[Dakar] Van Merksteijn moet opgeven

Laptop.

Peter van Merksteijn is er niet in geslaagd om de Dakar Rally 2013 uit te rijden. De Nederlander ging gisteren in de derde etappe samen met zijn Belgische navigator Eddy Chevaillier achtmaal over de kop, waardoor hun Toyota te zwaar beschadigd was om verder te kunnen rijden. Zowel rijder als navigator mankeren niets.

Het ongeval van Van Merksteijn gebeurde op een wasbordachtige ondergrond vlak na het vijfde waypoint. De equipe had nog even hoop dat er reparaties uitgevoerd konden worden, maar de Toyota had schade aan de rolkooi en nog andere mankementen, waardoor opgeven de enige optie was. Naar het bivak slepen bleek zelfs geen optie meer.

Ook voor motorcoureurs Henno van Bergeijk en Sten Knuiman is het voorbij. Van Bergeijk kwam een rotsblok tegen en heeft als gevolg van een valpartij een schouder uit de kom. Knuiman reed na een valpartij de etappe nog wel uit, maar zal vandaag niet meer van start gaan. De eerste onderzoeken geven de indicatie dat hij vier ribben gebroken heeft.

Vrachtwagencoureur Adwin Hoondert mag van de organisatie niet meer van start gaan omdat hij in de tweede etappe teveel waypoints gemist heeft. Ook Bob ten Harkel is er niet meer bij. Hij strandde in de derde etappe vlak na waypoint 1 in de duinen en had technische maleur met zijn truck. Hij kwam hierdoor te laat het bivak binnen en kreeg een startverbod voor vandaag opgelegd.