FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 juni 2011

Kleine meerderheid voor verbod op rituele slacht

Een kleine meerderheid van 56 procent van de Nederlanders is voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het tv-programma Uitgesproken EO.

De uitkomsten van de peiling bevestigen het beeld van interne verdeeldheid bij de PvdA. Van de PvdA-achterban is 43 procent voor een verbod en 48 procent tegen. De rest heeft geen mening of weet het niet. Bij de PVV is 87 procent voor een verbod, bij de VVD 63 procent en bij het CDA 35 procent. Verder zegt 69 procent van alle ondervraagden dat dierenwelzijn belangrijker is dan vrijheid van godsdienst.

De Tweede Kamer spreekt woensdag over het verbod op onverdoofd slachten, een voorstel van de Partij voor de Dieren. Dan zal naar verwachting blijken of er een meerderheid is. PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zei dinsdag dat zijn fractie voor een verbod blijft. Hij wil wel samen met andere partijen kijken of er mogelijkheden zijn om onverdoofde rituele slacht toe te staan als het dier daardoor niet 'extra lijdt'.

Lange Frans blij met borsten zwangere Daniëlle

Lange Frans is maar wat blij met de borsten van zijn vrouw. De 26-jarige Daniëlle is zwanger en verwacht over vierenhalve maand hun tweede kindje.

"Frans vindt dat ik meer straal als ik zwanger ben", vertelt Daniëlle in Grazia. "Dat klopt ook wel. Ik heb een wat rodere gloed in mijn gezicht en ook mijn lippen lijken roder en glanzender. Ook vindt hij het fijn dat mijn borsten groeien: zelfs toen ik tijdens mijn vorige zwangerschap naar het ziekenhuis vertrok om te bevallen, vond hij me nog prachtig."

Desondanks heeft het stel weinig seks. "Eigenlijk heb ik er helemaal geen behoefte aan, het komt er maar weinig van", bekent Daniëlle. "Het klinkt suf, maar we zijn heel aanhankelijk: veel knuffelen en masseren elkaar. Dat was tijdens mijn vorige zwangerschap anders. Toen mochten we de eerste weken geen seks, maar in de goede periode hebben we gewoon met elkaar gevreeën."

Hoewel de tweede kleine nog niet is geboren, fantaseert Daniëlle al over meer kinderen. "Ik wil graag een groot gezin. Het ligt er natuurlijk aan hoe ons leven loopt, maar ik denk wel dat wij meer kindjes gaan maken als het kan."


Lange Frans blij met borsten zwangere Daniëlle (Foto: Novum)

Mexico arresteert drugsbaron

De Mexicaanse politie heeft een van de meest gezochte drugsbaronnen in het land gearresteerd. Dat maakte president Felipe Calderon dinsdag bekend. Het gaat om José de Jesus Mendez Vargas, de vermoedelijke leider van het La Familia-kartel, zei een bron bij de politie.

Calderon noemde de arrestant niet bij naam, maar liet in een Twitter-bericht weten dat de arrestatie de drugskartels een 'zware klap' toedient.

Mexicaanse kranten meldden dat Mendez, die bekend is onder zijn bijnaam 'El Chango' of 'De Aap', is ingerekend.

[Upd] 'Tv-programma verknalt huis'

Een familie uit Tilburg van wie het huis werd verbouwd door het RTL 4-programma Welcome Home is niet bepaald tevreden over het eindresultaat. De opknapbeurt is volgens hen uitgedraaid op een totaal fiasco, meldt De Telegraaf dinsdag.

In Welcome Home knapt presentatrice Natasja Froger samen met haar team huizen op voor mensen die een zware tijd achter de rug hebben. Ook de woning in de Korte Tuinstraat werd onder handen genomen.

Volgens buurtbewoonster Marjet Pals zitten de bewoners behoorlijk in hun maag met de verbouwing. Pals neemt het namens de familie op in het Brabants Dagblad. Het gezin is contractueel verplicht niks te zeggen. Pals: "Ik heb buurtbewoners en vrienden gezien die naderhand kwamen kijken en moesten huilen. Omdat de bewoners nog slechter af zijn dan voor de opknapbeurt. Dan zwijg ik natuurlijk niet."

Volgens Pals is de rode verf op de voordeur aangebracht alsof die er met een tuinslang is opgespoten. Ook zou de vloer vol zitten met verfplekken en is een waterkraan zo dicht tegen de muur aan bevestigd dat die amper open kan worden gedraaid en was het bad lek. De aflevering met het Tilburgse gezin wordt dinsdagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL 4.

Update 19.52 uur - RTL herstelt schade
Productiebedrijf Blue Circle repareert alsnog de schade die ontstaan is door een renovatie aan het betreffende huis in Tilburg. Dat laat RTL dinsdag weten aan Omroep Brabant. De zendergroep betreurt de zaak. "De bedoeling is dat we een paleisje afleveren; een schot in de roos", zegt een RTL-woordvoerder.

Update 21.38 uur - Berichtgeving De Telegraaf overdreven
Na de uitzending van Welcome Home dinsdagavond blijkt de berichtgeving van Omroep Brabant en het journalistieke kwaliteitspareltje De Telegraaf enigszins overdreven te zijn.

De woning betrof een verouderd huis dat volop geteisterd werd door enorme lekkages en vochtproblemen. Het team van het RTL 4-programma verzorgde in slechts drie dagen tijd samen met professionals onder andere een compleet vernieuwd dak en een gloednieuwe keuken en badkamer en een berg aan nieuwe meubels. Het mislukte verfwerk op de voordeur bleek door een naast familielid te zijn gedaan.

Update 23.37 uur - Natasja Froger verdrietig
Presentatrice Natasja Froger heeft dinsdagavond in Shownieuws verdrietig gereageerd op de ontstane berichtgeving. Ze zei te begrijpen dat de afwerking niet altijd optimaal kan zijn, maar vindt het vooral jammer voor de 105 mensen die dag en nacht gewerkt hebben aan de renovatie.

Schoten gelost bij geweld in Belfast

Relschoppers in Belfast hebben dinsdagavond opnieuw de confrontatie gezocht met de politie. Maandagavond zijn bij het geweld in de straten van Belfast zowel door protestanten als door katholieken schoten gelost. Twee personen raakten gewond, zei de Noord-Ierse politie dinsdag.

De politie adviseerde automobilisten dinsdag om te rijden. Volgens de BBC werden agenten bekogeld met vuurwerk en brandbommen.

Ongeveer vijfhonderd mensen waren maandag betrokken bij de gevechten, die begonnen toen gemaskerde leden van de Ulster Volunteer Force (UVF) huizen in een katholieke buurt in een protestantse wijk met bakstenen, vuurwerk en brandbommen bekogelden.

Twee kogelgaten in een politieauto werden toegeschreven aan de UVF, een paramilitaire groepering die zich in 2009 volledig zou hebben ontwapend.

De Noord-Ierse premier Peter Robinson veroordeelde het geweld, dat dinsdag gevolgd werd door een bomaanslag van republikeinse Noord-Ieren op de politie in het westen van Belfast.

De onderhuidse spanningen lopen elk jaar weer op in de weken voorafgaand aan 12 juli, wanneer de protestanten hun Oranjemarsen houden om de overwinning, in 1690, van de protestantse koning Willem III op zijn katholieke schoonvader Jacobus II te vieren.

Flogging Molly geeft show in Eindhoven

Flogging Molly komt aan het eind van het jaar naar Eindhoven voor een optreden. De Amerikaanse folkband staat op 12 november in het Klokgebouw.

De bandleden van Flogging Molly wonen in Los Angeles, maar zanger en oprichter Dave King werd geboren in Dublin. De groep laat zich inspireren door de bekende Ierse band The Pogues. Flogging Molly stond al op verschillende Nederlandse festivals en is in augustus ook te zien op Lowlands.

De voorverkoop voor het concert in Eindhoven gaat vrijdag van start.


Flogging Molly geeft show in Eindhoven (Foto: Novum)

Kind (3) komt om bij zoektocht naar stok

Een 3-jarige jongen uit Bolsward is dinsdag overleden nadat hij bij het Julianapark in zijn woonplaats in het water terecht was gekomen. De jongen werd door de brandweer rond 18.00 uur aangetroffen, nadat hij rond 16.00 uur voor het laatst was gezien. Het kind zou een stok gaan zoeken. Dat meldt de politie dinsdagavond.

Het jongetje was niet teruggekomen, waarop de moeder rond 17.00 uur de hulp van de politie inriep. Daarop werd onder meer een signalement van het kind verspreid en werd een duikploeg van de brandweer ingeschakeld, omdat het kind het laatst was gezien bij het Julianapark, waar waterpartijen zijn.

Nadat het kind was gevonden, werd hij naar een ziekenhuis gebracht, waar hij rond 20.00 uur overleed.

Warner wil niet meewerken aan FIFA-onderzoek

De voormalig vice-president van de FIFA, Jack Warner, nam gisteren zijn ontslag. Maar hij weigert voormalig FBI-directeur Louis Freeh te spreken over omkoopschandalen. De FIFA meldde deze week nog dat Warner toch gehoord zal worden als getuige in het onderzoek naar omkoopschandalen binnen de voetbalbond.

FIFA zei in een persbericht: "Meneer Warner zal gehoord worden als een getuige. Hij zal onderzocht worden als een getuige en niet als een beklaagde partij. Hij heeft zijn steun toegezegd aan de Ethische Commissie in hun onderzoek."

Maar de 68-jarige Warner geeft aan dat hij niet met Louis Freeh wil spreken. "Ik ga nog liever dood. Als de FIFA wil dat ik meewerk, best. Maar niet met Freeh", laat Warner weten vanuit zijn thuisland Trinidad en Tobago. "Ik ga niet een klacht steunen gedaan door een Amerikaan, onderzocht door Amerikanen en een poging het op Amerikaans grondgebied te laten gebeuren simpelweg omdat de klacht uit Miami komt. Ik steun deze farce niet."

Dré Hazes gefaald op vmbo

Hij heeft alles gegeven, maar het vmbo was toch iets te hoog gegrepen voor Dré Hazes. De jonge zanger is namelijk ook gezakt voor zijn herexamen.

Vorige week bleek de 17-jarige zoon van te zijn gezakt. Hij mocht het examen economie overdoen. Hij moest hier minimaal een 7,3 op halen om het felbegeerde diploma vmbo in de wacht te slepen.

Maar helaas pindakaas: een 5,6 bleek het hoogst haalbare voor Dreetje. Voor hem dus geen slingers aan de wand en ook geen schooltas aan de vlaggenstok.

Zelf zit hij er niet mee. Hij heeft eerder al aangegeven liever te zingen dan in de schoolbanken te zitten. De veelbelovende zanger heeft zijn schoolcarrière dan ook vaarwel gezegd om zich volledig te storten op zijn toekomst.

'Heidi Montag levende barbiepop'

Heidi Montag heeft het afgelopen weekend haar 'nieuwe lichaam' geshowd aan het publiek bij een pool party in Las Vegas. De Amerikaanse realityster gaf later toe hard getraind te hebben voor het zwembadfeestje. Tegenover US Weekly verklaarde ze 14 uur per dag te sporten om zo weer in vorm te komen.

"Ik ben de afgelopen twee maanden elke dag wezen sporten, van vijf uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds. Voor de pool party moest ik echt weer in shape komen", aldus Montag. De 24-jarige blondine is een jaar afwezig geweest van het publiek, nadat ze in november 2009 op één dag tien cosmetische operaties onderging.

Verschillende critici noemen haar een levende plastic barbiepop. Sharon Chirban, klinisch psychologe aan de Harvard Medical School, zegt nu zich zorgen maken om de 'sportverslaving' van Montag.

Bekijk hier de foto's van Heidi Montag bij de pool party.

Fout piloot oorzaak vliegtuigcrash Rusland

De vliegtuigcrash dinsdag in het noordwesten van Rusland is waarschijnlijk het gevolg van een fout van de piloot. Bij het ongeluk kwamen 44 mensen, onder wie een 53-jarige Nederlander, om het leven.

Het toestel, een Tu-134 van luchtvaartmaatschappij RusAir, naderde de landingsbaan van de luchthaven van de stad Petrozavodsk, zo'n 640 kilometer ten noordwesten van Moskou, te laag en raakte een boomtop en een hoogspanningskabel. Hierdoor werd de verlichting van de landingsbaan voor een seconde of tien uitgeschakeld, zei Sergej Izvolski, woordvoerder van de Russische luchttransportautoriteit.

Luchtverkeersleider Sergej Sjmatkov zag het ongeluk gebeuren. Volgens hem was het zicht slecht, maar besloot de piloot desalniettemin de landing in te zetten. "De bemanning zette de daling door op een moment dat zij al lang had moeten beginnen aan een tweede landingspoging", zei hij. Sjmatkov zei dat hij de bemanning opdroeg de landing af te breken op het moment dat de verlichting uitviel, maar toen was het reeds te laat.

Luchtvaartdeskundigen denken eveneens dat een fout van de piloot het ongeluk inleidde. "Er is een strikte regel: als je aan de landing bent begonnen en je hebt onvoldoende zicht op de verlichting op de grond, dan is er geen andere keus dan vol gas te geven en het nogmaals te proberen", zei Oleg Smirnov, voormalig onderminister voor de burgerluchtvaart.

Magomed Tolbojev, een hoog onderscheiden Russische testpiloot, deelt de mening van Smirnov dat er een fout is gemaakt. De Tu-134 is, hoewel oud, een betrouwbaar toestel, zei hij. "De menselijke factor is altijd doorslaggevend, zeker in dit geval, waarin de opleiding van de bemanning gebrekkig is en niet gecontroleerd door de regering."


Fout piloot oorzaak vliegtuigcrash Rusland (Foto: Novum)

Pedoclub wil in debat met Kamerleden

De pedofielenvereniging Martijn wil graag in gesprek met Tweede Kamerleden over hun doelstellingen en ideeën. Dat heeft een woordvoerder van Martijn dinsdag laten weten.

De organisatie reageert hiermee op de discussie over Martijn die is opgelaaid sinds Justitie zaterdag liet weten de pedofielenvereniging niet te kunnen verbieden. Diverse (ex)leden van de organisatie worden wel verdacht van of zijn veroordeeld voor het bezit van pornografisch materiaal. Maar deze strafbare feiten zijn volgens Justitie nooit gepleegd in het kader van werkzaamheden voor de vereniging zelf.

Pedoclub wil in debat met Kamerleden
Pedoclub wil in debat met Kamerleden (Foto: ANP)

Film by the Sea opent met Woody Allen

De openingsfilm van het festival Film by the Sea in Vlissingen is dit jaar Midnight in Paris, de nieuwe romantische komedie van regisseur Woody Allen. Dat heeft het festival dinsdag bekendgemaakt.

De film vertelt over een gefrustreerde schrijver Gil (Owen Wilson) en zijn verloofde (Rachel McAdams) die op vakantie gaan naar Parijs. Tijdens een nachtelijke wandeltocht krijgt hij opeens van een vreemdeling het aanbod voor een ontmoeting met een aantal literaire helden van hem uit de vorige eeuw.

Eerder was Midnight in Parijs de openingsfilm van het Filmfestival van Cannes.

Film by the Sea opent met Woody Allen
Film by the Sea opent ook met film van Woody Allen (Foto: ANP)

Munt met QR-code geslagen

Nederland heeft vanaf woensdag een munt met een zogeheten QR-code. De munt verschijnt ter ere van het 100-jarige bestaan van het Muntgebouw in Utrecht. Koningin Beatrix zal het eerste exemplaar van het 'Muntgebouw Vijfje' slaan.

De munt is ontworpen door Juan José Sánchez Castaño en heeft als eerste munt ter wereld een code die met een mobiele telefoon te scannen is. Het is nog een verrassing welke informatie vervolgens verschijnt.

Woensdag worden 2011 genummerde exemplaren geslagen. Deze eerste daguitgifte is bij muntenverzamelaars gewild. Daarnaast komen er 12.500 zilveren vijfjes en 3.500 gouden tientjes, die respectievelijk 39,95 euro en 359,95 euro kosten. Ook is er de reguliere oplage, die in omloop wordt gebracht.


Munt met QR-code geslagen (Foto: Novum)

'Afwijzen steun aan Griekenland mogelijk'

Niet meedoen aan een nieuwe steunronde voor het noodlijdende Griekenland is nog steeds een optie voor Nederland, in het geval de private sector geen significante bijdrage levert. Dit stelt minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) tijdens zijn wekelijks gesprek met televisiezender RTL dinsdag.

De Jager zei dat er verschillende opties mogelijk zijn om de private sector een bijdrage te laten leveren aan de steunplannen. "Bepalend voor Nederland is wat de uitkomst zal zijn van de bijdrage van de private sector", aldus de minister. "Als blijkt dat het effect puur cosmetisch is, dan is dat een reden voor Nederland om nee te zeggen", zei De Jager. Hij voegde eraan toe een Nederlands 'nee' als optie te willen openhouden als Griekenland zijn financiële huishouding niet hervormt.

Gruwelplaatjes op sigarettenpakjes VS

De Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit FDA heeft dinsdag negen nieuwe waarschuwingen voor sigarettenpakjes gepresenteerd. Het gaat om afbeeldingen waarop in de detail te zien is wat de negatieve gevolgen van roken zijn. Op de pakjes verschijnen plaatjes van onder andere rottende en vergane tanden, het lijk van een roker en de longen van een roker.

De nieuwe waarschuwingslabels bedekken de helft van het pakje op zowel de voor- als de achterkant. De labels moeten ook in reclames te zien zijn en ten minste twintig procent van de reclame vullen. Tabaksfabrikanten hebben tot de herfst van 2012 om zich aan de nieuwe regels aan te passen.

Volgens de FDA laten de nieuwe labels 'duidelijk en effectief de gezondheidsrisico's van roken zien'. Rokers moeten door de nieuwe verpakking aangemoedigd worden te stoppen met rokken en niet-rokers moeten door de afbeeldingen afgeschrikt worden.


Gruwelplaatjes op sigarettenpakjes VS (Foto: Novum)

Groenland zet Greenpeace-directeur uit

Greenpeace-directeur Kumi Naidoo, die vier dagen doorbracht in een Groenlandse cel, arriveert volgens Greenpeace woensdagochtend in zijn woonplaats Amsterdam. De Groenlandse politie verklaarde Naidoo dinsdag uit te zetten.

Een lokale rechter veroordeelde Naidoo en een Noorse mede-activist voor het wederrechtelijk betreden van een Groenlands olieplatform maandag tot een boete van twintigduizend euro. Ook ontzegde hij hen voor een jaar de toegang tot het eiland.

De twee werden vrijdag gearresteerd toen ze op het booreiland Leiv Eriksson demonstreerden tegen de diepzeeboringen van Cairn Energy. Volgens Greenpeace bedreigt de oliewinning in de Groenlandse wateren de kwetsbare arctische natuur en is Cairn Energy onvoldoende voorbereid op een onverhoopt olielek.

Bij een eerdere actie in het gebied werd de Nederlandse Greenpeace-activist Rolf Schipper opgepakt. Hij keerde na twee weken hechtenis weer in Nederland terug.


Groenland zet Greenpeace-directeur uit (Foto: Novum)

Vaticaan deelt iPods uit aan pelgrims

Het Vaticaan gaat toeristen en pelgrims iPods uitlenen in de hoop daarmee het rumoer van gidsen in de eeuwenoude basilieken te verminderen.

Vanuit een klein hoekje achterin de Sint-Jan van Lateranen heeft het Vaticaan toeristen gevraagd of ze een tour door de basiliek willen maken met een iPod. Het apparaat bevat een applicatie waarmee de kunst, de architectuur en de christelijke geschiedenis gemakkelijk toegankelijk is gemaakt.

Het proefprogramma wordt woensdag officieel bekendgemaakt, maar dinsdag waren er al groepjes toeristen te zien die met behulp van de iPod de basiliek verkenden. De audiospelers kunnen gratis worden gebruikt. Het experiment loopt tot december.


Vaticaan deelt iPods uit aan pelgrims (Foto: Novum)

Tales of Vesperia blijft 360-exclusive

Als onderdeel van Microsofts strategie om Japanse zieltjes te winnen kwam Tales of Vesperia (2008) exclusief uit voor de Xbox 360. Het was geen succes, een jaar later werd de game geport naar de PS3 in Japan. Westerse PS3-fans hebben vervolgens gewacht op een aankondiging voor een Engelse PS3-versie.

Die aankondiging is nooit gekomen. Namco Bandais community manager Charlotte Tocie heeft op Facebook eindelijk duidelijkheid over de zaak verschaft. Microsoft heeft betaald om Tales of Vesperia exclusief in het westen te houden, "Microsoft paid for the exclusivity the same way Sony paid for having Heavy Rain only on PS3."

Volgens Toci is er niets meer aan te doen, "It's just one way the business works, sadly," voegde ze toe. "Those decisions are made really high up y'know, we do try and give them the max of fan feedback, but sometimes it's just out of our hands."

Inmiddels zijn het juist Xbox-fans die geen Tales-games krijgen. Tales of Graces F (PS3 HD-port van een Wii-game) komt in 2012 uit in Europa uit. Tales of Xillia komt in september exclusief uit voor de PS3 in Japan, het is nog onbekend of Namco Bandai de game naar het westen gaat brengen.

tales

PvdA stemt per ongeluk voor internetfilter

Providers mogen websites met bijvoorbeeld porno en geweld blokkeren als abonnees daar om vragen. Door een fout van de PvdA werd een voorstel van CDA en SGP dat dit internetfilter mogelijk maakt dinsdag aangenomen. De fractie van Job Cohen stemde per ongeluk vóór het plan.

