worden aangehouden. De bestuurder van de auto wist te ontkomen. De vluchtauto werd dinsdagochtend aangetroffen op De Gele Plomp, niet ver van het industrieterrein. De Rijksrecherche onderzoekt het incident.


Politie schiet inbreker in been (Foto: Novum)

Open tbc bij medewerker Gronings ziekenhuis

Bij een operatieassistente van het Martini Ziekenhuis in Groningen is dit weekeinde open tbc ontdekt. De 150 collega's en zestien patiënten met wie de vrouw in contact is geweest sinds zij klachten heeft, worden onderzocht, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag.

De vrouw kwam medio december met klachten terug van vakantie. Daarna werkte zij nog drie dagen in het ziekenhuis. In die tijd assisteerde zij bij zestien operaties. Vervolgens meldde de vrouw zich ziek.

De medewerkster is opgenomen en wordt geïsoleerd behandeld. Medewerkers en patiënten die niet zijn ingeënt tegen tuberculose worden begin volgende maand opgeroepen voor de mantouxtest, een prik die een eventuele tbc-besmetting aantoont. Door de incubatietijd kan besmetting pas na een tijdje worden geconstateerd. Medewerkers die al wel zijn ingeënt worden opgeroepen voor een longfoto.

Tuberculose is een besmettelijke infectieziekte die kan worden overgedragen door hoesten. De kans dat een gezond persoon na besmetting daadwerkelijk ziek wordt, is zeer klein.

Pokemon X en Y krijgen volledige 3D-wereld

In een nieuwe Nintendo Direct heeft Satoru Iwata de twee aankomende Pokémon-games aangekondigd: Pokémon X en Pokémon Y. De wereld is deze keer volledig in 3D en je bekijkt het spel nu vanaf een ander perspectief. Pokémon X en Y komen in oktober werelwijd uit voor Nintendo 3DS.

Ook de gevechten lijken qua stijl erg veel op de tv-serie. Zeg vaarwel tegen de sprites die elkaar alleen aanstaren en vanaf een afstandje raken: nu vliegen jouw Pokémon als een tornado om de vijand heen wanneer je 'snelle aanval' gebruikt. De starters zijn ook bekendgemaakt: Chespin, Fennekin en Froakie.

Hier kun je de volledige Pokémon Direct-presentatie bekijken. Wil je alleen de trailer zien, skip dan naar 7:15.

Maldonado gaat rijstijl niet aanpassen

Williams-coureur Pastor Maldonado is niet van plan iets te veranderen aan zijn manier van rijden. De 27-jarige Venezolaan is er zelfs van overtuigd dat hij door zijn agressieve rijstijl juist zover gekomen is in de autosport.

"Iedere keer als ik door de gang van mijn huis wandel en naar de foto's die aan de wand hangen kijk, zie wat ik allemaal bereikt heb met de manier waarop ik tot dusver altijd heb gereden. Dan ben ik er weer van overtuigd dat ik gewoon zo door moet gaan", zei Maldonado in Marca. "Ik heb in het verleden wel vaker overhoop gelegen met andere coureurs, maar dat heeft me alleen maar sterker gemaakt. Het motiveerde me alleen maar meer om mezelf te verbeteren. Het heeft er ook mede voor gezorgd dat ik in elke raceklasse waarin actief ben geweest, races heb gewonnen."

Maldonado won vorig jaar verrassend de Spaanse Grand Prix, maar viel vooral op door zijn betrokkenheid bij vele botsingen en incidenten. Crashtor Maldonado werd maar liefst veertien keer op de vingers getikt door de wedstrijdleiding en verloor in totaal 38 gridposities als gevolg van diverse straffen.

[Dakar] Van Merksteijn moet opgeven

Peter van Merksteijn is er niet in geslaagd om de Dakar Rally 2013 uit te rijden. De Nederlander ging gisteren in de derde etappe samen met zijn Belgische navigator Eddy Chevaillier achtmaal over de kop, waardoor hun Toyota te zwaar beschadigd was om verder te kunnen rijden. Zowel rijder als navigator mankeren niets.

Het ongeval van Van Merksteijn gebeurde op een wasbordachtige ondergrond vlak na het vijfde waypoint. De equipe had nog even hoop dat er reparaties uitgevoerd konden worden, maar de Toyota had schade aan de rolkooi en nog andere mankementen, waardoor opgeven de enige optie was. Naar het bivak slepen bleek zelfs geen optie meer.

Ook voor motorcoureurs Henno van Bergeijk en Sten Knuiman is het voorbij. Van Bergeijk kwam een rotsblok tegen en heeft als gevolg van een valpartij een schouder uit de kom. Knuiman reed na een valpartij de etappe nog wel uit, maar zal vandaag niet meer van start gaan. De eerste onderzoeken geven de indicatie dat hij vier ribben gebroken heeft.

Vrachtwagencoureur Adwin Hoondert mag van de organisatie niet meer van start gaan omdat hij in de tweede etappe teveel waypoints gemist heeft. Ook Bob ten Harkel is er niet meer bij. Hij strandde in de derde etappe vlak na waypoint 1 in de duinen en had technische maleur met zijn truck. Hij kwam hierdoor te laat het bivak binnen en kreeg een startverbod voor vandaag opgelegd.

Wilders stuurt brief over Marokkanenprobleem

PVV-leider Geert Wilders heeft een brief gestuurd naar alle fractieleiders met het verzoek om alsnog een debat te houden over het 'Marokkanenprobleem'. Dat liet de partij dinsdag weten weten.

"In het belang van een veilig Nederland doe ik een dringend beroep op u. Kijk niet langer weg van een van de grootste problemen in ons land: het Marokkanenprobleem", schrijft Wilders.

Naar aanleiding van de doodgetrapte grensrechter eind vorig jaar probeerde Wilders al een debat te houden over het 'Marokkanenprobleem', maar kreeg daarvoor geen steun. De voetballers die worden verdacht van het doodtrappen van de grensrechter, zijn van Marokkaanse komaf.

Nu doet hij opnieuw een poging. Wilders onderbouwt zijn verzoek met cijfers die moeten aantonen hoe groot het probleem is. "Al geruime tijd vraagt de PVV aandacht voor dit probleem. Helaas, politiek Den Haag is blind en doof", stelt hij "Begin december ontbrak het de andere partijen aan lef en durfde niemand op de debataanvraag van de PVV te reageren. Ook het kabinet zwijgt in alle talen."

Aan het begin van het nieuwe jaar doet Wilders een beroep op de verantwoordelijkheidszin van zijn collega's. "Laat ons het jaar 2013 starten met het goede voornemen om eindelijk een probleem aan te pakken waar vele Nederlanders al jaren wakker van liggen." Hij sluit zijn brief af door de fractieleiders een jaar 'vol politieke moed' toe te wensen.

Meer topinkomens in publieke sector

Het aantal topinkomens in de publieke en semipublieke sector lag in 2011 hoger dan het jaar ervoor. De hoogte van het inkomen daalde wel. Dat maakte minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) dinsdag bekend.

In 2011 verdienden 2651 in mensen in de (semi)publieke sector meer dan de balkenendenorm van 193 duizend euro. Gemiddeld lag hun inkomen op 218.783 euro. In 2010 lag het gemiddelde voor deze groep nog op 234.191 euro.

