[Dakar] Al-Attiyah boekt opnieuw dagzege

Laptop.

Nasser Al-Attiyah heeft bij de auto's de vierde etappe in de Dakar Rally gewonnen. De Qatarees zegevierde gisteren al in de derde proef en wilde dit vandaag herhalen. Hij had op de streep uiteindelijk een voorsprong van 36 seconden op de Fransman Guerlain Chicherit. Stephane Peterhansel blijft het klassement leiden.

Chicherit leidde vrijwel de gehele etappe, maar in de slotfase moest de Fransman de zege toch laten aan Al-Attiyah. Ook Peterhansel streed mee om de dagzege, maar kwam 1,17 minuten tekort op de Qatarees. Robby Gordon verloor veel tijd. De Amerikaan ging vroeg in de etappe met de Hummer op zijn dak en verloor meer dan vier uur. Ook Carlos Sainz moest wederom tijd inleveren.

Beste Nederlander was Erik Wevers op een twintigste plaats, ruim een uur achter Al-Attiyah. Gert Huzink en Erik van Loon hadden een half uurtje meer nodig en eindigden als 23e en 24e.

In het klassement heeft Peterhansel een voorsprong van 5.16 minuten op Al-Attiyah. Giniel de Villiers is de nummer drie op 33 minuten van de leider. Beste Nederlander is de als zestiende liggende Wevers op bijna twee uur van Peterhansel. Van Loon en Huzink staan respectievelijk 23e en 26e.