Gezin vastgoedbaron aangehouden

Vijf leden van een gezin uit Kerkrade zijn maandag aangehouden op verdenking van grootschalige vastgoedfraude, witwassen van crimineel geld en hennepteelt. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigt dinsdag berichtgeving daarover in NRC Handelsblad.

Justitie legde twee jaar geleden beslag op 134 panden in Limburg die in het bezit zijn van de familie. Ook de notaris van de familie is aangemerkt als verdachte. Hij zou valsheid in geschrifte hebben gepleegd en geld hebben witgewassen bij transacties van de hoofdverdachte, de 60-jarige vader van het gezin. Naast de hoofdverdachte zitten zijn vrouw van 58, hun twee dochters (33 en 27) en hun zoon (20) vast.

In acht van de huizen van de vastgoedbaron werden bij huiszoekingen hennepplantages aangetroffen. De Limburger ontkende toen alle beschuldigingen tegenover de krant. "Om het vijfde huis is in deze regio een hennepplantage. Mijn kleinkinderen mogen dood geboren worden als zou blijken dat ik iets met hennep te maken heb."