In 198 gevallen kwam de overschrijding van de norm door een ontslagvergoeding. Deze mensen verdienden in 2011 gemiddeld 263.499 euro. In 2010 was het gemiddelde inkomen voor mensen die een ontslagvergoeding kregen 294.768.

Hiphopluisteraar later vaker crimineel

De muziekvoorkeur van kinderen is een belangrijke voorspeller van kleine criminaliteit als winkeldiefstal en vandalisme. Kinderen die bijvoorbeeld graag naar heavy metal, hiphop of hardhouse luisteren, vertonen op latere leeftijd vaker crimineel gedrag. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht.

Kinderen van 12 jaar die de voorkeur geven aan mainstreammuziek als de top 40, vertonen op latere leeftijd weinig of geen probleemgedrag, zo blijkt uit het onderzoek. Kinderen die luisteren naar 'afwijkende' muziek maken zich als ze 16 zijn een stuk vaker schuldig aan kleine criminaliteit.

De Utrechtse wetenschappers onderzochten ruim driehonderd jongeren over een periode van vier jaar. Ze hadden verwacht dat probleemgedrag op jonge leeftijd de grootste voorspeller zou zijn voor probleemgedrag op latere leeftijd. "Dat is dus niet het geval: de muziekvoorkeur op jonge leeftijd voorspelt nog beter of een kind later probleemgedrag zal vertonen", aldus onderzoeker Tom ter Bogt.

Kinderen met een niet-mainstream muzieksmaak zoeken volgens de onderzoekers vaker gelijkgestemden op. Ze imiteren en versterken vervolgens elkaars gedrag, ook als dat crimineel is. Dat probleemgedrag werkt besmettelijk, stellen de onderzoekers. "De een steekt de ander aan, waarna de hele groep voor overlast kan zorgen."

Een kind verbieden naar heavy metal, gangsta rap of techno te luisteren, heeft volgens de onderzoekers geen zin. Dat werkt eerder averechts. "We weten uit onderzoek dat verboden zaken bij jongeren juist verboden vruchten worden."


Jonge hiphopluisteraar later vaker crimineel (Foto: Novum)

De Boer laakt omstandigheden in Brazilië

Frank de Boer had zijn formatie het liefst in Turkije klaargestoomd voor de seizoenshervatting, maar trok omwille van sponsorbelangen naar Brazilië. De omstandigheden die de succesvolle oefenmeester in Zuid-Amerika aantrof zijn verre van optimaal.

Bij een temperatuur van 35 graden moeten de Amsterdammers het zien te rooien met een veld waarop weinig gras te bekennen is. "Het kan beter", zegt De Boer met gevoel voor understatement tegenover Ajax TV. "Maar als dit het beste trainingsveld is van het complex is in Rio, dan moeten we het er mee doen. Het is vooral ook fysiek. Volgende week kunnen we in Nederland de tactische dingen weer doen op ons veld. We komen hier wel doorheen hoor." 

Over de ontwikkeling van zijn ploeg is de oud-international hoopvol gestemd. "We zijn verder dan vorig jaar", stelt hij. "Ik denk dat we de laatste weken erg goed hebben gespeeld. Het is wel jammer dat we twee punten hebben laten liggen."

Joseph Gordon-Levitt tekent voor Sin City 2

Joseph Gordon-Levitt heeft getekend voor Sin City: A Dame to Kill For. Hij speelt de verder nog onbekende Johnny, een speciaal voor deze film geschreven rol die oorspronkelijk zou zijn bedoeld voor Johnny Depp. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het vervolg op Sin City uit 2005 staat wederom onder regie van Robert Rodriguez en ook een groot deel van de oorspronkelijke cast keert terug, onder wie Mickey Rourke, Clive Owen, Michael Madsen en Jessica Alba. Naast Gordon-Levitt maakt ook Josh Brolin voor het eerst zijn opwachting.

Verder werd bekend dat Gordon-Levitt heeft bedankt voor de hoofdrol in het superheldenepos Guardians of the Galaxy van Marvel. De Amerikaanse acteur reist per direct af naar de set van Sin City 2, waar de opnames al aan de gang zijn.

De 31-jarige Gordon-Levitt was onlangs naast Bruce Willis te zien in de actiefilm Looper. Vanaf 31 januari is hij in het politieke drama Lincoln te zien als presidentszoon Robert Lincoln.

'Rodriguez stuurt aan op vertrek bij Katusha'

Joaquin Rodriguez wil zo snel mogelijk vertrekken bij Katusha. De Spaanse klimmer heeft zijn zaakwaarnemer gevraagd onderhandelingen te beginnen om onder zijn contract uit te kunnen, meldt El País. In zijn huidige verbintenis staat een clausule dat hij mag vertrekken als de Russische ploeg niet uitkomt in de World Tour.

Katusha kreeg vorige maand geen licentie van de UCI voor de World Tour, waardoor het afhankelijk is van wildcards voor de belangrijkste koersen. Het team is naar het CAS gestapt, maar dat lijkt Rodriguez te lang te duren. Eerder zei hij nog de uitspraak van het mondiale sporttribunaal af te wachten.

De 33-jarige Rodriguez zou volgens de Spaanse krant al een nieuwe werkgever hebben gevonden. Om welke ploeg het gaat, is niet duidelijk. De nummer één van het World Tour-klassement van vorig jaar gaf al aan dat hij hoe dan ook wil deelnemen aan de Tour de France. Afgelopen seizoen eindigde hij als tweede en derde in respectievelijk de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana.


'Rodriguez stuurt aan op vertrek bij Katusha' (Foto: Novum)

Van den Brom hoopt op terugkeer Biglia

Lucas Biglia heeft zich nog altijd niet gemeld bij RSC Anderlecht. Trainer John van den Brom wil een vervanger aantrekken voor de spoorloze Argentijn. Biglia liet vorige maand weten in de winterstop weg te willen bij Anderlecht. Sinds de winterstop heeft hij niets meer van zich laten horen en lijkt hij op deze manier een vertrek te willen forceren.

Van den Brom hoopt Biglia snel weer op de training te mogen begroeten. "Ik heb nog geen contact gehad met Lucas, maar ik hoop dat hij alsnog op de training verschijnt. Ik heb geen problemen met hem en hij ook niet met mij", aldus de Nederlandse coach tegen Voetbal International. "En als hij komt, sluit ik Lucas gewoon in de armen."

Anderlecht gaat op zoek naar een nieuwe middenvelder. "Dat komt nu allemaal in een stroomversnelling", zegt Van den Brom. "We hebben al contact met de speler die we willen en zijn management."

[Dakar] Sainz is etappezege weer kwijt

Carlos Sainz is de zege in de tweede etappe van de Dakar Rally ontnomen. De Spanjaard kreeg na een protest de zege toegewezen doordat hij vanwege problemen het het GPS-systeem compensatietijd kreeg. Stephane Peterhansel ging in beroep tegen dit besluit van de organisatie en kreeg gelijk, waardoor hij weer de tweede etappe gewonnen heeft.

