'Gamesindustrie over 10 jaar in handen van Apple'

Voormalig PlayStation-topman Phil Harrison heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens hem zal Apple over tien jaar niet alleen de gamesmarkt domineren, maar zelfs 'in bezit' hebben.

Harrison, die in 1992 aan de slag ging bij Sony, is geen leek op het gebied van trends binnen de gamesindustrie. "Als je kijkt naar het marktaandeel dat ze winnen en dat doorberekent over de komende tien jaar, ervan uitgaat dat de groei constant blijft, dan bestaat er een reële kans dat Apple tegen die tijd de gamesindustrie is", zo vertelt Harrison in een interview met Edge.

Harrison legt uit hoe hij bij dit standpunt komt: "De apparaten van Apple verspreiden zich in een rap tempo, je hebt iPhones, iPads, iPods die allemaal deel uitmaken van hetzelfde ecosysteem. De snelheid waarmee Apple 15 miljoen iPads verkocht is fenomenaal. En volgens sommige berichten is gamen de grootste bezigheid op de iPad en ik denk dat dit zich voortzet."

Volgens Harrison laten Apple, Amazon en Steam zien hoe in de toekomst digitale producten worden gekocht. Als de consolebedrijven hun businessmodel niet aanpassen lopen zij het risico al snel ouderwets te worden.  De tijd zal ons leren of Apple werkelijk de gamesindustrie naar zich toe weet te trekken.