Explosie in woning Rotterdam

In een woning in Rotterdam heeft maandagnacht een explosie plaatsgevonden. De politie trof op de trap naar de bovenwoning bloedsporen aan en getuigen meldden dat een bebloede man het pand uitrende na de knal. In de omgeving kon even later een gewonde man worden aangehouden, die vermoedelijk de bewoner van het pand is, meldt een woordvoerder van de politie.

De woning op de hoek van de Kleiweg en de Rozenlaan liep grote schade op. Ook het kruispunt voor de woning lag door de ontploffing bezaaid met glas, aldus de zegsman. Over de oorzaak van de explosie, die rond 03.00 uur plaatsvond, is niets bekend.

In de omgeving van de woning trof de politie bebloede kleding aan. Vervolgens werd op een bankje aan de nabijgelegen Schiebroekseweg een half ontklede man aangetroffen met brandwonden. De man kon kort worden verhoord en is vervolgens naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie zoekt dinsdagochtend in de omgeving naar een mogelijk tweede slachtoffer. De woning wordt gelucht waarop de politie nader onderzoek doet. Tien bewoners van naastgelegen panden hebben hun woning uit voorzorg moeten verlaten. Wanneer zij terug naar hun woning kunnen is niet bekend.