Sainz verklaarde na afloop van de etappe dat zijn apparatuur niet goed functioneerde en hij hierdoor een waypoint niet kon vinden. De Spanjaard bleef naar eigen zeggen rondjes rijden om zo geen straftijd op te lopen. De organisatie gaf hem gelijk en compenseerde hem met 21 minuten, waardoor hij de tweede etappe won.

Peterhansel ging hier tegen in beroep en kreeg gelijk, omdat uit nader onderzoek gebleken zou zijn dat er niets mis was met de apparatuur van Sainz. Daardoor is Peterhansel weer uitgeroepen tot winnaar van de tweede etappe en zakte Sainz in het klassement naar plaats tien op ruim 42 minuten van de Fransman.

Van den Broeck laat klassiekers lopen

Jurgen van den Broeck komt dit jaar niet in actie in de voorjaarsklassiekers. De 29-jarige Belgische wielrenner laat de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik schieten. Dat zegt hij op de website van zijn ploeg Lotto-Belisol. Hij denkt meer World Tour-punten te kunnen verdienen voor Lotto in de Ronde van Romandië.

"Ik heb de Waalse klassiekers al negen of tien keer gereden, maar ik was nog nooit top", laat de nummer vier van de Tour de France van vorig jaar weten. "De ploeg geeft mij de kans om volledig in functie van de Tour te werken, dus is het aan mij om te zorgen dat ik er alles aan doe om naar vermogen te presteren, ook in de voorbereidingskoersen."

Van den Broeck heeft van het tourpodium opnieuw zijn grote doel gemaakt. "Het talent van een Contador of Froome heb ik niet, maar ik probeer elk jaar op verschillende vlakken nog een beetje progressie te boeken. De goesting om elk jaar maandenlang minutieus toe te leven naar dat grote doel is er nog steeds."

De naam van Van den Broeck, die zijn seizoen deze maand begint in Argentinië in de Tour de San Luis, dook onlangs op in een dopingonderzoek naar de Belgische arts Chris Mertens. De renner liet weten dat hij nooit iets heeft gedaan dat verboden is.


Van den Broeck laat klassiekers lopen (Foto: Novum)

Einde gamestudio Wizarbox nabij

De Franse gamestudio Wizarbox heeft vorige maand faillissement aangevraagd. Dat schrijft het Franse gameweblog Pockett. Wizarbox heeft nog geen officiële verklaring naar buiten gebracht. Het in Parijs gevestigde gamebedrijf is onder meer bekend van de console-ports van de rollenspelserie Risen en de avonturenreeks So Blonde.

Vorig jaar maakte Wizarbox het actiespel R.A.W. en de consoleports van het actierollenspel Risen 2: Dark Waters. Van de laatste zijn minder dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Naast de productie van eigen spellen werkte Wizarbox geregeld in opdracht van een uitgever. Zo maakte het Franse bedrijf voor uitgever Ubisoft de pc-versie van het schietspel Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2.

Valve en Xi3 werken samen aan gamecomputer

Computerfabrikant Xi3 en gamebedrijf Valve werken samen aan een gamecomputer voor in de huiskamer. De productie van de pc, die niet veel groter is dan een grapefruit, wordt gefinancierd door Valve. De computer is gemaakt om aangesloten te worden op een televisie en ondersteunt onder meer een gamecontroller, muis en toetsenbord.

De gamecomputer heeft nog geen naam, maar de werktitel is Piston. Het apparaat beschikt over een terrabyte aan intern opslaggeheugen. Het moederbord is modulair, wat betekent dat gebruikers onderdelen gemakkelijk kunnen vervangen. Dit moet er voor zorgen dat de gamecomputer langer meegaat.

Er doen al langer geruchten de ronde dat Valve bezig is met een eigen spelcomputer. Het zou gaan om de zogenoemde 'Steambox'. Het is niet duidelijk of de Steambox hetzelfde apparaat is als de Piston.


(Foto: Novum)

Child's Play bracht in 2012 5 miljoen dollar op

Child's Play, het goede doel dat geld inzamelt om games en speelgoed te kopen voor kinderziekenhuizen en pleeghuizen, heeft vandaag naar buiten gebracht dat het goede doel in 2012 meer dan vijf miljoen dollar heeft opgebracht.

Op de blog van het goede doel is te lezen dat Child's Play door 2012 heen een bedrag van 5.028.761 dollar opgebracht heeft. Het goede doel heeft hier het volgende over te zeggen.  

"De term 'record-setting' geeft ons resultaat geen rechtvaardigheid. De termen ongelooflijk, geweldig, gul, of overweldigend ook niet."

"Dit bedrag hebben wij op kunnen brengen middels onze eigen evenementen, en een flink aantal aan community-gedreven inzamelacties. Dit geld zal ten goede komen voor kinderen in ziekenhuizen, klinieken en pleeghuizen over de hele wereld."

"Maar ieder van deze evenementen heeft op zijn minst duizende vrijwilligers, organisatoren en deelnemers nodig, die uur na uur, weekend na weekend opgeven om deze evenementen waar te kunnen maken."

Child's Play houdt meerdere fund-raisers per jaar, zoals de Desert Bus for Hope, waarbij mensen simpelweg zitten, en het spel Desert Bus spelen. Van het geld dat Child's Play opbrengt worden er voor kindern in ziekenhuizen, pleeghuizen en klinieken spelletjes en speelgoed gekocht.

Dit goede doel dat zich met deze inzamelacties bezighoudt sinds 2003, is gestart in Amerika, maar is tegenwoordig wereldwijd actief. De missie van Child's Play is om het leven van kinderen in ziekenhuizen te verbeteren door de vriendelijkheid en gulheid van de videogame-industrie. Dit doen ze onder het motto "Als gamers geven, maakt het een verschil!"

Juf (34) heeft seksrelatie met leerling van 17

Het 'geile juf doet scholier'-bericht van vandaag neemt ons mee naar Columbia, een stadje in de Amerikaanse staat South Carolina. Daar is ene Kinsley Wentzky afgelopen vrijdag in de boeien geslagen. De 34-jarige lerares heeft een langdurige seksrelatie gehad met een 17-jarige leerling van haar.

De zaak kwam aan het licht toen een ouder van het 'slachtoffer' aangifte had gedaan van seksueel misbruik. Toen het 17-jarige ventje aan de tand werd gevoeld, sloeg hij door. Hij vertelde dat hij al sinds mei 2012 zijn lerares Engels geregeld een veeg geeft bij haar thuis.

De bloedmooie Wentzky, die al zeven jaar lesgeeft op Dreher High School, is naar eigen zeggen 'gelukkig getrouwd' en heeft zelfs twee kinderen met haar man die ook in het onderwijs werkt. De hitsige juf is voorlopig met betaald verlof gestuurd.


Nice!
Een verkrachtster, pek en veren!

[AO] De Bakker treft Nedovyesov in kwalificaties

Thiemo de Bakker heeft het redelijk getroffen met de loting voor de kwalificaties van de Australian Open. De Westlander, als dertiende geplaatst, neemt het op tegen de Oekraïner Oleksandr Nedovyesov. In de tweede kwalificatieronde stuit hij mogelijk op Jesse Huta Galung, die dan wel af moet zien te rekenen met de Duitser Jan-Lennard Struff.

Matwé Middelkoop staat in Melbourne tegenover de Italiaan Matteo Viola, die als negentiende is geplaatst in de voorronde. Boy Westerhof treft thuisspeler Alex Bolt. De kwalificatiewedstrijden beginnen woensdag.

