Alonso: "Ik wil veel punten scoren"

Jeffrey

Ferrari-coureur Fernando Alonso is tevreden met zijn derde startplaats voor de Formule 1-race in Australië. Toch is er van denken aan winnen totaal geen sprake. "Ik wil gewoon zoveel mogelijk punten scoren."

Tijdens de Grand Prix kreeg Alonso de winst in zijn schoot geworpen, na technische problemen bij Sebastian Vettel. Of het deze keer net zo makkelijk zal gewoon is nog maar de vraag. "Ik weet niet of wij wel sneller zijn dan de Red Bulls", antwoordde de Ferrari-coureur op de vraag of hij denkt te kunnen winnen.

"Van te voren wisten we al wel dat het moeilijk zou worden om ze tijdens de kwalificatie te verslaan. Daarom denk ik dat de derde tijd een goed resultaat is. Hopelijk kan ik morgen op het podium eindigen."

De Spanjaard verwacht daarbij dat er veel acties, problemen en safetycars tijdens de race zullen plaatsvinden. "In Melbourne kan er altijd van alles gebeuren, dus laten we eerst maar eens aan de finish zien te komen. Dan zien we wel waar we eindigen. het doel is in ieder geval om zoveel mogelijk punten te scoren."