Ex-verdachten treinbrand compleet van de pot gerukt

De drie jongens die vorige week verdacht werden van het in brand steken van een trein bij Loenersloot zijn compleet van de pot gerukt. Het trio komt naast een eis van smartengeld namelijk ook zeuren om iets heel anders.

De heren zijn onschuldig verklaard nadat bleek dat zij niets te maken hadden met de brand in de trein. Uiteraard eisten de jongens excuses voor de nacht die zij onterecht in de cel moesten doorbrengen. De politie heeft gisteren tijdens een gesprek gezegd dat er geen verontschuldigingen worden aangeboden en dat de juiste procedures zijn gehanteerd.

De drie willen compensatie voor de emotionele en zakelijke schade die zij hebben opgelopen doordat ze een nachtje in de cel door moesten brengen. Het aangeboden bloemetje van de politie werd niet goed ontvangen. "We hadden liever excuses gekregen. En als ze dan toch een symbolisch gebaar maken, laat ze dan komen met iets wat bij onze leeftijd past. En dat is geen bloemetje."

De knapen verzochten tijdens het gesprek van gisteren om een limousine op kosten van de politie om een vriend van Schiphol te gaan halen. Het drietal was vorige week woensdag onderweg naar Schiphol om hem uit te zwaaien voor zijn reis naar London. Daar kwamen zij echter nooit aan nadat de trein in brand vloog.

Gelukkig gaat de politie niet in op deze absurde eis. Zij laat tegenover RTV-Utrecht weten niet mee te willen werken aan het verzoek van de vrienden. Wellicht dat ze de trein kunnen pakken....