Robin Haase en Igor Sijsling zijn op basis van hun positie op de wereldranglijst direct toegelaten tot het hoofdschema van het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Dat geldt ook voor Kiki Bertens en Arantxa Rus. De loting bij de vrouwen is nog niet bekend.


De Bakker treft Nedovyesov in kwalificaties (Foto: Novum)

[NBA] Wizards verrast Oklahoma

Oklahoma City Thunder heeft maandag een verrassende nederlaag in de NBA geleden. De basketballers uit Oklahoma gingen met 99-101 onderuit tegen Washington Wizards, dat daarmee zijn vijfde overwinning van het seizoen behaalde. Met nog 0,3 seconde op de klok deed een rake inzet van Bradley Beal de verliezend finalist van vorig jaar de das om.

De Wizards hadden dertien van hun laatste veertien duels verloren, maar rekenden eerder dit seizoen al af met titelhouder Miami Heat. Beal en Martell Webster hadden met elk 22 punten een belangrijk aandeel in de zege. Voor favoriet Oklahoma was Kevin Durant topscorer met 29 punten.

New York Knicks moest met 96-102 buigen voor Boston Celtics. Boston-speler Paul Pierce was met 23 punten de gevierde man in de Madison Square Garden in New York. Ook San Antonio Spurs liet zich verrassen. Het laag geklasseerde New Orleans Hornets bleek met 95-88 te sterk.

Overige uitslagen NBA

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 118-92
Utah Jazz - Dallas Mavericks 100-94
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 81-113
Portland Trailblazers - Orlando Magic 125-119


Washington Wizards verrast Oklahoma (Foto: Novum)

Vermiste man hield seksmarathon

Een Britse vrouw was afgelopen week helemaal in rep en roer omdat ze haar zoon al een tijdje niet had gesproken. Omdat ze het niet vertrouwde, gaf de 44-jarige vrouw hem als vermist op. De 20-jarige Dale Rowlinson-Bates had echter de hele dag in bed doorgebracht met zijn nieuwe vriendin.

De zoon besloot Oudjaarsnacht met een paar vrienden in Birmingham door te brengen. Zijn overbezorgde moeder sms'te hem nog rond 20.30 uur, maar hierna bleef het stil rond haar zoon. Zijn vrienden hadden hem de volgende ochtend zien vertrekken, en hadden hierna niets meer van hem vernomen.

Moeder Julie werd dodelijk ongerust toen haar zoon zijn telefoon niet opnam. Ze opende een Facebook-pagina, waarop zij iedereen opriep Dale te zoeken. Uiteindelijk stapte ze naar de politie om de vermissing door te geven.

Net toen de politie woensdag 2 januari de jongeman met vijftig agenten wilde gaan zoeken, nam Dale contact op met zijn 24-jarige broer. De vermiste persoon vertelde dat hij tijdens het uitgaan een meisje had ontmoet, met wie hij een hele dag in bed had doorgebracht. Uiteindelijk is Dale woensdagavond weer heelhuids bij zijn moeder teruggekeerd.

Amerikaanse loterijwinnaar vergiftigd

Een man uit Chicago die een miljoen dollar had gewonnen in een loterij blijkt te zijn vergiftigd. Dat meldden Amerikaanse media maandag.

De 46-jarige Urooj Khan overleed afgelopen zomer, een dag nadat hij de prijs van 425.000 dollar na belasting had opgehaald. Hij wilde het geld besteden aan uitbreiding van zijn zaak, een stomerij.

Een eerste, kleinschalig onderzoek wees op een natuurlijke dood. Pas nadat een tip was binnengekomen van een familielid bleek dat de loterijwinnaar een dodelijke hoeveelheid cyanide in zich had. Het lichaam van Khan wordt mogelijk opgegraven. De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.

David Bowie komt na tien jaar met nieuw album

David Bowie brengt na een radiostilte van tien jaar een nieuw album uit. The Next Day verschijnt op 11 maart in het Verenigd Koninkrijk en een dag later in de Verenigde Staten. Dat heeft de Britse zanger dinsdag aangekondigd, op zijn 66e verjaardag.

Bowie heeft als voorproefje op de aankomende cd zijn nieuwe single Where Are We Now? online uitgebracht. Zijn laatste album verscheen in 2003 en was getiteld Reality. De zanger die sinds de jaren zestig actief is, scoorde voorheen hits als Let's Dance en Heroes.


Stukje van 'Where Are We Now?'

Allochtonen maken vaker gebruik van kraamzorg

Niet-westerse allochtonen maken steeds vaker gebruik van kraamzorg. Begin deze eeuw maakte nog maar 77 procent van deze groep hier gebruik van, nu ligt dat rond de negentig procent. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Door de stijging krijgen de allochtone moeders bijna even vaak kraamzorg als autochtone moeders. Bij de laatste meting, over de jaren 2010 en 2011, was het percentage gestegen naar 89. Van de autochtone moeders krijgt al jaren ongeveer 95 procent kraamzorg.

Allochtone moeders krijgen gemiddeld 29 uur kraamzorg, terwijl dat bij autochtone moeders 42 uur is. Vrouwen die thuis bevallen hebben recht op meer uren kraamhulp dan wanneer zij in het ziekenhuis bevallen. De uren in het ziekenhuis worden in mindering gebracht op de kraamhulp. Ondanks dat allochtone vrouwen vaker thuis bevallen gebruiken, kiezen zij er toch minder voor om kraamzorg te gebruiken dan autochtonen.  Gemiddeld geven vrouwen de kraamzorg een 8,1 als rapportcijfer.

Onrust om vlag houdt aan in Belfast

De politie in Belfast is maandag slaags geraakt met relschoppers die rond protestacties tegen het neerhalen van de Britse vlag ordetroepen met stenen bekogelden. Op televisiebeelden waren brandende voertuigen in de straten van de Noord-Ierse hoofdstad te zien.

Protestantse demonstranten voeren sinds 3 december actie tegen een besluit van het stadsbestuur om de Britse vlag niet langer het hele jaar door te hijsen. Dergelijke symbolische kwesties dienen doorgaans als katalysator van vurig protest in Noord-Ierland, waar protestanten en katholieken elkaar geen millimeter ruimte gunnen.

Meer dan zestig agenten zijn bij de onlusten gewond geraakt. Er zijn zo'n honderd arrestaties verricht.

Twee op drie kinderen zien gezinsvoogd niet op tijd

Twee op de drie kinderen ontmoeten hun gezinsvoogd niet op tijd als de rechter bepaalt dat zij snel bescherming nodig hebben. De rest staat op een wachtlijst en dat is onacceptabel, schrijft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven volgens de Volkskrant in een Kamerbrief.

Als een rechter heeft bepaald dat een kind bescherming nodig heeft, mag het maximaal vijf werkdagen duren voor ze een gezinsvoogd zien. In twee op de drie gevallen wordt die termijn dus niet gehaald. Teeven wil in gesprek met provincies en brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland om dat terug te dringen.