PvdA'er Martijn van Dam snelde nog naar de interruptiemicrofoon om te zeggen dat zijn fractie tegen had moeten stemmen. Van Dam is juist een pleitbezorger van een open internet en tegenstander van censuur. Maar het besluit kan niet worden teruggedraaid, zei Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA).

De fout leidde er ook toe dat de stemming over de nieuwe telecomwet een dag wordt uitgesteld. D66 vroeg het uitstel aan; de fractie wil zich 'beraden' op de gevolgen van het stemgedrag van de PvdA.

Het amendement van D66 dat de zogeheten netneutraliteit vastlegt in de wet werd al wel aangenomen. Dit voorkomt dat providers een heffing kunnen invoeren op diensten als Skype en Whatsapp. Tijdens het Kamerdebat over de netneutraliteit waarschuwde Kees Verhoeven (D66) nog dat een internetfilter in strijd is met de netneutraliteit.

Ook stemde de Kamer in met strengere eisen voor het gebruik van zogeheten cookies. Met deze bestandjes kan het surfgedrag van internetgebruikers in kaart worden gebracht. Deze informatie kan worden gebruikt voor onder meer op maat gesneden advertenties.

Nog tot winter stank na fikse regenbui in Brabant

Het westen van Noord-Brabant kan nog tot de winter last hebben van stankoverlast na regenbuien. De kans daarop is wel kleiner geworden. Dat heeft het waterschap Brabantse Delta dinsdag gemeld.

Eind mei brak een belangrijke leiding, een zogeheten persleiding. Vrijdag zijn twee noodleidingen in gebruik genomen, die ervoor zorgen dat het riool de watertoevoer weer grotendeels aankan. Op heftige of langdurige regenbuien zijn ze echter niet berekend, zegt het waterschap.

De door cementaantasting gebroken leiding werd kort na de breuk gerepareerd. Vervolgens kon het rioolstelsel in sommige gemeenten alleen nog regenbuien van 3 tot 4 millimeter aan. Dat leidde tot stank, omdat rioolwater wordt geloosd in vijvers en singels als het rioolstelsel de toevoer niet aankan.

De persleiding voert het afvalwater van een groot deel van het westen van Noord-Brabant naar de waterzuivering in Bath. Aan de definitieve oplossing, een nieuwe persleiding, wordt gewerkt. De 250 meter nieuwe leiding die hiervoor moet worden gelegd, wordt naar verwachting voor de winter in gebruik genomen.

Tom Six blij met Brits verbod op omstreden film

De Nederlandse regisseur Tom Six kan zijn geluk niet op nu zijn horrorfilm The Human Centipede II in Groot-Brittannië is verboden. "Die ban is het beste dat mij als filmmaker kon overkomen," zegt hij in een interview met het tijdschrift Nieuwe Revu.

De 37-jarige regisseur wil de Britten nog meer provoceren door zijn omstreden horrorfilm illegaal in een Britse bioscoop te tonen. "Hopelijk word ik zelfs in de boeien weggedragen door de politie, dat lijkt me publicitair wel mooi." De Nederlander verwacht binnen te lopen met zijn trilogie. "Na deel drie hoef ik nooit meer te werken!"

De British Board of Film Classification (BBFC), vergelijkbaar met de Nederlandse Kijkwijzer, heeft het vervolg op The Human Centipede verboden omdat de 'obsessieve, seksuele, gewelddadige fantasieën van de hoofdpersoon' een reëel risico zou vormen voor de kijkers.

Het verhaal gaat over een man die seksueel geobsedeerd is door de film The Human Centipede (First Sequence). Daarin naait een gestoorde dokter drie slachtoffers van mond tot anus aan elkaar om een menselijke duizendpoot te creëren met een darmkanaal. Six werkt aan een derde deel dat nog ranziger moet worden. "Hierna ga ik de Britse censuur pas echt iets door de strot douwen."


Tom Six blij met Brits verbod op omstreden film (Foto: Novum)

Barrios met spoed naar ziekenhuis

De Paraguayaanse spits Lucas Barrios is vandaag met spoed opgenomen in een ziekenhuis met maag- en darmklachten. Dit meldt de teamarts van het Paraguayaans elftal.

Paraguay is in eigen land bezig met de voorbereiding voor de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika dat begin volgende maand in Argentinië en Brazilië begint.

De spits van de Duitse landskampioen Borussia Dortmund heeft volgens teamarts Aldo Martinez mogelijk een virus opgelopen. Hij kreeg afgelopen nacht veel last van zijn maag en moest veel overgeven.

In het ziekenhuis zal Barrios enkele tests moeten doorlopen. Martinez benadrukt wel dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Wanneer Barrios zich weer bij het Paraguayaanse team kan vervoegen, is niet duidelijk.

Gudde: "Ik vertrek zeker niet bij Feyenoord"

Eric Gudde denkt niet aan opstappen bij Feyenoord. De algemeen directeur is niet van plan het voorbeeld van Onno Jacobs te volgen. De financieel directeur maakte vandaag bekend de Rotterdamse club binnenkort te verlaten.

"Ik speel totaal niet met die gedachte," aldus Gudde bij RTV Rijnmond. Hij benadrukte daar ook dat Jacobs niet is geslachtofferd. "Het is het resultaat van maandenlang overleg intensief overleg over dit onderwerp. We slachtofferen hem niet. Dat is een volledig verkeerde term. Hij zegt: Ik wil de club verder niet in de weg zitten. Dat heeft niets met slachtofferen te maken."

Zelf denkt Gudde er niet aan om op te stappen. "Ik ben gevraagd de club financieel, sportief en organisatorisch terug te brengen naar waar ze hoort. Juist clubs die hebben uitgeblonken in consistentie, houden het 't langste uit. Iedereen moet zien dat de club er in vergelijking met vorig jaar beter voorstaat. Er is meer dan twintig miljoen schuld goedgemaakt en we hebben een voortreffelijke jeugdafdeling met een goede doorstroming". Gudde begrijpt echter de frustratie bij de supporters, zeker na het rampseizoen in de Eredivisie. "Die snap ik als geen ander. Ik denk dat het belangrijk is koersvast te blijven."

 

Berlusconi wint cruciale stemming in parlement

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft dinsdag een stemming waarin het voortbestaan van zijn regering op het spel stond gewonnen. De zwaarbelaagde premier kon na ontluisterende nederlagen in recente referenda en onenigheid met zijn voornaamste regeringspartner een opsteker goed gebruiken.

Het verzet van coalitiegenoot Lega Nord tegen Italiaanse deelname aan de NAVO-campagne tegen de Libische leider Moammar Gadhafi is Berlusconi's volgende kopzorg. Weet hij dat meningsverschil niet op te lossen, dan blijkt de overwinning van dinsdag slechts uitstel van executie te zijn geweest. De Italiaanse premier zou proberen het verzet van Lega Nord, dat streeft naar autonomie voor Noord-Italië, af te kopen door ministeries naar het noorden te verhuizen.

Hoewel ook de Senaat zich nog over de ontwikkelingswet moet uitspreken greep Berlusconi de overwinning in het Huis van Afgevaardigden aan om een voortijdige val van zijn regering 'stompzinnig' te noemen. Een bestuursleemte zou Italië volgens hem tot een prooi voor speculanten maken.


Berlusconi wint cruciale stemming in parlement (Foto: Novum)

[WBD] Isner verslaat Mahut opnieuw

John Isner heeft Nicolas Mahut voor het tweede jaar op rij verslagen in de eerste ronde van Wimbledon. Hadden de twee vorig jaar nog dik elf uur nodig om een winnaar te bepalen, dit jaar was het na net iets meer dan twee uur al voorbij. De Amerikaan won in drie sets; 7-6 (4), 6-2 en 7-6(6).

Mahut had vooraf gevraagd om niet op baan 18 te moeten spelen, waar vorig jaar de epische wedstrijd gespeeld werd, die uiteindelijk drie dagen duurde. Zijn verzoek werd gehonoreerd, maar op baan 3 wist hij Isner ook niet te verslaan. Isner was daarvoor net wat beter op de beslissende momenten. De Amerikaan treft in de volgende ronde de Spanjaard Nicolas Almagro.

Acht bestuursleden pedoclub Martijn veroordeeld

Acht huidige en vroegere bestuursleden van de pedofielenvereniging Martijn zijn veroordeeld voor zedendelicten, vaak verschillende keren. Vijf van hen waren voorzitter van de pedoclub. Dat meldt RTL Nieuws dinsdagavond na onderzoek.

De bestuurders zijn veroordeeld voor onder meer het plegen van ontucht met jonge kinderen en het verzamelen, verspreiden en soms maken van kinderporno. Ook zeker acht leden van Martijn hebben een strafblad voor soortgelijke delicten.

RTL baseert zich onder meer op vonnissen uit 1999 tot en met 2011, en andere documenten waaruit de misstanden zouden blijken. Ook werden betrokkenen geïnterviewd, onder wie bestuursleden en oud-bestuursleden.

Afgelopen weekeinde werd bekend dat de vereniging gewoon kan blijven bestaan. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er geen mogelijkheden om de vereniging strafrechtelijk aan te pakken. Leden van Martijn blijken vaak met justitie in aanraking te komen voor kinderpornobezit, maar handelen daarbij niet namens de vereniging.

De vereniging Martijn stelt zich ten doel dat vrijwillige seksuele relaties tussen kinderen en volwassenen bespreekbaar worden. De vereniging zegt dat binnen de kaders van de wet na te streven. Een oud-bestuurslid erkent tegen RTL dat er buiten de vergaderingen om zaken werden uitgewisseld die 'misschien niet helemaal legaal waren'.

Een van de veroordeelde bestuursleden is de huidig voorzitter Ad van den Berg. Hij werd in 1987 voor het eerst aangehouden, voor ontucht met een 11-jarige jongen. In 1988 werd hij veroordeeld tot een boete van duizend euro en een maand voorwaardelijke celstraf. Van den Berg zit momenteel vast, nadat hij eind maart werd opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno.

Ook de voorganger van de huidige voorzitter, Ed D., is met justitie in aanraking geweest. Hij werd in 2007 en in 2009 veroordeeld tot in totaal bijna twee jaar cel voor het bezit en verspreiden van kinderporno in de periode van oktober 2002 tot en met april 2007.

De huidige secretaris van de vereniging Teko van M. is eveneens meerdere keren opgepakt. In 2004 werd hij veroordeeld tot acht maanden cel voor het bezit van kinderporno. In 2005 kreeg hij nog eens een jaar gevangenisstraf, in een zaak rondom leden van een pedofielenzelfhulpgroep die seksreizen naar Tunesië maakten.

Advocaat vindt microfoon in spreekkamer

In een spreekkamer van het huis van bewaring in Zoetermeer heeft advocaat Richard Korver een microfoon aangetroffen. De microfoon was 'op listige wijze' in de kleur van de muur geschilderd, meldt de advocaat dinsdag. Korver trof in mei nog een camera aan in een kamer in het Zoetermeerse huis van bewaring waar advocaten vertrouwelijk met hun cliënten kunnen spreken.

De camera zou in het plafond hebben gezeten. Aanvankelijk ontkenden medewerkers dat er een camera zat, maar nadat de advocaat naar eigen zeggen het systeemplafond probeerde op te tillen werd toegegeven dat er inderdaad een camera zat.

Bij een tweede bezoek werd Korver in een andere kamer geplaatst, waar de kleine microfoon zou hebben gezeten. De kamer werd volgens bewakers ook gebruikt voor bezoek achter glas. Maar omdat de ramen geblindeerd waren, konden Korver en zijn cliënt niet controleren of er niet toch stiekem iemand achter het glas meeluisterde.

Van de Orde van Advocaten heeft Korver na het incident met de camera begrepen dat er uit het hele land klachten binnenkomen over opnameapparatuur op plekken waar cliënten vertrouwelijk met hun advocaat moeten kunnen spreken.

Korver heeft de directie van het huis van bewaring en de minister van Veiligheid en Justitie verzocht maatregelen te treffen. "Door op deze wijze advocatenkamers in te richten, komen cliënten in ernstige problemen. Zij hebben immers niet het gevoel nog vrijelijk met hun advocaat te kunnen communiceren." Eerder noemde Korver het aanwezig zijn van een camera 'in strijd met het fundamentele mensenrecht op vrij verkeer met een raadsman'.

Clinton steunt Saudische automobilistes openlijk

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton heeft dinsdag onomwonden haar steun uitgesproken voor de Saudische vrouwen die strijden voor het recht een auto te besturen.

Clinton nam afstand van een eerdere verklaring van haar departement, dat zei stille diplomatie te verkiezen. Ze prees de vrouwen in het openbaar, noemde hun campagne 'dapper' en hun doel 'rechtvaardig'. Clinton benadrukte dat het de Saudische vrouwen zelf zijn die het alleenrecht voor autorijdende mannen bevechten en die actie niet door buitenstaanders is opgedrongen.

In de groep 'Saudische Vrouwen voor Autorijden' verenigde activisten hadden Clinton en EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton maandag opgeroepen de Saudische automobilistes in het openbaar te steunen. Ongeveer veertig Saudische vrouwen kropen vrijdag achter het stuur, en luidden naar eigen zeggen het begin in van een campagne om een einde te maken aan het alleenrecht voor autorijdende mannen in het ultraconservatieve moslimland.

[WBD] Bellende vrouw irriteert Haase

Robin Haase bereikte eerder vandaag op Wimbledon de tweede ronde. Haase versloeg Pere Riba met driemaal 6-4.

Haase zei na afloop dat hij gedurende de partij was afgeleid door een luidruchtig bellende vrouw op de drukke doorgang boven de baan. In de tweede set zei de Nederlander er wat van. "Er was haar al twee keer gevraagd om zachter te zijn, maar ze had het niet door. Toen heb ik er wat van gezegd en dat hielp. Daarna was ik meteen weer geconcentreerd.”

El Ahmadi traint nog bij Feyenoord

Karim El Ahmadi zal zich zondag gewoon bij de training van Feyenoord melden. De zoektocht naar een nieuwe club is nog niet geslaagd.

De 26-jarige El Ahmadi speelde afgelopen seizoen bij Al Ahli in Dubai op huurbasis. Hij kon langer bij die club blijven, maar dat wilde de middenvelder zelf niet. Dubai is hem te ver weg en het niveau van de competitie is volgens hem te laag.

"Daarom heb ik besloten om terug te gaan naar Europa. Ik meld me zondag gewoon bij de eerste training van Feyenoord", aldus El Ahmadi tegen TC Tubantia.

Het liefst wil El Ahmadi in Europa verder. Hij geeft aan wel mee te gaan trainen bij Feyenoord, maar dat daar zijn toekomst niet ligt. "Vanaf vorig jaar zomer gaven ze al aan dat ze me liever weg wilden hebben. Ik ben te duur."

Gemeente steunt FC Den Bosch

Het voortbestaan van FC Den Bosch is voorlopig verzekerd. De gemeente Den Bosch steekt de club de helpende hand toe door een lening van 1,6 miljoen euro kwijt te schelden en het jeugdcomplex voor 1,4 miljoen euro aan te schaffen, zo werd vandaag bekend gemaakt.

Het besluit is niet verrassend, omdat de gemeenteraad twee weken geleden met een krappe meerderheid al toestemming gegeven heeft om FC Den Bosch te redden.

'Geen leefgeld? Dan piemelstraf'

Als een Iraanse vrouw geen geld van haar man krijgt om zichzelf in haar levensonderhoud te voorzien, mag zij hem straffen door geen seks met hem te hebben. Dit heeft het hoogste rechtsorgaan in het streng islamitische land besloten.

"Als de vrouw geen onderhoudsgeld krijgt, kan ze al haar wettelijke en religieuze plichten weigeren", zo besliste het Hoogegerechtshof. Iraanse vrouwen hebben niet alleen recht op alimentatie, de man moet ook dokken als zij daar tijdens het huwelijk om vraagt. Dit zogeheten leefgeld is variabel en wordt opgenomen in het huwelijkscontract.

Decennialang werd dit onderdeel van het huwelijkscontract beschouwd als een formaliteit, maar deze uitspraak werpt een heel ander licht op de zaak. Mannen moeten dankzij de nieuwe wet telkens in hun portemonnee graaien als vrouwlief zeurt om geld.

Als het huwelijk eenmaal op de klippen is gelopen, moet de arme man gewoon doorbetalen. Doet hij het niet, dan mag hij een poosje in een Iraanse cel bivakkeren. Vrouwen mogen echter niet zelf de scheidingspapieren aanvragen, tenzij haar man een junk is of een crimineel.

'Gamesindustrie over 10 jaar in handen van Apple'

Voormalig PlayStation-topman Phil Harrison heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens hem zal Apple over tien jaar niet alleen de gamesmarkt domineren, maar zelfs 'in bezit' hebben.

Harrison, die in 1992 aan de slag ging bij Sony, is geen leek op het gebied van trends binnen de gamesindustrie. "Als je kijkt naar het marktaandeel dat ze winnen en dat doorberekent over de komende tien jaar, ervan uitgaat dat de groei constant blijft, dan bestaat er een reële kans dat Apple tegen die tijd de gamesindustrie is", zo vertelt Harrison in een interview met Edge.

Harrison legt uit hoe hij bij dit standpunt komt: "De apparaten van Apple verspreiden zich in een rap tempo, je hebt iPhones, iPads, iPods die allemaal deel uitmaken van hetzelfde ecosysteem. De snelheid waarmee Apple 15 miljoen iPads verkocht is fenomenaal. En volgens sommige berichten is gamen de grootste bezigheid op de iPad en ik denk dat dit zich voortzet."

Volgens Harrison laten Apple, Amazon en Steam zien hoe in de toekomst digitale producten worden gekocht. Als de consolebedrijven hun businessmodel niet aanpassen lopen zij het risico al snel ouderwets te worden.  De tijd zal ons leren of Apple werkelijk de gamesindustrie naar zich toe weet te trekken.

Oudste persoon ter wereld (114) overleden

In de Braziliaanse stad Carangola is dinsdag de oudste persoon ter wereld overleden. Maria Gomes Valentim was 114 jaar. Dat heeft het verzorgingstehuis waar ze woonde bekendgemaakt.

Guinness World Records bepaalde in mei dat Valentim 48 dagen ouder was dan de Amerikaanse Besse Cooper, die tot dat moment als oudste persoon ter wereld werd beschouwd.

Valentim werd op 9 juli 1896 geboren in Carangola, waar ze haar hele leven woonde. In 1913 huwde ze haar echtgenoot Joao, die al in 1946 overleed.

De Braziliaanse vrouw had vier kleinkinderen, zeven achterkleinkinderen en vijf achter-achterkleinkinderen. Haar zoon overleed op 75-jarige leeftijd.

[WBD] Chardy geen partij voor Djokovic

Novak Djokovic is overtuigend begonnen aan zijn jacht op zijn eerste Wimbledontitel. De nummer twee van de wereld poeierde in de eerste ronde de Fransman Jérémy Chardy met 6-4, 6-1 en 6-1 van de baan. Djokovic maakte in de hele partij slechts zes onnodige fouten. Daar stonden 25 winners tegenover.

Chardy kon alleen in de eerste set het tempo van Djokovic enigszins bijbenen, maar op de service van de Serviër kreeg hij geen moment grip. Vanaf de tweede set kwam de nummer 54 van de wereld ook op zijn eigen opslag steeds vaker in de problemen en was er van een serieuze krachtmeting geen sprake meer. Na een uur en twintig minuten spelen benutte Djokovic zijn eerste matchpoint.

De volgende tegenstander van Djokovic is nog niet bekend. Deze moet komen uit de ontmoeting tussen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en de Oekraïner Ilya Marchenko.

Ouders willen universele mediaclassificatie

Volgens onderzoek van WebMD willen Amerikaanse ouders een universeel classificatiesysteem voor games, tv, films, websites en muziek. Het onderzoek wijst uit dat papa's en mama's naast een leeftijdsindicatie graag gedetailleerde informatie krijgen over de inhoud.

Een algehele leeftijdsbepaling die op alle media kan worden toegepast is volgens het onderzoek 'onmogelijk', maar universele beschrijvingen van de inhoud behoort tot de mogelijkheden. "Aangezien we de kant opgaan dat we alle onze digitale media op een apparaat afspelen, lijkt de tijd rijp om serieus na te denken over hoe we de mediaclassificatie naar een volgend stadium kunnen brengen", schrijven de onderzoekers.

Daarnaast keek het onderzoek naar het toepassen van verscheidene classificatiesystemen op verschillende vormen van media,  wat problematisch bleek te zijn. Dit omdat wat in sommige media acceptabel is in andere onacceptabel is, wat zorgt voor inconsistenties en misplaatste adviezen. Zo bleek er bij 79 procent van de tv-shows geen indicatie te zijn voor geweld, terwijl dit er wel inzat. Het zal dus nog wel enige tijd duren voordat er goed werkend classificatiesysteem bestaat dat op alle media kan worden toegepast. 

[WBD] Stosur uitgeschakeld

Samantha Stosur is net als vorig jaar al in de eerste ronde op Wimbledon uitgeschakeld. De als tiende geplaatste Australische verloor met 3-6 en 4-6 van Melinda Czink, de nummer 262 van de wereld.

