Booy: "We willen geen leegloop bij FC Utrecht"

FC Utrecht wil Kevin Strootman en Dries Mertens niet voor tien miljoen euro van de hand doen aan PSV. Technisch directeur Foeke Booy: "We willen geen leegloop."

PSV viste eerder al achter het net bij Stijn Schaars, die AZ niet voor de Eindhovense club maar voor Sporting in Portugal verruilde. Hoewel PSV Strootman en Mertens erg graag naar de club wil halen, lijkt dat financieel gezien niet mogelijk. "Deze spelers zijn op dit moment te duur voor ons", zegt technisch directeur Marcel Brands van PSV tegen De Telegraaf.

Booy sprak gistermiddag uitgebreid met Brands. "Op zijn verzoek, want PSV is zeer geïnteresseerd in Kevin Strootman en Dries Mertens die ze voor één bedrag wilden halen. Maar wij zijn niet akkoord gegaan met die prijs. Het was geen kinderachtig bedrag, zoals FC Twente eerder Kevin dacht binnen te halen."

"PSV is nog altijd geïnteresseerd, maar wij hebben gezegd dat Strootman en Mertens los van elkaar gezien moeten worden en er dus ook apart onderhandeld moet worden. We willen daarnaast geen leegloop nu Ricky van Wolfswinkel al naar Sporting Lissabon is getransfereerd. Deze jongens zijn steunpilaren en met onze ambities moeten we wel een rol van betekenis blijven spelen in de Eredivisie."