De toewijzing van een gezinsvoogd is pas aan de orde als vrijwillige hulp niet werkt bij kinderen die uit huis dreigen te worden gezet, verslaafd zijn of een psychische aandoening hebben. Jeugdzorg Nederland erkent dat het beter moet. "Bellen alleen is niet meer genoeg", zegt vicevoorzitter Jan-Dirk Sprokkereef in de krant.

Wel benadrukt Sprokkereef dat er minderen kinderen op een wachtlijst staan dan het lijkt. "Sommige jeugdbeschermers zijn al aanwezig bij de rechtszitting; die zie je niet terug in de cijfers." Ook wijst hij erop dat een voogd ook kan zijn toegewezen zonder dat er fysiek contact is geweest.

'PEC Zwolle en VVV willen Ramsteijn huren'

VVV-Venlo en PEC Zwolle hebben zich bij Feyenoord gemeld voor Kaj Ramsteijn. De twee clubs willen de verdediger voor de rest van het seizoen huren. Ramsteijn komt onder trainer Ronald Koeman niet aan spelen toe in de hoofdmacht en staat op de nominatie om verhuurd te worden. PEC Zwolle en VVV-Venlo willen de 22-jarige verdediger graag tijdelijk overnemen.

Twee seizoenen geleden werd Ramsteijn al verhuurd aan Excelsior. In 25 wedstrijden maakte hij een goede indruk en werd hij teruggehaald naar De Kuip. Maar, mede door blessureleed, werd het daar geen succes.

Vorig seizoen kwam Ramsteijn slechts zeven keer in actie in het eerste elftal. Dit seizoen speelde hij nog geen minuut in het elftal van Koeman. Hij is niet met de selectie afgereisd naar Marbella vanwege een blesssure.

Voetbalclub AGOVV failliet verklaard

De voetbalclub AGOVV Apeldoorn is dinsdag door de rechtbank in Zutphen failliet verklaard. De Gelderse club uitkomend in de Jupiler League had één miljoen euro nodig om het seizoen af te maken.  De leiding van de club uit Apeldoorn was niet op de zitting in Zutphen aanwezig.

De club kampte met een belastingschuld van 400.000 euro. De Belastingdienst had in december al het faillisement voor de Apeldoorners aangevraagd. Daarnaast heeft AGOVV nog anderhalf miljoen euro schuld uitstaan bij derden. 

Het reddingsplan van directeur Henk Timmer werd direct door de gemeente afgewezen. Ook weigerde de gemeente Apeldoorn de velden van de amateurtak van de club terug te kopen. Timmer praatte wel met geldschieters, maar zij waren alleen bereid te investeren als er op Sportpark Berg en Bos een multifunctioneel sportpark zou ontstaan. Dat park was een onderdeel van het eerder afgewezen plan.

Nu de club failliet is verklaard zal de KNVB de licentie intrekken en mag AGOVV niet meer deelnemen aan de competitie. Alle wedstrijden die De Blauwen hebben gespeeld, zullen als niet gespeeld worden beschouwd. Dit heeft gevolgen voor de stand in de Jupiler League. 

AGOVV kampte sinds de terugkeer in het betaald voetbal in 2003 al vaker met grote financiële problemen. In 2007 werd ook al een dreigend faillissement afgewend. In 2010 en vorig jaar stond de club ook al onder grote druk. AGOVV is al derde Jupiler League-club in relatief korte tijd die failliet wordt verklaard. Eerder viel het doek voor Haarlem (januari 2010) en RBC Roosendaal (juni 2011).

Manchester United wil Büttner verhuren

Manchester United wil Alexander Büttner volgend seizoen verhuren. De linksback moet elders in de Premier League meer speelminuten opdoen. De 23-jarige verdediger kwam afgelopen zomer over van Vitesse naar Old Trafford. De Nederlandse verdediger wordt gezien als opvolger voor Patrice Evra.

Büttner heeft in zijn eerste maanden een goede indruk achter gelaten op de technische staf van Manchester United, maar toch kwam hij in de competitie pas tot één basisplaats, waarin hij wel gelijk scoorde tegen Wigan Athletic. Waar Evra de voorkeur krijgt van Ferguson in de Premier League, kwam Büttner al regelmatig in actie in de beker en de Champions League. De manager liet hem starten tegen Braga, Cluj en Galatasaray. Ook afgelopen zaterdag speelde hij negentig minuten in de FA Cup-wedstrijd tegen West Ham United (2-2).

Om nog meer gewend te raken aan het hoge niveau, wil Manchester United Büttner nu elders ervaring op laten doen, weet Goal.com. "Hij ontwikkelt zich tot nu toe goed. We hebben hem gehaald om in de toekomst Patrice Evra op te volgen. En wat we wilden was een aanvallend ingestelde linksback. Dat zien we ook in hem. Hij traint erg goed, heeft een huis en is helemaal gesetteld", zei Ferguson eerder tegen Omroep Gelderland.

"Je komt in een andere cultuur, in een ander land bij een grote club. Dat is een grote verandering. Dan helpt het als iemand als Robin jarenlange ervaring heeft in Engeland. Ze praten natuurlijk veel met elkaar, dat is begrijpelijk", aldus de manager.

Bij een verhuur van Büttner komt United krap te zitten op de linksbackpositie. De 18-jarige Engelse jeugdinternational Tyler Blacket wordt gezien als de tijdelijke vervanger van Büttner. Ferguson nam hem in juli al mee naar Zuid-Afrika in voorbereiding op het huidige seizoen.

Snakes on a Plane-regisseur Ellis (60) overleden

Snakes on a Plane-regisseur David R. Ellis is op 60-jarige leeftijd overleden. De manager van de Amerikaan heeft dat maandag bevestigd. Zijn lichaam is gevonden in een hotelkamer in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg, waar hij werkte aan de film Kite. De doodsoorzaak is onbekend.

"Zo bedroefd na het horen over het overlijden van David R. Ellis", liet Snakes on a Plane-hoofdrolspeler Samuel L. Jackson weten via Twitter. "Zo getalenteerd, zo goedaardig, zo'n goede vriend. Hij zal gemist worden. Veel te vroeg heengegaan." De acteur zou ook gaan spelen in Kite, een remake van de Japanse animefilm uit 1998.

Ellis begon in de jaren zeventig in Hollywood als acteur en werd later stuntman. Hij was betrokken bij films als Misery en Waterworld voordat hij tekende voor de regie van films als Snakes on a Plane, Cellular en The Final Destination. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Kemkers: 'Wüst leeft op het randje'

Gerard Kemkers, de coach van Ireen Wüst, denkt  dat zijn pupil beter is geworden van de wedstrijden op het NK sprint van afgelopen weekeinde. Wüst moest dit seizoen enkele wedstrijden afzeggen omdat ze ziek was. Komend weekeinde is Wüst een van de kanshebbers op de Europese titel allround in Thialf.

De gezondheid van Wüst bevindt zich in wankel evenwicht, aldus Kemkers. "Het meisje leeft op het randje", zegt hij tegenover NUsport. Wüst was in november ziek en moest zich voor diverse wereldbekerwedstrijden afmelden. Na het NK allround, eind december, zette een infectie aan de neusschelp een streep door een selectiewedstrijd over 1500 meter voor World Cups later in dit seizoen. "Ze kreeg koorts bij die infectie en dan houdt het op", aldus Kemkers.

