'Tv-programma verknalt huis'

Een familie uit Tilburg van wie het huis werd verbouwd door het RTL 4-programma Welcome Home is niet bepaald tevreden over het eindresultaat. De opknapbeurt is volgens hen uitgedraaid op een totaal fiasco, meldt De Telegraaf dinsdag.

In Welcome Home knapt presentatrice Natasja Froger samen met haar team huizen op voor mensen die een zware tijd achter de rug hebben. Ook de woning in de Korte Tuinstraat werd onder handen genomen.

Volgens buurtbewoonster Marjet Pals zitten de bewoners behoorlijk in hun maag met de verbouwing. Pals neemt het namens de familie op in het Brabants Dagblad. Het gezin is contractueel verplicht niks te zeggen. Pals: "Ik heb buurtbewoners en vrienden gezien die naderhand kwamen kijken en moesten huilen. Omdat de bewoners nog slechter af zijn dan voor de opknapbeurt. Dan zwijg ik natuurlijk niet."

Volgens Pals is de rode verf op de voordeur aangebracht alsof die er met een tuinslang is opgespoten. Ook zou de vloer vol zitten met verfplekken en is een waterkraan zo dicht tegen de muur aan bevestigd dat die amper open kan worden gedraaid en was het bad lek. De aflevering met het Tilburgse gezin wordt dinsdagavond om 20.30 uur uitgezonden op RTL 4.

Update 19.52 uur - RTL herstelt schade
Productiebedrijf Blue Circle repareert alsnog de schade die ontstaan is door een renovatie aan het betreffende huis in Tilburg. Dat laat RTL dinsdag weten aan Omroep Brabant. De zendergroep betreurt de zaak. "De bedoeling is dat we een paleisje afleveren; een schot in de roos", zegt een RTL-woordvoerder.

Update 21.38 uur - Berichtgeving De Telegraaf overdreven
Na de uitzending van Welcome Home dinsdagavond blijkt de berichtgeving van Omroep Brabant en het journalistieke kwaliteitspareltje De Telegraaf enigszins overdreven te zijn.

De woning betrof een verouderd huis dat volop geteisterd werd door enorme lekkages en vochtproblemen. Het team van het RTL 4-programma verzorgde in slechts drie dagen tijd samen met professionals onder andere een compleet vernieuwd dak en een gloednieuwe keuken en badkamer en een berg aan nieuwe meubels. Het mislukte verfwerk op de voordeur bleek door een naast familielid te zijn gedaan.

Update 23.37 uur - Natasja Froger verdrietig
Presentatrice Natasja Froger heeft dinsdagavond in Shownieuws verdrietig gereageerd op de ontstane berichtgeving. Ze zei te begrijpen dat de afwerking niet altijd optimaal kan zijn, maar vindt het vooral jammer voor de 105 mensen die dag en nacht gewerkt hebben aan de renovatie.