Viktoria Azarenka plaatste zich op het gras in Londen voor de tweede ronde. Haar partij tegen de Slowaakse Magdalena Rybarikova werd gisteren bij een 6-4 en 3-2 stand wegens de regen gestaakt. Vandaag kwam Azarenka maar twee punten in actie omdat haar opponente ten val kwam en de strijd moest staken.

Excelsior verlengt met Eekman

Verdediger Tim Eekman speelt nog twee seizoenen voor Excelsior. De 19-jarige heeft zijn contract bij de Kralingse eredivisionist dinsdag verlengd. Eekman kan zowel links als rechts in de verdediging spelen. Afgelopen seizoen speelde de jeugdinternational al vijf wedstrijden voor Excelsior. Twee keer startte hij in de basis, een keer mocht hij de volledige negentig minuten meespelen.

Hoofdtrainer John Lammers van Excelsior vindt dat Eekman zich afgelopen seizoen goed heeft laten zien. "Na een moeizame start heeft hij zich ontwikkeld tot een speler die steevast tot de wedstrijdselectie behoorde."

[WBD] Federer en Wozniacki eenvoudig door

Roger Federer heeft zonder al te veel moeite de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De zesvoudig winnaar had het tegen Mikhail Kukushkin uit Kazachstan alleen in de eerste anderhalve set lastig: 7-6 (2), 6-4 en 6-2. De als derde geplaatste Federer speelt in de volgende ronde tegen Adrian Mannarino of Conor Niland.

Bij de dames is Caroline Wozniacki is eenvoudig doorgedrongen tot de tweede ronde. De Deense nummer een van de wereld gunde haar Spaanse tegenstandster Arantxa Parra Santonja slechts drie games: 6-2 en 6-1. In de volgende ronde neemt Wozniacki het op tegen Virginie Razzano. De Française klopte Sania Mirza uit India in drie sets: 7-6 (4), 2-6 en 6-3.

Ook Victoria Azarenka, de nummer vier van de plaatsingslijst, overleefde de eerste ronde. De Wit-Russin zag opponente Magdalena Rybarikova uit Slowakije in de tweede set opgeven. Toen stond Azarenka al met 6-4 en 3-2 voor. Azarenka treft in de volgende ronde Iveta Benesova. Die klopte Sandra Zahlavova met 8-6 in de derde set.

[Upd] Brits voetbalelftal op Spelen 2012

De voetbalelftallen van Wales, Engeland, Schotland en Noord-Ierland zullen tijdens de Olympische Spelen van 2012 hun krachten bundelen in een nog op te richten Brits team. Volgens het Britse Olympisch Comité BOA hebben de landen dinsdag overeenstemming bereikt over het unieke samenwerkingsverband.

Tijdens de Spelen is het niet mogelijk om voor de landen die het Verenigd Koninkrijk vormen 'apart' uit te komen. Met de komende Spelen in Londen zag het BOA zich, ondanks vele protesten, genoodzaakt tot deze samenwerking tussen de lidstaten.

Critici denken dat de oprichting van Britse elftallen (mannen en vrouwen) een voorbode is voor meer ongewenste samenwerkingsverbanden. Ze zijn bang daarmee hun onafhankelijke status bij wereldvoetbalbond FIFA te verliezen.

Update 19:00 uur

Op de site van de BBC hebben de voetbalbonden van Schotland en Wales verontwaardigd gereageerd op het nieuws dat het Brits Olympisch Comité naar buiten heeft gebracht. Volgens beide bonden is van een akkoord dan ook nog geen sprake. Formeel gezien kunnen de spelers wel opgeroepen worden voor de Spelen, maar de vraag is of ze hier ook gehoor aan zullen geven.

Antwoorden op fataal ongeluk Ryan Dunn

De doodsoorzaak van Jackass-ster Ryan Dunn is nog niet helemaal duidelijk, maar een definitief antwoord is dichtbij. Inmiddels is ook de overleden passagier geïdentificeerd. 

Het onderzoek rondom de crash waarbij de Jackass-stuntman om het leven kwam vordert snel. Onderzoekers voeren autopsie uit op het lichaam van de 34-jarige man in de hoop een definitief antwoord te kunnen krijgen op zijn doodsoorzaak. Het is nog niet helemaal duidelijk of alcohol een belangrijke rol speelde in het fatale ongeluk. Tot nu toe gaan de autoriteiten ervan uit dat snelheid een rol gespeeld zou kunnen hebben.

Inmiddels is ook het lijk van Dunns passagier geïdentificeerd. De autoriteiten hebben de passagier geïdentificeerd als de in West Chester, Pennsylvania wonende Zachary Hartwell. Hartwell, een Irak-veteraan, was goed bevriend met Johnny Knoxville en Bam Margera. Hij werkte samen met de rest van de cast aan Jackass Number Two. Zijn laatste uren bracht hij samen met zijn vrienden door in de Barnaby's of America bar in Pennsylvania. 

Dunn en Zachary
Ryan Dunn (links) en Zachary Hartwell (rechts)
een aantal uur voor het ongeluk 

Winnaars: L.A. Noire-goodies

LA Noire


In samenwerking met Rockstar Games mochten we vijftien pakketten met de volgende L.A. Noire-goodies weggeven:

  • Blu Ray van The Black Dahlia
  • L.A. Noire notieboekje
  • L.A. Noire potloden in luxe doosje

De voornaam van Biggs was natuurlijk Herschel en de volgende winnaars zijn gekozen.

  • johandeleng
  • kos41
  • hanskedrie
  • CrazyChicken
  • henk321
  • marlies16
  • caro123
  • Njosnavelin
  • Spouwerranger
  • regmandamian
  • Koenlotte1
  • Geeodorah
  • Dwight93
  • karel_111
  • Mr.Kaas

GEFELICITEERD! Jullie krijgen zo spoedig mogelijk het onderstaande opgestuurd.

L.A. Noire
L.A. Noire

Durex zoekt 1.000 veelgebruikers

Wie tussen de 18 en 30 jaar is en zich graag veilig en wel een slag in de rondte neukt, is er nu goed nieuws. Durex zoekt namelijk duizend jongeren die voor het merk condooms willen testen. Kandidaten moeten niet te beroerd zijn om naar Zweden te verhuizen, want de actie gaat uit van de Zweedse tak van Durex.

"Wij bieden flexibele werktijden, een harde maar bevredigende baan, geen uniform of training nodig, en je kunt komen wanneer je wilt - maar bij voorkeur niet voortijdig", staat er in de vacature op de site van de condoomgigant te lezen. Durex vraagt niets meer van hun kandidaten dan dat ze onder de 30 zijn en bereid zijn de fabrikant te helpen hun product te verbeteren.

"Hoewel het misschien lachwekkend klinkt, is de missie bloedserieus", verklaart Claus Albertsen, Marketing Manager bij Durex. Indien sollicitanten beschikken over een goed karakter, een passie om uit te blinken, empathie, nieuwsgierigheid en het potentieel te prikkelen, zijn ze volgens de rubberfabrikant de ideale kandidaat.

Volgens Albertsen is het beroep van condoomtester zowel belangrijk als wellustig, aangezien zij moeten helpen het seksleven van vele mensen te verbeteren. "We hopen dat onze testers het veilig en plezierig vinden om een ​​condoom te gebruiken en dat ze het goede nieuws verder willen verspreiden."

Alle testers dingen automatisch mee naar prijzen als een weekendje weg in een hotel of een tas vol seksspeeltjes; ongeacht hun prestaties. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een T-shirt met de tekst 'Ik test condooms' en een pakje condooms van Durex. Wie wil solliciteren, heeft nog tot augustus de tijd om zich in te schrijven.

T. Dekker vindt privésponsor voor comeback

Op 1 juli loopt de dopingschorsing van wielrenner Thomas Dekker af. Hij mag echter van de UCI pas vanaf 1 augustus een (stage)contract tekenen bij een ander team. Omdat Dekker niet nog een maand wilde wachten besloot hij op zoek te gaan naar een privésponsor.

Deze vond Dekker, in 2009 geschorst voor EPO-gebruik, in Math Salden. De wielersport speciaalzaak uit Limbricht zal de oud-Rabobankrenner een maand lang financieel en ook materieel ondersteunen.

Naar verwachting zal Dekker daarna een contract tekenen bij Team Chipotle, de opleidingsploeg van Garmin-Cervélo. Tot die tijd zal de winnaar van de Tirreno-Adriatico van 2006 vooral zijn opwachting maken in Belgische kermiskoersen en enkele na-Tour criteriums.

Cameron maakt Avatar vervolgen tegelijkertijd

James Cameron wil de twee geplande vervolgen voor zijn monsterhit Avatar tegelijkertijd maken. Dit zegt Cameron in een interview met Fox News.

'We filmen de twee delen achterelkaar,' zegt Cameron. 'Ik schrijf dus twee scripts, niet een. Het wordt een complete overkoepelende verhaallijn. Niet zo zeer een trilogie maar wel een specifieke reis voor de personages, daar ben ik erg enthousiast over.'

Over de vordering van de projecten vertelt Cameron: 'We doen nu al voorbereiding voor nieuwe computersoftware en nieuwe animatie technieken enzovoort. We maken een nieuwe faciliteit in Manhattan Beach waar iedereen weer aan het werk kan.'

Ondanks dat het eerste deel 's werelds meest succesvolle film aller tijden is, is Cameron niet zenuwachtig om aan de verwachtingen te voldoen. 'Er is altijd wat verwachting. Dat was er ook na The Terminator in 1984. Op eens had ik een hit in handen en was het van "wat ga je nu doen?". Maar mijn baan is om het publiek op een reis te nemen en ze te vermaken. Zodra ik ga zitten om te schrijven ben ik op Pandora. Ik denk niet aan verwachtingen of aan de rode loper. Dat heeft een eigen leven. De personages hebben hun eigen leven."

Het is niet ongebruikelijk om vervolgen tegelijkertijd te filmen, dit gebeurde ook bij de tweede en derde Pirates Of The Caribbean films en alle delen van Lord Of The Rings werden ook in een keer gefilmd. Avatar 2 komt naar verwachting in december van 2014 in de bioscopen. Een jaar later staat Avatar 3 gepland. 

Bourgondisch vreetfestijn in Den Haag

De schepschotel van het restaurant van de Tweede Kamer moet verdwijnen. Dat vindt de hele fractie van de Partij voor de Dieren. Ja, alle twee vinden ze dat. Ik wist niet eens dat Haagse volksvertegenwoordigers tijd hebben om te lunchen, maar het blijkt dat ze voor een paar centen onbeperkt kunnen nassen van de daghap. Kauwen, kauwen en nog eens kauwen voor krap zeven euro. Volgens de PvdD staat dat haaks op de bezuinigingen en is het milieu-onvriendelijk bovendien.

Geschorste Riccò rijdt toch wedstrijd

Riccardo Riccò heeft volgens een van de organisatoren van de Gran Fondo Prologo-Giovanni Lombardi afgelopen zondag deelgenomen aan deze wielerwedstrijd. De geschorste Italiaan stond niet aan het vertrek van deze bescheiden wedstrijd, maar nestelde zich na tien kilometer stiekem in de koers.

Riccò kwam van achter een huis vandaan en reed meteen naar de kop van het peloton, waarna hij met hulp van bevriende renners de kopgroep inrekende. De Italiaan kreeg meermalen het verzoek om uit te stappen, maar pas na de finish kon de organisatie hem pakken.

Anderhalve week geleden kreeg Riccò een tijdelijke schorsing opgelegd nadat hij getekend had bij de Kroatische formatie Meridiana Kamen. Hij zou namelijk eerder dit jaar toen hij nog bij Vacansoleil in dienst was het dopingreglement overtreden hebben door zichzelf een bloedtransfusie toe te dienen. Hier loopt nog een onderzoek naar.

"Na vier maanden is het tijd om mijn versie van het verhaal te geven. Na een training kreeg ik koorts. In eerste instantie dacht ik dat het niet ernstig was en ging ik even op bed liggen, maar twee dagen later werd ik wakker op de intensive care van een ziekenhuis. Veel mensen hebben toen meteen hun oordeel gegeven zonder dat ze de feiten kenden. Dat hebben ook mijn collega-rijders gedaan en dat heeft me echt heel veel pijn gedaan," zei Riccò tegen Sky Italia.

Kaiserslautern-spits Nemec valt uit boom

Bundesligaclub Kaiserslautern moet het drie maanden zonder spits Adam Nemec stellen. De 25-jarige Slowaak brak twee wervels en een sleutelbeen toen hij uit een kersenboom viel in zijn tuin. Ook liep Nemec een hersenschudding op. De ongelukkige tuinier wordt aan zijn sleutelbeen geopereerd.

Nemec speelde vorig seizoen 24 competitiewedstrijden voor Kaiserslautern en scoorde daarin drie treffers. Zijn ploeg begint de competitie in het weekeinde van 6 en 7 augustus met een uitduel met Werder Bremen. Nemec mist mogelijk zeven speelronden in de Bundesliga.

[WBD] Haase nu tegen Verdasco

De tegenstander van Robin Haase in de tweede ronde van Wimbledon is bekend. Fernando Verdasco zal het tegen de Nederlander op moeten gaan nemen. De Spanjaard wist vandaag een loodzware partij tegen Radek Stepanek na een 2-0 achterstand in sets alsnog te winnen.

Op het heilige gras in Londen werd het na 3 uur en 52 minuten uiteindelijk 2-6, 4-6, 6-3, 7-6 (6) en 9-7 voor Verdasco. De Spanjaard overleefde in de wedstrijd zelfs een matchpoint. Morgen moet Verdasco het opnemen tegen Haase die eerder op de dag een stuk minder lang op de baan stond om zijn partij tegen Pere Riba te voltooien.

Voor Andrey Golubev en Janko Tipsarevic is het toernooi al voorbij. Golubnev moest de eerste twee sets met 6-3 en 6-3 aan de als 26e ingeschaalde Guillermo García-López laten, waarna hij aan het begin van de derde set geblesseerd opgaf. Ook Tipsarevic gooide na een 5-7 en 1-3 achterstand tegen Ivo Karlovic de handdoek in de ring.

Andy Roddick is wel door naar de volgende ronde. De Amerikaan schoof de Duitse qualifier Andreas Beck met 6-4, 7-6 (6) en 6-3 opzij. Roddick zal het in de volgende ronde op moeten gaan nemen tegen Victor Hanescu die de Tsjech Jaroslav Pospisil met 6-4, 6-3 en 6-2 wist te kloppen. Tot slot is ook Juan Martin del Potro door naar de tweede omloop door de Italiaanse qualifier Flavio Cipolla  met 6-1, 6-4 en 6-3 aan de zegekar te binden.

Kraaijeveld vervangt Schreuder op estafette

Zwemster Ilse Kraaijeveld gaat als lid van de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag mee naar het WK. Zij werd dinsdag door technisch directeur Jacco Verhaeren aangewezen als vervangster voor Hinkelien Schreuder. Die werd door Verhaeren uit de selectie gezet omdat hij na haar breuk met coach Marcel Wouda weinig vertrouwen had dat de allroundster in topvorm zou zijn.

Schreuder had zich niet direct geplaatst voor de 4x100 meter vrij, maar was vanwege haar zesde tijd als reserve geselecteerd. Kraaijeveld had de zevende tijd en was dus een logische vervangster. "Twee reserves zijn belangrijk", verklaart Verhaeren. Niet alleen om de toppers Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo rust te gunnen in de voorrondes, maar ook in geval van ziekte of blessures.

"Een toptwaalfklassering bij het WK garandeert een startbewijs op de Olympische Spelen", memoreert de technisch directeur het belang van de wedstrijd. "Dat mag niet in gevaar komen."

OM onderzoekt journalist wegens hack ov-chipkaart

Naar aanleiding van een aanklacht door Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de ov-chipkaart, is het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek gestart tegen journalist Brenno de Winter. De reporter vreest dat een rechtszaak hem in zijn werkzaamheden zal beknotten

De Winter kwam de afgelopen tijd vaak in het nieuws omdat was gebleken dat met apparatuur van 30 euro en vrij verkrijgbare software de ov-chipkaart eenvoudig te kraken is. Bovendien kwam naar voren dat verdachte transacties niet werden gedetecteerd. "De chipkaart is nog steeds een betaalmiddel, waarmee wel erg eenvoudig is te rommelen", stelt De Winter.

Brenno de Winter (bron: Wikipedia, foto: Sebastiaan ter Burg, licentie: CC BY-SA)De wet biedt journalisten ruimte om regels te overtreden, mits daar een zuiver journalistiek doel mee is gediend. Volgens De Winter kon de ov-chipkaart niet anders dan via de kraak worden onderzocht omdat TLS geen informatie over hun systeem wilde verstrekken. "Ik ben hoffelijk geweest door vooraf te waarschuwen en tijdens het onderzoek zelfs de Nederlandse Spoorwegen uit te nodigen mee te kijken", aldus de reporter.

De Winter wordt gesteund door de Nederlandse Vereniging van Journalisten, die een verklaring heeft opgesteld welke bij het verhoor kan worden gevoegd. De journalist wordt woensdagmiddag verhoord. Hij maakt zich er kwaad over dat hij advocaatskosten zal moeten maken, en stelt dat de aanklacht door TLS verstikkend werkt op zijn journalistieke werkzaamheden.


De Winter in PowNews-items uit januari over de hack

Achtbaangevechten in Bioshock Infinite

Goed, het staat al een tijdje op YouTube, maar dat wil niet zeggen dat iedereen het al gezien heeft. De Skylines van Bioshock Infinite zijn namelijk zeker het vermelden waard. Er is toch niks leukers dan met een achtbaan-achtige transportrail door de zwevende stad Columbia te reizen?

Meneer Levine van Irrational Games heeft gelijk: van achtbaan naar achtbaan springen is geweldig. Hoe ik dit weet? Dat lees je in mijn E3-preview van Bioshock Infinite.

In-game screens Street Fighter x Tekken

Al lange tijd is Capcom ons aan het teasen met hier en daar een screenshot van Street Fighter x Tekken. Nu tijdens de E3 ook een PlayStation Vita-release is aangekondigd kan een release voor ons niet snel genoeg komen. Vandaag heeft Capcom meer in-game screenshots vrijgegeven van deze oldschool fighter en al dit visuele geweld willen we jullie niet onthouden.

SFxT staat gepland voor een release ergens in 2012 en zal speelbaar zijn op Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Vita.

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

SFxT screenshot

 

Financieel directeur Jacobs weg bij Feyenoord

Financieel directeur Onno Jacobs vertrekt bij Feyenoord. Uiterlijk aan het eind van het jaar stopt hij met zijn werkzaamheden, meldt de Rotterdamse club dinsdag. "Ik heb zelf het gevoel dat ik niet meer optimaal kan functioneren, omdat ik reeds enige tijd het gevoel heb dat ik de ontwikkeling van de club mogelijk blokkeer", licht Jacobs toe.

Jacobs stelt signalen te hebben gekregen dat investeringen in Feyenoord uitblijven vanwege zijn aanwezigheid. Dat was voor hem reden om op te stappen. "We zijn hier al geruime tijd maar met één ding bezig en dat is zorgen dat Feyenoord weer snel financieel gezond wordt. Nu het er op lijkt dat ik de club er meer mee help door weg te gaan, doe ik dat uiteraard."

Jacobs betreurt dat hij juist nu deze beslissing moest nemen. De schuldenlast van Feyenoord is afgenomen en de stadionclub gaat voor het eerst sinds lange tijd weer winst draaien. De directeur weet echter ook waar de antipathie jegens hem vandaan komt. "Een aantal mensen ziet mij als de personificatie van het verleden."

Tot er een vervanger is gevonden, blijft Jacobs gewoon aan het werk. "Feyenoord zit zeker op mijn terrein in een belangrijke periode. Zo moet de begroting definitief worden gemaakt en staan er de komende tijd allerlei belangrijke gesprekken gepland met financiële partijen, de KNVB, etcetera."

Twee keer per week vis eten is niet duurzaam

Twee keer per week vis eten, zoals wordt geadviseerd in de richtlijn gezonde voeding van de Gezondheidsraad, is ecologisch belastend. Dat blijkt uit dinsdag verschenen onderzoek van Gezondheidsraad, die de duurzaamheid van zijn eigen richtlijnen heeft onderzocht.

Over het algemeen is goede voeding niet alleen gezond, maar ook ecologisch verantwoord, constateert de raad. Vooral minder consumptie van vlees en zuivel is goed voor het milieu, omdat het de uitstoot van broeikasgas en het landgebruik vermindert.

De richtlijn om twee keer per week vis te eten is gezond, maar bedreigt wel de biodiversiteit in zeeën en oceanen. De Gezondheidsraad noemt het daarom 'wenselijk' om vooral vis te eten die niet overbevist wordt of die op een milieuvriendelijke manier wordt gekweekt.

Skarlett nu beschikbaar in Mortal Kombat

Vanaf vandaag is Skarlet uit op bloed in Mortal Kombat. De nieuwste krijgster in het bloedige toernooi is beschikbaar voor download op PlayStation Network en Xbox Live. De vechters Rain, Kenshi en nog een aan te kondigen personage zullen in latere DLC volgen.

De eerste van vier nieuwe downloadbare vechters is de bloeddorstige Skarlet. Ze is gemaakt door Shao Kahn door het betoveren van bloed van de vele slachtoffers van het toernooi. Met haar unieke moves en twee fatalities is ze zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Skarlet is beschikbaar voor Xbox Live voor 400 Microsoft-punten of als onderdeel van de 'Season Pass' die alleen voor Xbox-eigenaren beschikbaar is, PlayStation 3-eigenaren kunnen het pakket kopen voor € 3,95 op Playstation Network. Ook is vandaag een gratis compatibiliteitspakket beschikbaar met daarin twee klassieke Ultimate Mortal Kombat 3 skins, geïnspireerd door Cyrax en Sektor.