Wüst zal na het seizoen een operatie aan haar neusschelpen laten uitvoeren. "De snelheid komt eraan, aar een bacterietje en het neusslijmvlies is weer ontstoken", aldus de tweevoudig olympisch kampioen. 

Kemkers denkt dat Wüst beter is geworden van de vier races op het NK sprint, waar ze op zaterdag een sterke 1000 meter reed en het baanrecord in Kardinge verbeterde. In het klassement eindigde Wüst als vijfde. Kemkers: "De komende dagen zal ze nog een beetje vooruitgang moeten boeken om het EK te kunnen winnen. En ik hoop dat het vol is in Thialf, want in een vol Thialf is Ireen altijd goed."

Honkballer Van den Hurk naar Zuid-Korea

De Nederlandse profhonkballer Rick van den Hurk gaat spelen in Zuid-Korea. De 27-jarige werper heeft een contract getekend bij Samsung Lions, dat ploeg die vorig seizoen voor de vijfde keer kampioen werd in Zuid-Korea. In 2011 was de ploeg uit Daegu het eerste niet-Japanse team dat winnaar werd van de Asia Series, het toernooi tussen de profkampioenen van Japan, Zuid-Korea, Taiwan, China en Australië.

Van den Hurk kwam sinds september vorig jaar uit voor de Pittsburgh Pirates in de Major League omdat hij daarvoor een goed seizoen draaide in het op een na hoogste team van de organisatie. Desondanks bleef zijn optreden in de Major Leagueselectie beperkt tot slechts vier wedstrijden.

Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse speler in de Zuid-Koreaanse profcompetitie actief zal zijn. In 2000 speelde Hensley Meulens er voor SK Wyverns, waarna hij later tijdens de Olympische Spelen in Sydney naam maakte met zijn beslissende klap in het duel tegen Cuba, dat toen voor het eerst een olympische nederlaag moest incasseren. Meulens zal ook in maart de manager zijn van het Nederlands honkbalteam tijdens de World Baseball Classic. 

CES 2013 van start

In Las Vegas begint vandaag de jaarlijkse CES, consumer electronics show, een grote beurs die zich helemaal richt op consumentenelektronica. Denk aan een E3, maar dan voor telefoons, televisies, camera's en tablets. Ook voor ons gamers dus interessant!

Naast een hoop elektronica die voor ons games niet zo interessant is (camera's, e-readers) zijn er natuurlijk ook gadgets die wel in ons interessegebied liggen. Denk maar eens aan de nieuwste Android-smartphones om Angry Birds mee te spelen, of de krachtige Windows 8-tablets om high-end games mee te spelen. We gaan jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden van deze ontwikkelingen. Stay tuned!

De CES loopt van 8 t/m 11 januari en wordt gehouden in het Convention Center in Las Vegas, maar afgelopen dagen was er ook al wat nieuws zoals Project Shield en de dunste smartphone ooit.

'Minder vakanties naar het buitenland'

Nederlanders gaan dit jaar minder vaak op vakantie naar het buitenland. Het aantal buitenlandse vakanties neemt volgens NBTC-NIPO Research met 1 tot 3 procent af. Vorig jaar gingen Nederlanders nog 18,6 miljoen keer op vakantie naar het buitenland.

Volgens de onderzoekers is 73 procent van de Nederlanders van plan om dit jaar op vakantie te gaan, een daling van vijf procent ten opzichte van vorig jaar. Voor de mensen die zeggen wel op vakantie te gaan, wordt de prijs steeds belangrijker. De uitgaven per vakantie liggen volgens de onderzoekers 'behoorlijk lager'.

NBTC-NIPO Research verwacht dat aanbieders van vakanties met veel prijsacties en vroegboekkortingen gaan komen, om de consument toch over te halen om op vakantie te gaan. Ook laten Nederlanders de verre vakanties links liggen en kiezen zij voor een bestemming dichter bij huis. Daardoor daalt het aantal vakanties niet heel sterk, maar dalen wel de uitgaven per vakantie stevig.

NBTC-NIPO Research ondervroeg voor het onderzoek een representatieve groep van twintigduizend Nederlanders. Het totale aantal buitenlandse vakanties komt volgens de onderzoekers tussen de 18 en de 18,4 miljoen uit. Het aantal binnenlandse vakanties blijft met 18,1 miljoen juist stabiel.

Drie elftallen weg bij Nieuw Sloten

Drie van de 42 teams van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten stappen op. Ze willen volgens de Volkskrant niet meer voor de club spelen omdat spelers van een ander team begin december in Almere grensrechter Richard Nieuwenhuizen van Buitenboys hadden belaagd. Nieuwenhuizen overleed een dag later.

Onder meer een seniorenteam en een meisjeselftal zijn vertrokken. De overige elftallen blijven wel onder de naam Nieuw Sloten spelen, zegt bestuurslid Wim Snoek in de krant. Het team dat betrokken was bij de mishandeling van de grensrechter werd destijds al uit de competitie gehaald.

Nieuw Sloten heeft sinds de dood van de grensrechter geen wedstrijden meer gespeeld. Zaterdag gaan de elftallen voor het eerst weer het veld op. De gedragsregels zijn aangescherpt. Na elk duel moeten de leiders aan de club melden hoe de spelers zich hebben gedragen.

Voor de mishandeling zitten zeven verdachten vast. Het gaat om zes spelers van 15 tot en met 17 jaar en een vader (50) van een van hen. Een achtste 15-jarige verdachte werd vorige maand vrijgelaten omdat er geen bewijs is dat hij de grensrechter heeft mishandeld. Hij wordt nog wel verdacht van betrokkenheid.

Feyenoord gaat om de tafel met De Vrij

Feyenoord wil snel om de tafel met Stefan de Vrij. De Rotterdammers willen het in 2014 aflopende contract van de aanvoerder graag verlengen. Technisch directeur Martin van Geel gaat tijdens het trainingskamp in Marbella in gesprek met De Vrij. Hij hoopt dat de centrale verdediger snel zijn handtekening zal zetten onder een nieuwe verbintenis.

"Ik zal hier in Marbella een kop koffie drinken met Stefan. In Nederland zullen wij vervolgens met zijn zaakwaarnemer gaan praten over het openbreken van zijn contract", aldus Van Geel tegenover het Algemeen Dagblad.

Afgelopen weekend wist Feyenoord de Italiaanse spits Graziano Pelle voor vier jaar over te nemen van Parma. "Dat zijn positieve berichten", reageerde De Vrij. "De weg omhoog zijn we een tijdje geleden al ingeslagen, het is goed om te zien dat we op die weg blijven doorgaan."

De Vrij is ambitieus, maar heeft geen vertrekwens bij de club waar hij werd opgeleid. "Iedere voetballer heeft ambities en gaat ovor het hoogst haalbare. De kwestie is alleen: wanneer ben je klaar voor de volgende stap. Op dit moment voel ik dat nog niet zo, maar ik weet niet wanneer dat moment wel komt."

Galaxy zorgt voor recordwinst Samsung

De sterke verkopen van de Galaxy telefoons hebben elektronicafabrikant Samsung afgelopen kwartaal een recordwinst opgeleverd. Dat blijkt uit de voorlopige kwartaalcijfers die het Zuid-Koreaanse bedrijf dinsdag presenteerde.

