THQ wordt in stukjes verkocht

De pogingen om gamestudio THQ als één geheel te verkopen zijn mislukt. De onderhandelingen tussen THQ en Clearlake Capital Group zijn op niets uitgelopen. Dit betekent dat de bezittingen van de studio via een veiling zullen worden verkocht. De rechtbank heeft de datum voor de veiling vastgesteld op 22 januari.

De veiling zal worden gehouden op een titel-voor-titelbasis. Hiermee is de kans heel klein dat THQ als geheel zal blijven bestaan. Eerder werd al bekend dat er vijf geïnteresseerden zijn voor de bezittingen van THQ. Warner Bros. is hierbij al als potentiële koper genoemd. Tijdens de zitting van de rechtbank bleek dat ook Electronic Arts zich heeft gemeld. Ook gamestudio Ubisoft zou geïnteresseerd zijn in de veiling.

Onder de te veilen bezittingen vallen onder andere de aanstaande spellen South Park: the Stick of Truth, Metro: Last Light en Company of Heroes 2. Al deze spellen stonden gepland voor een release in het eerste halfjaar van 2013. Daarnaast worden er ook nog een aantal lopende projecten geveild zoals een project met codenaam Crawler dat wordt ontwikkeld door Vigil Games, een project met de codenaam Atlas van Relic Entertainment en een project met de naam 1666 dat wordt ontwikkeld door THQ Montreal.

THQ vindt investeerder (Foto: Novum)