Student vermist op Atlantische Oceaan

Een student van de Maritieme Academie van het ROC te Den Helder wordt sinds zondag op de Atlantische Oceaan vermist. De 20-jarige Frank Tuin liep stage aan boord van het schip de Alaskaborg, maar meldde zich zondagochtend niet voor wachtdienst.

Het schip van rederij Wagenborg voer in de buurt van Newfoundland, en keerde meteen om. Het vaartuig kreeg hulp van zeven andere schepen en van vliegtuigen van de Canadese kustwacht. Na 15 uur werd de zoektocht naar de vermoedelijk overboord geslagen jongeman gestaakt.

De vermissing is hard aangekomen op de school van Tuin, vertelt directeur Wiebe Baanstra, die alle studenten bijelkaar had geroepen om het nieuws met ze te delen. Gezamenlijk keken ze vervolgens naar een reportage van de Canadese televisie over de zoektocht. "Dit is een kleine school, iedereen kent elkaar. Dan heeft zoiets een grote impact", aldus Baanstra.

Alaskaborg
De Alaskaborg (klik voor de reportage van de Canadese omroep CBC)

Grieken: Waarom betalen voor water?

Sommige Grieken op het Griekse eiland Skopelos hebben hun waterrekening al 30 jaar niet meer betaald. Het lokale staatswaterbedrijf gaat nu de strijd aanbinden met de vele wanbetalers. Dit blijkt uit een maandag uitgezonden reportage van EénVandaag.

In totaal moet het waterbedrijf van het 4700 inwoners tellende eiland nog 400.000 euro krijgen van wanbetalers. De openstaande bedragen lopen soms op tot tienduizenden euro's per persoon. Ook veel hotels betalen hun waterrekening niet.

Het gemeentebestuur van Skopelos wil het geld nu terugvorderen. Betaalt men niet, dan wordt de inwoner afgesloten van het water. Dit leidt echter tot grote woede van eilandbewoners. Zij snappen niet waarom ze moeten betalen voor het water. "De mensen vinden water een geschenk van God. Het water komt uit de lucht vallen, dus ze zeggen: Waarom moet je ervoor betalen?", legt een inwoner uit.


Grieken: Waarom betalen voor water?

Leiden wil deal met bijstandfraudeurs

De gemeente Leiden doet een voorstel naar mensen die de gemeente hebben opgelicht. Wie heeft gefraudeerd krijgt de helft van het getilde bedrag kwijtgescholden.

Het gaat om mensen die nog niet gepakt zijn. Je moet je zelf voor 30 september melden. Wie daarna alsnog gepakt wordt moet het hele bedrag betalen. De wethouder sociale zaken Jan-Jaap de Haan (CDA) heeft dit in een brief aan alle mensen in de bijstand laten weten.

'Britse hacker Lulz Security opgepakt'

In Groot-Brittannië is maandag een 19-jarige man opgepakt op verdenking van het uitvoeren van cyberaanvallen. Hij werd opgespoord met hulp van de Amerikaanse FBI. De Brit, woonachtig in het Engelse Wickford, is volgens Britse media een meesterbrein van de hackgroep Lulz Security. De hackgroep zelf ontkent dit.

De verdachte heet volgens de website The Hackers News Ryan Cleary. Hij zou niet bij Lulz Security horen. De hackgroep Anonymous, die samen met Lulz Security overheidsinformatie publiekelijk wil maken, stelt op Twitter dat alle zes de leden van Lulz Security niet in gevaar zijn. Cleary zou enkel de hosting van een IRC-chatkanaal voor zijn rekening hebben genomen. Het is niet bekend of de opgepakte Brit persoonlijk contact heeft met de hackers.

De Britse politie wil niets kwijt over de mogelijke betrokkenheid van de 19-jarige bij recente aanvallen van de beruchte hackgroep. Lulz Security is onder andere verantwoordelijk voor cyberaanvallen op Sony, Nintendo en de CIA. Daarnaast zou de groep, wellicht samen met Anonymous, persoonsgegevens hebben gestolen door in te breken op computers met Britse overheidsdata. Ook dit ontkent de hackgroep. 'We melden het niet op onze website, dus waarom verdenken media ons dan?' vragen zij zich af.

De twitterpagina van Lulz Security is dinsdagmiddag vlak voor 15.30 uur bijgewerkt. De hackgroep vraagt zich af welke onschuldige jongen de Britse politie heeft opgepakt. "Het is allemaal voorbij nu. Of wacht, we zijn er nog! Welke arme drommel hebben ze opgepakt?", twittert de hackgroep.

[WBD] S. Williams begint met moeizame zege

Serena Williams staat in de tweede ronde van Wimbledon. De Amerikaanse titelverdedigster won met 6-3, 3-6 en 6-1 van Aravane Rezai uit Frankrijk. Williams en Rezai gingen in de eerste set gelijk op, maar een zwakke fase van de Française betekende een break. In het tweede bedrijf herpakte Rezai zich, maar ze kon dat niveau niet vasthouden.

Voor Serena is het haar tweehonderdste zege op een grandslamtoernooi. Alleen Martina Navratilova, Chris Evert, Steffi Graf, Arantxa Sanchez-Vicario en zus Venus Williams wonnen er in het proftijdperk meer.

Jelena Jankovic ging in de eerste ronde ten onder tegen de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez. De Servische nummer vijftien van de plaatsingslijst won de eerste set met 7-5, maar verloor vervolgens de tweede en derde set met 6-4 en 6-3.

Petra Kvitova (8) won eenvoudig met tweemaal 6-2 van Alexa Glatch. Andrea Petkovic had iets meer moeite met de Franse 'lucky loser' Stéphanie Foretz Gacon, maar won toch met 6-3 en 6-4.

'Graphics PS4 niet veel beter dan PS3'

Nintendo is met hun Wii U niet de enige die bezig is met de volgende generatie. De laatste tijd horen we ook veel over de opvolger van PlayStation 3, de PlayStation 4. Uit een interview met James Armstrong van Sony Spanje/Portugal blijkt dat we geen grote sprong in graphics hoeven te verwachten van de PS4.

Volgens Sony draait het de volgende generatie niet zozeer om de hardware en de graphics, maar meer om de toegankelijkheid en de grotere doelgroep zoals vrouwen: "It’s hard to say right now. I do not think we’ll have a console with a lot better graphics than the PS3 currently offered. I believe the future will be to offer consumers better and more accessible experience. The aim will be to make more people enter the world of video games and try to design titles for women."

Hiermee zou Sony dus dezelfde filosofie als Nintendo gaan volgen: meer gamers en minder gericht op pure kracht.

Gooische Vrouwen verslaat LOTR in box office

Na vijftien weken heeft Gooische Vrouwen een box office behaald van € 14.693.200,-. Hiermee passeert de film The Lord of the Rings: The Return of the King die in de bioscoop een omzet realiseerde van € 14.686.000,-. Zo bereikt Gooische Vrouwen de vierde plaats op de lijst van films met de hoogste box office in Nederland aller tijden. Alleen Titanic, Avatar en Harry Potter and the Sorcerer's Stone staan hoger op de lijst.

De film gaat verder waar de televisieserie is gestopt. De vier vrouwen zijn allemaal hun eigen kant op gegaan. Hun levens verlopen echter alles behalve soepel en de dames besluiten dat ze hard toe zijn aan een vakantie om weer een beetje tot zichzelf te komen. Ze pakken hun koffers en vertrekken naar Frankrijk, waar ze zich realiseren hoe belangrijk hun vriendschap is. Samen proberen ze alles om de problemen thuis op te lossen. Gooische Vrouwen draait momenteel nog in 81 zalen in Nederland.


Gooische Vrouwen blijft scoren (Foto: Novum)

James Blunt spot met Auschwitz

James Blunt heeft zich de woede op de hals gehaald van duizenden fans. De zanger liet zich voor een vervallen gebouw bij Auschwitz fotograferen met de vermelding dat het zijn hotel is.

James Blunt, die in de buurt van de Poolse stad een optreden heeft gegeven, heeft zich voor een ruïne bij het voormalige concentratiekamp laten kieken. De foto zette hij vervolgens op zijn Facebook-pagina met de tekst: "Uuuh, dit is mijn hotel in Polen."

Blunt heeft inmiddels ruim vijfduizend klachten ontvangen over zijn pijnlijke blunder. De zanger, die tijdens zijn concertreeks in een vijfsterrenhotel verbleef, krijgt dan ook verschillende verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. "Waardeloze artiesten verdienen waardeloze hotels", schrijft er een. Een ander houdt het op een korte 'Fuck you, Blunt'.

Niermann jaar langer bij Rabobank

De Duitse wielrenner Grischa Niermann rijdt ook volgend jaar voor Rabobank. De 35-jarige routinier tekende een jaar bij. Niermann is dit jaar aan zijn twaalfde seizoen bezig in dienst van de Nederlandse bankiersploeg. Begin juli start hij namens de Nederlandse equipe in zijn negende Tour de France.

In zijn twaalf seizoenen bij Rabobank boekte Niermann slechts twee overwinningen. In 2002 was hij de beste in de Ronde van Nedersaksen en in 2008 won hij een tijdrit in de Regiotour. Desondanks is Niermann, door de ploeg omschreven als de 'stille kracht', onomstreden.

"Hij heeft zich met zijn ervaring, teamgeest, koersinzicht en veelzijdigheid steeds meer ontwikkeld tot een renner van onschatbare waarde binnen het team", schrijft de ploeg in een verklaring.

Litouwen besluit tot herstelbetalingen aan joden

Litouwen stort de komende jaren 158 miljoen litas (ruim 45 miljoen euro) in een restitutiefonds voor in de Tweede Wereldoorlog geconfisqueerd bezit van joodse ingezetenen.

Lokale organisaties kunnen vanaf 2013 voor sociale, culturele en educatieve projecten voor de kleine joodse gemeenschap uit het fonds putten. Drie miljoen van de toegezegde litas zijn bestemd voor pensioenen voor slachtoffers van het nazi-regime.

Het parlement in Vilnius besloot dinsdag met een ruime meerderheid tot de herstelbetalingen. Zevenentachtig parlementariërs stemden voor, zeven tegen en 47 ontbraken of onthielden zich van stemming.

In de Tweede Wereldoorlog vermoordden nazi's en hun lokale trawanten zo'n 95 procent van de 220.000 Litouwse joden. De joodse gemeenschap in Litouwen telt vandaag de dag nog vijfduizend zielen.

Teeven: flitspalen blijven staan

Staatssecretaris van Veiligheid en Jusitite Fred Teeven (VVD) is niet van plan om flitspalen weg te laten halen. Ze dragen wel degelijk bij aan de verkeersveiligheid, zei de bewindsman dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje.

Teeven was naar de Kamer geroepen door CDA'er Sander de Rouwe. Die eiste opheldering over een onderzoek van Trouw, waaruit bleek dat automobilisten voor een flitspaal flink afremmen, maar daarna het gaspedaal meteen weer intrappen. Het dagblad kwam vorige week tot die conclusie na analyse van gegevens van detectielussen in de weg.

Volgens de staatssecretaris is het echter een heel klein gedeelte van de weggebruikers dat zich schuldig maakt aan 'zwaar afremmen'. Het 'overgrote deel' van de automobilisten past zich wel degelijk aan, stelde hij . "We gaan de palen niet meteen weghalen."


Teeven: flitspalen blijven staan (Foto: Novum)

Schumacher niet tevreden over 2011

Michael Schumacher is niet tevreden over het verloop van het seizoen 2011 tot nu toe. De Duitser wist pas de vorige race in Canada met een vierde plaats een goede prestatie neer te zetten, terwijl de zes eerdere races voor de zevenvoudig wereldkampioen op een teleurstelling uitdraaiden. Dat het minder gaat ligt vooral aan de Mercedes die niet snel genoeg is.

"Het loopt voorlopig niet naar wens. Sterker nog, het gaat veel slechter dan we verwacht hadden. We zijn op verschillende plaatsen bezig met de auto en zo lang ons dat dwars zit, lijdt de ontwikkeling eronder. Het positieve is, dat we al deze ervaringen meenemen naar volgend jaar. Ik denk ook dat we dit jaar al grote stappen kunnen maken. We hebben genoeg te doen, maar daar zijn we op voorbereid," zei Schumacher tegen Autosprint.

[WBD] Haase naar tweede ronde

Robin Haase heeft op Wimbledon de tweede ronde bereikt. De Nederlander versloeg de Spanjaard Pere Riba met driemaal 6-4. Haase leidde de wedstrijd gisteren met 5-4 toen de wedstrijd werd afgebroken vanwege de regen. Vandaag had de Hagenaar aan twee punten genoeg om de eerste set naar zich toe te trekken.

In de tweede set verspeelde Haase een break voorsprong, maar Riba leverde op 3-3 wederom zijn opslag in. Ook in het derde bedrijf plaatste Haase bij de stand 3-3 de beslissende break en trok zo de partij naar zich toe. De Nederlander neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Radek Stepanek en Fernando Verdasco (21).

'State of the Ocean': zorgwekkend

Het is slecht gesteld met de gezondheid van de oceanen. Als gevolg van vervuiling, overbevissing en andere problemen veroorzaakt door de mens, verslechtert de situatie sneller dan eerder werd aangenomen. Dat zeggen wetenschappers in de 'State of the Ocean', een rapport dat dinsdag wordt gepresenteerd aan de Verenigde Naties.

De problemen als gevolg van de opwarming van de aarde en andere factoren, zoals een toename van de zuurtegraad als gevolg van een hogere CO2-uitstoot, smeltend zee-ijs en overbevissing, zijn groter als al deze factoren met elkaar worden gecombineerd. "De dingen lijken mis te gaan op een aantal verschillende niveaus", aldus Carl Lundin, directeur van de afdeling zeeleven van de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN).

Sommige veranderingen waaraan de wereldzeeën bloot worden gesteld, en waarvoor eerder al is gewaarschuwd, vinden sneller plaats dan een aantal jaar geleden werd voorspeld. "Het is een ernstiger rapport geworden dan ieder van ons had gedacht, omdat we alleen maar keken naar onze eigen kleine problemen", aldus Lundin. "Als je al deze problemen met elkaar combineert, dan ontstaat er een behoorlijk akelige situatie."

Wetenschappers verwachten dat als gevolg van al deze problemen een massale sterfte van dieren en zeeleven dreigt. Alleen al het afsterven van koraal kan worden beschouwd als een massa-extinctie. Lundin wees op de sterfte van een duizend jaar oud koraalrif in de Indische Oceaan. Hij noemde dit 'absoluut ongekend'. "We hebben nu te maken met het verdwijnen van diersoorten en complete ecosystemen, zoals koraalriffen, binnen één generatie", zei hij.


'State of the Ocean': zorgwekkend (Foto: Novum)

'Lucht grote steden niet schoon genoeg'

De lucht in de vier grote steden wordt niet snel genoeg schoner. Zonder aanvullende maatregelen moeten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht in 2015 drastische maatregelen nemen, zoals het afsluiten van wegen. Dat blijkt uit onderzoek van de lokale rekenkamers uit deze steden, dat dinsdag is gepresenteerd.

Nederland heeft tot 2015 de tijd gekregen om te voldoen aan de Europese normen voor stikstofdioxide. Het vorige kabinet stelde miljarden beschikbaar om de normen te halen. Dat geld wordt onder meer uitgegeven aan roetfilters, snelheidsbeperkingen, milieuzones en elektrisch vervoer.

Uit het onderzoek van de rekenkamers blijkt dat deze maatregelen onvoldoende soelaas bieden. Zo blijken schonere motoren minder bij te dragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit dan vooraf was voorzien. Schonere motoren en schonere brandstoffen moeten op grotere schaal worden ingevoerd om effect te sorteren.

Ook het invoeren van 80-kilometerzones op snelwegen kan een 'relevante bijdrage' leveren aan het terugdringen van de stikstofdioxideconcentraties, aldus de onderzoekers. Het kabinet wil juist experimenteren met het verhogen van de snelheid op de huidige 80-kilometerzones. Ook is op enkele stukken snelweg de maximumsnelheid verhoogd naar 130 kilometer per uur.

In een brandbrief aan de Tweede Kamer hekelen de rekenmeesters de vage afspraken die zijn gemaakt tussen rijk en regio. "Het is onduidelijk wie bij tegenvallende resultaten verantwoordelijk is om aanvullende maatregelen te treffen, zodat er alsnog wordt voldaan aan de Europese normen." Het rijk zou hier het voortouw moeten nemen, aldus de rekenkamers.

De onderzoekers waarschuwen er ook voor dat het beleid zich te veel toespitst op het terugdringen van de concentraties fijnstof en stikstofdioxide. Hierdoor is weinig aandacht meer voor andere schadelijke stoffen in de lucht, zoals roet. Ook over het terugdringen van stoffen die nog schadelijker zijn voor de volksgezondheid zouden duidelijke afspraken moeten worden gemaakt.

Saxo Bank ook in 2012 sponsor ploeg Riis

Wielerploeg Saxo Bank-Sungard rijdt ook in 2012 met de naam van de Deense bank Saxo op het shirt in het peloton. Dat bedrijf verlengt het contract met de ploeg van ploegleider Bjarne Riis, meldt directeur Lars Seier Christensen. Saxo Bank is één van de twee hoofdsponsors van de wielerploeg. Ook het Amerikaanse it-bedrijf Sungard is naamgever van de ploeg.

Vorig jaar zou Saxo Bank al stoppen als sponsor, maar de bank kwam daar op het laatste moment op terug. De nieuwe contractverlenging verklaart Christensen door te zeggen dat zijn bedrijf "de oprechte wens" heeft om Riis te ondersteunen. Volgens de topman krijgt de wielerploeg "de middelen die nodig zijn" zonder in te gaan op specifieke bedragen.

Vorige week liet Riis nog weten dat het door de slepende onduidelijkheid rond Alberto Contador moeilijk was om sponsors voor volgend jaar vast te leggen. De Spanjaard, die vorige maand de Giro won, werd in de Tour betrapt op het verboden middel clenbuterol, maar door de Spaanse bond vrijgesproken. In augustus dient een beroep van de internationale wielerunie UCI en de mondiale dopingwaakhond WADA bij het sportarbitragehof CAS.


Saxo Bank ook in 2012 sponsor ploeg Riis (Foto: Novum)

PvdA blijft voor verbod ritueel slachten

De PvdA blijft principieel voorstander van een verbod op het onverdoofd ritueel slachten. Dat heeft Tweede Kamerlid Martijn van Dam dinsdagmiddag gezegd.

Wel kijkt hij of het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren nog kan worden 'verbeterd'. Dan gaat het om het toestaan van methoden die aantoonbaar niet zorgen voor 'extra lijden' van het dier. Van Dam wilde niet ingaan op welke methoden dit zijn. Daarover wordt nog overlegd met andere partijen.

Uitgangspunt blijft dat dieren verplicht worden verdoofd voor de slacht, zei hij. Met deze opstelling gaat de fractie in tegen het standpunt van de achterban. Tijdens een ledenraad bleek zondag dat een meerderheid van de PvdA'ers tegen een verbod op onverdoofd ritueel slachten is. Volgens Van Dam leven echter 'heel veel verschillende opvattingen' over het onderwerp.

De Tweede Kamer debatteert woensdag over het wetsvoorstel, waartegen vooral joodse en islamitische groeperingen bezwaar hebben gemaakt. Het druist in tegen de vrijheid van godsdienst, menen zij.

Gezin vastgoedbaron aangehouden

Vijf leden van een gezin uit Kerkrade zijn maandag aangehouden op verdenking van grootschalige vastgoedfraude, witwassen van crimineel geld en hennepteelt. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigt dinsdag berichtgeving daarover in NRC Handelsblad.

Justitie legde twee jaar geleden beslag op 134 panden in Limburg die in het bezit zijn van de familie. Ook de notaris van de familie is aangemerkt als verdachte. Hij zou valsheid in geschrifte hebben gepleegd en geld hebben witgewassen bij transacties van de hoofdverdachte, de 60-jarige vader van het gezin. Naast de hoofdverdachte zitten zijn vrouw van 58, hun twee dochters (33 en 27) en hun zoon (20) vast.

In acht van de huizen van de vastgoedbaron werden bij huiszoekingen hennepplantages aangetroffen. De Limburger ontkende toen alle beschuldigingen tegenover de krant. "Om het vijfde huis is in deze regio een hennepplantage. Mijn kleinkinderen mogen dood geboren worden als zou blijken dat ik iets met hennep te maken heb."

Professor klust bij als pooier

De politie van Albuquerque, in de Amerikaanse staat New-Mexico, heeft een professor opgepakt. De hoogleraar aan de Fairleigh Dickinson University in Madison runt namelijk een website waarop men een hoer kan uitzoeken.

David Flory, die natuurkunde doceert, is zondag opgepakt. Hem wordt veertig maal het aanzetten tot prostitutie in de schoenen geschoven. Volgens de politie geeft Flory's website, Southwest Companions, toegang tot tientallen vrouwen.

De professor is zich echter van geen kwaad bewust. Zijn site is puur bedoeld als hobby, en niet om geld mee te verdienen, aldus zijn eigen verklaring. Het is niet bekend of Flory inmiddels is ontslagen.