Samsung boekte in de laatste 3 maanden van 2012 een winst van 8,8 biljoen won, zo'n 6,3 miljard euro. Dat is bijna 90 procent meer dan een jaar eerder. De omzet van 's werelds grootste fabrikant van mobiele telefoons en televisies klom met 18 procent tot 56 biljoen won (40 miljard euro).

De opbrengsten werden vooral gestuwd door de grote vraag naar Galaxy Note en Galaxy S-telefoons. Die hielpen Samsung de introductie van de iPhone 5 van concurrent Apple te doorstaan. Samsung verkocht vorig kwartaal ongeveer 62 miljoen smartphones. Dat waren er circa 17 miljoen meer dan Apple aan de man wist te brengen.

Analisten verwachten dat Samsung ook het komende jaar de boventoon zal weten te voeren op de smartphonemarkt, die in 2013 waarschijnlijk minder sterk groeit dan vorig jaar. Het bedrijf komt naar verwachting in het voorjaar met de nieuwe Galaxy S IV.

Samsung publiceerde dinsdag geen resulaten van zijn afzonderlijke divisies. De definitieve kwartaalcijfers worden op 25 januari bekendgemaakt.

Galaxy zorgt voor recordwinst Samsung
Galaxy zorgt voor recordwinst Samsung (Foto: ANP)

Politiechef Project X stapt op

De politiechef die de leiding had tijdens Project X in Haren vertrekt. Marion Latour verlaat de politie omdat ze zich meer thuis voelt bij de brandweer, zegt een politiewoordvoerder dinsdag in het AD.

Latour was commandant van de Staf Grootschalig en Bijzonder Politie Optreden, die twee dagen voor de facebookrellen van 21 september werd opgetuigd. Binnen het korps was volgens de krant veel kritiek dat Latour de leiding had omdat zij weinig ervaring had met zulke klussen.

Latour kwam in 2009 in dienst bij de politie. Daarvoor werkte zij onder meer bij de brandweer in Emmen en Groningen. Zij gaat nu aan de slag bij de brandweer in Gelderland.

Maandag uitte oud-officier van justitie en inwoner van Haren Henk Marquart Scholtz nog felle kritiek op het optreden van gemeente, politie en justitie rond Project X. Hij stelde dat de verantwoordelijke gezagsdragers moeten opstappen omdat ze op de avond zelf en in de aanloop naar de avond toe 'in zeer ernstige mate in gebreke zijn gebleven'.

Belangrijke signalen dat het mis zou gaan werden volgens hem genegeerd. Ook vroeg Marquart Scholtz zich af waarom de toegangswegen niet op tijd werden afgesloten, waarom er een tekort aan ME'ers was en waarom geen traangas of waterwerpers werden ingezet.

Het Project X-feest ontstond toen een meisje op Facebook aankondigde haar verjaardag te willen vieren. Ze vergat aan te geven dat het om een besloten feestje ging, waardoor duizenden ongenode gasten naar Haren kwamen. Bij de rellen die uitbraken, raakten tientallen mensen gewond.

Toivonen wil PSV transfervrij verlaten

Ola Toivonen wil PSV aan het einde van het volgende seizoen transfervrij verlaten. Dat zegt de Zweed dinsdag in een interview in AD Sportwereld.

Toivonen herstelt op dit moment van een zware hamstringblessure. De aanvallende middenvelder verblijft op dit moment met PSV voor een trainingskamp in Thailand en hoopt dat hij voor maart zijn rentree kan maken. De Zweed wil zijn huidige verbintenis niet verlengen. Hij ziet ook weinig in een vertrek aan het einde van het seizoen, zodat PSV nog geld voor hem krijgt.

"Ik heb al die jaren geknokt om de Champions League te halen", zegt hij. "Nu is de kans groot dat het lukt. Als we de Champions League bereiken, dan wil ik het meemaken ook."

Toivonen was volgens PSV afgelopen zomer nog 14 miljoen euro waard. Geen enkele club wilde aan dat bedrag voldoen. De Zweed liep vervolgens een zware hamstringblessure op. Hij speelde op 7 oktober zijn laatste competitiewedstrijd voor de huidige koploper van de eredivisie.

Juf vindt pistool in rugzak peuter op Curaçao

Op een crèche in de Curaçaose hoofdstad Willemstad heeft een lerares maandag een .38-kaliber pistool gevonden in de rugzak van een 2-jarige.

Nadat de politie was gewaarschuwd, deed de politie een inval in het huis van de moeder. Daar vonden agenten verschillende wapens, kogels en drugs. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Het is niet de eerste keer dat een wapen in een tas van een kleuter wordt gevonden op Curaçao. Volgens lokale media bewaren wapenbezitters graag hun wapen in spullen van onschuldige kinderen om zo de kans te verkleinen dat ze worden betrapt.

Juf vindt pistool in rugzak peuter op Curaçao
Juf vindt pistool in rugzak peuter op Curaçao (Foto: ANP)

Pastoor hangt foto's afvalligen in kerk

De Tilburgse pastoor Harm Schilder gaat deze week de namen en foto's van mensen die zich willen uitschrijven bij de katholieke kerk ophangen bij de ingang van zijn kerk. Op die manier kunnen andere kerkgangers voor hen bidden en hen overhalen bij de kerk te blijven, zegt hij dinsdag in het Brabants Dagblad.

Als pastoor zou hij zelf te ver van de mensen afstaan om hen van de uitschrijving te doen afzien. "Ik bel meestal wel, maar dan blijkt het standpunt toch vrij definitief. Misschien dat het via bekenden wel lukt om iemand over te halen", zegt hij in de krant. Met het ophangen van de foto's zou hij de verlaters 'zeker niet' aan de schandpaal willen nagelen.

Schilder kwam in het verleden in opspraak omdat hij de kerkklokken in de vroege ochtend te hard luidde. Dagelijks luidde hij vanaf 07.15 uur de klokken. Omwonenden klaagden jarenlang dat ze vroeg werden gewekt. Uiteindelijk legde de gemeente een dwangsom op om het klokgelui later te laten plaatsvinden.

FOK! wat een weer...Nog even grijs

Goedemorgen! We zullen nog even geduld moeten hebben voordat we van het grijze en zachte weer af zijn. Inmiddels lijkt het steeds duidelijker te worden dat er toch wel wat ander weer aan zit te komen. Het wordt kouder en er komt wat meer zon. De eerstkomende dagen zullen we nog even door de zure appel heen moeten bijten.

De meest in het oog springende verandering voor vandaag is dat er op sommige plaatsen wat meer regen valt, al zullen de hoeveelheden nog steeds niet groot zijn. Een héle enkele opklaring wil ik ook niet uitsluiten, maar door de zuidwestenwind is die kans niet zo heel groot. De temperatuur heeft ten opzichte van de laatste dagen geen enkele verandering ondergaan.

Toch ben ik er nog steeds niet van overtuigd dat we ondanks alle media-aandacht écht winterweer gaan krijgen. Ik gaf in een reactie op het onderwerp al aan dat het waarschijnlijk gewoon bij 'normaal' winterweer zal blijven en hier blijf ik ook vandaag nog even bij. Dat wil zeggen: -3 in de nacht en +3 overdag. Langs de kust blijft het waarschijnlijk zelfs nog iets zachter.

