Jol laat Sulejmani weer links liggen

Miralem Sulejmani verblijft vooralsnog op een zijspoor bij Ajax. Trainer Martin Jol laat de recordaankoop van de Amsterdammers ook tegen FC Groningen buiten de selectie. Sulejmani scoorde uitgereikend in het heenduel in de Euroborg een belangrijke treffer.

Jol deed dit seizoen in slechts drie competitiewedstrijden een beroep op Sulejmani als basisspeler. Aan het begin van dit seizoen leek de Serviër veelbelovend te starten. Begin augustus opende hij de score tegen Groningen bij de knappe overwinning in de Groene Kathedraal.

Na een lange tijd van afwezigheid toonde hij in de Europa League-wedstrijd tegen Juventus aan zijn kwaliteiten nog niet verloren te zijn. Samen met Ismaïl Aissati wordt hij echter vaak langs de kant gehouden, waarbij vaak op de tribune. Lotgenoot Aissati ontbreekt evenees tegen Groningen.

Jol heeft wel plaatsen ingeruimd voor Nicolas Lodeiro en Hyun-Jun Suk. Lodeiro maakte donderdagavond tegen Go Ahead Eagles zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax. De Uruguayaan kwam in de winterstop over van Nacional.