Zelfportret Van Gogh blijkt portret broer

Een werk waarvan gedacht werd dat het een zelfportret was van Vincent van Gogh is waarschijnlijk een portret van zijn broer, Theo. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Van Gogh Museum in Amsterdam dat dinsdag is gepresenteerd.

Van Gogh maakte talrijke zelfportretten en zou zijn broer Theo nooit geschilderd hebben. De twee broers leken wel veel op elkaar. Het onderzoeksteam van het museum vermoedt dat een van de 'zelfportretten' van Van Gogh waarschijnlijk toch een portret van zijn broer Theo is.

'Britten op vakantie naar Zweinstein'

Duizenden Britten denken dat fictieve plaatsen uit televisieseries in werkelijkheid echt bestaan. Dit blijkt uit onderzoek van boekingssite Hotels.com, uitgevoerd onder ruim 2.000 Britten. Ruim één derde van de ondervraagden blijkt zelfs van plan te zijn deze zomervakantie een bezoek te brengen aan een niet-bestaande bestemming.

Plaatsen als Emmerdale uit de gelijknamige Britse soapserie, Albert Square uit EastEnders en Weatherfield uit Coronation Street zijn volgens respectievelijk veertien procent, negen procent en zeven procent van de ondervraagden daadwerkelijk te vinden op de plattegrond van Engeland.

Ook Harry Potter lijkt veel Britten te hebben betoverd met zijn magische boeken en films. Zes procent van de ondervraagden zegt tijdens de vakantie graag een bezoek te willen brengen aan het denkbeeldige kasteel Zweinstein, de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus waar Harry leerde toveren.

Het angstaanjagende fictieve graafschap Midsomer, bekend van detective-serie Midsomer Murders, bestaat volgens zeven procent van de ondervraagden in werkelijkheid. Ondanks de moorddadige reputatie zou vier procent de denkbeeldige dorpjes in Midsomer graag bezoeken deze zomer.

Het historische dorpje Meryton uit kostuumdrama Pride and Prejudice staat volgens bijna één tiende van de ondervraagden daadwerkelijk op de kaart. Drie procent zou tijdens de vakantie graag een kijkje nemen in het fictieve Meryton.

De tien meest verwarde fictieve bestemmingen zijn: Emmerdale (Emmerdale), Albert Square (EastEnders), Weatherfield (Coronation Street), Midsomer (Midsomer Murders), Craggy Island (Father Ted), Hogwarts (Harry Potter), Downton (Downton Abbey), Hollyoaks (Hollyoaks), Dibley (Vicar of Dibley), Meryton (Pride and Prejudice).

Hoeveel mensen in eigen land naar Boedzand (Vuurzee), Vlank (Oorlogswinter) en Ter Weksel (van Kooten en de Bie) gaan is niet bekend.

Syrië verleent Rode Kruis meer toegang

Syrië heeft het Internationale Comité van het Rode Kruis en de Syrische Rode Halve Maan meer toegang beloofd tot gewonden en gevangenen in Syrië. Dit is dinsdag in Genève bekendgemaakt na besprekingen van ICRC-president Jakob Kellenberger met de Syrische premier Adel Safar en minister van buitenlandse zaken Walid Muallem in Damascus.

Kellenberger had er bij Syrië op anagedrongen humanitaire organisaties ongehinderd hun werk te laten doen om de behoefte aan hulp te peilen in gebieden waar onrust heerst en legeroperaties gaande zijn.

Greenpeace moet standbeelden uit Noordzee halen

Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) gaat Greenpeace opdragen om de standbeelden die maandag in zee werden gedumpt zelf te verwijderen. Als dit niet gebeurt gaat de overheid de zware stenen zelf weghalen en verhaalt de kosten hiervan op de natuurorganisatie. Dat zei Bleker dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Greenpeace dumpt de houten zeepaarden op een sokkel van natuursteen op de Klaverbank in het Nederlandse deel van de Noordzee. Zo moet het kwetsbare leven op de zeebodem tegen de 'schadelijke sleepnetten' van vissers worden beschermd.

Volgens Bleker is de actie strijdig met de wet. De kustwacht voert extra inspecties uit, maar heeft de natuurorganisatie nog niet op heterdaad kunnen betrappen.

Grote ploeg naar WK judo

Bondscoaches Maarten Arens (heren) en Marjolein van Unen (dames) vaardigen 14 judoka's af naar de wereldkampioenschappen judo, die van 23 tot en met 28 augustus worden gehouden in Parijs. Carola Uilenhoed (+78 kg) is geselecteerd voor de mondiale titelstrijd, mits de Haagse medisch- en wedstrijdfit wordt bevonden.

"Carola is nog herstellende van een elleboogblessure, opgelopen in februari tijdens de Grand Slam van Parijs. Om haar wedstrijdfitheid te testen zal ze op 24 juli in actie komen op de European Cup in Hamburg. Daarna zal, in overleg met de bondscoach en de bondsarts, besloten worden of ze deel kan nemen aan de WK", aldus technisch directeur Cor van der Geest.

In tegenstelling tot de Europese kampioenschappen dit voorjaar ontvangt Jasper de Jong (-66 kg) ditmaal wel een uitnodiging. De Jong, die zijn debuut maakt op een WK, was onlangs goed voor een bronzen medaille op de wereldbekerwedstrijd in Tallinn.

Op de laatste wedstrijddag wordt de mondiale titelstrijd voor landenteams afgewerkt. De damesploeg, die zich vorig jaar kroonde tot wereldkampioen in Antalya en daardoor geplaatst zijn, zal niet deelnemen. De heren zijn niet geplaatst voor de landenwedstrijd.

Selectie heren: Jeroen Mooren (-60 kg), Jasper de Jong (-66 kg), Dex Elmont (-73 kg), Guillaume Elmont (-81 kg), Henk Grol (-100 kg), Luuk Verbij en Grim Vuijsters (+100 kg).

Selectie dames: Birgit Ente (-48 kg), Elisabeth Willeboordse, Anicka van Emden (-63 kg), Edith Bosch, Linda Bolder (-70 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg).

Warren Beatty maakt weer een film

Warren Beatty gaat voor het eerst in dertien jaar weer een film regisseren. De 74-jarige acteur heeft de nog titelloze komedie zelf geschreven en is ook in de film te zien, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het scenario is volgens Paramount-topman Brad Grey typisch Beatty. "Elegant geschreven en ontzettend vermakelijk." De echtgenoot van actrice Annette Bening gaat de komedie ook produceren. De opnamen starten nog dit jaar.

De laatste film die Beatty regisseerde is de politieke komedie Bulworth uit 1998. Hij speelde daarin de titelrol en schreef het scenario voor de film. Beatty heeft ook al tien jaar niet meer in een film gespeeld. Hij was voor het laatst te zien in de komedie Town and Country uit 2001.

De Amerikaan regisseerde tot nu toe vier speelfilms. Zij regiedebuut Heaven Can Wait uit 1978 werd genomineerd voor negen Oscars en won er één. Beatty won in 1982 een Oscar voor de regie van zijn film Reds, waarin hij de hoofdrol speelde naast zijn toenmalige verkering Diane Keaton.


Warren Beatty maakt weer een film (Foto: Novum)

Film George Clooney opent filmfestival Venetië

The Ides of March van en met George Clooney opent het filmfestival van Venetië. De vierde film die Clooney heeft geregisseerd, gaat op 31 augustus in Italië in première, zegt een ingewijde tegen het Amerikaanse filmblad Variety.

Clooney is ook verantwoordelijk voor het scenario van de film, waarin hij bovendien zelf te zien is. De 50-jarige acteur speelt een Amerikaanse presidentskandidaat. Ryan Gosling is te zien als zijn nette spindoctor die tegen vuile politieke spelletjes aanloopt. Ook Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti en Marisa Tomei zijn in de film te zien.

The Ides of March is gebaseerd op het toneelstuk Farragut North van Beau Willimon over de ervaringen van Howard Dean, die in 2004 presidentskandidaat was van de Democraten. De politieke thriller gaat in Amerika op 7 oktober in première.

Op het filmfestival van Venetië is ook de nieuwe film van Roman Polanski, Carnage, te zien, net als David Cronenbergs A Dangerous Method. Black Swan-regisseur Darren Aronofsky zit de jury voor van de filmprijzen van het festival. Het festival vindt plaats van 31 augustus tot en met 10 september.


'Film George Clooney opent filmfestival Venetië' (Foto: Novum)

Gossip Girl-acteur speelt Jeff Buckley

Penn Badgley kruipt in de huid van Jeff Buckley in de biografische film Greetings from Tim Buckley over de overleden zanger. De film gaat over de slechte relatie van Buckley met zijn vader, de muzikant Tim Buckley, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 24-jarige Badgley is bekend van zijn rol als Dan Humphrey in de tv-serie Gossip Girl. Producent Patrick Milling Smith van de Buckley-film zegt dat de auditie van de jonge acteur diepe indruk heeft gemaakt. "Penns auditie was overweldigend en we wisten dat we onze ster hadden gevonden." Greetings from Tim Buckley wordt geregisseerd door Dan Algrant. Hij regisseerde eerder een aantal afleveringen van de tv-serie Sex and the City.

Jeff Buckley had een slechte band met zijn vader. Buckley sr. stierf in 1975 aan een overdosis drugs. Jeff brak in 1991 door als artiest tijdens een concert ter nagedachtenis aan zijn vader. De zanger stierf zes jaar later na een duik in een rivier waarbij hij werd meegesleurd door een stroming.

In april werd bekend dat Jake Scott, de zoon van de Britse regisseur Ridley Scott, ook een biografische film gaat maken over het leven van Buckley. De moeder van de zanger, Mary Guibert, gaat die film produceren. Twilight-acteur Robert Pattinson heeft eens gezegd dat hij ooit dolgraag Jeff Buckley wil spelen. Wellicht komt hij nog voor deze film in aanmerking.


Gossip Girl-acteur speelt Jeff Buckley (Foto: Novum)

Grote brand in Friese loods

Door een grote brand in de Friese watersportplaats Lemmer zijn dinsdag drie loodsen met boten zwaar beschadigd geraakt. De politie meldde aanvankelijk dat er mogelijk gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen, maar de concentraties vielen uiteindelijk mee.

Het vuur werd rond het middaguur ontdekt in een loods en breidde zich uit naar twee andere loodsen. Inmiddels is het ingedamd en bestaat er geen vrees meer dat het zich verder uitbreidt. Rond 13.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

De bezoekers van een camping tegenover de loods is geadviseerd de deuren van hun campers gesloten te houden. Ongeveer vijftien mensen die in tenten verbleven, zijn elders opgevangen.

De oorzaak van de explosie of explosies is niet bekend. "Bij het onderhoud mogen de boten geen gasflessen aan boord hebben, maar binnen kan ook lasapparatuur met gasflessen staan", zegt een politiewoordvoerder.

Routinier Nygaard naar Helmond Sport

Helmond Sport heeft de derde versterking voor het komende seizoen binnen. De geroutineerde Deen Marc Nygaard komt de gelederen versterken.

De 34-jarige Nygaard tekende in Brabant een contract voor twee jaar, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Eerder legde Helmond Sport de spelers Erik Quekel en Zarka Grabovac vast, de laatstgenoemde gaat op amateurbasis aan de slag.

Met Nygaard heeft de Jupiler League-club een voormalig international vastgelegd. Nygaard speelde zeven interlands voor de nationale ploeg van Denemarken. De aanvallende middenvelder heeft ook een relatief grote ervaring in het Nederlandse voetbal. Hij begon zijn profcarrière bij sc Heerenveen en speelde daarna voor MVV, Roda JC en Excelsior.

Roemeense bus verongelukt in Hongarije

Bij een ongeluk met een Roemeense bus in Hongarije zijn dinsdag zes mensen om het leven gekomen en 23 gewond geraakt, meldt de politie.

De bus, die met veertig inzittenden op weg was naar Valencia in Spanje, kwam op een autoweg 250 kilometer ten zuidwesten van Boedapest in botsing met een cementwagen.

Onder de doden zijn de bestuurder van de vrachtauto, de chauffeur van de bus en diens bijrijder en drie buspassagiers.

De credits zijn incompleet bij LA Noire

Naar het schijnt missen er minstens 130 namen op de creditlijst van LA Noire, het succesvolle spel van Take-Two. Dit melden tientallen medewerkers aan het spel, die aan het zeven jaar durende ontwikkelingsproces hebben bijgedragen. Verschillende medewerkers zoeken nu alsnog naar een manier om waardering voor hun werk te krijgen.

Eén van hen claimt dat hij 10 tot 12 uur per dag moest werken, zelfs in het weekend. Daarnaast vermeldt hij ook nog dat het werk bij Team Bondi, dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het spel, "onflexibel en vrijwel complimentloos was". Een verklaring voor het ontbreken van de credits zou kunnen zijn dat het werk van de ontwikkelaars die niet genoemd worden niet in het uiteindelijke spel gebruikt zijn.

Als tegenargument wordt genoemd dat de delen die niet te zien zijn wel bijgedragen hebben aan de beelden die erop volgden, of zoals een gedupeerde stelt: "Ons werk zit in het spel. We zien het, we zien onze vingerafdruk in de dingen die we hebben gedaan, die we hebben afgemaakt en die we in het spel hebben gestopt, maar helaas krijgen we er geen credits voor."

Er is een speciale website opgericht waar de volledige credits van LA Noire vermeld staan. Helaas zullen sommige medewerkers nooit de credits krijgen die ze verdienen, aangezien ze verteld is dat ze "alleen credits zouden krijgen wanneer ze bij het bedrijf zouden blijven werken tot het spel verscheept zou worden."

De Bakker: "Het gaat nu al beter"

Thiemo de Bakker had deze weken graag op Wimbledon gestaan, maar de Nederlander heeft bewust sinds Roland Garros geen partij meer gespeeld. In plaats daarvan werkt de tennisser bij Fysiomed in Amsterdam aan zijn fitheid, zo laat hij in een interview met NUsport weten.

"Ik was liever op Wimbledon geweest, maar ik moet dit doen. Ik wil me beter voelen, fitter zijn," zei De Bakker die ook op het mentale vlak stappen wil maken. "Laten we hopen dat deze trainingen ook mijn leven veranderen. Ik heb nu al het gevoel dat het beter met me gaat. Ik merkte al een tijdje dat ik tegen dingen aanliep. Tegen de goede spelers werd ik weggedrukt. Ik kwam niet meer onder de druk vandaan, haalde mijn niveau van vorig jaar niet meer. In het begin dacht ik: dat komt wel weer, maar het kwam maar niet."

"Ik voel die gemakzucht opkomen. Ik worstel daar mee. Ik voel het, maar onderneem niet meteen actie. Er is iets in mij wat er voor zorgt dat ik mezelf belazer, al is dat een groot woord. Ik lieg mezelf voor, dat is het. Natuurlijk weet ik dat het zo niet kan, dat ik dingen doe die niet door de beugel kunnen. Ik weet dondersgoed dat het effect heeft als ik op zaterdag mijn programma voor die dag niet doe, omdat ik daar dan even geen zin in heb."

"Ik ben oud en wijs genoeg om te weten dat ik die oefeningen voor mezelf doe en niet voor iemand anders. Ik moet het gewoon doen. Maar om die knop om te zetten, want zo voelt het, daar heb ik moeite mee," zei de tennisser die bewust even gas terug heeft genomen. "Door een stapje terug te doen, kan ik ook mentaal weer wat frisser op de baan te staan. Dat is het. Dan komen de resultaten weer en hoef ik niet meer bang te zijn voor de jongens uit de top twintig. Ik heb laten zien dat ik van spelers uit de top tien van de wereld kan winnen, dat hoef ik toch niet meer te bewijzen?"

Rechter legt zwaardere straffen op

Rechters straffen steeds strenger. De strafrechter heeft tussen 2000 en 2009 in vergelijkbare zaken gemiddeld 10 procent zwaardere straffen opgelegd, blijkt uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak die dinsdag zijn gepubliceerd in het Nederlands Juristenblad.

Bij geweldsmisdrijven straft de rechter 20 procent zwaarder. Wetsovertreders komen er minder vaak af met een boete en krijgen vaker ook een taakstraf opgelegd. Ook de duur van celstraffen steeg.

Volgens Frank van Tulder van de Raad voor de Rechtspraak logenstraffen de cijfers de opvatting dat de straffen steeds softer worden. "De discussie vindt ogenschijnlijk plaats zonder kennis over de feitelijke ontwikkeling in de straftoemeting van de rechter in vergelijkbare gevallen", reageert hij in NRC Handelsblad.

'Villas-Boas neemt ontslag bij Porto'

Trainer Andre Villas-Boas heeft zijn ontslag ingediend bij Porto. De 33-jarige oefenmeester zou zelf de afkoopsom van vijftien miljoen euro betalen. Dat meldt het Portugese persbureau Lusa. Villas-Boas zou de opvolger moeten worden van Carlo Ancelotti bij Chelsea.

Villas-Boas was al eens assistent-trainer van Jose Mourinho bij Chelsea. In zijn eerste jaar bij Porto won hij de Portugese titel en beker en de Europa League. Al enige tijd wordt gespeculeerd wanneer Chelsea hem presenteert. In Londen zou een contract voor drie seizoenen voor hem klaarliggen.

Foto's: Festival Mundial

In het weekend van 18 en 19 juni 2011 vond voor de 24e keer het Festival Mundial plaats in het Leypark te Tilburg. Het festival was zoals altijd weer een ontdekkingsreis om de wereld, vooral in muziek maar ook in theater en dans. Ook 'gewone' festivalacts als Triggerfinger en De Jeugd Van Tegenwoordig ontbraken niet.

Het slechte weer leek zaterdag nog voor veel problemen te gaan zorgen, er werd zelfs aangeraden om pas na 5 uur te komen ondanks dat de geplande acts gewoon doorgingen. De vele buien en buitjes hebben het festival er echter niet minder leuk op gemaakt. Op zondag om 15:40 uur was er een protest tegen de cultuurplannen van het huidige kabinet. Daarbuiten was het vooral een gezellig multicultureel feest met naar schatting 45.000 bezoekers.

Jonge mannen vaak slachtoffer spoorwegovergang

De afgelopen tien jaar zijn er 169 ongevallen met dodelijke afloop geweest op spoorwegoverwegen. Driekwart van de slachtoffers is man, veertig procent van hen is tussen de 10 en 29 jaar oud. Dat meldt ProRail, dat een actie is gestart die de veiligheid bij de overwegen moet verbeteren.

Het aantal incidenten neemt wel af: vorig jaar waren er 34 ongevallen waarvan negen met dodelijke afloop. Dit jaar zijn er achttien ongevallen geweest, waarvan er twee fataal waren. De controle bij spoorwegovergangen is geïntensiveerd. Vorig jaar werden zo'n 2100 boetes uitgedeeld voor onveilig gedrag op overwegen.

ProRail plaatste vorig jaar borden met de tekst 'Wil je blijven leven, wacht dan even!' bij overgangen. Dinsdag worden in het centrum van Rotterdam, Utrecht, Groningen, Arnhem en Breda spoorbomen geplaatst om winkelend publiek op ludieke wijze te attenderen op het belang van veiligheid rond spoorwegovergangen.

Dief niet tevreden met elektrische fiets

Een 25-jarige Bredanaar was niet tevreden met de elektrische fiets die hij na een proefrit voor zichzelf had gehouden. Hij stond dan ook op het punt het ding terug te brengen, zo vertelde hij de politie toen hij maandag werd aangehouden.

De man had de fiets vorige maand voor een proefrit meegekregen bij een fietsenwinkel aan de Kruisvoort. De winkelier zag de man echter nooit meer terug.

De politie kon met behulp van camerabeelden nagaan wie er met de elektrische fiets vandoor was gegaan. Zo kon de man maandag worden aangehouden. De Brabander beweerde dat hij de fiets een dag na de proefrit al had willen terugbrengen, maar dat de winkel toen gesloten was. Daarop besloot hij de fiets maar te houden.

Uiteindelijk zou hij toch van plan zijn geweest het elektrische ros terug te brengen, want hij was er 'toch niet helemaal' tevreden over. Zo vond hij het opladen van de accu wel erg lang duren en waren de remblokken versleten. Na verhoor is de man met een dagvaarding weggestuurd.

Orkaan Beatriz treft kust Mexico

Orkaan Beatriz heeft dinsdag gezorgd voor zware regenval en harde wind langs de Mexicaanse kust. Volgens het Amerikaanse Orkaancentrum bereikte Beatriz windsnelheden van 150 kilometer per uur. De verwachting is dat de storm in de loop van dinsdag wegtrekt van de kustgebieden.

De Mexicaanse autoriteiten sloten de havens van Acapulco, Manzanillo en Zihuatanejo en riepen hoteleigenaars op hun gasten op het hart te drukken niet naar het strand te gaan. Rondom de badplaats Manzanillo gold code rood en voor de stad Zihuatanejo golden ook waarschuwingen.

De verwachting is dat er tussen de 15 en 30 centimeter regen valt langs de zuidwestkust van Mexico. Mogelijk ontstaan hierdoor overstromingen en aardverschuivingen.


Orkaan Beatriz treft kust Mexico (Foto: Novum)

FIA verbiedt kwalificatie-settings motoren

Autosportfederatie FIA heeft voor de Grand Prix van Europa in Valencia dit weekend het gebruik van speciale kwalificatie-instellingen voor de motoren verboden. Dit is gedaan door het de teams te verbieden om tussen de kwalificatie en race terug de motor terug te schakelen naar een veiliger modus.