Nederland
:Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Boswandeling GennipSamen met zijn vrouw maakte qltel een mooie boswandeling in de omgeving van Gennip. Door het grijze weer bleven veel mensen echter binnen.



THQ wordt in stukjes verkocht

De pogingen om gamestudio THQ als één geheel te verkopen zijn mislukt. De onderhandelingen tussen THQ en Clearlake Capital Group zijn op niets uitgelopen. Dit betekent dat de bezittingen van de studio via een veiling zullen worden verkocht. De rechtbank heeft de datum voor de veiling vastgesteld op 22 januari.

De veiling zal worden gehouden op een titel-voor-titelbasis. Hiermee is de kans heel klein dat THQ als geheel zal blijven bestaan. Eerder werd al bekend dat er vijf geïnteresseerden zijn voor de bezittingen van THQ. Warner Bros. is hierbij al als potentiële koper genoemd. Tijdens de zitting van de rechtbank bleek dat ook Electronic Arts zich heeft gemeld. Ook gamestudio Ubisoft zou geïnteresseerd zijn in de veiling.

Onder de te veilen bezittingen vallen onder andere de aanstaande spellen South Park: the Stick of Truth, Metro: Last Light en Company of Heroes 2. Al deze spellen stonden gepland voor een release in het eerste halfjaar van 2013. Daarnaast worden er ook nog een aantal lopende projecten geveild zoals een project met codenaam Crawler dat wordt ontwikkeld door Vigil Games, een project met de codenaam Atlas van Relic Entertainment en een project met de naam 1666 dat wordt ontwikkeld door THQ Montreal.

THQ vindt investeerder (Foto: Novum)

Raf en Sylvie, hoe het balletje rolde.

Toch heeft 'ie het maar mooi zeven jaar met mevrouw volgehouden, zo kan je het ook zien. Want reken maar dat het je niet in de koude voetbalshirtjes gaat zitten om de hele tijd het teefje aan de lijn te houden waar de honden van de hele buurt non-stop overheen willen. Lukt dat niet, rijden ze gewoon met net zoveel gust tegen jouw been aan. Ja, dat zijn wij, het volk. De kwijlende Hunkemöllerrukkers die medio 2005 het ietsje-pietsje sprankje hoop verloren dat elke man tegen beter weten in bewaart voor een Sylvie, Doutzen of Katja. 2013 is zodoende voor elke man goed begonnen, want de lijn is los. Als er voor lust een blaastest bestond, zouden we dankzij Bild allemaal ver boven het toegestane promillage testen. De vrijgezelle mannen nog iets meer, want zij hebben die iele hoop. De rest vooral schuldgevoel.

Mariah Carey voelde zich onveilig bij Minaj

Mariah Carey voelde zich niet prettig in de buurt van Nicki Minaj nadat de twee het in oktober met elkaar aan de stok hadden gekregen. "Het voelde als een onveilige werkomgeving", vertelt Carey, die aan de jurytafel van American Idol ruzie kreeg met Minaj.

"Het is ongepast om op zo'n manier iemand te bedreigen", uitte de zangeres haar gevoelens tegenover Barbara Walters in Good Morning America. "Ik ben een professional. Ik ben niet gewend om op zo'n manier te werken." Carey zei destijds gehoord te hebben dat Minaj haar zou willen neerschieten.

De 42-jarige zangeres zag zich naar eigen zeggen genoodzaakt extra beveiligers in de arm te nemen. "Dat leek mij verstandig met twee baby's thuis. Ik wilde geen risico's nemen." Carey zegt het inmiddels te hebben bijgelegd met Minaj.

Justitie vordert 2,6 miljoen van Saban B.

Het Openbaar Ministerie wil bijna 2,6 miljoen euro zien van de beruchte vrouwenhandelaar Saban B. Van drie handlangers wordt nog eens een bedrag van ongeveer 1,3 miljoen euro gevorderd. Justitie schat dat het viertal die bedragen bij elkaar heeft geschraapt met hun praktijken.

De vier werden in december 2010 in hoger beroep veroordeeld voor mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie. Hoofdverdachte Saban B. kreeg in deze zogenoemde Sneepzaak een celstraf van zeven jaar en negen maanden opgelegd.

B. kwam in 2009 landelijk in het nieuws toen hij tijdens een verlof om zijn pasgeboren kindje te bezoeken de benen nam naar Turkije. Daar verblijft hij nu nog steeds. In 2010 zat hij korte tijd vast in verband met witwaspraktijken, maar Turkije levert geen onderdanen uit.

De rechtbank in Almelo doet op 4 februari uitspraak.

Steden pakken risicoclubs zelf aan

Amsterdam, Rotterdam en Maastricht willen amateurvoetbalverenigingen waar regelmatig ongeregeldheden voorkomen zelf aanpakken. De gemeenten hebben dat besloten omdat de voetbalbond KNVB deze clubs niet strenger straft dan andere, meldt RTL Nieuws maandag.

RTL Nieuws berichtte zaterdag dat een klein aantal verenigingen steeds betrokken is bij incidenten als geweld of intimidatie. Van de 375 clubs in de grote steden bleek dat slechts 72 verenigingen verantwoordelijk waren voor 441 van de 776 voorvallen vorig jaar.

De Amsterdamse sportwethouder Eric van den Burg zegt in een reactie tegen RTL Nieuws informatie te gaan inwinnen over deze risicoclubs. "Ik wil weten om welke clubs het gaat en wat er de afgelopen seizoenen precies is voorgevallen. Bij clubs die er een potje van maken, moeten we misschien zelf ingrijpen", zegt hij. "Bij wanordelijke zaalvoetbalclubs kunnen we besluiten tot een zaalverbod."

Ook Maastricht en Rotterdam willen de onderste steen boven hebben. De Rotterdamse wethouder Antoinette Laan pleit daarbij voor een betere samenwerking tussen de KNVB en Sportsupport, een instantie die clubs begeleidt en ondersteunt.

Hillary Clinton weer aan de slag

Toejuichingen, een staande ovatie en een footballhelm zijn Hillary Clinton ten deel gevallen toen zij maandag weer aan de slag ging op het State Department in Washington. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken was een maand afwezig, eerst door een buikvirus, vervolgens een val en een hersenschudding en tot slot een ziekenhuisopname vanwege een bloedstolseltje bij haar hersenen.

Medewerkers begroetten Clinton op de eerste stafvergadering met applaus, verklaarden enkele aanwezigen. Onderminister Thomas Nides presenteerde de minister een geschenk, een witte footballhelm met het embleem van het departement erop gespoten. Ook kreeg zij een blauw footballshirt met haar naam en het rugnummer 112 - het recordaantal landen dat zij als minister heeft bezocht.

Aan het ministerschap van Clinton komt binnenkort een eind. Zij heeft al lang geleden laten weten dat zij na vier jaar zou opstappen. President Barack Obama heeft John Kerry voorgedragen als haar opvolger. Voordat zij het stokje overdraagt wil Clinton nog voor het Congres een verklaring afleggen over de bestorming van het Amerikaanse consulaat op 11 september in de Libische stad Benghazi. Bij de aanval kwamen de ambassadeur en drie andere Amerikanen om het leven.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.