Warren Beatty maakt weer een film

Warren Beatty gaat voor het eerst in dertien jaar weer een film regisseren. De 74-jarige acteur heeft de nog titelloze komedie zelf geschreven en is ook in de film te zien, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Het scenario is volgens Paramount-topman Brad Grey typisch Beatty. "Elegant geschreven en ontzettend vermakelijk." De echtgenoot van actrice Annette Bening gaat de komedie ook produceren. De opnamen starten nog dit jaar.

De laatste film die Beatty regisseerde is de politieke komedie Bulworth uit 1998. Hij speelde daarin de titelrol en schreef het scenario voor de film. Beatty heeft ook al tien jaar niet meer in een film gespeeld. Hij was voor het laatst te zien in de komedie Town and Country uit 2001.

De Amerikaan regisseerde tot nu toe vier speelfilms. Zij regiedebuut Heaven Can Wait uit 1978 werd genomineerd voor negen Oscars en won er één. Beatty won in 1982 een Oscar voor de regie van zijn film Reds, waarin hij de hoofdrol speelde naast zijn toenmalige verkering Diane Keaton.


Warren Beatty maakt weer een film (Foto: Novum)