De speciale instellingen in de Formule 1-motoren hebben alles te maken met het gebruik van de geblazen diffuser. Door de software voor de motor aan te passen is het vrijwel alle teams gelukt om ook uitlaatgassen door de diffuser te laten stromen op het moment dat er geen gas gegeven wordt. Door de constante stroom aan gassen kan meer neerwaartse druk gegenereerd worden en hiermee tijd worden gewonnen.

De FIA had al bekend gemaakt dat vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone volgende maand het gebruik van de geblazen diffuser aan banden wordt gelegd. Hierdoor wordt verwacht dat vrijwel alle teams getroffen worden en dat het speelveld kan gaan veranderen.

Het verbieden van kwalificatie-settings kan met name Red Bull Racing treffen dat in het derde deel van de kwalificatie dit seizoen altijd iets extra's heeft weten te brengen. Het laten staan van de motor in kwalificatie-setting mag in Valencia overigens wel, maar zal zoveel extra brandstof kosten dat dit voor de race niet aantrekkelijk is.

CDA wil kustwacht inzetten tegen Greenpeace

De kustwacht moet in actie komen tegen Greenpeace, omdat de natuurorganisatie zware stenen dumpt op de Klaverbank in het Nederlandse deel van de Noordzee. CDA-Tweede Kamerlid Ad Koppejan heeft het kabinet dinsdag hiertoe gemaand.

Greenpeace plaatste maandag standbeelden van zeepaarden in zee. De Klaverbank herbergt volgens de natuurorganisatie de meest bijzondere natuur van het Nederlandse deel van de Noordzee. De houten zeepaarden op een sokkel van natuursteen moeten het kwetsbare leven op de zeebodem beschermen tegen de 'schadelijke sleepnetten' van de vissers.

"Dat is hard nodig, want het gebied is ernstig aangetast door jarenlange intensieve visserij", stelt de organisatie. Greenpeace riep de Klaverbank vorige week uit tot zeereservaat, omdat de regering dit nalaat.

Volgens Koppejan is het echter aan de overheid om te bepalen of een stuk van de Noordzee al dan niet beschermd dient te worden. "Niemand mag voor eigen rechter spelen."

Hij roept de staatssecretarissen van Milieu Joop Atsma (CDA) en van Landbouw Henk Bleker (CDA) dan ook op om in actie te komen. De kustwacht moet worden ingeschakeld om 'verdere schade' in het gebied te voorkomen. En Greenpeace moet aansprakelijk worden gesteld voor de gederfde inkomsten van vissers en mogelijk beschadigde netten, aldus Koppejan.

De échte Benidorm Bastards

Wie nog het beeld voor zich heeft van allemaal lieve oude dames en een enkele teruggetrokken oude heer in het bejaardenhuis, moet nodig wakker worden. In bejaardenhuizen wordt gepest. En niet zo'n beetje ook. Vriendelijke groepjes grijsaards zitten zo leuk en giechelend als echte vriendinnen bij elkaar, omdat zij net daarvoor een andere bewoner hebben weggestuurd. "Je stinkt, ga daar maar zitten!"

Tour wordt in 190 landen uitgezonden

De Ronde van Frankrijk zal dit jaar in 190 landen op de televisie worden uitgezonden. Onder meer Thailand en Zuid-Korea krijgen dit jaar voor het eerst beelden van de Tour, zo maakte organisator Amaury Sport Organisation (ASO) vandaag bekend.

France Télévisions, dat de regie in handen heeft, zal in totaal zes etappes van start tot finish rechtstreeks op de buis brengen. In Nederland wordt de verslaggeving verzorgd door de NOS.

De Ronde van Frankrijk start op 2 juli.

Tour wordt in 190 landen uitgezonden
Tour wordt in 190 landen uitgezonden (Foto: ANP)

Peuter zwaargewond door val uit raam

In Arnhem is maandagavond een 2-jarig meisje zwaargewond geraakt toen ze uit het raam op de eerste etage van haar ouderlijk huis viel. Ze is met nog onbekende verwondingen naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De peuter was in een slaapkamer op de eerste verdieping aan het spelen en was in het raamkozijn geklommen. Ze leunde tegen het raam en kreeg het voor elkaar om het open te maken, daardoor viel ze vier meter naar beneden.

Personeel van de traumahelikopter heeft ter plekke hulp verleend, daarna is het meisje per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een filmpje is hier te zien.

Duidelijkheid omtrent Zelda-bonus

Nintendo heeft een leuke actie, iedereen die zijn of haar exemplaar van The Legend of Zelda: Ocarina of Time registreert bij Club Nintendo krijgt een soundtrack thuisgestuurd. De laatste dagen waren er echter veel technische problemen en gingen de geruchten dat ze door de voorraad heen zouden zijn.

Nintendo heeft nu aan FOK!games laten weten dat ze niet door de voorraad heen zijn. Iedereen die Ocarina of Time registreert voor 30 juni krijgt de soundtrack thuisgestuurd. Degene die een foutmelding kregen tijdens het registreren en niet konden ingaan op de aanbieding zullen in de komende dagen een mail krijgen met uitleg over hoe ze alsnog aan de CD kunnen komen.

In Amerika was vanwege de technische problemen de actie ook verlengd, maar daar is deze inmiddels ook alweer verlopen. Europa heeft dus langer de mogelijkheid om de soundtrack te verdienen.

Race of Champions niet in Frankfurt

De organisatoren van de Race of Champions moeten noodgedwongen uitkijken naar een nieuwe locatie. Het autosportevenement zou op 3 en 4 december in Frankfurt gehouden worden, maar de Commerzbank-Arena is door de degradatie van Eintracht Frankfurt naar de tweede Bundesliga dat weekend niet beschikbaar.

De organisatie moet nu op zoek naar een andere locatie in Duitsland en hoopt deze spoedig bekend te kunnen maken. Michael Schumacher en Sebastian Vettel hebben in ieder geval toegezegd ook dit jaar weer van de partij te zijn. Mensen die al kaarten hebben besteld kunnen hun geld terugkrijgen of van een speciaal aanbod gebruik maken als de nieuwe locatie bekend is.

Kamer koerst af op strengere eis aan cookies

Een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt strengere eisen te willen stellen aan websites voor het plaatsen van cookies op de computer van de internetgebruiker. Een voorstel hierover van de PVV en de PvdA krijgt steun van de fractie van D66, zo bleek dinsdagochtend. Eerder al liet de SP weten hier voor te zijn.

Met cookies worden gegevens over het surfgedrag en persoonlijke voorkeuren van internetgebruikers geregistreerd. Vanuit de internetbranche wordt heftig geprotesteerd tegen strengere eisen voor cookies. Nederland zou doorslaan met de privacyregels. Internetters zouden dan bovendien heel vaak moeten klikken om toestemming te geven voor cookies.

D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven noemt dit "spookverhalen". Dinsdagmiddag stemt de Tweede Kamer over het voorstel.

Kamer koerst af op strengere eis aan cookies
Kamer koerst af op strengere eis aan cookies (Foto: ANP)

'Kinect heeft problemen'

Peter Molyneux, creatief brein achter onder andere Fable, geeft in een interview toe dat Kinect niet perfect is. Vooral op het gebied van ingame navigeren zijn er een aantal obstakels waar developers aan moeten denken bij de ontwikkeling van een game. Dit bleek vooral tijdens het maken van Fable The Journey.

Tijdens de onthulling van Fable The Journey dacht iedereen dat de game een soort on rails shooter zou worden, maar niets is minder waar. Navigeren blijft een lastig punt als je een game maakt voor Kinect.

"I'll admit that Kinect has got some problems. As an input device it has some real problems. Without a thumb stick, navigation is a real problem. You haven't got any buttons, so ordering the player to do something can be somewhat of a problem. But what Kinect does have is a great sense of freedom and emotion. So that's what we've tried to do with Fable: The Journey."

Lionhead Studios is ongeveer zeven maanden terug begonnen aan de ontwikkeling van Fable The Journey toen Microsoft hen vroeg om een Kinect-game te maken voor de 'core gamers'. Met de grote naam Fable is dat mogelijk volgens Molyneux. Ze willen, met behulp van Kinect, de ervaring grootser en emotioneler maken dan ooit te voren.

"It started about seven months ago when Microsoft came to us and said, 'Look we want you to do a [Kinect] experience for the core gamers,'. So we sat down and thought through the problems with that, and the first thing was figuring out how we can make Kinect more engaging, more engrossing, and more emotional than any control-based game or any Fable game has ever been before."

Dortmund begint seizoen tegen HSV

Duits kampioen Borussia Dortmund begint het nieuwe Bundesliga-seizoen op 5 augustus tegen Hamburger SV. De Hamburgse club, waar Romeo Castelen en Eljero Elia onder contract staan, gaat dan op bezoek bij de zwartgelen. Twee weken eerder, op 23 juli, speelt Borussia al om de Duitse Supercup tegen bekerwinnaar Schalke 04. Dat blijkt uit het vandaag gepresenteerde speelschema van de Bundesliga.

In het openingsweekeinde moet Schalke, de club van Klaas-Jan Huntelaar, op bezoek bij VfB Stuttgart. Bayern München neemt het thuis op tegen Borussia Mönchengladbach. Promovendi Hertha BSC en FC Augsburg beginnen met een thuiswedstrijd. Hertha krijgt FC Nürnberg op bezoek, Augsburg van Jos Luhukay ontvangt SC Freiburg.

De papieren topper tussen Schalke en Bayern München wordt in het weekeinde van 16 tot en met 18 september voor het eerst gespeeld, terwijl Bayern titelverdediger Borussia in het weekeinde van 18 tot en met 20 september treft. Een week later staat de eerste Kohlenpottderby tussen Dortmund en Schalke op het programma.

De laatste speelronde in de Bundesliga wordt op 5 mei gespeeld. De winterstop staat tussen 18 december en 20 januari gepland.

Weer journalist vermoord in Mexico

Een Mexicaanse journalist, zijn echtgenote en hun 21-jarige zoon zijn maandag in hun huis in Veracruz doodgeschoten. De journalist, de 55-jarige Miguel Angel Lopez Velasco, werkte voor de krant Notiver, waarin hij onder andere een column over politiek en misdaad had. Zijn zoon, Misael Lopez, werkte als fotograaf voor de krant. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

Eerder deze maand vond de politie in een anoniem graf in Veracruz het lichaam van de journalist Noel Lopez, die sinds maart werd vermist. Zijn lichaam werd gevonden op aanwijzing van een man die had bekend hem te hebben vermoord. Hij was geen familie van de maandag vermoorde journalist.

Mexico staat te boek als het gevaarlijkste land voor journalisten in Latijns Amerika. Volgens de Mexicaanse Mensenrechtencommissie zijn er sinds het jaar 2000 zeventig journalisten vermoord. Nog eens dertien journalisten worden vermist.

"De Mexicaanse regering moet een eind maken aan deze eindeloze geweldsgolf die het democratische systeem uitholt", zei Carlos Lauria van het Comité ter Bescherming van Journalisten in de Amerika's maandag.

Woody Allen speelt weer in eigen film

Woody Allen gaat weer in zijn eigen komedie spelen. Hij was voor het laatst als acteur te zien in zijn komedie Scoop uit 2006. Zijn nieuwe film neemt Allen op in Rome en krijgt de titel The Bop Decameron.

De 75-jarige Allen heeft La Vita è Bella-acteur Roberto Benigni, The Social Network-ster Jesse Eisenberg, Arthur-actrice Greta Gerwig en Juno-actrice Ellen Page gestrikt voor rollen in The Bop Decameron. Ook heeft hij de acteurs Alec Baldwin, Penélope Cruz en Judy Davis gevraagd opnieuw met hem samen te werken in zijn nieuwe komedie.

Volgens het Amerikaanse filmblad Variety is The Bop Decameron losjes gebaseerd op de verhalencyclus Decamerone van Giovanni Boccaccio uit de twaalfde eeuw. De film bestaat uit vier verhalen, twee met Amerikaanse en twee Italiaanse personages die alle vier in Rome wonen. De verhaallijnen kruisen elkaar niet. De film moet in 2012 in de bioscopen draaien.

De New Yorkse regisseur neemt zijn komedie vanaf juli op in Rome. Het is de eerste keer dat Allen daar een film maakt. Allen neemt zijn films tegenwoordig vooral in Europa op, omdat naar eigen zeggen zijn geliefde New York te duur is geworden. Zijn laatste film Midnight in Paris draait vanaf 15 september in de Nederlandse bioscopen. Zoals de titel doet vermoeden is die film opgenomen in de Franse hoofdstad.


Woody Allen speelt weer in eigen film (Foto: Novum)

Geen les door verdacht koffertje bij basisschool

Een gebouw van een basisschool in Breda is dinsdagochtend enkele uren ontruimd geweest omdat daar een verdacht koffertje was gevonden. Inmiddels heeft de politie het koffertje met een explosievenhond onderzocht en meegenomen, zegt directeur van de John F. Kennedyschool Marcel Gerritse.

De koffer stond tegen een muur in de aula van een dependance op 75 meter van het hoofdgebouw. Hij werd rond 08.30 uur gevonden door een conciërge, die 112 belde. Uit voorzorg werd het gebouw ontruimd.

Het gaat om ongeveer honderdvijftig leerlingen uit twee kleuterklassen en de groepen 7 en 8. "Ze hebben gespeeld op het schoolplein of zijn opgevangen in het hoofdgebouw." De ouders konden hun leerlingen na de evacuatie ophalen, maar kregen te horen dat ze vanaf 13.00 uur weer les krijgen. Even voor 10.45 uur is het koffertje meegenomen door de politie, waarna het gebouw werd vrijgegeven.

Miyamoto en Iwata over Wii U

Ondanks dat de E3 alweer twee weken terug is blijft Wii U van Nintendo het gesprek van de dag. CEO Iwata en game-genie Miyamoto zijn er ook nog lang niet over uitgepraat. Dat blijkt uit een aantal interviews waarvan we de meest interessante dingen hieronder hebben samengevat.

Allereerst Miyamoto over de kracht van de hardware. Volgens Miyamoto kan hij niet zeggen dat Wii U significant krachtiger is dan PlayStation 3 en Xbox 360. Dit is besloten om de kosten laag te houden aangezien Nintendo een entertainmentbedrijf is dat betaalbare spullen op de markt wil zetten die bij een zo groot mogelijk publiek kunnen aanslaan.

"We're very sensitive to pricing because people have generally only a certain amount of their spending that they'll devote to entertainment. And if you're talking about parents buying something for kids, there are certain price points where parents may be willing to or not willing to purchase a certain product."

SEGA had eerder al aangegeven dat ze Wii U vrij krachtig vonden, maar dat het nog te vroeg was voor een letterlijke vergelijking tussen de drie consoles. De nieuwe dev-kits die binnen nu en twee maanden uitgedeeld worden geven misschien meer duidelijkheid.

Iwata vertelt daarnaast iets veel interessanters. Vlak na de lancering van Wii in 2006 is Nintendo al begonnen met het bedenken van ideeën voor een nieuwe console. Een tweede scherm was in 2007 al een idee dat Nintendo wilde gaan gebruiken, maar toen zat deze nog niet in de controller. Het zou een los scherm worden, dat kleiner was dan de huidige 6". De kosten van LCD-schermen zijn echter flink omlaag gegaan de afgelopen jaren waardoor hij nu 6" is. Er is uiteindelijk voor een controller gekozen die enkel de beelden van de console ontvangt. De controller zal zelf geen berekeningen uitvoeren, dit om batterijen te sparen.

"During the roundtable discussions there were such arguments about should we make it capable of being a standalone system or should we make it work only with the [base console] system. We came to the conclusion that this controller is only going to show the images generated and processed by this hardware unit – and sent from the hardware unit wirelessly. That means sharper graphics"

Nintendo is niet van plan om Wii snel te laten afsterven. Er zijn ontzettend veel gamers met een Wii en met de prijsverlaging zijn er nog behoorlijk wat potentiële nieuwe kopers. Wel heeft Nintendo besloten om Wii U vroeg te laten zien aan developers zodat deze snel met games kunnen komen zodra Wii U in de winkels ligt. Deze developers kunnen nu games maken voor een Nintendo-console die aan alle huidige standaarden voldoet op gebied van graphics.

Iwata denkt dat de prijzen van games de komende tijd verder uit elkaar komen te liggen. De grote namen zullen, zeker in het begin, duurder zijn dan andere games. De consument is kritisch geworden en de prijzen dalen heel snel.

"I think there is already some indication that the [current pricing] trend is going to stay here. When you consider some of the most popular franchise – such as Call of Duty or Madden - the publishers can afford to affix a rather expensive price tag on that because the franchise has a premium value. On the other hand, … without an established franchise, they cannot afford to keep that expensive price tag. I believe there will be a wider price range."

Wii U verschijnt in 2012, na april.

Zestien jaar cel voor verkrachting meisjes Nijkerk

Een 21-jarige man uit Zeewolde heeft dinsdag 16 jaar cel gekregen voor de verkrachting van twee meisjes in Nijkerk. De straf van de rechtbank in Arnhem viel zwaarder uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat voor de verkrachtingen en zes straatroven 15 jaar cel had geëist.

De rechter legde een zwaardere straf op vanwege de bruutheid van de verkrachtingen en de maatschappelijke onrust die de man veroorzaakte. De man heeft tegenover twee medeverdachten verklaard dat hij trots was op zijn daad en dat een droom was uitgekomen.

De man weigerde mee te werken aan een onderzoek van het Pieter Baan Centrum, waardoor geen tbs kon worden opgelegd. De rechtbank heeft mede daarom de zwaarste gevangenisstraf opgelegd die voor zijn overtredingen kan worden gegeven.

De slachtoffers zaten vorig jaar in de nacht na Koninginnedag op een bankje bij een sportcomplex aan de Nachtegaalsteeg toen de man hen met een pistool dwong mee te gaan naar wat struiken. Daar werden ze vervolgens meermalen verkracht.

De politie zette 25 rechercheurs op de zaak. De 21-jarige inwoner van Zeewolde werd begin juli aangehouden. De straatroven pleegde de man samen met een kompaan. Deze 25-jarige man is veroordeeld tot tien jaar cel.

Nokia kondigt N9 aan

Ondanks dat Nokia hun aandacht langzaam verschuift van Symbian naar Windows Phone komen ze toch met een telefoon die draait op Meego. Meego is een OS dat Nokia met onder andere Intel heeft ontwikkeld, maar waar Nokia uitgestapt is. Nokia N9 is een smartphone die draait om het touchscreen, er is geen menuknop meer.

De specificaties zijn als volgt:

Size: 116.45 x 61.2 x 7.6-12.1 mm
Weight (with battery): 135 g
Volume: 76 cc
16 GB or 64 GB
16:9 8MP Carl Zeiss widescreen sensor with f2.2
720p 30fps stereo audio recording
Screen size: 3.9″
Resolution: 16:9 FWVGA (854 x 480 pixels)
AMOLED display
16.7 million colours
Capacitive touch screen
2.5D curved glass
Anti-glare polariser
Scratch-resistant Corning® Gorilla® glass
Orientation sensor (Accelerometer)
Compass (Magnetometer)
Proximity sensor
Ambient light detector
NFC
WiFi N
Quad-band GSM/EDGE 850/900/1800/1900
Penta-band WCDMA 850/900/1700/1900/2100
Automatic switching between WCDMA and GSM bands
Flight mode

Qua games komt de telefoon standaard met Angry Birds Magic, Real Golf 2011 en Galaxy on Fire 2. De NFC-techniek die onder andere gebruikt wordt voor Angry Birds Magic wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld accessoires te koppelen. Als je bijvoorbeeld een blue tooth-headset wilt koppelen is een simpele aanraking voldoende. Hoe dit werkt is te zien aan het einde van het derde filmpje.


Officiële introductievideo van Nokia


Hands on met het operation system Meego


Introductie tijdens de persconferentie

Meer info kun je vinden op de speciale site van Nokia. Het toestel moet nog dit jaar in de winkels liggen. Naast de onthulling wist Nokia nog te vertellen dat de nieuwe versie van Symbian, Symbian Anna, vanaf juli op de nieuwe Symbian-toestellen geïnstalleerd wordt. Huidige gebruikers met een Symbian^3-toestel krijgen de update in augustus.

HSV: "Geen enkel bod op Elia"

Hamburger SV zegt dat er geen clubs zijn geweest die zich gemeld hebben voor Eljero Elia. Volgens HSV blijft Elia deel uitmaken van hun toekomstplannen.

Elia werd deze zomer in verband gebracht met een transfer naar Chelsea. Daarvoor leken Juventus en Liverpool geïnteresseerd te zijn in de 24-jarige speler, maar volgens HSV heeft geen enkele club zich daadwerkelijk gemeld. Elia speelde tot nu toe 24 wedstrijden in zijn twee seizoenen bij HSV.

"Ik kan bevestigen dat we geen bod van Chelsea voor Eljero Elia hebben ontvangen", zegt woordvoerder Jorn Wolf tegen de Nordwest-Zeitung. "Er is geen bedrag genoemd en er wordt niet onderhandeld door beide clubs. Ook hebben we geen bod ontvangen van andere clubs."

Wolf benadrukt dat de club Elia niet per se kwijt wil. Volgens hem zal de speler er gewoon zijn als nieuwe trainer Michael Oenning met het seizoen begint. "Elia is een belangrijke speler voor ons en hij maakt een groot deel uit van onze plannen voor het komende seizoen", zegt Wolf over de positie van de Nederlander bij HSV.

Warner Bros schikt met tattoo-artist Hangover II

Tattoo-artist S. Victor Whitmill heeft een schikking getroffen met Warner Bros. De tatoeëerder had een rechtszaak aangespannen tegen de filmproducent, omdat hij de neptatoeage van acteur Ed Helms in The Hangover Part II te veel vond lijken op die van Mike Tyson, die hij heeft ontworpen.

Een woordvoerder van Warner Bros zei dat de twee partijen de zaak 'vriendschappelijk' hebben opgelost. Details over de schikking zijn niet bekendgemaakt.

In The Hangover Part II wordt Helms' personage Stu wakker in Bangkok met een tatoeage op zijn gezicht. Whitmill beweerde dat de filmmakers het ontwerp van hem hadden gestolen en eiste in eerste instantie dat de film niet in de bioscoop mocht worden vertoond als zijn ontwerp niet werd verwijderd. Zijn verzoek werd afgewezen.

Oud-bokser Mike Tyson had een kleine rol in de eerste Hangover-film en is ook te zien in het tweede deel, dat nog volop in de bioscopen draait. Aan een derde deel wordt al gewerkt.


Warner Bros schikt met tattoo-artist Hangover II (Foto: Novum)

Van As mist Champions Trophy

Naomi van As kan niet deelnemen aan de Champions Trophy. De middenveldster van Laren heeft een blessure aan haar enkel en scheenbeen, meldt de KNHB. Bondscoach Max Caldas heeft Van As' teamgenoot Merel de Blaey aan zijn selectie voor het toernooi in Amstelveen toegevoegd. Van As' deelname aan het EK komt vooralsnog niet in gevaar.

Teamarts Conny van Benthem stelt dat de blessure van Van As door overbelasting is veroorzaakt. "Het is niet ernstig. Naomi moet nu nog een week absolute rust houden en we verwachten dat zij dan weer volledig fit aan de voorbereiding op het EK kan beginnen. De Champions Trophy komt voor Naomi dus net iets te vroeg." Het toernooi in Amstelveen wordt van 25 juni tot 3 juli gespeeld.

Na de Champions Trophy, waar Caldas achttien vrouwen voor selecteerde, sluiten vijf vrouwen, waaronder Van As, weer aan bij het Nederlands elftal. Uit die groep van 23 kiest de bondscoach dan zijn selectie voor het EK. Dat toernooi wordt van 20 tot en met 28 augustus in Mönchengladbach gespeeld.

Mercedes naar Bavaria City Racing

Deze editie van Bavaria City Racing in Rotterdam zal opgeluisterd gaan worden met de komst van Mercedes Grand Prix. De Duits/Britse Formule 1-renstal zal bij het evenement dat op 21 augustus gehouden wordt enkele demonstraties geven. Eerder werd Lotus Renault GP al vastgelegd.

Een sponsor van Mercedes, Allianz, heeft de komst van het team mogelijk gemaakt. "Met dank aan Allianz kunnen de Nederlandse autosportfans deze zomer genieten van de zilverkleurige Mercedes GP-bolide," zei organisator Herman Vaanholt. Het is nog niet duidelijk of Michael Schumacher of Nico Rosberg in Roterdam zal gaan rijden. Mocht het Rosberg worden dan is hij al bekend met het parcours, want de Duitser stuurde zijn Williams enkele jaren geleden al over het parcours dat van de Willemsbrug naar het Hofplein loopt.

Subsidieregeling schone bestelauto stopt

De subsidieregeling om de verkoop van schone bestelauto's te stimuleren stopt zaterdag. De regeling is volgens staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) succesvol geweest gezien de grote stijging van het aantal bestelauto's met roetfilter op de weg.

Het subsidiepotje voor dit jaar van 11,5 miljoen euro is inmiddels leeg. "Dit resultaat laat zien dat samenwerken aan luchtkwaliteit werkt. Nu de meeste bestelauto’s schoner zijn, gaan we later dit jaar aan de slag met vrachtauto’s en bussen", aldus Atsma dinsdag.

De subsidieregeling voor de bestelauto's gold sinds 2006. De afgelopen vijf jaar is de verkoop van de bestelauto's met roetfilter gestegen naar 84 procent van alle aankopen. Nu rijden er 107.000 rond met een roetfilter. Bestelauto's waren verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van fijn stof. De overheid heeft 40 miljoen uitgetrokken voor de subsidieregeling.

Nepbrief Amsterdam kwam uit kraakbeweging

De nepbrief waarin controles op verborgen leegstand in Amsterdam worden aangekondigd is afkomstig van de kraakbeweging. De actie zorgde voor veel onrust in het stadsdeel Zuid, waar de brief vorige week werd verspreid. De dienst Wonen Zorg en Samenleven heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

In de brief, die voorzien is van het logo van de gemeente en nauwelijks van echt is te onderscheiden, worden huisbezoeken aangekondigd. Bewoners worden gewaarschuwd dat woonoppervlakte die niet efficiënt wordt gebruikt 'in het uiterste geval door de gemeente kan worden gevorderd'.

Meer dan honderd bezorgde ontvangers van de brief belden de gemeente op. Die adviseerde om niemand binnen te laten die zich naar aanleiding van de brief aan de deur meldt.

Wethouder Freek Ossel (PvdA) is opgelucht dat het om een ludieke actie gaat, maar kon niet lachen om de grap. "De gemeente wil ook een einde aan de leegstand. Maar de kraakbeweging ondermijnt op deze manier de aanpak hiervan. Als de gemeente nu per brief beleid aankondigt, zullen mensen dit ook in twijfel trekken", laat een woordvoerder van de wethouder weten.

Humphrey: "Veel fouten in BBC-artikel"

Afgelopen weekend dook in de Sunday Times het verhaal op dat de Britse omroep BBC moet bezuinigen en daarom moet gaan stoppen met het uitzenden van de Formule 1 na het seizoen 2012. F1-commentator Jake Humphrey ontkent deze verhalen.

"Er zijn veel vragen over het artikel in de Sunday Times. Er staan zoveel fouten in dat artikel. De Formule 1 doet het geweldig bij de BBC, de Formule 1 hoort thuis bij deze zender. Ik heb verder geen informatie over de toekomst, maar ik weet wel dat maar erg weinig zenders en programma's de miljoenen kijkers halen die wij hebben," zei Humphrey op Twitter. "De Formule 1 is bij de BBC een groot succes. De afgelopen drie Grands Prix hebben de kijkcijfers van de afgelopen tien jaar allemaal gebroken."

'Hackers zijn een groot probleem voor devs'

Niet iedereen binnen de 'game-biz' reageert altijd even politiek correct. IndustryGamers vroeg aan Cliff Bleszinski wat hij nu vond van de grote PSN-hack. De voorman van Epic reageerde met het hart op zijn tong: "It fucking sucked!". In het interview liet hij vallen dat hij hackers ziet als een groot probleem voor ontwikkelaars.

" ... It's just a shame. It cost them an untold amount of money; I know developers who couldn't put their betas out there because of it. I mean, it was a major problem. So it's pretty scary to be a game developer, especially when you talk about there being a connected future."

CliffyB gaf verder zijn mening over Microsofts 'hacker-friendly' aanpak met betrekking tot de homebrew Kinect-scene:

"I think dealing with hackers is a very sensitive thing, because if you piss off ... the wrong hacker group, they can really get to your stuff and mess you up."

Ook Epic heeft het noodlot moeten ondergaan en werd een paar weken terug ook slachtoffer van een groep hackers. 

Nieuwe diffuser voor Williams

Het Formule 1-team van Williams mag dan in het constructeurskampioenschap van de hatelijke nul af zijn, in de Formule 1 is dat niet genoeg. Daarom komt het Britse team voor de Grand Prix van Europa in Valencia wederom met een nieuwe diffuser om zo te proberen met beide auto's in de punten te raken.

Rubens Barrichello wist zowel in Monaco als in Canada in de punten te eindigen. Pastor Maldonado staat nog met lege handen, omdat hij in de slotfase van de race in Monaco na een aanrijding met Lewis Hamilton uitviel. De Venezolaan reed op dat moment op een goede positie om veel punten te pakken.

Interview: Scouting for Girls

Scouting For Girls was de opener van de maandag tijdens Pinkpop 2011, waar een recensent en fotograaf van FOK! rondliepen. Het optreden van SFG werd door velen bestempeld als een 'matig', 'slordig' en 'makkelijk' optreden, terwijl anderen het weer een heerlijk begin van de dag vonden. Hoe vonden de drie heren van de Britse band het festival zelf? FOK! sprak na het optreden Roy Stride (zang/keyboard), Greg Churchouse (basgitaar) en Peter Ellard (drums en percussie) over hun cd's, problemen tijdens shows en Eliza Doolittle.

Schreuder niet naar WK zwemmen

Zwemster Hinkelien Schreuder doet volgende maand niet mee aan het WK in Shanghai. Dat schrijft ze op haar website. Technisch directeur Jacco Verhaeren van de KNZB stelt volgens Schreuder dat hij door een breuk tussen haar en trainer Marcel Wouda geen vertrouwen heeft in haar prestatieniveau voor het WK. Dat betekent dat hij haar niet zal opstellen op de 4x100 meter vrije slag.

Schreuder laakt vooral de beslissing van Wouda om het vertrouwen in hun samenwerking enkele weken voor het WK op te zeggen en noemt die beslissing 'onbegrijpelijk'. "Ik heb me altijd volledig ingezet voor het welslagen van deze voorbereiding en het WK." De 27-jarige allroundster van Eiffel Swimmers PSV neemt nu de tijd om zich te beraden over het vervolg van haar carrière.

Batman: Arkham City's Robin staat z'n mannetje

Toen we lucht kregen van het feit dat Robin speelbaar zou zijn in Batman: Arkham City waren we niet meteen dolenthousiast. De in het groen en rood pakje gehulde sidekick van Batman is nu niet echt een van DC Universes beruchte personages.

Maar Good Golly Gosh, Batman! De pre-order-Robin blijkt toch iets meer macho te zijn dan we hem kennen. De gelukkigen die hun pre-order bij Best Buy hebben liggen kunnen zich voorbereiden op een set extra gadgets en wapens (die alleen speelbaar zijn met Robin), twee nieuwe challenge maps ('Black Mask Hideout' en 'Freight Train Escape') en een zogenaamde 'Red Robin skin'.

Batman: Arkham City staat gepland voor een release in oktober voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Een Wii U-versie zal volgen. Het is nog niet bekend of de pre-order-bonus ook als DLC te koop zal zijn.

robin

Versace ontwerpt collecties voor H&M

Donatella Versace ontwerpt voor komend najaar en het vroege voorjaar van 2012 collecties voor Hennes & Mauritz. Ze duikt de archieven van het beroemde modehuis in om voor H&M een aantal iconische Versace-ontwerpen nieuw leven in te blazen, maakte H&M dinsdag bekend.

De speciale collectie bestaat uit veel leer, prints en kleur en omvat naast dames- en herenkleding een aantal interieurartikelen.

De najaarscollectie van Versace is vanaf 17 november beschikbaar in 300 winkels wereldwijd, de zogenoemde pre-springcollectie is vanaf 19 januari online te koop.

Versace ontwerpt collecties voor H&M
Versace ontwerpt collecties voor H&M (Foto: ANP)

Philips begint terugroepactie haardrogers

Philips is begonnen met de terugroepactie van drie haardrogermodellen met inklapbare handgreep. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend met advertenties in verscheidene dagbladen. De modellen zijn gefabriceerd tussen februari 2006 en april 2011.

"In uitzonderlijke gevallen kan de haardroger oververhit raken indien deze niet wordt losgekoppeld van het stopcontact. Hierdoor ontstaat een mogelijk brandgevaar, zelfs als het apparaat is uitgeschakeld", aldus Philips. De onderneming gaf eind mei al aan wereldwijd miljoenen haardrogers terug te roepen. In Nederland gaat het daarbij om 3 modellen, in totaal zo'n 19.000 stuks.

Het gaat om de productnummers HP4829, HP 4940 en HP8296. Het nummer staat op de handgreep of op de onderkant van het apparaat.

Philips begint terugroepactie haardrogers
Philips begint terugroepactie haardrogers (Foto: ANP)

Tbs'er ontsnapt tijdens verlof in Maastricht

Tijdens een verlof in Maastricht is zaterdag een tbs'er aan zijn begeleiders ontsnapt. De politie is sindsdien naar de man op zoek, bevestigt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie dinsdag na berichtgeving in Limburgse media.

Hoe de man kon ontsnappen, is niet duidelijk. De woordvoerder kan niet zeggen of de man gevaarlijk is. "Maar hij zat natuurlijk niet voor niets in een tbs-kliniek." De man zat in de Maastrichtse vestiging van de tbs-kliniek De Rooyse Wissel.

De ontsnapping wordt volgens de woordvoerder nu pas naar buiten gebracht omdat Limburgse kranten er lucht van hadden gekregen. Niet alle tbs-ontsnappingen worden in de openbaarheid gebracht, al komen ze wel terug in jaarlijkse cijfers.

Meer mogelijkheden om leraar te worden

Om het lerarentekort aan te pakken, wordt het bij meer opleidingen mogelijk met een jaar extra studie leraar te worden. Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) maakt dinsdag bekend bij welke 31 extra opleidingen een korte kopstudie kan worden gevolgd, schrijft Trouw. De studenten krijgen hiervoor een jaar extra studiefinanciering.

Ook het collegegeld blijft voor hen hetzelfde. Met de kopstudie van een jaar worden afgestudeerden tweedegraads leraar. Ze mogen dan lesgeven in het voortgezet onderwijs. Iemand met een bachelor sociologie kan na een jaar bijvoorbeeld leraar maatschappijleer worden. Met een bachelor bedrijfskunde kan iemand leraar economie worden.

In totaal zijn er door de maatregel nu 105 kopopleidingen: 39 in het hbo en 66 in het wetenschappelijk onderwijs.

F1 2011 krijgt geen onnodig realisme

F1 2011 zal geen onnodige features krijgen, aldus een woordvoerder van de game. Zaken als blurring en op- en neergaande hoofden zijn zaken die de simmers niet belangrijk vinden. Ook een meer realistische cockpitview zit niet in de planning voor de game.

"I often feel as though [cockpit view is] chasing a particular market that's potentially popular at the moment saying, ‘oh I really want crazy g-forces on the camera and my vision being blurred.'

Designer Stephen Hood zei verder dat de studio geen opties willen invoeren waarbij mensen zelf kunnen kiezen om features eruit te laten. De game zou dan een te grote mengelmoes van vreemde elementen worden.

"What we hate doing is having all these scalable options where people can say, ‘I'll have the head bobbing on but I won't have the blurred vision on...' they kind of create their own weird game and we can't be sure of the quality of that at the end of the day. So we've tried to create something that's quite defined, that everybody's going to enjoy."

Er zitten wel kleine elementen in om aan te geven dat er G-krachten aan het werk zijn, maar deze zijn subtiel geïmplementeerd. We hoeven dus geen Shift 2-features te verwachten waarbij blurring gaat optreden bij elke willekeurige botsing. 

F1 2011 is momenteel in ontwikkeling en zal in september uitkomen voor PC, Xbox 360, PS3 en later ook voor de PSVita.

Team Fortress 2-update grootste ooit

Er is een grote, zo niet de grootste, update voor Team Fortress 2 op komst. De team-based shooter heeft sinds zijn release al een hele trits mini-uitbreidingen gekregen. De update moet overmorgen online komen (23 juni), en daar zit volgens Valve ook een 'meet the...'-filmpje bij.

Om de release te vieren hebben ze een week lang gratis weekend georganiseerd. Als je dus zin hebt om één van de beste teamshooters van nu uit te proberen, download Steam en de game gratis. Bekijk trouwens hier de wapens voor de spy en de heavy die in het pakket zijn inbegrepen. Gaandeweg zien we steeds meer updates tegemoet, dus hou de site in de gaten.

Nederlander onder doden crash in Rusland

Bij de vliegtuigcrash in het noordwesten van Rusland is een Nederlander omgekomen. Dat blijkt uit de passagierslijst die het Russische ministerie van Noodtoestanden dinsdag heeft vrijgegeven. Het dodental staat op 44. Acht inzittenden zijn met een verwonding in ziekenhuizen opgenomen.

Het vliegtuig, een Toepolev Tu-134 van de maatschappij RussAir, stortte maandagavond laat neer bij de landing in Petrozavodsk, dat ongeveer 400 kilometer ten noordoosten van Sint-Petersburg ligt. Het weer was slecht, maar het is niet duidelijk of dat de oorzaak van de crash is.

Nederlander onder doden crash in Rusland
Nederlander onder doden crash in Rusland (Foto: ANP)

Wisgerhof heeft goed gevoel bij Adriaanse

De aanvoerder van FC Twente is blij met de komst van Co Adriaanse. Peter Wisgerhof zegt een goed gevoel te hebben bij de nieuwe trainer.

"Hij staat voor aanvallend voetbal en dat past bij FC Twente. Het is goed dat we weer een Nederlandse trainer hebben. Dat maakt de communicatie gemakkelijker", zegt Wisgerhof tegen De Telegraaf. "Ik heb een goed gevoel bij Adriaanse."

Denny Landzaat kent Adriaanse al langer dan vandaag. De speler weet dat de trainer van discipline houdt en soms enigszins eigenzinnig op kan treden. "Toen we minder hadden gespeeld, moesten we als uitlooptraining paaseieren zoeken. Achteraf is het grappig, maar op dat moment was het wel een beetje kleinerend", zegt Landzaat.

"In de jeugd van Ajax had ik Co al gemaakt als trainer en hoofd opleiding. Later haalde hij me naar Willem II en een paar jaar later ook weer naar AZ. Ik juich het toe, dat hij komt. Co staat garant voor verzorgd, aantrekkelijk voetbal en goede resultaten."

Damschreeuwer niet meer in gevangenis

De man die de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam vorig jaar verstoorde met een schreeuw is vrijgelaten. Dat zegt zijn advocaat Maarten Witlox tegen De Telegraaf.

De man werd in april aangehouden voor winkeldiefstal. Omdat hij veelpleger is, kon hij voor negentig dagen worden vastgezet. Hierdoor zat hij ook tijdens de dodenherdenking op 4 mei vast.

De man beweerde tegenover de lokale zender AT5 dat hij uit voorzorg was vastgezet. De politie ontkende dat, al zei een woordvoerder dat het goed uitkwam.

Voor de zogenoemde damschreeuwer stond volgende week woensdag een ISD-zitting gepland. Daarin zou worden bepaald of hij in een Inrichting voor Stelselmatige Daders wordt geplaatst. Hij zou dan twee jaar kunnen worden opgesloten. De maatregel is vooral bedoeld om drugsverslaafde veelplegers met begeleiding van hun problemen af te helpen.

Die zitting gaat volgens Witlox niet door. Hij zou het Openbaar Ministerie ervan hebben overtuigd dat zijn cliënt niet in zo'n inrichting thuishoort. De zaak wordt nu waarschijnlijk pas in september behandeld.

Vorig jaar verstoorde de cliënt van Witlox de dodenherdenking op de Dam met een luide schreeuw. Iemand anders riep 'bom', waarop een paniekreactie ontstond. Daarbij vielen tientallen gewonden.

De schreeuwer werd twee maanden vastgehouden omdat hij koningin Beatrix in gevaar zou hebben gebracht. Het hof van Amsterdam oordeelde uiteindelijk dat hier geen bewijs voor is. De man werd in juni vorig jaar, kort na zijn vrijlating, ook al opgepakt toen hij probeerde het Nationaal Monument op de Dam te beplakken.

Toch noodsignaal ambulance op radio

Het wordt toch mogelijk om via de autoradio duidelijk te maken dat er een ambulance met sirenes aankomt. Het waarschuwingssysteem wordt echter alleen gebruikt op de publieke radiostations, schrijft minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) in een Kamerbrief.

De commerciële omroepen dreigen volgens de minister de financiële schade te verhalen als hun uitzendingen worden onderbroken. Dit was eerder reden het plan af te blazen, maar nu kan het alsnog doorgaan.

Door steeds beter geïsoleerde auto's worden sirenes vaak niet meer gehoord. Door in een straal van driehonderd meter rond een ambulance in te breken op de autoradio kunnen de weggebruikers toch op de ambulance worden gewezen.

Met het systeem, Flister genaamd, werd in 2008 al geëxperimenteerd bij ziekenauto's in Drenthe en brandweerwagens in Utrecht. In 2009 concludeerden de hulpdiensten dat het systeem werkt. Toen bleek dat radiostations moeten worden gecompenseerd voor het inbreken op hun frequentie, concludeerde het ministerie van Binnenlandse Zaken echter dat het verkeer nauwelijks sneller aan de kant gaat.

GTA V in 2012 met mini-games

De kans dat Rockstar druk bezig is met de ontwikkeling van Grand Theft Auto V is enorm groot. Toch hebben we nog niets van de game mogen zien. Bronnen dichtbij Rockstar zouden nu meer details over de ontwikkeling hebben losgelaten tegenover Gamespot.

De bronnen zeggen dat de game al in een vergevorderd stadium is en dat een release in 2012 er waarschijnlijk wel in zit. De game zou al zo ver gevorderd zijn dat de makers al bezig zijn met het implementeren van mini-games. Daarnaast zou de game enorm groot zijn.

Meer details hebben ze nog niet vrijgegeven. Er zijn de laatste tijd meer geruchten verschenen over GTA V. Zo dook de game op op een releaselijst van een retailer en er zouden zelfs gameplaybeelden zijn gelekt.

GTA

"Meer Duke Nukem in de toekomst"

Nu Duke Nukem Forever na veertien jaar in productie te zijn geweest eindelijk in de winkels ligt en het enorm goed doet, wil Take Two meer met het IP gaan doen. De uitgever sluit niet uit dat we Duke ook in andere media gaan zien.

Strauss Zelnick heeft tegen Forbes verklaard dat we meer Duke Nukem van Take Two mogen verwachten. Volgens Zelnick zijn er enorm veel mogelijkheden met Duke Nukem waar een heleboel geld in zit. Toch willen ze het wel goed doen en kwaliteit aanbieden. Dit zouden ze ook al met Bioshock van plan zijn geweest maar tot op heden hebben we nog geen Bioshock in andere media gezien.

"If we can take some of our intellectual property and bring it to another medium in an extraordinary high quality way, that delights consumers and represents an interesting commercial opportunity for us, we will."

De game mag dan enorm goed verkopen, onder critici zijn de meningen verdeeld. Daarnaast is de game erg controversieel door de grove humor en volwassen content. Zelnick zegt hierover dat ze de game op de markt zetten voor volwassenen en het dus niet gschikt is voor kinderen.

"That said, when we put something out I stand behind it, and will not compromise. When you put all those things all together it's difficult to be critical of the company. Because here in America, thank God, we have the ability to do what we want"

Duke

Soler uit kunstmatige coma

Wielrenner Juan Mauricio Soler is uit zijn kunstmatige coma gehaald. Volgens artsen zal het een paar dagen kunnen duren voor dat er duidelijk is of Soler blijvend letsel heeft overgehouden aan zijn zware val vorige week in de Ronde van Zwitserland.

In de zesde etappe miste de renner van Movistar tijdens een afdaling een bocht en reed het publiek in. Bij zijn val liep Soler een schedelbasisfractuur, een zwelling van de hersenen, longletsel en enkele breuken en blauwe plekken op.

Booy: "We willen geen leegloop bij FC Utrecht"

FC Utrecht wil Kevin Strootman en Dries Mertens niet voor tien miljoen euro van de hand doen aan PSV. Technisch directeur Foeke Booy: "We willen geen leegloop."

PSV viste eerder al achter het net bij Stijn Schaars, die AZ niet voor de Eindhovense club maar voor Sporting in Portugal verruilde. Hoewel PSV Strootman en Mertens erg graag naar de club wil halen, lijkt dat financieel gezien niet mogelijk. "Deze spelers zijn op dit moment te duur voor ons", zegt technisch directeur Marcel Brands van PSV tegen De Telegraaf.

Booy sprak gistermiddag uitgebreid met Brands. "Op zijn verzoek, want PSV is zeer geïnteresseerd in Kevin Strootman en Dries Mertens die ze voor één bedrag wilden halen. Maar wij zijn niet akkoord gegaan met die prijs. Het was geen kinderachtig bedrag, zoals FC Twente eerder Kevin dacht binnen te halen."

"PSV is nog altijd geïnteresseerd, maar wij hebben gezegd dat Strootman en Mertens los van elkaar gezien moeten worden en er dus ook apart onderhandeld moet worden. We willen daarnaast geen leegloop nu Ricky van Wolfswinkel al naar Sporting Lissabon is getransfereerd. Deze jongens zijn steunpilaren en met onze ambities moeten we wel een rol van betekenis blijven spelen in de Eredivisie."

'Scholen moeten paracetamolgebruik remmen'

Nederlandse middelbare scholen moeten strenger worden bij het verstrekken van paracetamol aan scholieren. De regionale GGD's luiden de noodklok, schrijft het AD dinsdag. In Rotterdam, Drenthe, Groningen, Friesland en Utrecht zou inmiddels speciaal aandacht worden gegeven aan het probleem van paracetamol.

Vooral meisjes zijn volgens jeugdarts Ellen van Est van de GGD Rivierenland grootverbruikers van pijnstillers. "Ze willen slank blijven, komen vaak zonder ontbijt op school en vinden het 'not done' om in bijzijn van hun vriendinnen te eten of te drinken", zegt ze in de krant.

De meisjes zouden niet beseffen dat de hoofdpijn die ze vervolgens krijgen simpelweg komt doordat ze te weinig eten of drinken. Van Est wijst erop dat de school voor de leerlingen verantwoordelijk is en moet proberen hun leefstijl te verbeteren. "Ze moeten gewoon een boterham eten."

Scholen zouden de veelgebruikers moeten registreren. "Noteer hun namen en neem contact op met hun ouders en de schoolarts. Vaak is er meer aan de hand."

De conciërge weet volgens de kinderarts vaak precies welke leerlingen vaak om een paracetamol vragen, maar sommige leerlingen weten dat te omzeilen. Zo ontdekte een vmbo-school in Oudenbosch dat sommige leerlingen meerdere keren per dag bij verschillende medewerkers pijnstillers haalden.

'Verzet tegen aanpakken ex-bestuurders Inholland'

De raad van toezicht van hogeschool Inholland verzet zich tegen de afspraak om te veel gedeclareerd geld terug te halen bij ex-bestuurders. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit documenten die de krant in bezit heeft gekregen.

De Inspectie van het Onderwijs tikte de raad van toezicht eerder deze maand op de vingers. De raad had namelijk niet ingegrepen toen de ex-bestuurders geld dat voor onderwijs was bedoeld besteedden aan extra salarissen, vergoedingen en leaseauto's. Tussen 2006 en vorig jaar ging het om 360 duizend euro.

Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) kondigde aan dat de voormalige bestuursleden te veel ontvangen geld moeten terugbetalen. De hogeschool zei de conclusies te accepteren en te bekijken hoe het onrechtmatig bestede geld kan worden teruggevorderd.

Nu blijkt echter dat de raad van toezicht aan de huisadvocaat heeft gevraagd of aan de terugvordering 'te ontkomen' valt, concludeert De Telegraaf uit de documenten. De twee leden van de tijdelijke raad van toezicht zouden de voormalige bestuurders nog steeds steunen. De raad zou het ook niet met de inspectie eens zijn dat haar wat te verwijten valt.

De leden zouden tijd willen winnen en zouden ook vinden dat geen enkele toezegging aan Zijlstra is gedaan. Collegevoorzitter Doekle Terpstra bevestigt volgens de krant dat de huisadvocaat wordt geconsulteerd, maar laat weten dat de school de afspraken wil nakomen. Zijlstra zegt in de krant ervan uit te gaan dat dat ook gewoon gebeurt.

D66: geen aparte status religieuze scholen

D66 wil af van de aparte status die religieuze scholen in Nederland hebben. De vrijheid van onderwijs die in de Grondwet is geregeld, is volgens D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham teveel opgerekt en wordt gebruikt om misstanden af te dekken. D66 wil de wet moderniseren. Een woordvoerder van de fractie bevestigde uitspraken hierover van Van der Ham in De Pers van dinsdag.

Het Kamerlid noemt onder meer criminele zaken die scholen niet hoeven te melden aan de politie, de weigering van ongetrouwde of homoseksuele leraren of het niet aannemen van leerlingen die niet de juiste religie hebben of schoolbesturen die ondanks fouten door kunnen gaan. "Falende schoolbesturen zoals bij het islamitische college in Amsterdam, mogen de volgende dag weer een nieuwe school oprichten", aldus de D66'er. Hij vindt dat onacceptabel.

D66: geen aparte status religieuze scholen
D66: geen aparte status religieuze scholen (Foto: ANP)

Recordbedrag voor bijzondere Stradivarius

Een viool uit 1721 van de vermaarde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari heeft maandag een recordbedrag van 9,8 miljoen pond (ruim 11 miljoen euro) opgebracht. De opbrengst zal geheel worden besteed aan noodhulp voor Japan, zegt de Nippon Music Foundation die de bijzondere Stradivarius verkocht.

Voor zover bekend is het bedrag het hoogste dat ooit op een veiling voor een viool is neergeteld. De Lady Blunt is dan ook niet zomaar een viool: volgens kenners is het instrument een van de best bewaard gebleven creaties van de achttiende-eeuwse bouwer. Het instrument is vernoemd naar de negentiende-eeuwse Britse aristocrate Anne Blunt, een kleindochter van dichter Lord Byron, die het op zeker moment in haar bezit kreeg.

De Japanse stichting neemt met dubbele gevoelens afscheid van de Stradivarius, die ze in 2008 voor 10 miljoen dollar (nu ongeveer 7 miljoen euro) had gekocht. "Hoewel deze viool erg belangrijk was voor onze collectie, hebben de behoeften van onze landgenoten bewezen dat we allemaal moeten helpen, op iedere mogelijke manier’’, stelde de voorzitter van de Nippon Music Foundation.

Japan zal de komende jaren vele miljarden nodig hebben voor wederopbouw. Het land werd ruim drie maanden geleden getroffen door een verwoestende aardbeving, een tsunami en de ernstigste nucleaire ramp sinds 'Tsjernobyl’.

Kenners roemen de instrumenten van Stradivari om hun onovertroffen geluid. Wereldwijd bestaan er nog ongeveer 450 violen van Stradivarius. Wat de Lady Blunt extra bijzonder maakt, is dat deze viool er zo nieuw uitziet. Het originele vernis zit er nog glanzend en wel op. ,,Ik was eerst absoluut niet onder de indruk, omdat het er uitziet als een gloednieuwe viool", reageerde concertviolist Itzhak Perlman dinsdag in de Britse krant The Independent. "Maar dan bedenk je je: 1721, o mijn god!"

Tientallen doden door vliegtuigcrash Rusland

In Rusland zijn zeker 44 mensen om het leven gekomen door een vliegtuigongeval. Er waren 43 passagiers en negen bemanningsleden aan boord van de Toepolev Tu-134, die neerstortte in de omgeving van de noordwestelijke stad Petrozavodsk, zo meldden de Russische autoriteiten in de nacht van maandag op dinsdag. Acht overlevenden zouden zijn opgenomen in ziekenhuizen.

Het vliegtuig was onderweg van de hoofdstad Moskou naar Petrozavodsk, dat ongeveer 400 kilometer ten noorden van Sint-Petersburg ligt, in de buurt van de grens met Finland. De Toepolev verdween kort voor middernacht van de radar.

Het toestel zou vlam hebben gevat toen het crashte op een snelweg, 1 kilometer van de luchthaven van Petrozavodsk. Dat is de hoofdstad van de Russische autonome deelrepubliek Karelië.

Lyon zet trainer Puel op straat

Claude Puel zit volgend seizoen niet meer op de bank bij Olympique Lyon. De Franse club maakte maandagavond via de website bekend dat de 49-jarige trainer wordt ontslagen. Puel, die nog een contract had tot en met volgend seizoen, was eerder werkzaam bij AS Monaco en Lille.

Puel ging in 2008 aan de slag bij Lyon, dat daarvoor zeven keer op rij kampioen was geworden. Onder het bewind van de voormalige middenvelder kwam daar echter geen nieuwe landstitel meer bij. Wel werd in het seizoen 2009/10 voor het eerst in de clubhistorie de halve finale van de Champions League bereikt.


Lyon zet trainer Puel op straat (Foto: Novum)

Diëtisten: bezuiniging slecht voor gezondheid

Diëtisten menen dat het schrappen van voedingsadvies uit het basispakket schadelijk is voor de gezondheid. Volgens de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is een dieet voor 250.000 mensen medisch noodzakelijk. Met voedingsadvies kunnen ernstigere gezondheidsklachten voorkomen worden, stellen zij dinsdag. Dat geldt onder meer voor patiënten met overgewicht, een voedselallergie of kauw- en slikstoornissen.

De diëtisten hebben al circa 25.000 handtekeningen verzameld van mensen die ook boos zijn over het kabinetsvoornemen om dieetadvies per 1 januari uit het basispakket schrappen. Ook twintig organisaties ondertekenden de petitie, die woensdag wordt aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.

BOEKEN! - zes minicolumns

Niet lang geleden vroeg een collega-columnist achter de schermen gekscherend of ik 'nog wist wat een boek is'. Vanzelfsprekend heb ik hem geen serieus antwoord gegeven, maar zijn opmerking zette me wel aan het denken over boeken. Wat is een ongelooflijk goed boek? Welk boek zal nooit meegaan met het oud papier of de vrachtwagen van de plaatselijke kringloopwinkel? Wat wil ik lezen in mijn paar weken vakantie? De vakanties die er aan komen, zijn voor menigeen een uitstekende aanleiding om (weer) aan het lezen te slaan. Zowel voor u, als voor uw columnisten. Schrijvers zijn immers lezers. In deze groepscolumn zullen een aantal van uw columnisten aan de hand van een minicolumn hun favoriete of dierbaarste boek aan u voorstellen.

Al 541 doden door tornado's in VS

Het lopende tornadoseizoen in de Verenigde Staten is het ergste sinds 1936. Tot nog toe zijn 541 Amerikanen gestorven tijdens hevige wervelstormen. Alleen in de stad Joplin in de staat Missouri kwamen al 155 mensen om het leven, zo meldden de autoriteiten maandag (lokale tijd).

Joplin werd op 22 mei getroffen door een verwoestende tornado. Maandag werd bekend dat twee mensen, die getroffen waren door het natuurgeweld, alsnog waren bezweken aan hun verwondingen. Een wervelstorm met snelheden tot meer dan 300 kilometer per uur raasde door de stad met circa 50.000 inwoners. Een strook van 1 bij 5 kilometer werd vrijwel volledig verwoest.

Zeker 314 mensen stierven op 27 april door tornado's in vijf staten. Deskundigen vermoeden dat het repareren van de orkaanschade miljarden dollars gaat kosten.

Moederschap opent ogen Mariah Carey

Het moederschap is een eyeopener voor Mariah Carey. Dat beweert haar man Nick Cannon tegenover het Amerikaanse blad People. Het stel werd op 30 april ouders van de tweeling Monroe en Moroccan.

"Ze weet nu echt wat het betekent om een vrouw te zijn", stelt Cannon. "Dit hele avontuur is een eyeopener geweest, dat kan zij beamen."

Ook Cannons leven is flink veranderd sinds de geboorte van zijn kinderen. "En dit is pas het begin. Ik verwacht dat er nog veel meer gaat veranderen." De komiek groeit naar eigen zeggen elke dag meer in zijn vaderrol. "Ik dien nu als voorbeeld voor twee mensen."

De 30-jarige Nick zegt gewoon door te willen gaan met zijn werk als stand-upcomedian, maar wil zijn shows grotendeels baseren op zijn kinderen. "Het draait allemaal om hen."


Moederschap opent ogen Mariah Carey (Foto: Novum)

'Defensie weigert informatie over graf Sebrenica'

Het ministerie van Defensie weigert informatie te geven over de plek waar minstens zeven moslims begraven zijn in Sebrenica. Ze overleden in juli 1995 op het terrein van het Nederlandse VN-bataljon Dutchbat. Dat meldt Nieuwsuur maandag.

Toen de Bosnische enclave Sebrenica viel vluchtten duizenden voornamelijk vrouwen en kinderen naar het terrein van Dutchbat. Ze zaten opgepropt in een grote fabriekshal waar een gebrek was aan water, voedsel en medicijnen. Minimaal zeven moslims overleden, sommigen van hen pleegden zelfmoord.

De doden zijn op het terrein begraven, en de nabestaanden willen weten waar. Defensie beschikt over deze gegevens, maar weigert die prijs te geven, klagen de nabestaanden.

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) zegt dat militairen na de genocide in Screbrenica vertrouwelijk hebben verteld wat er gebeurd is. Hij wil deze belofte niet breken. "Als je je woord hebt gegeven dat je iets niet bekendmaakt, moet je dat ook niet doen", reageerde Hillen in de uitzending.

De minister zegde wel toe er alles aan te doen om de plek te vinden waar de doden liggen. Er zijn volgens hem ook andere gegevens naast de verklaringen van de militairen, en die kunnen mogelijk helpen bij de zoektocht.

Rapper 50 Cent schrijft boek tegen pesten

50 Cent gaat een boek schrijven waarin hij zich sterk maakt tegen pesten. Playground verschijnt begin volgend jaar, heeft uitgever The Penguin Young Reader Group maandag bekendgemaakt.

Het boek van de 34-jarige rapper is gericht op jongvolwassenen en is semi-autobiografisch. 50 Cent beleefde geen fijne jeugd. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met geweld en drugshandel.

De rapper schreef eerder al de autobiografie From Pieces to Weight en het boek The 50th Law, samen met auteur Robert Greene. Playground ligt vanaf januari in de winkels.


Rapper 50 Cent schrijft boek tegen pesten (Foto: Novum)

Vogelaarwijken nauwelijks vooruit gegaan

De sociaaleconomische positie van de veertig Vogelaarwijken is tussen 1999 en 2008 nauwelijks veranderd. Wel is de etnische samenstelling er gewijzigd: de autochtone middenklasse verliet de aandachtswijken en maakte plaats voor niet-westerse migranten uit de middenklasse. Dat blijkt uit het rapport Wonen, wijken en interventies, krachtwijkenbeleid in perspectief van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Volgens het rapport hebben de uitbreiding van groen of de aanwezigheid van sport- en speelvoorzieningen nauwelijks effect op de leefbaarheid en de veiligheid in de wijken. Een mogelijke verklaring voor deze onverwachte conclusie van het SCP is dat hierdoor ook mensen van buitenaf naar de wijk trekken die voor overlast zorgen.

Sloop en nieuwbouw draagt wel bij aan de leefbaarheid en veiligheid in de probleemwijken. Als sociale woningen worden vervangen door koopwoningen neemt de criminaliteit en onveiligheid het sterkst af. Dit bevordert bovendien de sociale cohesie in de wijk.

De aanwezige middenklasse in krachtwijken ondervinden doorgaans weinig hinder van de problemen die in hun woonomgeving spelen, concludeert het SCP. Dat komt omdat zij zich nauwelijks met de wijk en hun medewijkbewoners verbonden voelen.

De veertig krachtwijken werden in 2007 aangewezen door toenmalig minister voor Wonen, Wijken en Intergratie Ella Vogelaar. De overheid stak veel geld in de aanpak van deze wijken. Het SCP meldt dat in 2013 nogmaals in kaart wordt gebracht wat de effecten van het krachtwijkenbeleid zijn geweest op de leefbaarheid en de bevolkingssamenstelling.

Mogelijke lijst Europese Nintendo-releases

Er is een lijst opgedoken met daarin releasedata voor Nintendo-games in Europa. Op dit moment is de lijst nog officieel een gerucht, maar gezien eerdere geruchten zou het allemaal best eens mogelijk kunnen zijn. In de lijst staan DS, 3DS en Wii-games door elkaar.

Augustus
26 - Xenoblade Chronicles

September
09 - StarFox 64 3D
Dragon Quest Monsters: Joker 2

Oktober
Kirby Mass Attack
Mario Kart 3DS
Professor Layton 4

November
Kirby Wii
Zelda Skyword Sword
Super Fossil Fighters DS

December
Super Mario 3DS

2012
Mario Party 9
Paper Mario 3DS
Luigi's Mansion 2
Animal Crossing 3DS
Kid Icarus
LEGO City Stories
The Last Story

'3DS-problemen zijn voorbij'

De Nintendo 3DS heeft het niet gemakkelijk. Er is veel kritiek over onder andere het aantal toptitels en het ontbreken van de online eShop. Volgens Reginald Fils-Aime heeft Nintendo die twee grootste problemen nu opgelost en houdt niets de nieuwe handheld van Nintendo nog tegen op weg naar de top.

Reggie heeft in een interview met Kotaku toegegeven dat er flink wat kritiek was op Nintendo 3DS. Na een sterke launchdag en eerste week kakte alles wat in qua verkopen en blijft 3DS achter bij zijn voorganger. Hierop is Nintendo gaan praten met consumenten en deze gaven twee problemen aan. Het gemis van grote Nintendo-titels en het ontbreken van online features. Met de release van Ocarina of Time en de eShop zijn die twee problemen verleden tijd.

Tevens merkt Reggie op dat er een hele stapel Nintendo-games uit gaat komen met grote namen. Vanaf nu tot eind van dit jaar komen Star Fox, Kid Icarus, Mario Kart en Super Mario. Voor volgend jaar staan daarnaast nog Luigi's Mansion 2, Smash Bros. en Animal Crossing in de planning.

Wat betreft de online features hebben ze volgens Reggie grote stappen gemaakt met de eShop. We vinden daar op dit moment al drie grote GameBoy-titels: Super Mario Land, Donkey Kong '94 en The Legend of Zelda: Link's Awakening. Deze Virtual Console, gecombineerd met de beschikbare DSiWare-games zorgen voor een groot aanbod aan titels. Bovendien kunnen we gebruik maken van een internetbrowser en is SpotPass nu volledig beschikbaar. On demand films bekijken, via Netflix, wordt in de zomer mogelijk voor Amerika.

Ondanks dat Nintendo 3DS nu pas op stoom lijkt te komen is Nintendo het niet eens met de stelling dat de launch te vroeg was. Ze hoopten wel op een kleinere leegte tussen de launch en de verschillende releases, maar dat zijn zaken waar je niet altijd rekening mee kan houden.

Reggie
Reginald Fils-Aime, Nintendo of America

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.